icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

jojina11
28. jan 2011

ahojte som tu , je tu ešte niekto okrem mňa?

akika722
28. jan 2011

@jojina11 ahoj jaaaaa

mia258
28. jan 2011

Ahoj 🙂
Ja som si akurát urobila zeleninový šalát na večeru 😵

elen58
28. jan 2011

Ahojte baby tak už sme zase tu,ja ale nebudem stihat čitat 2 stranky tak by sme sa mohli dohodnut kam sa bude prispievat ,inak dnešny den docela ušiel aj ked som sklamana jak mi stupa vaha každym dnom pondelok to čo nahlasim 😠 inak dnes sme boli na riadny nakup same zdrave potraviny a kopec zeleniny ,akurat som si kupila musli orieškove s medom a započitala nam pani predavčka 2x tak sme museli zobrat ešte jedne naviac ,snad nebude vadit ked si občas dam na ranajky alebo desiatu s mliekom čo vy nato,ved doobeda sachar.možme.Inak dnes som nahadzala čo som zjedla za den a vyšlo mi 6200kj a dopor.prijem 5900kj super raz malo a raz vela musim to dako poriešit čo dalej 😀

elen58
28. jan 2011

@katkav potrebovla by som poradit ked moj dnešny prijem 6200kj ,ale mam vela sachridou ,malo bielkovin a tukov takže to asi nebude dobre nemala si takyto problem ? 😒

debbie
28. jan 2011

No baby ako mohli by ste sa už dohodnuť a dať jednu tému, nestíham jednu čítat a odpisať dačo a nie dve ... 😠 😠 alebo informovať .... skor ako sa niečo uskutoční a potom riešiť .... dufam že o týžden tu nebude dalšia sukromka ...

debbie
28. jan 2011

@debbie 😀 😀 😀 tak som tu je niekto on

debbie
28. jan 2011

@akika722 ahoj skus striedať s inými čajíkmi, napr. biely je úúúúžasny alebo dake bylinkové žihlava, medovka a pod. 😀

mia258
28. jan 2011

Je veľa, keď som mala dnes niečo málo cez 7000kJ? 😢

akika722
28. jan 2011

@debbie ano pijem viac,bylinky milujem..všetko okrem mäty 😀

debbie
28. jan 2011

@akika722 aj ja milujem čajíky 😉

adky
28. jan 2011

@mia258 urcite nie,do 8 tisic pri chudnuti je v norme 😎 je preukazane,ze uz ked prijimas len o 2 tisic Kj menej ako pred chudnutim,tak chudnes,sice pomalsie,ale chudnes,ja som niekedy,pred chudnutim prijimala aj 20 tisic KJ 😀 😝

krtica11
28. jan 2011

@kiki9 ok dakujem skusim to 🙂

pandrholka
28. jan 2011

ahojte...no tak odkedy som vás dnes naposledy čítala tak tu toho moc nepribudlo, tak som nemusela ani veľa dočítať...aj moja mamina sa rozhodla, dať dole váhu nie pomocou nejakých diét, ale zdravou a vyváženou stravou, hrozne sa jej to pozdáva a už keď si aj na mne všimla, že to pomaly ale isto zaberá, povedala si, že ide aj ona do toho (najlepšie na tom, že jej priateľ pripomína, že má ísť papať, že už to budú tri hoďky čo jedla 😀 )....zajtra ma čaká skúška ohňom....minulý pondelok sa mi narodil bratranček tak ho ideme zajtra kuk a moja babina mi dnes v telefóne povedala, že napiekla makové a orechové záviny plus také dobré bryndzovo-klobáskové batôžteky a teta (vtipné oslovenie, keďže je len o 4 roky staršia 😀 ) má v pláne robiť chlebíky....hoci na sladké som moc neni, ale závin ten som si u babky vždy rada dala...raňajky, desiatu si beriem so sebou z domu a na obed robí babka kuriatko s ryžou takže tiež o.k....ak by som aj nebodaj zhrešila tak sa nič hrozné nestane (viem, že ma to nezlomí k ďalším prehreškom) nakoľko to čo pojem za celý deň mi nepokrýva energetickú hodnotu, ktorá mi je doporučená...

jojina11
28. jan 2011

@akika722 prepáč, musela som sa odpojiť, mm mi priniesol do počítača zumbu tak mi to tam dával
idem vás baby dočítať

akika722
28. jan 2011

@jojina11 v pohode 😉

jojina11
28. jan 2011

takže sa veľa nenapísalo, všetky pozeráte asi telku 😀 ja som dnes mala strašne nezdravý deň , hlavne čo sa týka stravy, musela som ísť s malou k svokre, lebo u nás nebola celý deň elektrika, my máme elektrický sporák tak som sa musela z domu odpratať , no a podľa toho aj vyzeralo moje dnešné jedenie, ani nenapíšem , čo všetko som do seba dnes dala,. nech to nedemotivuje , zajtra sa musím riadne posnažiť, aby sa to na pondelňajšej váhe neodzrkadlí 🙂

katkav
28. jan 2011

@elen58 ja som zatial vacsinou presvihla skor bielkoviny 😉 ono pri chudnuti sa ma jest trosku viac bielkovin, aby ti neubudalo zo svalov. Neboj, to sa postupne nejak doriesi. Len asi bude telo vyhukane, ze uz "nehladuje" ale dostalo papat tak akurat 😉 ked sa chudne, ma sa jest 😉 zdravo ale hladovat sa nesmie 😎 to vedie iba k joju

nanika
29. jan 2011

Ranko babenky. Ja som citala, ze orechy obsahuju mozgu prospesne mastne kyseliny, ale mne to asi odburava mozgove bunky :( Som si vecer nahadzovala jedlo a zistila som, ze mam deficit, tak som ho dojedla orechami. A ked som ich dojedla, tak mi svitlo, ze som poobede jedla este aj ten tvaroh s lekvarom, takze som mala prijem cez 7000 kj. Nic to, blba som.

