icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
28. jan 2011

Ahojte babulky 🙂
Baby vy ste sa fakt odstahovali do sukromnej skupiny? ☹
Tak to ma naozaj naozaj mrzi, je to velka skoda. Pre mna je toto forum velmi dolezite, prinieslo mi poriadok do zivota v oblasti, ktora bola doteraz mojou velkou slabostou. Je mi luto, ze sme sa nechali takto vyprovokovat .... 😢
Viem ze je vela zienok, ktore nas tajne citaju, a najdu tu vela inspiracii a motivacie chudnut, aj ked nikdy neprispeju. Ja sama takto citam niektore temy - tie, v ktorych nie som doma, u ktorych zrodu som nestala a tie, kde mam pocit ze sa mozem vela naucit, ale zial nemam cim by som prispela. Ak by mi ich zrusili, musela by som to akceptovat, ale bolo by mi to velmi luto. A mozno mnohe z tych, ktore nas teraz citaju tajne, by neskor nasli odvahu aby sa ozvali a pridali k nam. Podla mna tymto raznym krokom si koledujeme o rozpad skupiny. Dobre viete, ze zo stálic tu uz po 3 mesiacoch chodí málokto - z 30 mozno 5-6 babuliek. Ako nasa skupina krasne ozila, ked sa po novom roku pridalo 17 novacikov? Ale kazdy z nas raz dostane krizu, mnohi maju sukromne problemy ktore im nedovoluju sa uz sustredovat na chudnutie, a odchadzaju od nas.... Prave prilivom novacikov nasa skupina preziva dalej. Ved uz od nas odislo 14 babuliek - ale 17 prislo! Nie sme vsetky stale rovnako motivovane a stale rovnako presvedcene o svojom cieli. A energia tych, ktore tu silu momentalne maju, nas drzi pri zivote. Aj ked priliv novacikov pre nas znamena 100krat odpovedat znovu a znovu na tie iste otazky, su to prave oni a ich energia, ktora nas drzi pri zivote. Ta radost z prvych 2-3 kil co sli dole 🙂 A je mi luto, ze si neuvedomujeme, ze mnohe z nas by tu dnes neboli, keby sme si skupinu uzamkli este na zaciatku, ked tu tento navrh padol X-krat ale sme ho zamietli.... A bolo by mi velmi luto, ze tu nie su... ☹
Vyse 380 stran v mieri a nejaka chudera nas takto rozhodi? Ak nas aj šmíruje niekto, kto nemá náš problém, je to totálny chudák a úbožiak, pretože kto si neváži svoj vlastný čas, a trávi ho tým, čo ho nezaujíma a čo sa ho netýka, a pritom nemusí... 😒 😖

Samozrejme, na mojom nazore nezalezi, pretoze ste sa uz rozhodli, ale je to obrovska skoda, a naozaj si myslim, ze sme si takto pripravili pomaly zanik. 😔

filipal
28. jan 2011

@yennn uz som napisala viac krat nazor na sukromne skupiny....zial, ano, caka ich postupny zanik, lebo prilev cerstvej krvi je potrebny....
tato by ale mohla mat sancu, lebo su tam ludia " v tabulke" cize nieco ako svojpomocna chudnuca skupina.

akika722
28. jan 2011

@adky ale ked si to tak vezmeš,ked piješ vela vody denne a ješ ako maš,schudneš aj bez toho..napr,viď ty ...schudla si aj bez neho krasne 😉

adky
28. jan 2011

@akika722 presne tak,ja som ho niekedy pouzivala,dal mi dole zopar kil,ale musela som prestat (nemozem bylinky,pretoze beriem lieky na riedenie krvy a mala som potom blbe vysledky) tak som prestala a nabrala nazad 😀

akika722
28. jan 2011

@adky ja som brala lipoxal lieky na chudnutie...a čo s toho?cista na obličke a hned vedla naj zhubny nador..preto som proti všetkym liekom a bludom 😀

yennn
28. jan 2011

@katkav ja pisem aj sem, keby sa niekto chcel vratit 😉 😉 😉 Ale inac WELL DONE so sukromnou skupinou, pekne si to rozclenila, paci sa mi to, dala si si pracu 🙂

katkav
28. jan 2011

@yennn vobec to nebolo take narocne zalozit novu skupinu. Ja som dala babam na vyber, ze si mozeme pisat bud tam alebo v klude sem 😉 mne je to uplne jedno vlastne, lebo ja som uz nastartovana a chodim sem pozriet len ci sa niekto nepridal alebo tak, ci niekto nepotrebuje radu 😉

kiki9
28. jan 2011

@krtica11 manžel mi povedal ze si daval na forum a tam to stiahol www.warmacher.com a tam si zadal zumba a to stiahol

oksu
28. jan 2011

@mia258 Ďakujéééém za super odkazy!!!

