O koľkej si dávate posledné jedlo?
O koľkej väčšinou máte posledne jedlo? A čo obsahuje? Aká by mala byt podľa vás večera a o koľkej? Dakujem za rady
18 h. - tak nás to učili doma.
Posledné jedlo mám medzi 8-9 večer. Keďže prvé jedlo mám obed, zvyčajne večeru mám založenú viac menej na bielkovinách a tukoch + zelenina
Keby že si dam o 10 večer zeleninový salat a na to na sucho opečeny chleba je to Ok ?
@carolinaherr za mňa nie...
@carolinaherr každý má iný organizmus. Pre mňa by to ok nebolo,ty môžeš byť ok. Odsleduj si to, či budeš priberať. Daj si napríklad mesiac a potom uvidíš.
@carolinaherr áno, je to ok, len pozor na výber zeleniny, niektorá je ťažšia na strávenie 🙂.
Ja okolo 8, nemám na to žiadne špeciálne dôvody, proste mi to tak vyhovuje a sedí s režimom dňa… zvyčajne je to klasické teplé jedlo, ktoré si beriem aj ďalší deň na obed do práce… keby som bola hladná o 10 večer, dala by som si niečo aj o 10 večer 😅 celý život mi nechuti jesť ráno, ale skôr až večer… ty musíš vedieť či sa ti potom napr. zle nespí alebo podobne, univerzálne pravidlo na toto fakt neexistuje
jem ked som hladna a ked sa mi to zmesti do klaorickych tabuliek. je rozdiel ked ti niekto povie že je posledne jedlo o 18:00 a chodi spat o 21:00, alebo ked ti niekto povie ze posldne jedlo ma o 20:0 a chodi spat o polnoci...ja si dam kludne jedlo aj o jedenastej vecer, hodinku pred spanim, ked mam este miesto v tabulkach
a ked si myslis ze priberies z toho ze si das rovnake jedlo o 22:00 namiesto o 18:00, tak nie. priberanie/chudnutie je len o kalorickom prijime/vydaji za cely den, nic viac nic menej.
@carolinaherr záleží kedy chodíš spávať. Keď som chodila spávať o 21 do jednej práce, tak som jedla naposledy maximálne do 17tej - aj z hľadiska chudnutia/udržovania hmotnosti aj kvôli lepšiemu spánku. Ale keď idem teraz spať o 1-2 v noci tak by som asi umrela hladom 😃 pokojne aj o 20tej večera
Väčšinou nevečeriam ale neviem ako ti táto informácia pomôže.
Ja hlavne kvôli tomu spánku aby mi nebolo ťažko spať chodím o polnoci alebo o 1 ráno a niekedy ten hlad proste príde o tej 10 lenze mám strach aby mi nebolo zle a spala som kľudne lenze na weboch som čítala že jesť sa ma naposledy o 5/6 😅
Zevraj sa može dostať mozgová mŕtvica 😂
@carolinaherr nikdy ma nenapadlo pozerať na hodiny keď idem jesť. Dnes keď som dojedala haluškovú polievku išiel v telke doktor Ludsky 🙂 Ale tak ja si dám kľudne aj čokoládu o polnoci.
@carolinaherr no podstatné je,akú máš prácu,keď som robila na smeny,tak som na nočnej jedla o polnoci....
Keby som mala dostať mŕtvicu,tak umrem pred 40 rokmi a umieram doteraz každý deň
Chcela by som vidieť tie weby, kde sa píše, že sa má jesť naposledy o 17-18. Alebo tu extrémy o 16tej. Váhu neovplyvňuje čas posledného jedla, ale skladba jedla. Ja jem posledné tak o 20stej a nie som buchta. Všeobecne 2 hodina pred spaním sa nemá jest kvôli tráveniu.
@carolinaherr medzi 16.00 a 17.30 ale ja chodím spať so sliepkami.
O 18stej, spat idem okolo 23:30
Jem 3x denne
Roky neveceriam a citim sa tak lepsie, kedze mam intolerancie a problemy s travenim. Zjem okolo 16 tej max jogurt, puding, kasu alebo nejake bezl.pecivo. Ked som velmi hladna, dam si neskor jablko, pomaranc alebo kalerab.
@carolinaherr
tebe prd pomoze ako tu jedia ine zeny. Každý je iný. Ja som roky jedavala kludne aj o polnoci sladkosti ci vyprážaný syr/pečený hermelín, pizzu. Robila som receocnu a nepribrala som. Spat som isla krátko potom.
Teraz zjem tiez co a kedy mi chuti, som tehotna a pribrala som minimum.
Niekto ma sklon priberať niekto nie. Zakezi aj od pohybu a co všetko zjes. Niekedy zjem krajec chleba som maslom o piatej a stačí mi do rana. Iný deň si kludne o 22:00 dám ešte jablko ci niečo sladké a v pohode. Ake zase neplánujem cely deň kaloricky bombami.
Naprikla je výnimka keď sa u nás vyskytne kola alebo si dám sirupov vodu.
Neviem ake weby citas- no posledne jedlo ma byt max 2-3 h pred spanim. Takze ty mozes aj o 22h.
Okolo 18.30 a bežné jedlo veľakrát varené jedlo nielen zeleninu. Okolo 17.30-18.00 jem len vtedy keď idem spať o 20.00
Väčšinou to je okolo 19-20;00 nejaká normálna komplexná plnohodnotná večera. S tým že chodim spať neskoro a prvé jedlo dna mám na obed o 12. Ale napríklad včera večer to bolo o 0:40 a bola to celá pizza ktorú doteraz cítim 😂😂
@carolinaherr to čo máš v profile, že trošku hypochonder to si sa dobre opísala😉
Jem väčšie jedlo do 10-20 a spať isemokolo 23-polnoc
Keď som hladná jogurt či niečo si ešte dám.Ked som robila nočné jedla som aj 3x za noc, ale menšie veci banán, jogurt, rožok so šunkou
@carolinaherr áno je to ok, ale záleží aj od toho, kedy ideš spať.
Cca 2 hodiny pred spaním by sa už nemalo jesť, kvôli tráveniu. Inak kalóriám je jedno či ich zješ o 16tej alebo 20tej 😅
My mávame večeru medzi 21 a 22 hodinou. Väčšinou salat so syrom a opečenou bagetkou, pripadne pečivo so šunkou a syrom. Spať chodím o polnoci
No našťastie sa neobmedzujem v jedle ani v čase ci v porciach jedla za deň... Len dbam na to, aby jedlo bolo kvalitne a nutrične vyvážené.
A našťastie už ľudia začínajú chápať, že z 359kcal jedla o 18:00 sa zázračné nestane 2389kcal jedlo o 18:01 🤣
@carolinaherr ja jem, keď som hladná. Som štíhla. Včera som jedla večeru o deviatej, lebo skôr som nebola hladná 🤷. Predtým som mala jedlo o štvrtej. Keď som hladná, idem sa najesť a hotovo.
18.00 vecerA - tortila bielkovina zelenina, alebo salat bielkovina sacharid alebo chlieb bielkobiny zelenina.
Ono je jedno kedy a co zjes, dolezity je deficit za cely den, mnoho trenerov tvrdi ze aj deficit zactyzden=7dni je ok.
Cize aj ranajkujes jogurt, obedujes salat vecer mozes aj svieckovu na smotane a knedlik a kludne aj o 20.00

Posledné jedlo jem o 16.00 a je to vždy len samotná zelenina. Ak by som to nerobila mám dnes sto kíl. Takto sa držím na 55.