icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

macekovam
2. feb 2011

@groka no tak to je pekne...aj mne by to stacilo....a dobre sa pocuva ze ta nema za co chytit...co?? 🙂 🙂 🙂 🙂

macekovam
2. feb 2011

@elen58 ahoj ja som mala s behom len dobre skusenosti... 😒 😕 to asi nebude tym...ak ho mas rada tak sa ho nevzdavaj...aj ja sa chystam znova na jar zacat...teraz by som nemohla...ja mam zasa problem s nosom 😀 😀 hned by som ochorela...mne sa paci aj beh po schodoch....ale zasa..aj rychla chodza je dobra...

adky
2. feb 2011

@akika722 aaaaha,tak ked ti varena strava nechybala tak fajn,ja by som bez nej nevydrzala ani jediny den 😀

macekovam
2. feb 2011

toto somnou suvisi...Podľa vplyvu Luny: na dnes... 😅
Vplyvom vzďaľovania sa Mesiaca od Zeme prúd energie a tekutín smeruje k hlave, váha tela sa zmenšuje, všetko sa rozširuje. Ovplyvnená je energia tekutín v celom tele. Narastá pasivita, vznikajú opuchy, nečistoty odchádzajú z tela. Aktivizuje sa kostra, koža a tráviaci systém. U chorých ľudí nastáva zhoršenie zdravotného stavu, bolesti, zápaly najmä v orgánoch v aktivite.
ps....neviem asi je tam chyba....vaha tela by sa mala zvacsovat...ked sa vsetko rozsiruje.... 😕 😕 😕 a vznikaju opuchy... 😕 😅 nie??

groka
2. feb 2011

@macekovam este stale ma ma zaco chyttit,len si ma obchytkava teraz,lebo potom uz nebude mat za co,no je podareny
a na tie palacinky sa mi niekto kukne?prosiiiiim
idem kocky utret prach a asi ich zacat robit
na desiatu som mala par lyziciek malych to co maly na desiatu,bananik,jablcko,piskotka,pomackane 😀

ivana82
2. feb 2011

@groka Palačinky zapečené s tvarohem - 1 porcia=4 kusky palaciniek - 1porce 2 840kJ bielkoviny - 28,30g
sacharidy - 74,50g
tuky - 29,60g
cholesterol - 338mg

ivana82
2. feb 2011

@groka Palačinky s horkými višněmi (1 porce = 60 g polohrubé mouky, 125 ml mléka,1/2 vejce, 5 g cukru,sůl, 20 g oleje, 100 g višní, 10 g cukru, 5 g Solamylu) - 1porce energia - 2 528kJ
bielkoviny - 14,00g
sacharidy - 84,00g
tuky - 25,00g
...tak si vyber...iba tieto som nasla 🙂 nech ti chuti 🙂

groka
2. feb 2011

@ivana82 ty kokso,dakujem,to je moc teda KJ
takze dam si 2 ks s tym ze ozaj ziadny cukor do palaciniek a tvaroch neocukrovany tiez,dnes budem trpieeeeet
ale tak syn chcem palacinky tak som ich musela urobit

zuzuh
2. feb 2011

Baby ak ste citali moj jedalnicek - kludne napiste vas nazor.
Nestiham tu vsetko citat ale som postrehla ze sa vam nevidi ta druha vecera. Pravdu povediac ani mne. Prve tyzdne som to dodrziavala ale teraz uz druhu veceru vobec nemam. Neviem ci je to dobre. V pondelok budem s tou poradkinou tak sa jej spytam.
Ak tu budete pisat ohladom jedalnicka napiste aj @ pred mojim menom aby mi tu nic neuslo.
Rada by som poznala vas nazor 🙂

ivana82
2. feb 2011

@groka tak to hej, aj mne sa zdalo, ze to bude menej...no tolko...potom sa necudujem, ze som neschudla tolko kolko som chcela, lked som ich robila v sobotu 😀 😀 😀 musim pozriet, co chcem varit...no ale co uz, ked moji chlapi su na sladke jak draci 🙂

groka
2. feb 2011

@ivana82 nasla som 80g tvarohove 710 KJ

zuzuh
2. feb 2011

@ivana82 odkial mas tie hodnoty kj ..... jednotlivych jedal?

ivana82
2. feb 2011

@zuzuh http://www.flora.cz/ekalkulacka/e_index.htm
tam si pohladas...myslim, ze palacinky boli pri hotovych jedlach sladkych... 🙂

groka
2. feb 2011

@ivana82
Palacinky (300ml polotučného mlieka, 150g polohrubej múky, 2 vajcia, 10g oleja, soľ) = 80g 684KJ

