icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

macekovam
1. feb 2011

@nanika ale to brucho si zapajala urcite naschval aby si mi tu o tom mohla napisat...co 😠

groka
1. feb 2011

@adky
@jojina11
@marthuska
@darsy
na koho som este zabudla?
dakujeeeeem
uz mame doma kocik,kupili sme nakoniec ,mali sme ist len kuknut a aj stolicku idem o maleho postarat a potom pridem

nanika
1. feb 2011

@macekovam jo, myslela som na teba 🙂 Inak, uz poctivo cvicim brusaky, dnes uz mam 100 za sebou, zatial najviac, som na seba pysna, fakt je to lepsie, ako dvyhat cely chrbat 🙂 Len mam pocit, ze je to len na vrchne brusne svala a dole, ako na tie dolne? Bocne viem, ze treba ist do boku k opacnemu kolenu.

macekovam
1. feb 2011

@nanika ale dobre to je...len si davaj pozor na brucho ...radsej menej a poriadne...ked dobre cvicis uz 5-ty musis citit....a na bocne je dobre lezat..pokrcit nohy v kolenach a dvihat sa tak ze oboma rukami buchnes z boku na koleno a potom ruky spat za hlavu...

macekovam
1. feb 2011

vcera som oznamila muzovi(ja zaryty odporca bicyklovania) ze sa chcem na jar zacat bicyklovat aj s detmi...tak na vyletiky a skoro onemel...tak ho to prekvapilo...ze ci som smrt videla.. 😀 😀 😀 😀 takze ked sa otepli startujeme bicykle a konecne budeme nat spolocny sportovy zaujem🙂

debbie
1. feb 2011

@macekovam ahoj to schvalujem , detičky viesť k športu a byť vzorom 😀 😀 😀

debbie
1. feb 2011

@macekovam a dnes som bola už aj vo fitku 😀

macekovam
1. feb 2011

@debbie ahoj... 🙂 no ved ja by som ich viedla ale nie zrovna k bicyklovaniu 😅

macekovam
1. feb 2011

@debbie teda..dobra si...sikulka...ja sa uz odhodlavam k tomu bruchu asi hodinu...ale ked sa deti zobudia tak ho daaaam 🙂 a potom po 2 hodinach dam ramena a zvysok energie vyskacem vecer ked pride muz z roboty..

debbie
1. feb 2011

@yennn ahoj no páááááááááááááááni aká kráááásna fotečka aj ja musím daku novu už dať že ??? 😀 😀 😀

debbie
1. feb 2011

@macekovam ano ved jasné k iným tiež no na bicykli je super že ste spolu, športujete , a môžete sa v lete isť kupať a na jar trebárz opekať či len tak do prírody ... 😉 vegetiť mamička si odpočinie rada nie? Ja už sa teším min.rok bola malička len sedela vzadu a potom ..ani moc dlho nevladala chodiť pešo ale teraz , juchuuuuuuuu už nech je jar

macekovam
1. feb 2011

@debbie no na opekacku sa tesime uz teraz.....a ja si neoddychnem bo budem mat drobca za sebou...a muz zasa dceru....sa tesim...

akika722
1. feb 2011

@groka aky si kupila???????

akika722
1. feb 2011

@macekovam aj ja sa hroooooooooooozne tešim na bicykel..chodili sme každe leto,len to nie lebo som rodila 😀 Paťko bude mať o 21dni 3 ročky a kupujeme mu "velky" bicyklik,on odpadne od štastia,doteraz mal ten maličky s ručkou tak sa tešiiiim..a maly ma sedačku na mojom

macekovam
1. feb 2011

@akika722 ja som este nikde na bicykli nebola...akurat tak do zahrady ked bolo treba🙂🙂🙂 som skor za beh,korcule,a vsetko okrem bicykla....os tym som suhlasila az tento rok🙂a muz bol taky nestastny ze ja neznasam bicyklovanie...a tak som ho teraz potesila... 😀

