Podarilo sa vám schudnúť vďaka kalorickým tabuľkám a novému jedálničku?
Ahojte, otázka hlavne na tie čo reálne kvoli tomu menili jedálniček, podarilo sa vam aj schudnúť …. S odstupom času keď si už nezapisujete, ste schopné udžiavať si to ,,nastavenie” alebo sa vraciate/vratili ste sa k starým zvykom? Mne kilá idú dole, menila som komplet jedálniček, nemám s tým problém, chuti mi to, dokonca aj muža to začalo baviť, ale bojím sa že sa vrátim postupne k starým návykom.
Udrziavam uz cca 2 roky, schudla som 20kg. Zakladom u mna bola velkost porcii - tie mam uz teraz v oku, sem tam este nieco prevazim. Jedalnicek ako taky som nejako velmi nemenila, stravovala som sa uz dovtedy zdravo, aj pohybu som mala dost, ale kombinacia vek+stitna zlaza+velkost porcii urobila svoje. KT mi otvorili oci tym, ze mi ukazali, kolko toho realne mozem zjest (porcie som pred tym jedavala tak aspon o 1/3 -1/2 vacsie). Faktom ale je, ze moj zaludok doteraz nepochopil, ze mu ma stacit menej jedla, takze niekedy odchadzam od stola "hladna".
Fungujem už takto 6 rok ... 1 rok na kalorických tabuľkách a potom som dostala do oka, koľko cca môžem zjesť, myslím veľkosť porcie, a to mám za sebou aj pôrod a vrátila som sa späť na svoju váhu, čiže kto chce v pohode sa bude udržiavať aj naďalej ..
Kalorické tabuľky ťa okrem iného naučia aj to, koľko kalórií majú rôzne potraviny. To ti v budúcom udržaní váhy pomôže 🙂
Kalorické tabuľky ťa okrem iného naučia aj to, koľko kalórií majú rôzne potraviny. To ti v budúcom udržaní váhy pomôže 🙂
@anonym_5601a2 toto je inak super, lebo tým pádom ani nekupujem domov veci ktoré by som nemala.
prečo sa bojíš že sa vrátiš k starým zvykom ak ti vyhovujú nové? 😏
prečo sa bojíš že sa vrátiš k starým zvykom ak ti vyhovujú nové? 😏
@biba_18 vyhovujú mi preto lebo som tak aktuálne nastavená, preto že vidím výsledky ale aj preto, že som alergik a tým pádom nemusím brat lieky. Ale staré zvyky mi vyhovovali tiež hlavne čo sa týka chuti, dokázali 100% uspokojiť moje chuťové poháriky (milujem nezdravé jedlo a sladkosti). Snahu som mala už viac krát ale ako som zistila až neskôr, mala som zle nastavený deficit (išla som príliš nízko a pri mojom vydaji energie to bolo neudržateľne). Bojím sa že postupom času keď si to prestanem zapisovať, začnem pomaly pridávať na porciach alebo zaradim veci čo by som nemala, teraz to dodržiavam striktne.
@biba_18 vyhovujú mi preto lebo som tak aktuálne nastavená, preto že vidím výsledky ale aj preto, že som alergik a tým pádom nemusím brat lieky. Ale staré zvyky mi vyhovovali tiež hlavne čo sa týka chuti, dokázali 100% uspokojiť moje chuťové poháriky (milujem nezdravé jedlo a sladkosti). Snahu som mala už viac krát ale ako som zistila až neskôr, mala som zle nastavený deficit (išla som príliš nízko a pri mojom vydaji energie to bolo neudržateľne). Bojím sa že postupom času keď si to prestanem zapisovať, začnem pomaly pridávať na porciach alebo zaradim veci čo by som nemala, teraz to dodržiavam striktne.
@anonym_autor mlzem sa napisat ako zle nastavene? Kolko si mala nastavenych kcal?
tak potom trackuj naďalej 🤷♀️
@anonym_autor mlzem sa napisat ako zle nastavene? Kolko si mala nastavenych kcal?
@anonym_651bd5 mala som nastavených 1300 ( na odporúčanie vyzivoveho poradcu) to bolo malo nakoľko je to menej ako bazal, som aktívny človek, 3x týždenne chodím na dlhšie rýchle prechádzky, 3x jumping + potom silový tréning. Bola som unavená, hladná a mala som extrémne nočné hlady. Samozrejme že som nevydržala. Teraz som nastavená na 1600kcal a dom úplne v pohode a váha ide dole
@anonym_651bd5 mala som nastavených 1300 ( na odporúčanie vyzivoveho poradcu) to bolo malo nakoľko je to menej ako bazal, som aktívny človek, 3x týždenne chodím na dlhšie rýchle prechádzky, 3x jumping + potom silový tréning. Bola som unavená, hladná a mala som extrémne nočné hlady. Samozrejme že som nevydržala. Teraz som nastavená na 1600kcal a dom úplne v pohode a váha ide dole
@anonym_autor prosím tá a kedy si videla prvé výsledky od kedy si začala zapisovať ? Lebo ja si zapisujem kalórie do tabuliek od 1.2 a zatiaľ výsledok nevidím
@anonym_autor prosím tá a kedy si videla prvé výsledky od kedy si začala zapisovať ? Lebo ja si zapisujem kalórie do tabuliek od 1.2 a zatiaľ výsledok nevidím
@chiccco Ved to su len dva tyzdne 😀 Ake vysledky chces vidiet? Ved ani tie kila navyse si nenabrala za dva tyzdne.
@chiccco začala som v decembri. Pri mojom životnom štýle ako som isla predtým som videla výsledky po mesiaci (3,5kg dole), a pred týždňom bol vlastne druhý mesiac a mam dole 6kg. To mi už aj stačí a takto to chcem udržať.
@chiccco Ved to su len dva tyzdne 😀 Ake vysledky chces vidiet? Ved ani tie kila navyse si nenabrala za dva tyzdne.
@anonym_74d2fb po prvých dvoch týždňoch som mala asi 1kg dole (ale to je u nás žien otázne či je som to schudla alebo vycurala 😂) ja som sa rozhodla že sa nebudem medzitým vážiť ani merať lebo toto ta demotivuje.
@anonym_74d2fb po prvých dvoch týždňoch som mala asi 1kg dole (ale to je u nás žien otázne či je som to schudla alebo vycurala 😂) ja som sa rozhodla že sa nebudem medzitým vážiť ani merať lebo toto ta demotivuje.
@anonym_autor ďakujem tak ma to zaujímalo , že kedy sa to pohne vôbec som nemala predstavu, nikdy som takto nestrazila kalórie

Budes sledovat vahu a ak sa zacne zvysovat, tak sa vratis k KT. Ak sa nezacne, tak nie je dovod.