Osobný tréner do posilňovne
Ahojte dievcata, mate skusenosti s osobným trenerom do posilnovne,?
mam uz 46 rokov a potrebovala by som light silový trening a neviem kde zacat, a hlavne netusim kolko to stoji a aj casovo ako je to narocne. mate s tým skusenosti?
Dakujem
Časová náročnosť závisí od teba 🙂. Ja som pred 7 rokmi platila 20€/hodinu + vstup pre seba do fitka. Makala som 3x do týždňa, po 2 rokoch -40kg a životná forma, čo sa týka kondičky.
Potom tehotenstvo, málo spánku, zlá životospráva a som tam, kde predtým 🫣
skor by som hladala skusenu fyzio. v niektorych fitkach ponukaju aj toto a z mojej skusenosti je to lepsie ako trener. ja som mala taku, s ktorou som cvicila na svoje problemove partie (chrbat) na podlozke, ale aj cele telo na strojoch. cenovo (ba) okolo 40e/60 min.
tak Vam dakujem moc. no 40e je aj dost + vstupy do fitka. tak t premyslim.
pozri si fitka v okoli domu ci prace. pozri si na ne recenzie. potom si vyber. vacsinou je moznost zoznamovacej hodiny. tiez, ak sa dohodnes na viac treningoch, mozu ti dat zlavu. vo vacsich mestach su osobne treningy drahsie.
aké mesto? v ba asi neženieš trénera za menej ako 15- 20 € (skôr tých 20)
ale na začiatok skús do seba investovať - stojí to za to
dohodni sa s ním dopredu na 2-3 mesiacoch 3x do týždňa, vypracuje ti cvičebný plán, naučí ťa to správne cvičiť, môže ti aj výživu poriešiť - urobí ti stravovací plán alebo aj koučing ...
potom už budeš chodiť sama, prípadne sa s ním dohodni na nejakej extra hodine kde ťa skontroluje raz za 1/4 rok, alebo začneš chodiť na kruhový tréning ...
choď do toho, nepozeraj na prvotnú investíciu...
čím budeš staršia tým bude ťažšie začať - a pritom práve v staršom veku budeš potrebovať silový tréning stále viac a viac ... je lepšie začať čím skôr ...

Ceny sú rôzne, záleží aj od lokality. Rátaj 20-40€/tréning. Časovo to náročné nie je, lebo si vieš prispôsobiť tréningy svojmu osobnému životu, napr 2x do týždňa 1h 🙂 . Ty povieš svoje očakávania trénerovi a on ti podľa toho vie zostaviť tréning, aj light tréning bude náročný (a so svalovicou), ak si doteraz necvičila, ale to len prvé razy, potom budeš okey. A trénera si vieš nájsť buď online alebo aj takmer každé fitko ponúka nejakých svojich trénerov 🙂