Má berberín vplyv na chuť do jedla?
Mám inzulínovú rezistenciu, a dr mi odporučila kúpiť si na to Berberin, 3x denne 500mg pred jedlom. Začala som to tak brať ale chytajú ma strašné stavy hladu asi 3-4h po jedle. Jedavam rovnako ako predtým a nemavala som nikdy takéto problémy. Už dlho sa mi nedarí schudnúť, toto mi malo pomôcť ale mám obavy že takto kvôli tomu hladu zjem ešte viac ako predtým a nakoniec priberiem. Na internete som našla veľa pozitívnych skúseností, ľudia s tým chudli aj 5kg mesačne, prirovnávajú to ku ozempicu. Prosím máte tu s tým niekto skúsenosti s inzulínovou rezistenciou, či to pomohlo?
Aký Berberin berieš?
Ja tiez uzivam Berberin, ale zatial bez nejakych zmien :(
Ahoj,akurát vyšlo plno článkov o berberine,tak som sa dostala až k tvojmu príspevku. Takže sa ťa chcem opýtať,čo si o tomto prípravku myslíš po dlhšom čase užívania? Ja sa rozhodujem medzi týmto a berberinom
Teda týmto a ozempicom
@bounties mne to veľmi dobre sadlo. Na začiatku som mala tie problémy čo som opisovala, ale potom som začala chudnúť, znížilo mi to chuť do jedla. Chudla som 2kg mesačne. Po 3 mesiacoch som mala mesiac pauzu (tak mi odporučila dr), chuť do jedla sa vrátila ale slabšia než predtým, takže som ten mesiac schudla kilo. Potom som nasadila znovu berberin a znovu mi ide 2kg mesačne. Zlepšila sa mi pleť, cyklus. Ak sa rozhodujes asi záleží koľko vážiš. Podľa mňa ozempic je silný liek vhodný až pri veľkej obezite, má dosť nežiadúcich účinkov, tak sa neoplatí to riskovať kvôli menšej nadváhe. Na nadváhu alebo miernu obezitu by som najprv vyskúšala berberin, je lacný a nemá ako uškodiť, prinajhoršom zistíš po dvoch mesiacoch že ti nič nerobí.
Aku znacku / odkial beries?
@rosavia z gymbeamu
Nemáš náhodou robené krvné testy pred začatím užívania a teraz? Že či sa ti upravil cholesterol, cukor... Užívaš naďalej? Ako pokračuješ?
Nemáš náhodou robené krvné testy pred začatím užívania a teraz? Že či sa ti upravil cholesterol, cukor... Užívaš naďalej? Ako pokračuješ?
@vejapa76 brala som to 3 mesiace, mesiac pauza, potom znovu 3 mesiace a teraz budem mať zase pauzu. Tak mi to odporučila dr. Krvné testy mi robili predtým, ale teraz ešte nie, kontrolu mám až v októbri. Schudla som 11kg, už mám dobrú váhu, tak rozmýšľam že už to nebudem brať a uvidím ako sa mi bude dariť. Veľmi mi to pomohlo. Keď niekto vraví že kalórie sú jediné na čom záleží, tak nech mi vysvetlí ako je možné že na rovnakých kcal som bez berberinu nechudla a s berberinom pekne 2kg mesačne. Nezáleží len na kcal. Ja som mala hormonálny problém a tak mi zníženie kcal nemohlo stačiť. Potrebovala som prejsť na stravu s nízkym množstvom sacharidov a prerušovaný pôst, aby som sa zbavila inzulínovej rezistencie, ale taký prechod je práve v stave IR veľmi náročný, a berberin mi to veľmi uľahčil lebo mi utlmil chute na sladké a celkovo pocity hladu.
Ja mám tiež inzulínovú rezistenciu tak viem aké ťažké je zhodiť čo i len kilo. Dodržiavam prerušovaný pôst, sacharidov minimum. Užívam teraz berberín druhý týždeň ale len dve tablety denne lebo ráno mám lieky tak to nechcem mixovať. Cez deň o.k., jem málinko a zdravo, nemám čas ani nad jedlom rozmýšľať, ale večer keď sa hodím do pohody tiež by som teraz zožrala koňa - vola. Tak neviem či moja žravosť tiež súvisí s nasadením berberinu 🤔. Každopádne súhlasím....jem viac a kilo dole 🤔.