yennn
28. jan 2011

Alebo kompromis - tema bude pokracovat dalej verejne, ale tabulky sa budu uverejnovat v sukromke??? Co vy na to?

yennn
28. jan 2011

@katkav vazne si nastartovana? To je super. 😀 Tak to som zvedava co uvidime v pondelok, moja 😉

yennn
28. jan 2011

inac trochu schyza, nie? Chodit do dvoch tem 😉

idris
28. jan 2011

Ahojte babule mne ta váha ide hore ☹ ☹ a pritom okrem jedného dňa som nemala žiaden prehrešok no je pravda ze jedlo nie je na 100% v tom istom čase ale + - hodinka pol ... no dnes Zumbu inak strašne ma bolia kolená lebo min piatok čo som bola vonku s mm tak som sa potkla jedno mám rozbité a druhé samá modrina a to ma niejako v nútri bolí 😔 😔

akika722
28. jan 2011

@yennn mne osobne je jedno,ja nemam čo skryvať,chudnuť chcem a je mi jedno či tam alebo tu 😀 😀 😀 hlavne nech sa darí 😅

zuzub
28. jan 2011

čaute kočky, ja vás nestíham čítať, ale občas kuknem Miško si vyžaduje stále pozornosť a ked spinká musím porobiť veci.súkromná téma je niekedy celkom fajn ak nechcem,aby nejaká suseda vedela čo a ako.ale myslím, že by bolo celkom fajn nechať aj túto "všeobecnú" a do súkromnej dávať také veci ako váha, miery a podobne proste tam to rozoberať, nemusí každý na MK vedieť, že som schudla zo zadku 2cm alebo, že som pribrala a nezapnem nohavice 😅
inak cez víkend budem mať krst ohnom v sobotu máme oslavu a aj torta bude ach jaj asi neodolám 😕

akika722
28. jan 2011

@idris aj mne to liezlo hore hoci ako som sa snažila,minuly tyždeň šlo trošku dole a od vtedy som vahu nevidela...bojim bojim lebo mam "svoje dni" a som ako v 6mesiaci 🙄
nespadla si na kameň?aby si si niečo neurobila pri zumbe ked ťa tak velmi bolí 😒

katkav
28. jan 2011

@yennn no zatial sa mi to drzi, v pondelok bolo 105 a dnes rano 103,3 😉 tak snad tento rok prekonam tu skaredu 99 😉 dufam, ze to do pondelka vydrzi. 😎

gajana1
28. jan 2011

Ahooooooooooojttttteeeeeeee nam nešiel net chodila som len k susede abo ku kamošovi a tam som koňa radšej nezapinala tak teraz musím dohaňať čo som zameškala

nanika
28. jan 2011

@gajana1 ze teba clovek konecne aj vidi 🙂

yennn
28. jan 2011

@katkav no tak supeeeeeeeeeeeeeeeeeeer! Tak to si sa riadne pochlapila! Tusim to ratanie KJ zabralo. Blahozelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam! 😀 😀 😀

vikykis
28. jan 2011

babenky prosim vas
ja mam malych chorych ja tiez ktora tema vlastne plati neviem kde citat kde pisat?

katkav
28. jan 2011

@yennn no dakujem, ja dufam, ze do konca februara uvidim aj tu skaredu 9, co sa mi uz roky schovava 😉

yennn
28. jan 2011

@katkav no tak ak si sa do toho takto pustila, tak verim ze do konca februara ano 🙂 Kati, vazne mam z teba obrovskuuuuu radost, uplne uprimne, bez prehanania. Tesim sa, jeeeeeeeeeeeeeej 😀 😀 😀 😀 Yupiiiiii 😀

katkav
28. jan 2011

@yennn si zlata 😉 no teraz mam asi taku vahu ako mesiac po porode, to som mala za posledne cca 4 roky najmenej 😉 tak dufam, ze do konca marca uz budem 9inova a do jula uz 8ickova? to by bolo super. Dnes mi to ratanie nejak nejde, aj ked uz priblizne viem, kolko priblizne spapat 😉 pekny den, potom nas prid zase pozriet.

gajana1
28. jan 2011

@nanika tak mam toho teraz dosť a ten net už som mala poriadny absťak

adky
28. jan 2011

@akika722 ja som este lieky na chudnutie nebrala,chvalabohu,ale tebe porobili riadnu sarapatu 😕

akika722
28. jan 2011

@adky no tak oni mi spôsobili len tu cistu-to mi aj dr.potvrdili že to mam s toho...nardor eéé,to ma dnes každy druhy človek a ani o tom netuši 😒 doba je taka...

adky
28. jan 2011

@akika722 tak ale aj to je dost,cista z liekov 😖

akika722
28. jan 2011

@adky oproti tomu to bola len malina 😀 vyberali to spolu takže cista ma netrapila,viac to druhe,no čo už..žijem a mam deti..to je hlavne 😵

adky
28. jan 2011

@akika722 presne tak,to je hlavne,ale uzila si si 😒