icon

Nutná pomoc dietológa

grejci1
24. júl 2013

Ahojte baby, máte skúsenosť s dietológom? Ja som ho navštívila a zostala som šokovaná. Po rozšírenom výpočte BMI a komplexnom vyšetrení, mi diagnostikoval obezitu vo vyššom štádiu. Hovorila som mu o všetkých redukčných diétach. Stravujem sa zdravo, jem 5x denne malé porcie a pohybu mám až až. Po výpočte na mňa vybafol BMI 36,4... je nutný zásah liečenia anorektikami, pretože moje telo sa "zamklo" a nechce spolupracovať so zdravým životným štýlom. Bola by som rada, ak by ste tu písali iba vlastné skúsenosti a nie odsudzovanie liečiv bez skúsenosti s konzultáciou s lekárom. Ďakujem, Miška

Strana
z2
zuzimia
24. júl 2013

Tak ja som zacala pred dvoma mesiacmi s BMI 43, ale bez dietologa. Dala som doteraz dole 10 kil, citim sa fajn. Nastartovala som sa programom podla A. Macingovej Najedzte sa do stihlosti a tiez sa snazim drzat co najviac zasadotvornych potravin. Vylucila som bielu muku, bielu ryzu, bravcove a ine mastne maso. Jem kura a morku, vajcia, syry, jogurty (biele smotanove, nizkotucnym neverim), ovocie rano a na desiatu, veeeela zeleniny aj surovej aj dusenej a chlieb si pecviem nekysnuty z celozrnnej muky (ale jem len tak si raz za 2-3 dni s mierou). A este obcas cestoviny, ale snazim sa celozrnne a tiez s mierou. Sem-tam zhresim aj nejakou sladkostou s detmi.
S dietologom mam velmi zlu skusenost, jedina snaha bola predpisovat mi lieky, cim to aj skoncilo, pretoze som to odmietla.
Predo mnou je este dlha cesta, ale mam motivaciu a ked sa to uz raz pohne, aj to sa stava motivaciou.
Ak za nieco zaujelo, kludne sa pytaj, dam aj nejake dalsie info

grejci1
autor
24. júl 2013

@zuzimia ahojky, presne na podobnom režime som ja už 2 mesiace akurát je to kniha 17 dňová dieta Dr. mike morena... jem presne čo hovoríš v menších porciách a často. Chodím behávať za dedinu s kočíkom a za 2 mesiace to urobilo 1 kg... preto hovorím, že mám problém s tým, že moje telo proti mne bojuje absolútne sa mi nedarí naštartovať metabolizmus, som bývalá hádzanárka a ako som skončila, tak sa to začalo všeetko nabalovať, pretože telo bolo zvyknuté na veľkú záťaž

pink_lady
24. júl 2013

@zuzimia
@grejci1 😕 kocky, a aku mate vahu a vysku? 😕 mne pri normalnom vypocte vychadza BMI 25 - taka hranica - ze ci by mi pri tom rozsirenom tiez nevyslo take vyssie cislo 😕

grejci1
autor
24. júl 2013

@pink_lady vyska 165, vaha 105... Obvod pasa 120, vek 23... No proste des!

pink_lady
24. júl 2013

@grejci1 a na stitnu zlazu ti robili testy?

grejci1
autor
24. júl 2013

@pink_lady zajtra idem na krv, aby mi urobili testy na stitnu a podla toho sa bude odvijat liecba

grejci1
autor
24. júl 2013

@pink_lady no a dnes mi BMI počítala moja obvodná a že 39... tá skoro odpadla

woman14
24. júl 2013

@grejci1 ahoj, u koho si bola a ako sa volaju anorektika? dakujem

katren
24. júl 2013

@grejci1 juj, tak daj tip na dietologa, ja sa pridam..... 😔

grejci1
autor
24. júl 2013

@woman14
@katren ahojte, meno nemôžem povedať, nakoľko tie anorektiká sú v EU zakázané a dajú sa vybrať iba v Čechách. Jedná sa o adipex retard, tak som pre istotu šla aj k obvodnej lekárke aby ona vzhľadom na môj zdravotný stav a rozbor krvi zvážila, či som na tom tak zle, pretože vraj má veľa nepríjemných vedľajších účinkov. Ale ešte chcem vylúčiť, či sa moja hmotnosť netýka štítnej žľazy, tak zajtra idem na krv. Tie lieky budem brať ako posledné východisko... :( pozerala som ich aj na nete... ale neviem prečo sú také strašne drahé a hlavne sú dodávané ilegálne, nakoľko v SR stopli predaj. S lekárskym predpisom stojí okolo 300 czk a tu ILEGÁLNE 70 eur!!!

