Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@filipal ok, posli dakujem. No ja som halusky robila z cisto iba celozrnnej a teda trosku sa zjedlo, ale nie vela, lebo to bolo aj hrozne syte aj nie velmi chutne. Inak minule ked som robila ten chlebik z celozrnnej muky a otrub, tak mi manzel povedal, ze ho ten chlieb riadne zasytil 😉 a ked si taky kupim v obchode, tak tak velmi nezasyti, mam taky pocit. Asi, ze ta celozrnna muka je viac rozomleta.
@jojina11 mlieko mam rada, aj jogurty, musim si asi vymysliet nejaky novy bojovy plan, lebo aj kalorii som zistila dnes, ze mam malo, co za den zjem 😢
kocky, lucim sa...muz zakuril v krbe.... 🙂
drzte palce, nech rano prelomim tu barieru 4 dni rovnaka vaha!!!!!!
@katkav @filipal @sanym ja viem ze mam dneska krizu 😎 , takze by som sa moc nemala zapajat do diskusie, ale skusim, v najhorsom odignorujte 😀
Ja som zastancom zostihlovania jedalnicku, bielu muku som nahradila celozrnnou v peceni uz roky dozadu, biely cukor ani nemam doma, biele rozky som zabudla davno ako chutia, az teraz ked som zacala pre maleho kupovat, som si pripomenula vôňu... Ale spravit si bryndzove halusky z celozrnnej muky, mi pride drsne 😀 Toto som nikdy nechapala u sestry vegetarianky - ze si nahradzala maso sojovym, a ze si robila klasicke pokrmy typu rezeň ci svieckova zo sojoveho masa, sojove parky a podobne.... tak bud nemam chut na maso, a nejem ho, alebo ak mam nanho chut, tak si ho dam a nebudem vymyslat jeho nahrady...
Takze moja odpoved - daj si bryndzove halusky, ako pise @filipal daj do bryndze jogurt namiesto smotany (roky robim s majonezovym salatom) nebudu take tazke, vynechaj slaninu, alebo premna zamna si daj na obed aj slaninu, pochutnaj si, pripomen si ako to chuti, ale necakaj ze na druhy den pojde vaha dole. No ak to neprezenies, vaha ani nestupne podla mna (ak to bude mensia porcia na obed).
PS: prosim nekameňovať, ja viem ja viem ja viem 😝 😀 😀
Vďaka, tak ja to risknem a dám vedieť čo to porobilo s váhou - ale však mám dole 4,5 kila za necelé tri týždne, tak prežijem 😀
@yennn ale prosim ta. 😉 to len ja som raz mala taky amok, ze teda zdravo zdravo, vsetko musi byt zdrave a dala som do halusiek iba celozrnnu muku a teda nem bolo to dobre 😉 inak ak spravite spenatove halusky z celozrnnej muky, tak to je trosku lepsie, ale tiez nic moc, spenatove halusky su asi najlepsie bez celozrnnej muky aj celkovo halusky, ak uz ma clovek hroznu chut 😉 a sojove vyrobky mam doma v skrinke, moj tato sa tym tlaci, ale mne to uz nechuti, kto chce, poslem mu 😉 pri kojeni aj tak nesmiem.
@jojina11 no ja tiez nepocitam, len tak som si nahodila dnes do kalkulacky a hned ranajky boli malo...no hruza, ked sa clovek zacne hrat s cislami, asi budem musiet jest viac ...asi ako drevorubac.
