Mozart, dobré jedlo a schudnete
Aj toto som našla na internete. Veľmi ma to zaujalo, lebo poznám strašne veľa takých kamaráátiek, ktoré chcú schudnúť, jedia málo, veľa sa hýbu a predsa 😒 neschudnú. Kopírujem vám text:
Chudnúť a bez hladovania? Áno, ide to! Ak chcete byť štíhli, ale sýti, počúvajte pri jedení Mozarta. Vyhýbajte sa krikľavým farbám a pokrm si vychutnajte ako praví fajnšmekri.
Zdravie
Chudnutie Pustite si Mozarta a schudnete
24.04.2013Chudnúť a bez hladovania? Áno, ide to! Ak chcete byť štíhli, ale sýti, počúvajte pri jedení Mozarta. Vyhýbajte sa krikľavým farbám a pokrm si vychutnajte ako praví fajnšmekri.
Ak chcete vnímať signály svojho žalúdka, jedzte pri tónoch Mozarta alebo pri relaxačnej hudbe.Autor: Profimedia.sk
Tip na ďalší článokChcete začať behať? Choďte na to postupne ...viac1. Pustite si Mozarta
Pri pocite nasýtenia hrá rolu nielen to, čo a ako jete, ale aj v akom prostredí. Sýte, krikľavé farby a rýchla hudba ako hip-hop, rap alebo rock nútia ľudí jesť v chvate, hltavo a viac. Náš tip: Ak chcete schudnúť, jedzte pri tónoch Mozarta alebo pri relaxačnej hudbe, v prostredí s mäkkým osvetlením a decentnými farbami.
2. Zahrajte sa na gurmána
Fajnšmekri, ktorí vedome vychutnávajú dobré jedlo, majú zriedka potrebujú schudnúť. Jedia pomalšie a upokojujú nielen svoj fyziologický hlad, ale aj zmysly. S pôžitkom vnímajú nielen chute pokrmu, ale aj jeho vône a vzhľad. Náš tip: Kombinujte sladké, slané, kyslé a horké v jednom jedle. Orientujte sa na kvalitné prísady a koreniny. Pokrmy pripravujte tak, aby ste nezabili ich vôňu, a dajte si záležať na ich konečnej úprave na tanieri.
3. Sústa vychutnávajte pomaly
Už pri žuvaní prijíma mozog prvé dôležité signály o pocite nasýtenia. To je podstatné pre chudnutie. Dôkladné rozomletie potravy v ústach sa vypláca, lebo sa rýchlejšie nasýtite a zažívaciemu traktu uľahčíte trávenie. Okrem toho, niektoré látky, ktoré zodpovedajú za arómu potravín, začínajú účinkovať až pri intenzívnom prežúvaní. Náš tip: Po každom súste odložte príbor nabok a chvíľu prežúvajte. Sústreďte sa naň. Pri stole nepozerajte televíziu ani nečítajte.
4. Stavte na vlákninu
Nestráviteľné balastné látky vás zasýtia na dlhší čas, lebo znižujú glykemický index a stabilizujú hladinu cukru v krvi. Nehovoriac o tom, že podporujú vylučovanie škodlivých látok z tela a ovplyvňujú prenos signálov o nasýtení do mozgu. Dostatok vlákniny vám pomôže pri chudnutí. Náš tip: Zdroje hľadajte v ovocí, zelenine, obilninách, strukovinách a ľanových semiačkach. Nezabúdajte veľa piť.
5. Nebojte sa bielkovín
Vedci skúmali stravovacie zvyklosti štíhlych a tučných ľudí a prišli na to, že tí prví nejedia len viac vlákniny, ale aj bielkovín. Rastlinné i živočíšne proteíny zasýtia na dlhší čas ako cukry a tuk. Náš tip: Potrebné bielkoviny hľadajte v sójových produktoch, strukovinách, nízkotučných mliečnych výrobkoch, chudých mäsách, rybách a morských plodoch.
P.S.:Držím vám palce pri tomto zdravom chudnutí a tiež začínam počúvať Mozarta 😀
velka pravda 🙂 to je to, ako na nás vplývajú farby. Dokonca nielen na apetít a chuť ale aj na pocity, nálady, silu !
Ale tu ide trosku viac z toho pohladu, ze ako schudnes 😀
tak my sme mali este pred rokom modru kuchynsku linku a vsetci sme doma s nadvahou..tak na nas to asi nevplyva :( ale tiez som to pocula, ze treba jest z modreho taniera... mam modru misku a je pravda, ze ju mam problem dojest ...
moj exfrajer si myslel ze mi sibe, ze to je hovadina... ale tak on zas neveril ani na to ze ten velky nos je jeho :D

@ajkam k farbam mozem potvrdit, ze ak mame na stole modre prestieranie, tak nam nejako nechuti jest, t.j. zjeme menej ako ked tam mam oranzove alebo zlte. Uplny zabijak jedla su pre mna modre taniere (alebo kuchyne/ jedalne vymalovane na modro), raz som z nich jedla na navsteve, jedlo bolo vynikajuce ale nevedeli sme ho nejako dojest... tak mozno aj toto je tip na chudnutie.
a este som kdesi citala, ale to nemam overene, ze vanilkova a bananova vona prispievaju k pocitu plnosti...