Mám 12 rokov a chcem schudnúť
Dobrý deň volám sa Lukáš, mám 12 , 156cm a 58kg chcel by som schudnúť aspoň na 42kg. Veci ako chipsi, čokolády..... Nejem. Jedine sladké vody pijem Rajec aj to len keď raz za 2mesiace. Raňajky, obed mám ľahké. Večerať nevečeriam. Cez online vyučovanie sa mi podarilo schudnúť 5kg len pravidelnou stravou. Chcel by som schudnúť na tých 42kg. Aktívne sa chodím bicyklovať, na ihriská.... Jedine čo mi jako tak aj v škole pomáha zakryť môj tuk je oblečenie. Trošku voľnejšie s už nevidno že mám trochu viac brucho,ruky.... Ako by som chcel. Prosím poradí mi niekto. (V puberte už som)
zacni sportovat .. viac sa hybat ... v 12 nemas co rapidne upravovat jedlo si vo vyvoji jest treba ale sa aj hybat
@lukaspotom čauko, asi si v tej fáze kedy tvoje telo ukladá zásoby a potom prudko porastie do výšky a bude chudšie, v nasledovných rokoch sa veľmi zmeníš, tak zdravo a dostatočne jedz a športuj, nech z teba vyrastie kus chlapa 😊💪
Kedze este rasties, neriad sa iba vahou.
@margaretka_ A čím napr. sa mám riadiť?
@lukaspotom a prečo nevecerias? Jest 2x denne je pre dieťa veľmi málo!
@lukaspotom pockaj po lete. 😉 cez leto narasties aj 10cm, a uvidis, ze tym aj schudnes. kedze si este vo vyvoji, nemozes ani drzat dietu lebo mohol by si mat hormonalne poruchy. tvoje telo potrebuje praveze dostatok zivin, aj masa, zeleniny, ovocia aby mohol rast. nechces byt predsa maly!!! a zacni aj vecerat. kludne maso so salatom, cotage cheese, proteinovy jogurt, tvaroh...
@lukaspotom Presne tak, veľké zmeny ťa ešte len čakajú, nevynechávaj večeru, lebo ak ješ veľmi málo, metabolizmus sa ti môže spomaliť a potom sa telo snaží uložiť, čo to len ide. Myslím, že je veľmi dobré, že do seba bezhlavo nepcháš sladkosti a čipsy, ale jedz pravidelne, normálne sa najedz päťkrát denne, zdravo, ešte k tomu aj športuješ, pij vodu, a teraz v lete to pôjde ľahšie, uvidíš. Keď som ja začínala chudnúť, jedla som 7 malých porcíí na deň 😉 A naozaj, váha nie je všetko, ide o celkové rozloženie a stavbu tela. Prosím ťa, netráp sa tým tak, tiež určite nechceš byť úplná vychrtlinka, ale riadny zdravý chlap 😉
@lukaspotom ahoj, vobec to nerieš 🙂 odprisaham ti, ze do 2 rokov budes samá ruka samá noha a budeš jesť slaninu so slaninou aby si pribral. Ked puberta zaúraduje, zblaznia sa ti hormóny a schudnes. Mimochodom, nemyslim si, že by si aj momentalne mal nejaku nadváhu. A len taká zaujímavosť - dievčatám sa páčia chlapy a nie cverne 🙂
@lukaspotom k tej vahe. Chapes, ked este rasties, tak logicky, ak podrasties, mas aj viac kg, lebo ta je proste viac 😀 takze nemozes nejak velmi sledovať len kg. Skor celkovo postavu. Ale fakt chlapci v puberte sa velmi menia, zdravo jedz vsetkeho dostatok, sportuj a bude to ok 😉
@miakey lebo proste niesom hladný a nepociťujem hlad
@lukaspotom neviem co ranajkujes a co obedujes ...telo tym ze mu nedodavas stravu pravidelne a bohatu na mineraly a vitaminy, ma tendenciu si tvorit tukove zasoby. Pravidelne cvicit to co ta bavi, co ti dava radost ... ale take kde sa aj spotis a pravidelne jest. Dat si aj zazvorovy caj, nastartovat metabolizmus. Hlavne sa mat rad a prijat sa taky ako si. To neznamena, ze to nemas menit ale zaklad je prijat sa a mat rad svoje telo. V momente ako to s laskou prijmes, stane sa tvoje telo takym ake chces ty. Drzim palce. Kazdy z nas je uzasna bytost aj ty!
ja si myslim, ze ty si strasne zlaty chlapec, ked si sa rozhodol napisat o chudnuti na modreho konika 🙂 myslim si, ze zaklad je asi behat s kamaratmi po vonku, hrat sa, sportovat a uzivat si svoje nadherne detstvo 🙂 teraz cez koronu sme pribrali vsetci /to mi ver! 🙂 velmi sa ale nad tym netrap! si skvely chalan! 🙂

Ahoj. Podľa mňa sa s tým ešte netráp, ešte budeš rásť a tuk sa rozloží. Užívaj si detstvo/mladosť 😊 Samozrejme je super, že si dávaš pozor na to , čo ješ a máš dostatok pohybu. Venuj sa tomu , čo ťa baví. Bicyklovanie, futbal.. zabávaj sa s kamarátmi a samo sa to utrasie. Ešte sa bude meniť tvoj vzhľad, neboj 😊