debbie
1. feb 2011

@nanika ahoj spodné brušné svaly precvičíš:
lahni si na posteľ tak, aby si po zadok bola na posteli a ostatok spodnej časti tela dolu z postele, vystrieš ležíš a zdvíhaš nohy do pravého uhla a vystreté zase dole aby telo bolo v rovine. dufam že vieš ako som to myslela alebo ,

jojina11
1. feb 2011

@debbie ahoj, pozri do súkromky, groka tam dala link na cviky a mne sa to celkom páči/je to nová podtéma o cvičení

jojina11
1. feb 2011

@groka tie cviky sú dobré,,ale páči sa mi tam aj to, že to predcvičuje a vidíme ako to máme správne robiť
dík

debbie
1. feb 2011

@jojina11 ahoj dik pozriem no ja mam svoje cviky rada aj vo fitku už nemusím premyšlať a je to šup šup ale dik

macekovam
1. feb 2011

idem dovarit a odcvicit🙂ahojte

akika722
1. feb 2011

@macekovam ja beh eéé a korčule mam no bojim bojim na nich 😅

macekovam
1. feb 2011

@akika722 asi sa len bojis ze by si nevladala ze??? ale vsetko je len o dychani spravnom....ale rovnako dobra je na zaciatok rychla chodza.....

macekovam
1. feb 2011

konecne prisla rada na moje brucho...idem ho precvicit..🙂 😉 😉

groka
1. feb 2011

@akika722 Bertoni

groka
1. feb 2011

nakolko mame doma tazku kravu s velkymi kolesami DEMU potrebovala som nieco lahke,male,co unesiem po schodoch a na jar a leto a toto je to prave 🙂

akika722
1. feb 2011

@macekovam neviem,ale pri behu fakt neviem dychať,sa zadycham rychlo a pri korčulovani mam panicky strach z padu 😅
@groka malému sa velmi pači čo?pri Paťkovi som mala vyzorovo to bolo to iste,aj skladaci mechanizmus bol tiež v ručke,mala som čierno bežovy

groka
1. feb 2011

@akika722 ale srdce mi tuzi aj tak po PURE to je krasny kocik,prekladacia rucka,je vacsi vnutri,no ale co uz

akika722
1. feb 2011

@groka ja tiež teraz dosť vaham aky kupiť či chicco multiway alebo niečo podobne 😒

akika722
1. feb 2011
zivika
1. feb 2011

Ahojte baby...
potrebovala by radu, alebo aspon psychicku podporu... 🙂
ani pred tehu som nebola ako lanka, ale teraz to uz zacina byt fakt zle a som z toho dost zufala...
pri vyske 170cm som zacinala s 84kilami (uz aj tak dost) do piateho mesiaca tehu som este padla na 83kg, v 8tt som mala 88kg a v poslednom som vyskocila na 96kg...nebola som z toho nejako moc zufala, povedala som si, ze aj tak som nafuknuta z vody a po porode to pojde dole...a aj tak v podstate bolo. ked som prisla z porodnice, mala som 86kg a celkom som sa tesila, ze dve kila navyse su uplne fajn...
ale co cert nechcel, nechapem ako je to mozne, teraz, 5 tyzdnov po porode mam uz 90kg ☹ a to vobec nejem viac ako pred tym, skor by som povedala, ze este menej...
velmi rada by som cvicila, ale kedze pocas porodu nastali komplikacie a museli mi robit cisarsky, nemozem cvicit minimalne 3 mesiace...
pripadam si strasne nechutna, brusisko mam ovisnute, sama fialova stria ☹
a popri muzovi sa zacinam citit ako vorvana, ved som tazsia ako on... ☹ sice ma ukludnuje, ze je to ok, ze ma miluje a ze za pol roka alebo rok to bude lepsie, ale aj tak sa citim hrozne...a bojim sa, ze vaha pojde stale hore...
a k tomu vsetkemu sa mi ani nedari rozbehnut kojenie, ani poradkyna nepomohla ☹
no, ale aspon malinkemu sa dari, to ma drzi v relativne dobrej nalade 🙂
neviete mi poradit, ci existuju nejake lahke cviky, ktore by som mohla skusit uz aj teraz? nech sa aspon trosku rozhybem...
prepacte za vycerpavajuci prispevok... 🙂