icon

Mám 175 cm a 76 kg. Je to veľa?

4. aug 2022

Kedze sa tu dnes s tymito temami roztrhlo vrece, zacala som tak rozmyslat, je podla vas pri vyske 175cm 76kg uz velmi vela?
Viem ze muzovi sa uz nepacim, furt do mna len husti ze mam zacat cvicit, pri tom vie velmi dobre ze mam problemy zo stitnou zlazou, hormonmi, vidi ze sa ani neprejedam. Od zaciatku vztahu som pribrala za 3 roky 14kg. Myslite ze to niekedy pochopi?

Strana
z2
panelacikova
4. aug 2022

je to taká vyššia hranica bežného BMI. ono by to chcelo vidieť fotografiu postavy (bez hlavy). ak to vezmem len čisto z hľadiska čísel, nie, nie je to obezita, je to stále bežná, normálna váha. trošičku nabratá, ale ešte stále v norme. a ak máš zdravotné problémy a on to nechápe, asi ti bude lepšie bez neho. lebo zdravotné problémy bez ideálneho zaliečenia ti môžu spôsobovať naozaj naberanie na váhe. a už keď teraz pindá....

autor
4. aug 2022

@panelacikova ono v podstate sa mi to bohuzial vsetko hromadi na zadku a stehnach, ja by som praveze povedala ze mam na tu vahu este celkom ok postavu, mam prsia velkost C, uzsi pas s velmi miernym bruskom a zadok. Problem bude v tej celulitide ktoru som mala aj ako chuda a aj teraz.

panelacikova
4. aug 2022

no tak to máme podobne 😀 ja som bola donedávna 171/72 a presne ako píšeš: zadok, stehná a mierna celulitída. teraz mám 171/68 a dala som sa na zdravšiu stravu a denne minimálne 1 hodinu rýchlej chôdze. ale na rozdiel od teba, mne muž nič nevyčíta, mňa chce a miluje stále 🙂 nič mi nenariaďuje. ja sama od seba chcem, pre svoje zdravie a dobro. toto je zásadný rozdiel. tebe tam hučí muž a to teda sebavedomiu a chuti do zmeny nepridá :(

sense
4. aug 2022

Ono dve ženy a rovnakou výškou a váhou môžu vyzerať inak, stačí ze ma každá iný podiel tuku a svalstva.
A prepáč ale nerozumiem co ma spoločne štítna žľaza s cvičením.
Ak ty si zo sebou spokojná tak kašli na to co ti chlap povedal ale zjavne aktuálny stav ti nevyhovuje.

marsmykkok
4. aug 2022

no nejakých pár kíl-5 dole by neuškodilo, ale si dosť vysoká, na tej sa kilá skryjú. Podľa mňa napríklad žena 163 cm 64 kg vyzerá horšie ako ty s vyššou výškou. A najlepšie by bolo dať foto postavy nech posúdime.

zobaka
4. aug 2022

tiez som taka vysoka a mala som komplexy pri takej vahe, ale ja som mala dlhe roky 50-60 kg, stale sa mocem okolo 70 a uz ma to nebavi, musim velmi skrtit jedlo a cvicit

eliska105
4. aug 2022

Mala som kedysi 170cm a cca 71kg a nakoľko som sa venovala cvičeniu a behu (vtedy som dost schudla) tak som vyzerala podla mna dobre na ten pomer a vela ludi mi hovorilo ze mi uz chudnúť netreba.. takze zalezi dost od postavy.. a ci mas aj nejake svaly 😀
Tersz mam o 10kg viac a katastrofa

lindous
4. aug 2022

Podľa mňa to nemusí myslieť až tak zle... Keby môj chlap takto za 3 roky pribral a tváril by sa akože mu je to jedno, žiadna zmena životného štýlu a aktivita, tak by som sa trochu bála čo bude o ďalšie 3 roky či 6 rokov... Nevadili by mi tak tie kilá ako ten prístup... Mám v okolí niekoľko príkladov, ktoré problémy so štítnou žľazou používali dlho ako výhovorku, ale keď sa začali naozaj snažiť, tak to zrazu šlo... Nepoznám tvoj zdravotný stav, nehovorím že to nemôže s tvojou váhou súvisieť, ale možno to aj on takto nejak vidí... Samozrejme najdôležitejšie je to ako sa ty cítiš, ale pohyb je vždy pozitívna vec, skús dať tomu šancu, nájsť niečo čo ťa baví, aj keď nie s cieľom schudnúť, ale pre dobrý pocit, zdravie, vyformovanie postavy, možno udržanie váhy.. úplne ideálne keby ste robili niečo spolu nech nemá len reči 😅