pink_lady
24. júl 2013

@grejci1 no drzim palce - verim ze sa najde pricina, to asi nebude "len tak" ..

katren
24. júl 2013

@grejci1 tak na tie som tu citala diskusiu a teda radsej budem takto vyzerat ako davat do seba Adipex 😅

grejci1
autor
24. júl 2013

@katren však to... no len moja váha je už silno ohrozujúca zdravie a cítim to na sebe, tak uvidím... raz som ho brala... ale iba kúpený z netu a nič to so mnou nespravilo, tak to bol asi fake

zuzka3
24. júl 2013

a to ti dietolog predpisal lieky, ktore su nelegalne? Adipex by som teda nejedla na tvojom mieste... To hovorim z vlastnej skusenosti. Odkial budes mat zaruku, ze to nebude zas fake?

dana_l
24. júl 2013

ja by som teda na lieky neisla. uvidis co povie lekarka ale nevzdavaj sa a pokracuj v zdravom jedle a veeeeela sportu. len pohyb nestaci. pisala si ze si byvala sportovkyna. tvoje telo potrebuje viace ako normalne lebo je zvyknute na viac. takze beh a nejake cviky z internet + ta zdrava strava v malom mnozstve (nevyhladuj sa).

lucinka4
24. júl 2013

@grejci1 tiez som byvala hadzanarka 🙂 na lieky urcite nie. My s,manzelom sme od januara na jedalnicku na mieru od Sveta zdravia. Je robeny na mm ale isla som podla neho aj ja. Schudla som 8 kil. Stalo to sice okolo 100eur ale chudneme. Vela vody (min 2l ) denne, vylucit bielu muku a vyrobky z nej. Poobede uz ziadne prilohy, vela zeleniny a bielkovin. Z nich rastu svaly, vyborne su konopne semiacka do salatov . Drzim palce! Inak ja mam aj uzliky na stitnej zlaze , mala som ist na operaciu ale zatial skusam homeopaticku liecbu lebo byt do konca zivota na lieko ch sa mi proste nepaci

grejci1
autor
24. júl 2013

@zuzka3 lebo bude na recept z lekárne 🙂 nelegálne sú v celej EU okrem ČR

katren
24. júl 2013

@lucinka4 a preco by si mala byt do konca zivota na liekoch???? mojej mamine vzali pravu stranu stitnej, na kontrole dostala 3 tabletky ze 1x tyzdenne a odvtedy nic neberie....ziadne hormony ani ine....

lucinka4
24. júl 2013

@katren mne vsetci lekari hovorili,ze budem musiet brat lieky a citujem: bude to len jedna tabletka denne. Uvidime ako to so mnou skonci. Ale mam vo vela veciach tazke srdce na lekarov tak skusam alternativy.

m_jessi
24. júl 2013

@grejci1 neskúšala si dukanovú diétu? Viem že diéty zdravé nie sú (avšak oproti liekom je to asi tá lepšia varianta). Mne sa ňou podarilo perfektne schudnúť 😉 a to som teda už vyskúšala rôzne diéty.

grejci1
autor
24. júl 2013

@m_jessi skúšala som 90 dňovú, 17 dňovú, dukanovu, delenú stravu ... proste všetko. Som zúfalá

m_jessi
24. júl 2013

@grejci1 a neskúšala si napr. zbehnúť do nejakého fitka? zostavenie jedálnička aj cvičebného plánu?

sjuz
24. júl 2013

@grejci1 pockaj si na tu krv. nechce sa mi verit, ze pri zdravej pravidelnej strave a cviceni nechudnes. nieco bude asi so stitnou...

lenka1108
24. júl 2013

@grejci1 neviem ci to tebe pomoze no mne pomohlo.trenerka vo fitku mi dala 'dietu ' na 3 tyzdne.... jest vsetko tucne... ziadne sacharidy len tuky...ranajky napr. 2 uvarene vajicka na tvrdo+ slaninka, desiata biely jogurt s max.3g sacharidov, obed hoc ake maso robene na oliv.oleji.vela oleja! olovrant cottage plnotucny,vecera napr ryba na oleji alebo tuniak v oleji... vypit min.2l vody a cvicit...5 dni drzis takto 2 di mozes sacharidy a zase ne-tucne jedla... potom zase a takto 3 tyzdne... pondelok a utorok mavam silový trening kde vlastne ' vypotim' tie sacharidy z tych predchadzajucich dni a streda az piatok len light napr 40 min bicykel a 15 trenazer...vikend necvicim... za prvych 5 dni som dala dole 3 kila a z toho 2 na tukoch... teraz mam dole 4,5kg v podstate za 2 tyzdne ale uz nemam kde nechat deti tak cvicit nechodim... ale jem podstatne menej ako pred tym ako som zacala a nezaspim ak nemam v sebe aspon 3 litre vody za den :D a to pred tym som pila iba sladene napoje.... vraj to je dobre na nastarovanie metabolizmu ...

