icon

Priberanie po 45tke

12. feb 2023

Mám 46 r menzes pravidelný, žiadne diagnózy, neberiem žiadne lieky.Za rok aj pol som pribrala 10 kg vôbec nemám pocit, že viac jem, pohybu je menej menila som prácu, ale nič tragické pravidelne som necvicila nikdy.
Aj, keď sa snažím nejesť sladkosti, vyprážané, dodrziavam pitný režim viac sa hýbem aj tak schudnem max 2 kg.Pribrala som do brucha, bokov, stehien.Nechcem sa vyhovárať na vek, menopauzu, ale začínam byť frustrovaná.Necitim sa dobre, zadychavam sa mám 80 kg.Nehovoriac o oblečení rifliach, ktoré sú mi takmer všetky malé.Mate pocit, že vekom priberate aj z "ničoho", jediná veľká zmena je, že už nemám v práci taký stres, ale nekonzumujem viac.

Strana
z2
anita6666
12. feb 2023

Milá pani,priberá sa vždy len a len z jedla.

mikadooo
12. feb 2023

Môže byť zadržiavanie vody v tele z nejakého dôvodu. Bola si na preventívke niekedy v tomto období? Ak nie, tak by som sa šla nechať "preklepnút". Možno to bude naozaj len vekom a zmenou práce, ale ja na tvojom mieste by som radšej šla aj k dr., nech som kľudná, že som nič nezanedbala.

bluka2
12. feb 2023

Tak ten pohyb mohol urobiť tú zmenu. Asi nižší metabolizmus. Nejako ho nakopni zas nejakými pohybovými aktivitami

syslik81
12. feb 2023

metabolizmus sa spomaluje .. ak sa menej hybes plus jedlo co si doteraz jedla a nebolo zdrave sa uz viac usadza .. a aj menopauza-zadrziavanie vody .. zial niesi prva a ani posledna .. zacat zdravsie jest a viac sa hybat ..

lejla77
12. feb 2023

Mam to uplne rovnako ☹

juzanka151
12. feb 2023

hormony Vam niekto kontroloval? treba dat urobit odbery aj na štítnu žľazu atd

h2
12. feb 2023

Áno, mám 47, čoskoro už 48 rokov a je to tak. Proste ak budeš jesť, ako doteraz, hýbať sa, ako doteraz, všetko robiť, ako doteraz, budeš priberať, aj keď si doteraz nepriberala. Hormóny, metabolizmus... Ja sa momentálne stravujem podľa kalorických tabuliek. Ale viem, že ak by som s tým prestala, zase všetko dobehnem. Je to vcelku frustrujúci pocit. ☹️

vikinka007
12. feb 2023

@anita6666 Nepribera sa z jedla, ale z kalorickeho nadbytku. V každom veku, pre kaž,du postavu a aktivitu je potrebné sledovať svoj metabolizmus. Je to naozaj smutné, ale nás ženy vedia hormóny poriadne potrápiť.

autor
12. feb 2023

@juzanka151
@mikadooo mala som prevenciu v lete.Stitna žľaza v poriadku už vtedy som hovorila doktorke, že priberám.Ta sa usmiala, že počkajte po menopauze to len uvidite
@h2 ešte máš menzes?Ja nejem sladkosti, sladké malinovky ani žiadne klasické zle veci z ktorých sa rýchlo priberá.Moze byť, že v práci som viac chodila teraz sedím, ale toľko kg?

simsalabim
12. feb 2023

Aj ja som vekom pribrala… a spomenula som si, ako sa stazovali vsetky zeny v rodine, vratane mojej mamy… ze priberie aj zo vzduchu. Zdalo sa mi to divne, ale je to tak. Urcite je to kvoli spomalenemu metabolizmu, zrejme aj genetika hra svoju rolu a samozrejme, aj strava. Pocitam kalorie, hybem sa a aj ja si uz hovorim, ze kebyze sa nekontrolujem, priberiem este viac aj zo vzduchu. Schudnut sa mi proste neda, ale aspon to uz nejde hore. Ja sa este mozem vyhovorit na stitnu zlazu (realne), ale co sa budem zbytocne vyhovarat… asi je to kombinacia vsetkeho.
@anita6666 nie velmi empaticka poznamka… tiez si vo veku autorky?

h2
12. feb 2023

Áno, ešte mám, taký trojdňový. Ja jem všetko, aj sladké, aj vyprážané... Ale len v mini množstvách.