no nic, idem kupat a uspat maleho, este vas pridem skontrolovat pred cvicenim 😉
tak ja idem , všetky asi uspávate, pekný večer 🙂
no asi vsetky uspavate alebo ficite na tisic a jednej noci 😉 dobru noc teda vsetkym 😀
@vejula tak mas asi oddychove obdobie. 😉 vsak uz si dost schudla, tak mas asi take kludove obdobie a potom sa do toho zase dostanes. To je ten film dobry rocnik, sem tam si ho pozriem ked vonku prsi, lebo to je taky prijemny letny film. Idem ja uz cvicit, dufam, ze tu nebudes sama 😉
Ahojky :o) Ja som tiež trošku smutná z mojej váhy :o(. Začnem pekne poporiadku. 10 mesiacov pred tehotenstvom som začala s 90-dňovkou, pri váhe 75 a výške 172 cm. Nemyslela som si, že sa to dá vydržať, a že aj efekt bude taký, aký bol. Za dva mesiace sa zo mňa ani neviem ako "odlepilo" neuveriteľných desať kíl. Tretí mesiac diéty som už ani nejako neriešila. Snažila sa som dodržiavať tie dni a hlavne, na raňajky som mávala len ovocie. Po uplynutí 90 dní, som jedla, na čo som mala chuť / samozrejme ešte nejaké zásady z predošlého stravovania mi zostali - raňajky bolo stále ovocie/. Už som si iné raňajky ani nevedela predstaviť. Naučila som sa piť viacej tekutín, konkrétne vodu z vodovodu. Takto pekne so 65-timi kilami som fungovala do septembra /od marca/. Potom už ručička ukázala o dve kilečká viacej. Ale som to vôbec neriešila, pretože aj to ešte sa mi zdalo celkom OK. Koncom novembra som sa nesmierne potešila, keď som zistila, že som tehotná /tretie tehotenstvo, mám dve baby, staršia má 16 a mladšia 10 rokov :o)/. Bola som rada, že nám to vyšlo. S manželom sme ešte zatúžili po takom dlhšom odstupe, po malom drobčekovi :o). Prvé štyri mesiace sa ručička na váhe nepohla, a to podotýkam, že raňajšia nevoľnost, to bol pre mňa neznámy pojem. Musím dodať, že od začiatku teho som sa začala " normálne " stravovať. Pred pôrodom som mala o 16 kíl viacej, teda 83. Tehotenstvo som si vychutnávala / asi to bude aj vekom 36 :o) / . V auguste sa nám Jakubko - 3680 g, 56cm. Po príchode z pôrodnice som si zastala na váhu a bola som celkom milo prekvapená: 73 kíl, Za nejaký mesiac sa mi podarilo zísť na 71,5. Keďže som kojila, snažila som sa "výdatne" stravovať: z litra mlieka vtáčie mlieko som zjedla na posedenie :o), aby som mala dostatok mliečka :o)))... No a teraz , keď má synček 5 mesiacov, mám úctyhodných 76 kíl ! :o(( Do leta som sa chccela dať trošku do poriadku, ale viem, že už to nestihnem, keďže počas dojčenia je povolené za mesiac zhodiť nejaké 1,5 - 2 kilečká. Cvičiť sa mi veľmi nechce, som rada, že si večer ľahnem. Neviem, či mi niektorá budete vedieť poradiť, pretože viem, aký dôležitý je pohyb pri redukovaní hmotnosti. Pred teho som cvičila, hoci len doma na posilňovacom stroji , a mi to pomohlo vyformovať isté partie. Začala som s cvičením asi dva mesiace po pôrode, ale na cisársky to bolo asi priskoro. Cítila som , že to nie je ok, tak som prestala. Asi budem musieť niečo začať robiť, lebo len tak sa mi podarí zbaviť sa tých nadbytočných faldíkov. Poteším sa každej rade od vás :o). Ak sa niečo zmení, tak sa určite ozvem. Zatiaľ sa majte všetky peknúčko a nezamýšľajte sa príliš nad sebou. Veď aj tak najdôležitejšie sú naše spokojné ratolesti. A to budú len vtedy, ak budú vidieť veselú a nie utrápenú maminu :o))
ahojte babulky, je tu este niekto alebo zase idem neskoro?
