icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

marthuska
11. jan 2011

@katkav nebud smutna z toho, nemozes chudnut hocikedy, teraz na to tvoje telo asi nie je na 100 pro nastavene, takze ked mu ukazes, ze to myslis vazne, podvoli sa. hlavne treba pomalicky na to ist. ved nemusime kazda schudnut 20 kg za tri mesiace, kazdy organizmus je iny

jojina11
11. jan 2011

@katkav ja som tento týždeň menila váhu, za digi, takže ten môj 2 kg úbytok je otázny, ale bola by som rada, keby to, čo schudnem aj ostalo schudnuté, a nie ,že o týždeň to mám naspäť, takže je pravda, že radšej menej a natrvalo ako veľa a nachvíľu

katkav
11. jan 2011

baby, dakujem za povzbudive slova, je super, ze vas mam 😉 treba mysliet pozitivne, vcera ma manzel pochvalil, povedal, ze trosku vidno, ze som schudla a dalsie pozitivum je, ze mam menej kil ako som mala napr. pred 3 rokmi, dlho som nevedela zist pod 105 kil 😉

ivana82
11. jan 2011

@katkav no vidis, ked si to vsimol uz aj manzel, tak to je uz co povedat...ved ta ma v rukach, nie??? 😀 😀 😉 tak to by ma potesilo...ja sa svojho musim stale pytat... 😠

katkav
11. jan 2011

@ivana82 tak ty mas mensie rifle, to je tiez super 😉 ja by som tiez mozno obliekla nejake rifle z pradavna, ale ja mam teraz taku smiesnu postavu....okolo pasa mam akoby koleso na plavanie, tak mi obrastli boky pocas tehu. 😀 ale zumba to spravi 😉 a spravne papanie a potom na jar dlhe prechadzky. Inak od zajtra zaciname s Tominkom chodit na cvicenie deticiek, tak som zvedava, vsak aj to je extra pohyb, extra spalene kalorie 😀

ada001
11. jan 2011

@katkav kazdy mame obcas slabu chvilku,je to tak.Ja pocuvam to motivacne cd a tam vravia,ze clovek ma tendeciu chciet rychlo chudnut a ked to nejde tak sme nestastni,mnohi to vzdaju.Lenze aj priberanie bolo pomale,nepribrala si 10 kil za mesiac,takze radsej pomaly ale natrvalo.
Niekomu to ide rychlejsie,niekomu pomalsie,dolezite je nevzdat sa.A preto sem chodim,lebo vzdy sa najde niekto,kto ta povzbudi najde si pre teba par pismeniek a hned je to lepsie.Mna vcera tak motivovalo,ked som videla vysledky inych,ze som vecer cvicila,co teda u mna je vecer nadludsky vykon 🙂

ada001
11. jan 2011

Baby,aj na fb je stranka chudnutie-ako.sk,dala som si like a chodia obcas nejake statusy.Toto prislo vcera a je to podla mna dost zaujimave,mozno ste o tom mnohe nevedeli 😒
Pri chudnutí sa nevyhýbajte tuku úplne. Je dobré obmedziť živočíšny tuk. Mäso, maslo, syry... Treba však jesť oriešky, semená a iné rastlinné tuky (olivový olej, olej z ľanových semien. Najmenej 50 gramov denne. Drastické vylúčenie tuku zo stravy je nezdravé. Často má za následok vznik žlčníkových kameňov.

katkav
11. jan 2011

@ada001 no ja zvyknem vecer cvicit zumbu, ale vcera ma uz zacinali boliet krize, tak som si isla radsej lahnut. To mas pravdu, ze treba chudnut pomaly. Len najhorsie na tom je, ze si clovek uvedomi ako sa vypasol az neskoro. Ja som teda kedysi byvala stihla 😉 no 62 kil je si myslim pri mojich tazsich kostiach a vyske 172 cm akurat co som mavala, to uz asi bolo aj velmi malo kil na mna (tak mi niektori vraveli) ale za 8 rokov pribrat 40 kil je dost si myslim. Len teraz neviem, ci mi bude trvat 8 rokov, kym to schudnem. 😀 urcite to nevzdam, to ze mam depku neznamena, ze prestanem zdravo papat a cvicit to nie, len ma asi zmohlo aj to skarede pocasie, ja chcem slniecko a pozitivnu energiu 😉 a nie sychravo, dazd a hmly. 😒

ivana82
11. jan 2011

co by sa stalo keby som si nedala desiatu? vobec na nu akosi nemam chut...ani na banan, jablko, ani na nic...mam v sebe dost vody... ☹

filipal
11. jan 2011

@ada001 super! to vecerne cvicenie ma jednu velku vyhodu. neda sa pri nom jest. a s plnym zaludkom sa zle cvici....
tak ja namiesto luskania tekvicovych semienok, cvicim pred telkou jogu. pomalicky....ale zamestna ma to. 🙂

filipal
11. jan 2011

@ivana82 desiatu si daj. radsej si daj menej popoludni.

elina313
11. jan 2011

@katkav ahoj moja, nebuď smutná, hlavne že to ide dolu a dnes si dopraj kúpeľ, zabaľ sa do deky a oddychuj...myslíme na Teba

katkav
11. jan 2011

@elina313 uz nie som, uz som v pohode. Asi som sa potrebovala trosku vyrozpravat 🙂 pojdem si asi s malym zdriemnut zababusena do deky, to urcite pomoze, aj tak sa mi nic moc nechce, upratane, vyprate, navarene je a cumiet do bedne sa mi nechce, aj tak tam stale davaju iba to ako koho zabit, to ma uz nebavi 😠 inak vcera som hovorila manzelovi, ze preco niektora telka nevymysli dat taky program ako zumba alebo nieco podobne, neviem, ci si to niekto pamata, ale kedysi byvalo tusim cvicme v rytme sa to volalo a pritom sa ako super cvicilo 😉 hned by mali sledovanost 😉 a hlavne teraz po sviatkoch a nie opakuju programy o vareni a tak.