Ja som bola tiez vcera na nakupoch, sama zeleninka a nieco k tomu, ze 40 eur, no, zdravie nie je lacna zalezitost. A ako som sa trepala od auta so 4 taskami a velkou krabicou plienok, na chrbte este ruksak, tak som stretla susedu, ktora sa vytrcala pri vchode, taka stara harfa. Videla ma s tym nakupom, ze ledva idem, cez zuby som ju pozdravila, fakt som fucala ako lokomotiva, ona dva metre od dveri, ani ju netrklo, ze otvorit, len ked sa za mnou dvere zaklapali pocujem "ako somarik". Baby, asi to bude vekom, ale akokolvek som mala chut prasknut tie tasky o zem a vyst von a opytat sa jej, ci mam nabuduce kricat, aby ma pocula pozdravit a ci ma este aj nieco okrem usi aj s ocami a koncatinami, aby mi aspon zo slusnosti pridrzala dvere. Vykaslala som sa na to, len teraz ma bude ohovarat po celom baraku, ze nezdravim...

adky
29. jan 2011

@nanika take su stare baby,tie poznam,budu ohovarat ze si nepozdravila ja keby si ju pozdravila nahlas a ona by to zretelne pocula. Klebety ich zivia,bez nich si nevediea predstavit zovot,s tym asi uz nic nenarobime 😀

adky
29. jan 2011

@pandrholka ze teta,to bolo dobre 😀 Ale ty to zvladnes,tak ako by to zvladol kazdy kto ma pevne odhodlanie a ide si za svojim cielom,aj ked si nieco das,postavis sa opat na nohy,ze? 😎 drzim palce 😉

pandrholka
29. jan 2011

@adky no veru je mi to teta 🙂 ....samozrejme, že ak si aj niečo z toho dám tak v mini množstve a zaiste ma to nepoloží a zajtra idem zas na plné obrátky v tom v čom som začala vďaka vám všetkým😎 ....ďakujem

nanika
29. jan 2011

@pandrholka super, moja rec. Ja pomaly zistujem, ze sa to da, aj zhresit, oprasit sa a ist dalej.
Vcera ma bolel z tych orechov zlcnik, bleee Tak asi uz mam po orechoch...

nanika
29. jan 2011

inak, ta vaha je tento tyzden velmi zaujimava, som zvedava, kolko to v pondelok bude, je to hroza. Ze teraz sa ma najlepsie chudnut?! Neexistuje, ale nadalej sa denne vazim a pisem, o dva tyzdne to zverejnim 🙂

katkav
29. jan 2011

@nanika no ja mam dalsich 100 gramov dole, ale mozno by to bolo viac, keby som sa vazila az po wcku 😀 nevadi, mam pred sebou este najmenej 25, takze len nech to pekne ide dole 😉

groka
29. jan 2011

Ahojte 😠
bud dnesny sok na vahe zvladnem a idem dalej,alebo ma pocas dna prepadne taky smutok z toho co som dnes videla na vahe,ze pozeriem vsetko co najdem doma 😢
cim viac tekutin vypijem,tym viac kg mam,vcera som dala vyse 3 litre 😝 uz som 9 tkova 😢 😢 😢

nanika
29. jan 2011

Najlepsi bol moj mm, len ranajkoval vcera, potom prisiel domov o tretej, zdlabol kopcom tanier svieckovej so 4 knedlami, do vecera len chodil a vyjedal, co sa dalo, rano skocil na vahu a mal o 1,5 kg menej, ako cely tyzden...

Co z toho vyplyva? ze ideme varit svieckovu a dam si to patentovat loooooooooooooool

nanika
29. jan 2011

mam taky navrh, nemohli by ste si sledovat aj vahu v suvislosti s potravinami, co cez den zjete, ci to nema suvis? Lebo ja vacsinou stojim, potom skocim o pol kg dole a potom sa pomalinky plizim dole. Nechapem, z coho mozem mat ten skok dole, alebo niekedy skok hore, ked ostatne dni stojim, ci klesam. urcite vtedy nejem nic slane, voda rovnako, tak v com by to mohlo byt. Cyklom nie, este kojim, nemam ho. Zeby nejake potraviny zostavali v tele dlhsie a potom sa vylucovali viac dni a to urobi ten skok?

jojina11
29. jan 2011

ahojte dobré ráno, či už deň? dnes fičíme už od pol šiestej, včera malá spala cez deň len hodku a potom v noci sa stále budila, takže teraz už zasa spí, dnes sa u nás varí divina, tak som zvedavá, akú budem mať zajtra váhu 😀 ale však pokračujeme no nie? nejaký základ tam už predsa je od novembra, takže by to nemalo byť také strašné, dnes sa teším na prechádzku, síce zima ale slniečko, tak si tento deň aj vy užite 🙂

katkav
29. jan 2011

@nanika vies co, mne sa to stavalo predtym, ze som sa strasne strazila a pravdepodobne zjedla prilis malo a organizmus asi preto setril a ked som sa nastvala a zozrala vsetko co nebolo priklincovane, tak vaha zisla dole, lebo som asi mala taky prijem ako som mala mat, aj ked z blbosti 😉
moja vsak si dala uz 6 kil dole tento mesiac, tak sa nestresuj, ved rychlejsie chudnutie by mohlo mat za nasledok akurat tak jojo 😉 a to nechceme, pomaly dalej zajdes, neboj rozbehne sa to zase.