@tiffanka ahoj, vitaj 🙂 V prvom rade: ufff, musim rozdychat ze sa ti pri vyske 172 podarilo ist na 65 kil.... ja mam taku istu vysku a veeelmi snivam o 75 ale to je vaha ktoru neviem kedy som mala naposledy, od strednej skoly som baculka a tak sa teraz zamyslam ze by som sa aspon dostala do normalu, co je tych 75 - o niecom menej mi nenapadlo snivat ☹
Ale neber v zlom, nieze si budes mysliet ze ti zavidim (iba trosku 😝 ). No a teraz k tvojej otazke - nie je celkom pravda ze iba cvicenim sa ti podari zbavit nadbytocnych kil. Ako iste vies, ked zaradis aerobne cvicenie, pomoze ti to rychlejsie chudnut (co ty nepotrebujes - chudnut rychlo, kedze kojis). Co potrebujes je spevnit svalstvo (ved aj po tehotenstve), a v tom ti cvicenie krasne pomoze, to tiez vies.
Ja len mozem povedat svoju skusenost, ze som schudla nejakych 10 kil zatial bez cvicenia, az teraz som sa zacala zamyslat ze by som to nieco ovisnute mohla aj spevnit, doteraz som bola leniva, vyhovarala som sa na kojenie (kojim stale), na svoje dorasovane koleno, na to ze nemam cas a podobne.
Takze da sa aj bez cvicenia, no jasne ze cim skor zacnes cvicit, tym krajsie bude tvoje telo 🙂
Ahojte mamulienky....sledujem vas tu uz pomaly od vasho zalozenia, teda od augusta, ak sa nemylim, ale vtedy som sa len pousmiala, vsak ved to nemusi byt zrovna moj problem...., ale nakukla som, ved co keby....
Rodila som v septembri (moje stvrte babenko) a vtedy som, sice o dost tazsia, ale este stale moc vahu neriesila, ved tehotenstvo som zacala na 74kg (aj to som este "nestihla" zhodit od predposledneho tehu), po porode som mala 83...
Ale dnes? Ci pana, do pana, cez sviatky som sa uspesne prezrala do 90,5kg!!!! Kojenie ako vyhovorku neberem....Proste som nekontrolovane zrala, lebo komu uz treba ak nie kojacej mamine, nie?
Som stastna, prestastna, ze malinku kojim a je mi to prvoradejsie ako chudnutie, ale ak by som sa nejak prepracovala na vahu 70kg, tak baby.....PAaaaRAaaaDA...Viem, ze uz modelka nebudem, ani na miss sa nechystam:o)), ale pri vahe 70 kg som sa citila naj...aj zensky, aj sexi, aj zdravo, proste pohodicka, takze pridam sa k zenuskam kojacim, chudnucim, proste budem sa posnazit...xixixi
POPROSIM VAS LEN O NAKOPNUTIE , take pozitivne, teda ak sa da....ako ste sa tu mnohe navzajom nastartovali....
P.S.: tiffanka, co povies, ides do toho?
Ahojte babule. Zani, tak ty mas uz urcite toho vela zo stranok precitane, pre tiffanku plati, hup na stranku www.chudnutie-ako.sk zelene pole, nastudovat si cosi o stravovani. Je uplne suma fuk, ci kojite, nekojite, upravit stravu mozete aj teraz, ak mate cas, pridajte nejaky pohyb. Ako dojciace mate povolene schudnut 4 kg mesacne, takze super. Treba si len navysit stravu, tu sa chudne pri 7000 priblizne, ale kto zatial vyhradne dojci, mozete si navysit 2000 kj a mali by ste chudnut aj tak. Cokolvek treba poradit a hlavne podporu najdete tu, tesim sa, ze sa to tu rozrasta 🙂 Ak mate zaujem, vazime sa v pondelok a nahlasujeme uspechy, my nove na @katkav . Takze v pondelok treba normalne do prispevku s jej nickom nahlasit vahu - bude vasa startovacia, vysku, vas ciel do konca marca a ak chcete aj miery, Katka to spracuje a najneskor v utorok sa pokochate v tabulke 🙂
Pardon, dobre rano 🙂 Zasa od pol stvrtej hore, no co uz, aspon som starsieho zahnala spat k tatovi, inak by som tu matala aj s nim 🙂
Inak ta vec s mliekom je zaujimava, ale mam zmiesane pocity, lebo som citala aj nieco ine v poslednej dobe.
http://www.akv.sk/index.php?option=com_content&...