luccija
4. aug 2022

Mam o trocha menej cm a taku vahu pribrala som 5 kg a citim sa uz zle.Hlavne brucho, boky.Za 3 roky je to dost kg.Chudni kvoli sebe nie chlapovi

lucia851
4. aug 2022

Ja keby som mala toľko tak som šťastná.Ja som mala keď som sa vydávala 178cm mám a vrazila som 60kg.Bola som ako vychrtlina .Lenže to už sa zmenilo čo iz

mmoni89
4. aug 2022

Tak za 3roky 14kg je podla mňa dosť. Ja mam 172cm a mala som dlho po 3.porode 78 kg, no katastrofa. Vyhovárala som Sa na všetko možné 🙈a tiež beriem lieky na štítnu žľazu. Úpravila som stravu a zacala cvičiť. Schudla som len 6kg za pár mesiacov, no tým ze som nabrala aj svaly tak postava Vyzera úplne inak. Takže no ťažko sa to takto posudzuje. Lebo váha môže byť rovnaká u dvoch žien kdezto jedna ma celulitídu a mlandravy zadok a stehna-to bol môj prípad. A iná s tou váhou môže mať vysportovanu postavu

bullinka
4. aug 2022

Pre mňa áno, teda ja sa pri ten váhe necítim dobre. Mám 177cm a dobre sa cítim pri 66-68kg.

biancarv
4. aug 2022

Pre mňa je to tiež veľa. Teraz mám 175 cm a 65 kíl a cítim sa zle. Najlepšie sa cítim, keď mám 61 kíl. Mala som v minulosti dlhodobo 57 kg. Ale to som bola o 10 rokov mladšia. Keby som mala 76 kg , tak by som si pripadala obrovská. Ale zase každému iná váha vyhovuje. Môj partner má tiež problém so štítnou žľazou a je štíhly, ale venuje sa cvičeniu, bicyklovaniu a rád chodieva pešo. Inak v jedle sa neobmedzuje. Mne osobne by to vadilo keby pribral 14 kil za 3 roky a jednoznačne by som to povedala.

mamamasama
4. aug 2022

Podľa mňa je to dosť veľa. Ja mám 178 a zvyčajne vážim okolo 64kg. Teraz som v 7 mesiaci tehotenstva. Pribratá ako sloník a mám 72kg.

olimuc
4. aug 2022

Ja mám 182 a dobre som sa cítila s max 62 -63 … občas pozriem do skrine a rozmýšľam ako som do tých handier vliezla 🤦‍♀️ ani štítna žľaza ani hormony, proste stara, leniva a pazrava … po malom som schudla na 66 ale bohužiaľ stres a jedenie to zabili. Chcem ísť pod 65.

zuzka1117
4. aug 2022

Ja mám síce o 5 CM menej, ale aj o 22 kíl menej.pre mňa by to bolo vela.

riskoh
4. aug 2022

Myslím,že je to veľa,mám 175 a 60,štítnu žľazu,počas tehu som pribrala 30kg a aj napriek tomu,že nemám 20ani 30,zhodila som na pôvodnú váhu ,ale snažím sa zdravo stravovať a pravidelne vykonávať cvicenie-beh,bicykel,posilňovanie.....môjmu mužovi by kilá navyše neprekážali ,no ja by som si sebou nebola spokojná....

dori92
4. aug 2022

Meriam 176 a vážim 78. Niesom tučná, ale som pribrata, ideálne mi bolo keď som mala 67 a aktívne cvičila. Už sa lem vrátiť do starých koľají.. 😀

marion09
4. aug 2022

Ano je to fakt dost

euka210
4. aug 2022

tak si najdi ineho, co nebude take tarat...svagrina po detoch schudla za 3mes 10kg a jej si to ani nevsimol...takze po dalsom dietati uz kasle na extra varenie a dietu...a vyzera dobre, tiez berie lieky a stitnu a ide jej to na stehna a zadok, Mne zase na brucho, ja mam 167cm a 69kg, optimum po detoch bolo 65kg, ale co uz. U nas skor malnzel by mal cvicit, ale ja ho mam rada i tak, i ked ma pupok 🙂

tanyan
4. aug 2022

Mám 173 a 97, ale nemám problém s pohybom a manžel má miluje...
Jasné, dalo by sa mi žiť aj s mínus 30, ale nechce sa mi obmedzovať. Mám úzky chrbát a veľké prsia (80G), takže optický je to celkom v pohode.
Možno raz schudnem, ale neznechutím si teraz kvôli prehnanej snahe bežný život.