Ja som tiež najprv mala také stavy že v niektorých časoch by som veľa jedla, inokedy nie. Ale za pár týždňov sa to upravilo a celkovo mi klesla chuť do jedla. Predtým keď som to nebrala tak som bola hladná stále. Najdôležitejšie je brať ho ku jedlu kde máš viac sacharidov, vtedy to má najsilnejší účinok, a tiež na začiatku pôstu sa oplatí. Keď idem intenzívnejšie športovať tak ho neberiem lebo to mi nerobilo dobre, mala som až moc nízky cukor a točila sa mi hlava.
Ďakujem moc za cenné rady 😉
Ja mám tiež inzulínovú rezistenciu tak viem aké ťažké je zhodiť čo i len kilo. Dodržiavam prerušovaný pôst, sacharidov minimum. Užívam teraz berberín druhý týždeň ale len dve tablety denne lebo ráno mám lieky tak to nechcem mixovať. Cez deň o.k., jem málinko a zdravo, nemám čas ani nad jedlom rozmýšľať, ale večer keď sa hodím do pohody tiež by som teraz zožrala koňa - vola. Tak neviem či moja žravosť tiež súvisí s nasadením berberinu 🤔. Každopádne súhlasím....jem viac a kilo dole 🤔.
@vejapa76 málinko netreba jesť. Paradoxne treba veľa jesť, ALE a určitými pravidlami. Hlavné je vypočítať si bazálny mezabolizmus, potom čo jesť a kedy jesť. K tomu je monimálne ešte 7 krokov a treba dodržiavať všetky, inak nebudú výskedky. IR je vážny problém, len tak nezmizne po par mesiacoch keto, či niečo podobné. Mam to prežité, po keto som schudla krásne, no o 3 roky na to ma opustil estrogén ( 😂😂 menopauza), tak mám všetko naspäť a začínam odznova, no už inak.
@vejapa76 málinko netreba jesť. Paradoxne treba veľa jesť, ALE a určitými pravidlami. Hlavné je vypočítať si bazálny mezabolizmus, potom čo jesť a kedy jesť. K tomu je monimálne ešte 7 krokov a treba dodržiavať všetky, inak nebudú výskedky. IR je vážny problém, len tak nezmizne po par mesiacoch keto, či niečo podobné. Mam to prežité, po keto som schudla krásne, no o 3 roky na to ma opustil estrogén ( 😂😂 menopauza), tak mám všetko naspäť a začínam odznova, no už inak.
@dussi musím si strážiť glykémie. Veľa jesť, zvlášť sacharidy u mňa = vysoký cukor (alebo teda zvýšený cukor) Nejdem keto. Ale sacharidy dosť obmedzujem. Menopauzy sa desím aj ja. A určite sa blíži lebo 50-tku budem mať "cobydup"
@anonym_autor prosím Vás a aké dávkovanie?
@palikova ku každému väčšiemu jedlu jedna kapsula- väčšinou to je 3x denne. Kapsule sú 500mg. Ak je mimoriadne sacharidové jedlo bez bielkovín (napr makové šúľance) tak dve kapsule. Treba začať postupne, najprv len 1x denne a až po týždni navýšiť na dve a tak ďalej, aby vám z toho nebolo zle.

Síce sa nikto neozval, ale možno niekomu pomôže ako sa to zatiaľ u mňa vyvíja. Predtým na kalorickych tabuľkách som schudla kilo za dva mesiace a ďalšie 3 mesiace nič. Teraz odkedy beriem ten berberin tak som za 3 týždne schudla 2kg. Mala som tie stavy hladu, zjedla som viac než predtým, ale posledné dni odrazu necítim hlad ani keď je čas jesť. Zatiaľ to teda vyzerá celkom sľubne.