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
sabina897
12. feb 2023

.... aj mne sa to "deje". Mám 47 a nikdy som nepriberala v oblasti pásu a teraz áno. Zmenila som stravovanie, jem menej a viac sa hýbem. Schudla som 8 kg - cvičím silovo a tiež kalorické tabuľky 🙂

cyberk
Autor odpoveď zmazal
juzanka151
12. feb 2023

@cyberk no dobre to je ine ale ked zacnu uradovat hormony dovidenia mozete vy sa aj potrhat trapit cvicenim hladovanim a kila veru lahko dole nejdu k tomu sa nabauju potom aj ine veci a neyslim si ,ze chcete byt do smrti a nejakom zelenom salate

autor
12. feb 2023

@sabina897 asi musím teda zabrať.Ja si práveže dávam dosť pozor mne asi ten pohyb a stres z bývalej práce chýba.Ak by to bolo 3-5 kg nedbam, ale vidím, že bez poriadneho sebazaprenia a každodenného pohybu to nepôjde.Mala som zopár mesiacov problémy s krízami brala som milgammu, b vitamíny už hladam vo všetkom dôvod tých kg navyše.Pribrat tak veľa kg, keď sa neprejedam a jem +- ako dovtedy ma frustruje

inava
12. feb 2023

Ja som za za 7 mesiacov pribrala 20 kg.
Menzes pravidelný,mám 40.
Pred dvomi rokmi mi zistili celiakiu.Vtedy som velmi schudla a vlani som pribrala.
Pohybujem sa,sladkosti som vylučila radsej ovocie,veĺa zelininy,prílohy málo.3x do týždňa fitko.
Kilá nejdú aj tak.

simsalabim
12. feb 2023

@cyberk tak napr moja mama jedla velmi striedmo, vegetarianka, slaninka nehrozila. U nas sa doma po veceri nevyjedalo… po 50ke vecerala iba jogurt a inak jedla velmi, velmi zdravo, v case, ked sa to “nenosilo” ( za sociku). Sama som to videla a nechapala, ako moze priberat 🤷‍♀️

h2
12. feb 2023

@cyberk Hm, zjavne ti to je veľmi vtipné. Veď počkaj, aj teba vek dobehne.

sabina897
12. feb 2023

..... ja sa snažím ešte dosť chodiť pešo, viac ako predtým. Asi aj ten vitamín B mohol prispieť k tomu, že si pribrala. Určite sa to zlepší, neboj, všetko chce čas 🙂

cyberk
Autor odpoveď zmazal
h2
12. feb 2023

@cyberk Ty si fakt vtipná osoba, vidím, že aj čierny humor máš rada. 😲😁

juzanka151
12. feb 2023

@cyberk ty si najprv nastuduj nieco o ludskom tele apotom tu pis take blbosti

liljana
12. feb 2023

Metabolizmus sa po 40-45r proste spomaluje. To co stacilo robit (energeticky prijem a mnozstvo pohybu) na bezne stihlu postavu predtym, uz potom proste nestaci. Jedine este pritvrdit v kontrole kalorii a pridat pohyb.

simsalabim
13. feb 2023

@liljana a ani to vzdy nefunguje...

cyberk
13. feb 2023

@juzanka151 to, ze ak sa clovek bude po veceroch prezierat, sposobi naberanie hmotnosti viem aj bez toho, ale ak tebe to nedochadza, tak kludne studuj dalej 🙂 chapem, ze nie kazdy ma logicke myslenie 🍀

h2
13. feb 2023

@cyberk Prosím ťa, ty si na čo vlastne prišla do tejto diskusie? Máš 30 rokov, čiže sa ťa téma netýka. V tvojich príspevkoch si akurát tak vysmiala svoju vlastnú mamu, mne si predpovedala predčasnú smrť v 62 rokoch a prispela si poznatkom, vyplývajúcim z tvojho logického myslenia, že ak žena po 45 priberá, je to z toho, že sa po večeroch prežiera a o polnoci sa napcháva slaninou.

simsalabim
13. feb 2023

@cyberk a aku perlicku mudrosti mas pre mna - veceriam o 6 a potom uz iba cistu vodu. V 30 som bola ako prutik, potom zahaprovala stitna zlaza a mala som obdobia chudnutia a priberania bez pricinenia (doteraz v satniku mam 3 velkosti). Potom sa to liecbou stabilizovalo a potom som pred par rokmi nebadane pribrala… tak isto ako moja mama, starka, sesternice a nedavno uz aj sestra… teraz mam takmer 53 a som zvedava, co bude, ked mi skonci menzes.
PS Som vegetarianka, slanina nehrozi ani na veceru.

cyberk
Autor odpoveď zmazal
lubina
13. feb 2023

vekom sa spomaluje metabolizmus a ked sa blizi a pride menopauza, tak sa pribera....nech tu pisu co chcu, menej jest, viac sa hybat a vsetko to, je to sice pravda, ale ani chudnutie uz nejde tak rychlo ako ked bol clovek mladsi. Mam 50 a tiez som za posledne dva roky pribrala, nie sice az 10 kg, ako autorka, ale pribrala a to vobec nejem viac, sladke skoro vobec, ale menopauza zacina, som unavena a ano pribrala som ☹

Strana
z2