icon

Prečo sa cítim tučná a naliata po cvičení?

20. jan 2025

Baby začala som aktívne cvičiť vo fitku... Stále sa však cítim Hladná aj keď som jedla pred pol hodinou. Cítim sa tučná a naliata, neviete čím to je?

nynia
20. jan 2025

moze to byt malo bielkovin, nizky projem kalorii.

mandzula
20. jan 2025

Vela sacharidov?

majamat
20. jan 2025

si realne hladna, alebo mas chut?
hlad je v zaludku, chut je hlave.

simca06022011
20. jan 2025

skus pridat bielkoviny, to iste som teraz riesila.. fakt pol roka sa mordujem a ja som v zivote nebola tak hladna, normalne skvrkacky v bruchu, vecer ani zaspat od hladu.. a okolo vianoc, citam, ze malo bielkovin.. a ze napr. vajce na ranjky je malo.. atd.. cize pridala som bielkoviny do hlavnych jedal = ranajky, obed.. a orechov par desiata alebo olovrant (ja ich vela nemozem) a uplne sa mi to upravilo! ziadny hladomor.

thirstymonk
20. jan 2025

2g bielkovín na kilogram telesnej hmotnosti sú absolútne primerané množstvo. Čiže ak vážiš 55kg, 110g bielkovín denne minimálne.

To, že si začala aktívne cvičiť vo fitku je síce super, ale to nestačí. Pre chudnutie je podstatný kalorický deficit, nič iné.

jurly
20. jan 2025

ako dlho cvicis?

autor
20. jan 2025

Tak cvičila som predtým už po roka, potom pauza na pár mesiacov a teraz aktívne mesiac... A áno je to reálne hlad, mám pocit že by som vedela zjesť dva krát toľko čo obyčajne. Ja zvyčajne veľmi málo jedavam, nalozim si tanier, všetko zjem ale o hodinu hlad..

jurly
20. jan 2025

bielkoviny, bielkoviny a este raz bielkoviny

renesance80
20. jan 2025

pocit tučnoty a naliatosti vznika pri posilovom cvičení z toho, že sa spevňujú a zväčšujú svaly pritom tuk reálne ešte nemusí ubúdať, z tvojho popisu mi nie je jasné že či cvičíš skrs chudnutie a máš nadváhu ,alebo spevnenie postavy a máš ju v norme, ale si chudá a chceš zväčšiť svalstvo, v zásade platí ,že pri posilovaní s malým počtom opakovaní a vyššími váhami činiek ide o objemový trening teda zväčšenie svalov, tým pádom takýto ludia niekedy vážia viac ako vážili a majú pocit "velkej postavy"