ale tym od pitia mlieka neodradzam 🙂
@yennn mne sa pri výške 175 podarilo zísť na 67 z 75 za pol roka, to bolo v čase, keď som bola vo Švajčiarsku ako au-pair a ako tam nad tým rozmýšľam, hádam to bolo aj pravidelnou stravou a menšími dávkami a kopou zeleniny, tak verím, že to vyjde aj teraz. Len už nepamätám ako som vyzerala 😀 Akurát otec sa vyjadroval, že už nech prestanem, lebo sa strácam pred očami, aj keď sa mi to nezdá 😵
v lidli maju od 27. rozprasovac na ocot a olej za 6 eur, dobra vec, ked chudnete 🙂
dobre ranko babenky, nanika, ivana82, dakujem za privitanie, dnes rano zacinam s 173/90, meter sa radsej schoval, tak pokial si nekupim novy, tak presne miery netusim, ale bude to zabava. nanika, kedy dospavas ???
dobre rano kocky, nasla som vcelku fajn stranku s receptami 😉 http://www.stobklub.cz/recepty/ tak sa mozete inspirovat, ak chcete 😉
ahojte, prajem všetkým pekný deň
@zana0077 @tiffanka pekne vás vítam v našom spoločenstve chudnutiachtivých báb 😀 spoločným úsilím sa dokopeme do váhy, s ktorou budeme spokojné, uvidíte, toto tu nemá chybu,. lebo , ked niečomu nerozumiete, kludne sa spýtajte a vždy je tu niekto kto odpovie ,poradí, pri kríze pomôže ,aby sme sa nevzdali a tak
ja som bola ráno v obchode, výber nič moc, zajtra robím kuracie prsia na šťave s ryžou, zeleninu už nespomínam, lebo to začína byť v našej domácnosti samozrejmosťou, z čoho mám radosť. Slepačia polievočka no mňam.
dnes si muž nakázal slíže s makom, no ja si pre seba asi urobím špagety, ja viem, že to nie je nič moc, ale čo už, 😒
@nanika a keď si tak skoro hore, tak potom ideš aj skoro spať, že? aspoň u mňa to tak bolo, chvalabohu malá mi prespí do rána do siedmej, takže sa vyspíme
@katkav dík za typ, stránku som si dala medzi záložky, keď bude chuť, pozriem si recepty, určite sa tam dá niečo vybrať
nanika, citala so to, aj som nieco pocula uz skor o skodlivosti mlieka, ale moc tomu neverim, kedze mlieko ako take sa pilo uz odjakziva a nemyslim, ze by niekto zomrel na tie formy rakoviny, ktore su uvedene v tom clanku....
Prilozim ti citatik...:
."Je pravda, že mlieko patrí od nepamäti medzi základné potraviny. "Súčasná veda považuje mlieko za funkčnú potravinu, to znamená, že má dokázateľné pozitívne účinky na zdravie a vitalitu," myslí si prof. RNDr. Libor Ebringer, DrSc. z Prírodovedeckej fakulty UK v Bratislave. Známy propagátor probiotických potravín, predovšetkým nepasterizovanej bryndze, však pripúšťa, že vzácne bioaktívne látky si zachovávajú pôvodnú aktivitu len v surovom mlieku. A kde ho dnes, v časoch pasterizácie a ultra vysokého ohrevu zohnať?
Teda si myslim, ze ak mozes, tak pi, mliecko je fajn, no ak sa da, radsej surove, tepelne ho spracuj radsej sama doma. Mame tu farmy a tie mliecne automaty na namestiach su fajn....
Ja osobne som pocas vsetkych tehu milovala mlieko natolko, ze sa jeho spotreba zvysila na 3-4 litre denne...to je sice uz trosku pritiahnute za vlasy, ale taky liter denne vypijem a to uz roky rokuce.
Ale dnesna doba spravi z mnohych inak zdravych surovin zdraviu skodlive, no to by uz asi bola ina debata...:o)

@jojina11 v podstate ten clanok, co si sem dala, tvrdi nieco ako ten dokument....
aj ked vapnik sa da ziskavat aj inac....