icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
22. nov 2010

@elvera no posnazim sa este pockat na ostatnych, takze asi k veceru hodim tabulku

@ivana82 tak ak si chces zakryt oci, mozem ti ho zmazat. Ale myslim si ze by si si nemala zakryvat oci. Preto sme tu. Mas len o par jednotiek vyssie BMI nez ja a tiez mi to cislo nie je mile, ale preto sme tu, aby sme ho znizili.

@tinika ako sa to vezme - v najnizsej (chvalabohu) kategorii nie si, ale si v nizsej nez som ja, pokial je vzorec spravny 😉

ivana82
22. nov 2010

@yennn moja, ja som nenapisala ani nespominala, ze ho tam nechcem mat alebo ze si chcem zakryvat oci, viem velmi dobre ake mam BMI, takze oci si nezakryvam, len hovorim, ze je pre mna demotivujuce .... a to je rozdiel, myslim, podstatny 😖

yennn
22. nov 2010

@ivana82 nie nie, ved ja som pochopila. Nic na tejto stranke predsa nema byt demotivujuce. Takze ak chces, naozaj ti ho vymazem. Co je koho do tvojho BMI, a ked ho ty nechces vidiet, tak ti ho tam nedam, ok? Vymazem? 🙂

A ak tam niekto nebude chciet mat cokolvek z toho, co som pridala, tak to tam vymazem... dobre baby?

ivana82
22. nov 2010

@yennn nechaj ho tam, som s tym cislom vysporiadana, viem ake je a ake chcem, aby bolo a za tym si postupne idem, aj ked je to pomalsie, ale idem...takze rozhodnutie - pokojne ho tam nechaj 😉

vejula
22. nov 2010

@yennn jej ty si taky vymysleknik 😀 😀 super, no tak sme zvedave na novu tabulečku 😉

yennn
22. nov 2010

@ivana82 moooja, nebud smutna, ved ti to ide krasne, za dva tyzdne dole dve kila, ved je to super 🙂 Neboj, tu nie sme ziadna modelka, alebo ak tu aj nejaka modelka je (vsak @vejula - ty este kusok a spadas do kategorie nie ze normalna vaha, ale stihla - tak davaj pozor, az ta nevyradim z tabulky, ok? 😝 😎 )... kde som to skoncila? Aha, ze ak tu aj nejaka modelka je, tak ma isto dobry dovod na to, aby chudla a myslim ze sme tu vsetky na jednej lodi.

ivana82
22. nov 2010

@yennn velmi dobre chapem, ze nie sme ziadne modelky, no to samotne cislo, nie aby sme si strazili vahu ku spokojnosti, este tam pridaju BMI /dalsie cislo/ na ktore aby si bola v pohode, tak ho musis mat nizke...neviem, ci som to dost zrozumitelne napisala, ked nie, napiste mi a ja to vysvetlim polopate... 🙂

katusradus
22. nov 2010

@yennn to BMI nechcem ani vedieť,dostala som od mm takú váhu,ktorá odmeria tuk,vodu a svalovinu 😝 tak ani sa nepýtaj...samozrejme,že mi vyšlo,že som obézna,ale... tuku v tele mám raz tolko jak by malo byť 😵 😵 😵 to je u mna motivujúce!!!!!!!!!!!

vejula
22. nov 2010

@yennn 😀 noo tak modelka určite niesom. ja mam len lahke kosti, ale miery maju daleko od štihlosti, hlavne v pase, po porode mam stale velke brucho jak v takom 4 mesiaci, no toto je moja hlavna problemova partia... takže určite ma nevyhadzuj, ešte vas potrebujem kym budem vypadať podla mojich oredstav 😉

lilithka26
autor
22. nov 2010

@yennn protein nemusi pit len ten kto maka v posilke. Je to proste doplnenie si latok o ktorých som si vedoma ze ich nemam dost v strave. Ale mas pravdu v tom ze tento zvyk mi ostal z obdobia ked som chodila do posilky. Ked som tam vtedy dosla tak som sa trenerovy stazovala ze neviem odolat sladkemu a on mi povedal ze nech skusim prijimat viac bielkovin, lebo ze na sladke maju ludia chut zvacsa ked ich nemaju dost ale telo si vypyta v sladkostiach ako okamzite palivo. Ale nebola som schopna pojest tolko masa a tvarohu. Tak mi doporucil proteinový drink. Pijem ho uz roky (mimo tehu) a fakt je ze sa moja spotreba znizila. Pred tym som bola schopna dojst do obchodu a nakupit kosik sladkosti a to zjest, ked mam protein tak sice na sladke chud mam ale nie az tak zivocisne pudovo. Okrem toho mi aj cistocne naharadi sladke lebo je cokoladovy 😝 A priberat sa z neho urcite nepribera, naopak. Obsahuje koncentrovane bielkoviny bez zbytocných tukov a cukrov. A vela vlakniny takze aj zasyti. Niekde som aj citala ze ak mas chut na sladkost dat si najprv pohar mlieka a az potom posudit ci musis.
A adipex je anorektikum, cize nemas potrebu, chut jest. Podava sa obeznym ludom ktorý musia schudnut a nevedia. JE na predpis, u nas uplne zruseny, v čechách bez predpisu. zhana sa cez net. ovplyvnuje centralnu nervovu sustavu.