janinka007
4. aug 2022

@marsmykkok no ja mam 162 a možno aj tých 64kg. Máš pocit, že som tlstá, alebo to zle vypada? 🤔 A 52 rokov😀

jankasamulko
5. aug 2022

Ja mam tiez takuto vysku a tato vaha je na mna vela ked mam. Najlespie som sa cítila pri 66-68

adriannasvk
5. aug 2022

Zalezi ci su tie kg svaly alebo tuk. Ak svaly tak je ta hmotnost ok,ak tuk tak je to vela ja mam i 2 cm menej ako ty a o 20 kg menej.

radacak
5. aug 2022

Mám 172 CM
Mala som už aj 72 kg a to bolo moje maximum teda..Cítila som sa hrozne ..ale tiež mi manžel nikdy nič nevyčítal, vždy ma bral rovnako či som mala 50(keď sme sa spoznali)alebo tých spomínaných 72...No ja som sa vždy snažila schudnúť,ale kôli sebe aby som sa ja dobre cítila.Ideal pri mojej váhe sa cítim pri 58-60 kg.Teraz mám dokonca len 56 a cítim sa super,a vôbec niesom vychudnutá

h2
5. aug 2022

Neviem posúdiť, či je to veľa, alebo ešte OK, lebo som o dosť nižšia. Ale pribrať za 3 roky 14 kg je určite veľmi veľa.

lucia851
5. aug 2022

@olimuc to musíte byť kosť a koža.Ja mám 178cm a keď som vazila 60kg tak mi kosti len trčali.

barborachors
5. aug 2022

mam vysku skoro sko ty a vazim 55 kil. A este idem dat par kil dole lebo neobleciem S- oblecko z minuleho roka 😉Mojmu chlapovi moja postava max vyhovuje, a boli casy ked som mala aj 49 kil, ale to uz som bola trochu ako zombik. Inak mam dost stihlu a pritom zensku postavu, cize nie som uplna tyc. A nie som ani kostna koza mam aj tuk napr na bruchu a boky mam 93, cize ziadna vychrtlina… nepacim sa kazdemu ale vacsina chlapov zhodnotila ze som sexi 😉😄 Nemusis byt vyslovene tlsta, kazdy mame inak poskladane kosti v tele, objem svaloviny a tiez velkost organov, pomer vody a tuku atd… BMI sa neriad, ja som podla BMI uz po smrti 😁 Riad sa sebou a jedz co ti chuti a obliekaj sa pekne a ked sa citis blbo, tak prerusovany post alebo delena strava je fajn,,, a vypnut TV a socialne siete kde tvoj chlap vsade vidi vychrtliny a potom si mysli ze kazda zena ma byt chuda neviem aka….

marsmykkok
5. aug 2022

@janinka007 ty ale máš svaly a tie sú ťažšie ako tuk... ale svaly má tak 1 percento žien... zvyšok keď má takú váhu nie je žena tučná, ale pár kíl navyše vidieť hlavne pri tej nízkej. Neviem či si mala vždy takú postavu svalnatu a nikdy nemala problém s kilami, ale ak si mala, tak budeš súhlasiť že na nás nízkych vidno každé polkilo navyše a rovnako ak schudneme kilo vidno to a všetci si všimnú. Na vyššej sa to opticky stratí a nik nevidí či schudla alebo pribrala kilo.

leskovael
5. aug 2022

Neviem čím to je, ale každá druhá ktorá priberie sa vyhovára na štítnu žľazu...Áno podľa mňa je to dosť kíl, ale to ti môže byť jedno. Muž do teba husti pravdepodobne preto, lebo asi pozerá, že za 3 roky mu žena pribrala až 14kg a nič s tým nerobí,len sa drží dôvodu prečo to tak je... Takže je to normálne.. Ak si ty spokojná tak potom je to ok a buď spokojná, ale rovnako ok je aj to, že sa to chlapovi nepáči a keď vidí že nemáš snahu to meniť, tak ti už hovorí on, že treba niečo so sebou urobiť.

Strana
z2