Prečo sú ráno stehná štíhlejšie a večer hrubšie?
Za posledny pol rok som probala 7 kg. Neviem z coho, jem tal ako predtym dokonca som aktivnejsia ako som bola predtym. Kvoli srdcu nemozem vysoko intenzivne alebo silove cvicenia. Tak si davam vonku rychlu chodzu 30-60 min, snazim sa kazdy den. Ubrala som jednak z mnozszva jedla ako aj zo sladkeho a po 17tej uz nejem. Nejem mastne a vyprazane veci ani fast foody kvoli citlivemu traveniu ani sladke peciva. Mala som uz vystrenu stitnu zlazu. Ta je ok. Moja vseobecna si mysli ze som mozno v perimenopauze a preto ten narast hmotnosti. Ale odmietam to akceptovat ako fakt lebo sa uz nezmenstim do ziadneho mojho oblecenia a navyse sa vo vlastnej kozi necitim prijemne. Co som si posledne mesiace vsimla je ze rano mam o dost tensie obe stehna a cez den o dost hrubsie. Vvera som premerala ci sa mi to len nedzda. Tak je tam 5 cm rozdiel. Z coho to moze byt. Mam 39 rokov, 168 cm a 68 kg. Dakujem za kazdy postreh a radu
Zavodnenie ? Nemáš nejaké lieky ktoré to môžu spôsobiť? Pretože mňa takto zavodňovalo z betablokátorov, potom sme s kardiológom upravili dávku a je to lepšie.
@mmia96 beriem betablokator, uz 3 roky ten isty a to polovicnu davku z najnizsej davky. Pytala som sa na to aj vseobecnej a povedal ze z toho nie. Ale tiez ma napadlo zavodnenie
@mmia96 beriem betablokator, uz 3 roky ten isty a to polovicnu davku z najnizsej davky. Pytala som sa na to aj vseobecnej a povedal ze z toho nie. Ale tiez ma napadlo zavodnenie
@anonym_autor ja si tiež myslím, že to bude zavodnením, od všeobecnej si vypýtaj lístok na kardio vyšetrenie, môže to súvisieť s tvojím ochorením srdca
@anonym_autor ja si tiež myslím, že to bude zavodnením, od všeobecnej si vypýtaj lístok na kardio vyšetrenie, môže to súvisieť s tvojím ochorením srdca
@anonym_4959c7 chodim pravidelna ma kardio, srdce mam v poriadku, mam iba tachykardiu. Ja som ale pribrala aj na bruchu zadku a stehnach
Perimenopauza, ja som pribrala 7 kg , hoci jem menej ako predtým, len s tými stehnami mne sa nič nedeje ani ráno, ani večer. Furt ich pchám do riflí s pocitom jaternice.
Perimenopauza, ja som pribrala 7 kg , hoci jem menej ako predtým, len s tými stehnami mne sa nič nedeje ani ráno, ani večer. Furt ich pchám do riflí s pocitom jaternice.
@anonym_62e0e8 a skusala si nejak schudnut? Lebo mna to dost deprimuje
@anonym_autor potom ma tiež napadla tá perimenopauza, môže to byť viac menej voda, tuk by nezmizl z večera do rána
@anonym_autor lebo si rano odvodnena 🤦🏼♀️
@anonym_autor ziadna perimenopauza. Mas problem s odvodnenim.
@anonym_autor chodím všade, kde sa dá, peši. V zime lyžujem, v lete plávam, ale do posilky nechodím. Jem 2-3x denne (nič mastné, sladké minimálne..). A nič nejde dole. Keď schudnem 1-2 kg, tak len vidím zmenšené prsia (a tie mám malé), stehná, zadok a brucho žiadna zmena.
ja som to mala, tiež plus mínus ten vek, ale áno, perimenopauza sa prejavuje aj tak - kým som všetkých lekárov obehala - všetky výsledky ok - až kým som sa náhodou nedostala k pani doktorke, ktorá ma poslala na krvné testy ktoré mi ukázali všelijaké metabolické poruchy vyplývajúce zo zmeny hormónov - nasadila mi zmenu stravy - a prestala som zadržiavať vodu, ja som behom 2 týždňov bola ľahšia o 4 kilá…
ale už si stále strážim jedlo, už som si odsledovala ktoré jedlo môžem a ktoré nie, už to nikdy neskončí, včera som sa definitívne napríklad zriekla pizze 😏 bohužiaľ stále sa ten zoznam potravín rozširuje…
@anonym_autor v tomto veku sa začína prejavovať stukovatená pečeň. Má negatívne následky na štítnu žľazu a tvorbu hormónov, je dôvodom skorej menopauzy, spomaľuje metabolizmus, zadržiava vodu v tele... Uprav si stravu, menej soli a pridaj potraviny čistiace stukovatenú pečeň pestrec mariánsky, fermentované potraviny, citrusy...
Keď si vyčistíš pečeň, zrýchli sa metabolizmus a ľahšie schudneš, upravia sa hormóny..

Zavodnenie ? Nemáš nejaké lieky ktoré to môžu spôsobiť? Pretože mňa takto zavodňovalo z betablokátorov, potom sme s kardiológom upravili dávku a je to lepšie.