yennn
22. nov 2010

@ivana82 @katusradus napisali ste to celkom zrozumitelne. Ja tomu presne chapem. Ale stale nemam odpoved na otazku - vymazem to konkretne vase BMI ? Nerobi mi to ziaden problem. A ak ho tam nebude chciet nikto, tak ho tam nedam.Nechcela som nikoho demotivovat, myslela som to prave naopak. Ale nie som svätica ani motivacny trener, obcas sa mozem aj ja seknut, nie? 😀

yennn
22. nov 2010

@lilithka26 aha, tak uz rozumiem. Mne tiez chybaju nejake latky, a davam si vitaminy - ale nie na desiatu 😀 😀 😀
No a ten liek - NO KOMENT, pokial nieco nasa lekarska komora zrusila, tak na to mali asi dovod. Ty do kategorie "obezita" nepatris, a isto si silna baba, to zvladnes, preco sa preboha dopovat liekmi z cierneho trhu?

ivana82
22. nov 2010

@yennn napisala som ti, ze mne ho tam nechaj 🙂

yennn
22. nov 2010

@ivana82 oukej uz som ticho. Ja viem, som zla zla zla. Zbiť ma je málo 😀 Tak sľubujem že už sa nebudem snažiť do tabuľky nič pridávať, chválabohu že nedokážem z vašich údajov zistiť percento tuku v tele, hihi 😀

vejula
22. nov 2010

@yennn 😀 😀 😀 ty si taky pripad. ale ja si važim že stale niečo vymyšlaš mne je to vwelmi sympaticke 😉

katusradus
22. nov 2010

@yennn jasné,že ho nevymaž 🙂 len tak pre zaujímavosť-tuku v "normálnom "tele má byť 20-25% ja mám 42!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kto má viac?

yennn
22. nov 2010

@katusradus vidis a tomuto ja neverim, ako moze vaha vediet kolko tuku mas v tele? Co je lejzrová ? 🙂

yennn
22. nov 2010

@vejula dakujem, som rada ze sa ti to paci 🙂

yennn
22. nov 2010

PS: ale keby mi este niekto iny chcel nahlasit % tuku v tele, tak ho do tabulky mozem dopisat 😎 @katusradus? 😝

yennn
22. nov 2010

Ok babulky, na teraz sa lucim, ideme este nakupovat a zhanat nejake darceky 😀
Pa zatial

vejula
22. nov 2010

@yennn no mne ho merali ale to tak pred mesiacom asi, to som mala myslim 25, može byť??? ale pravidelne ho určite davať nemožem lebo to nemam kde merať, to bolo len vynimočne

jojina11
22. nov 2010

@katusradus ahoj Katka,nemám viac ale podľa BMI mám takých 20 kg navyše

jojina11
22. nov 2010

@yennn no tak ma zapíš, 168 cm, 78 kg, % 28, BMI 27,6

lusia_99
22. nov 2010

babulky ahojky hlasim vahu neskoro viem prepačte ale bili sme 2 svinky takze nestihacka....
VAHA: 80,6 (-O.20 dkg), PAS: 95cm (-1), BOKY: 107cm (-1), STEHNO 62cm (O),PRSIA 102cm.(O)...a letim na zumbu... 😉 papa

lilithka26
autor
22. nov 2010

@jojina11 sme na tom rovnako, ja mam podla bmi tiez 20 kg navyse 😖

jojina11
22. nov 2010

@lilithka26 no ved dačo s tým urobíme, ale ked som si merala pás tak do stovky mi chýba 1 cm, strašné, zrkadlo to veľmi presne ukáže

liana81
22. nov 2010

@lilithka26 čítam o vzťahoch, čo píšeš pre @yennn , ja som na tom dosť podobne 😕 ☹

missy97231
Odpoveď bola odstránená
katusradus
22. nov 2010

@yennn neviem sú tam také štyri senzory,treba sa postaviť bosá,ale v žiadnom prípade mi to nikam nezapisuj,takú @vejulu môžeš,tak má príkladných 25ˇ% a krááááásnu váhu,neviem čo tu robí 😉 z čoho chce vlastne chudnúť? že vraj bruško ako v 4mes 😀 😀 😀 sranda @jojina11 vitaj ja mám o 9 kg viac ako ty

tinika
22. nov 2010

kocky troska na odlahcenie a vianocnu naladu