woman14
24. júl 2013

@grejci1 budem uprimna, adipex som uzivala v roku 1996, odvtedy nie, ani si nepamatam, ci mi to pomohlo, mozno trochu, ale som bola naspeedovana ako motorova mys, no hrozne, potom som brala aj nieco na styl Alli, ale sa to volalo inak, pochybujem, ze som schudla a tiez poznam reductil, co je tiez zakazane, to pomohlo parkrat, ale potom sa vsetko vratilo a tesne v case, ked to zakazali, mi to uz nezaberalo, takze tabletky su nanic, to ti mozem povedat narovinu. S CD si drzim dole desat kg stabilne uz cele mesiace, ale chcela by som schudnut este dalsich desat minimalne, 15 by bola uplna bomba, tak teraz robim vsetko preto, aby som sa zacala stravovat racionalne, malo, zdravo a pravidelne. Zaujalo ma, ze si bola u dietologa, preto som sa opytala u ktoreho, mne odporucili Petra Minarika, este som u neho nebola, ale mozno sa tam vyberiem, drzim Ti palce, ale na tabletky podla moznosti sa velmi nespoliehaj.

woman14
24. júl 2013

@grejci1 a este tolko, ze mam doma internistu lekara, takze vzdy som vsetko mala pod kontrolou, co sa liekov tyka, avsak po vyskusani sme casom usudili, ze je to blbost a zdraviu nebezpecne, no ked to zacnu dovazat k nam, lekari sa toho chytia, ale po case, ked su ucinky zdraviu skodlive, daju od toho ruky prec, lebo nikto nechce hazardovat so zdravim cloveka, teda lekar, ktoremu zalezi na pacientovi urcite nepredpise nieco, co moze zabit.

zuzimia
25. júl 2013

@grejci1
Adipex nie je cesta. Zakazali ho prav ekvoli pocetnym vedlajsim ucinkom, ktore sa niekedy prejavia aj po rokoch, takze to radsej nie. Ale dietolog by ti mal aj zistavit jedalny listok a poradit, nielen predpisat lieky. A samozrejme nevyhnutne vysetrit zakladne biochemicke parametre, krvny obraz, C-peptid a parametre stiznej zlazy. Ak je suci len na predpisanie adipexu, tak od neho rychlo prec...

benett
4. máj 2014

Tiez som roky bojovala s chudnutim.a vzdy 2 kila dole a 3 hore..az som sa postupne dopracovala na 78 kil.neverila som uz,ze este niekedy schudnem.potom som sa dozvedela o bielkovinovej diete protissimo a za 2 mesiace bolo dole 11 kil.bolo to vcelku rychle a jednoduche.sice trochu drahe,ale stalo to za to.teraz uz len pozor na jojo efekt.drzim palce a doporucam www.protissimo.sk

daisy77
24. jún 2014

grejci 1
- necitala som celu diskusiu, ale iba tvoju otazku a to, ak dietolog namiesto toho, aby pacientovi (klientovi) pekne a pomaly vysvetlil co robi v stravovani zle a predpise mu rovno lieky na chudnutie, ktore sa nedaju ani u nas zohnat. Mas urcite zdravy rozum a tu svietia vsetky kontrolky, ze ta dietologicka zrejme normalna nie je!!! Takto sa problem neriesi. Jeden moj znamy bol tiez u dietologicky, ta mu akurat zmerala tlak a cukor.... plus, ked odchadzal strcila mu do ruky letak co by mal jest. Teraz neviem, ci mam z tohto stavu plakat alebo sa smiat, lebo to normalne urcite nie je.

lucinka1552
24. jún 2014

@grejci1 Ja som začala pred 11-timi mesiacmi s BMI 53,9 a teraz mam po 11-tich mesiacoch BMI 31,83 🙂 a bez dietologa.

Strana
z2