ada001
11. jan 2011

@katkav sme na to podobne s tym priberanim,ja tiez nechapem co som robila,preco som nepocuvala mojho muza,ked mi to vravel ze miesto chudnutia som vzdy skoncila na vyssej vahe.Vzdy ked prisla daka dieta ja som sa do nej pustila s takym elanom,len potom ta dieta skoncila a zrazu som sa vratila do starych kolaji,alebo som to vobec neskoncila lebo bola strasne jednostranna,alebo velmi obmedzujuca ☹ ☹ Po diete som dohanala to,co som nemohla a kilo ku kilu a som tam kde som si nevedela predstavit ze raz budem.
@filipal Veru mas pravdu 🙂 🙂 jogu si zacala cvicit len tak sama,alebo si chodila na nejaky kurz?
@ivana82 v tomto ti moc neporadim,ale nieco malinke si daj a pripadne si daj potom obed skor,ale to je moj nazor,mozno zly 😒

elina313
11. jan 2011

@katkav veru aj ja by som si zacvičila, niekto tu tuším ponúkal DVD zumby, ale keď neuviedol cenu, je mi to trapné si pýtať, takže ak by ste niekto mali a viete si povedať aj cenu a boli by ste také zlaté, že by ste mi poslali, bola by som vďačnááá 😉

maatkka
11. jan 2011

@yennn dakujem za pochvalu - no ja som naschval napisala -0,5 kg - aj ked je to kilo "teoreticky" - lebo prakticky na tej rucickovej vahe bola pred tyzdnom rucicka tesne pred 70 a teraz bola skoro za 69 😀 ale kedze viem ako neznasas taketo opisy 😀 tak som to napisala tak 😉 dneska idem kupit digitalnu vahu lebo toto lustenie ma fakt nebavi 🙂 tak uz budem hlasit presne a urcite ma to bude aj viac bavit a motivovat 😉
inak tabulka paradna aj graf (ja chcem aby ta ciara padalaaaaaa 😀) dakujem 🙂
a babulky o akych fotkach to prosim stale pisete? nejak nemam sancu docitat vsetko...

elina313
11. jan 2011

@yennn @adky @ akika
Kočky poradili by ste mi nejakú super diétnu omáčku na cestovinky - hociakú, napr. brokolicovú, alebo tak..

debbie
11. jan 2011

ahojte idem vas dočitať priebežne hadam sa mi to podarí dnes 😀

elina313
11. jan 2011

@yennn
@katkav kočky ďakujeme za tabuľky ste šikulky 🙂 🙂 🙂

katkav
11. jan 2011

@ada001 ja som sa najprv vyzrala kvoli byvalemu, no keby ....kvitla, tak som samy kvet a potom uz ked som bola s manzelom, tak sme chodili na vecere do pizzerky a tak a priberala som a teraz mozem chudnut 😉 ale tento rok to uz dokazem, to viem, vsak uz musim byt tento rok do cent nie? 😀 a nie stale nad. vsak aj ja som vyskusala milion diet, mozno preto mi telo neveri, ze toto je ta cesta ktorou chcem ist, si mysli, ze dalsia nefungujuca dieta a nechce pustit tie kila....asi aby mi nebola zima.

katkav
11. jan 2011

@elina313 skus napisat vikykis, tusim euro si pytala 😉

mirmaj
11. jan 2011

@tinika ja ti k tým dietnym obedm moc neporadím ja stále neviem čo variť teraz 😒

groka
11. jan 2011

@katkav aha jasne,ale v pohode,len som sa nevedela v tom grafe najst 😀
baby ja som uz isla hore vahou o par gramov,ide uz asi ms ku mne,bolo na case inak

ada001
11. jan 2011

@katkav a krasna tabulka,zabudla som napisat.Tak velka vdaka tebe aj yennn 🙂 🙂

marthuska
11. jan 2011

@elina313 omacka: paradajky, bazalka, syr borina 20 percentny, korenie, sol. pripadne pridaj tuniaka

marthuska
11. jan 2011

na obed si robim mrkvu s cesnakom a cibulkou, mnam mnam, a na to hodim cubricu a aj susedia sa pridu spytat, ze co to za dobrota vonia, a to len mrkva 😀

nanika
11. jan 2011

my mame morcaci vyvar s mrvenicou, ja budem mat bez mrvenice, urobila som ju zvlast. Hlavne jedlo som urobila salat zeleninovy, plus vajicko a salatovy syr v nom, k tomu bude len osmahnute kuriatko na panvici. Toto si muz prial 🙂

elka74
11. jan 2011

@yennn tabulečka funguje. radosť pozerať ako nám to ubúda. len tak dalej.. 🙂

tinika
11. jan 2011

@marthuska co je cubrica?

yennn
11. jan 2011

ahojte babulky, dnes zase len na chvilocku, mozno sa za chvilku zobudi moj drobec, takze asi ani nestihnem docitat. Ale musim vam povedat ze "aj napriek vsetkemu" sa mi celkom dari drzat sa, aj 5x denne aj pitny rezim dodrziavam, tak len aby ste vedeli 🙂