Palačinky zapečené s tvarohem = 80 g 710 KJ

ivana82
2. feb 2011

@groka kde si nasla? ja som to hladala na tej stranke co som poslala zuzuh

groka
2. feb 2011

@ivana82 na fit webe tam si nahadzujem jedlo ja

ivana82
2. feb 2011

@groka ked tak ratam, tak 80 g palacinky je 1 kus a v tom mas ratane 4 ks co vychadza cez tych 2 tis. kJ

groka
2. feb 2011

@ivana82 a to tam su trenery ktory KJ maju povazene tak by to malo byt viac presnejsie asi 😀

groka
2. feb 2011

@ivana82 ak urobim jednu palacinku na velkej panvici a uz naplnenu ju capnem na vahu pochybuje ze bude mat 80 g spravim hodim na vahu a napisem,vahu uz mam v oku ako tak a myslim ze moze mat tvarohom naplnena tak 30 g nie 80

ivana82
2. feb 2011

@groka tak si uz vyber ake chces, ale podla mna je to tak ako som ti napisala v predchadzajucom prispevku...80g = 1palacinka...a podla toho by to aj vychadzalo to moje...

ivana82
2. feb 2011

@groka podla toho ako hojne si das plnky 😀 😀 😀 aku velku chut mas na tvaroh 😉

ivana82
2. feb 2011

@groka vyskusaj a uvidime, potom napis aj mna to zaujima 🙂

groka
2. feb 2011

@ivana82 postrasim tvarohom 😉

no nic,idem ja sa pustit do tych palaciniek,aspon ich zarobit,maly by mohol zaspat,lebo nespravim nic

zivika
2. feb 2011

@nanika tiez sa tu moc casto nedostanem, maly jurko sa trapi s kolikou, tak som skoro stale pri nom a ukludnujem ho...a mam pocit, ze ziarli na pocitac, lebo hned ako ma pri nom vidi, zacne plakat 😅

v skratke: mam rada chude masko kuracie a hovadzie, trosku menej bravcove, cestoviny, vsetky druhy zeleninky, jogurty, mlieko, syry, tvaroh...vlastne ked tak teraz rozmyslam, spapam vsetko okrem vnutornosti, plesnivych syrov a morskych plodov...
co sa varenia tyka, mam trosku problem s kreativitou a nerada papam dookola to iste, takze keby si mala nejaky tip, kde by som nasla dobre recepty, alebo ak mas nejake vlastne chutovky 🙂 velmi ma potesis
a su aj nejake veci, ktore su pre mna tabu a nesmiem ich jest (teda okrem tych, co sa nemaju pocas kojenia)?
a da sa vyhnut pocitaniu kalorii?? na to som teraz trosku hnila 😀 mozno casom...

nanika
2. feb 2011

@groka hod sem potom recept, odvaz spolu palacinky, ked dopecies a orataj ich aj, potom to preratame. Na tvaroh by som sa vykaslala, nemas doma jogurt vanilkovy? To je bez roboty a chuti to podobne, ako tvaroh so zltkom a vanilkovym cukrom 🙂 A kedze sa to lahko rozotiera, das tam toho malo, aj to nema vela kj a je to dobre 🙂

nanika
2. feb 2011

@zivika to ratanie je len na kratky cas, aby si zistila, kolko ma krajec chleba, kolko tuk, co si nan natries, kolko si mozes dovolit dat prilohy. Staci ked vynechas kaloricke a sladke veci, inak jedz, co mas chut 🙂

macekovam
2. feb 2011

@nanika teda ty mas riadne bohovske napady....vo vsetkom najdes lahsiu alternativu 😲 super 😉 😉 😉 😉

macekovam
2. feb 2011

@nanika ja sa prave pasujem s myslienkou...mam si dat na obed kupaci perkelt(je v nom 1 slahackova smotana.. 😅 ) alebo bude lepsie spravit si hubovy paprikas s cestovinou....

vejula
2. feb 2011

@macekovam ja by som bola isto za kuraci perkelt... šlahačka podla mna nieje nič strašidelne, a ked je to na obed tak sa to strati. huby su podla mna velmi ťažke a ja huby nejem, bo podla mna je to dosť nezdrave, hlavne tie zberane, nabera to na seba toxiny, a teraz ked kojim vobec huby nejem... ale samozrejme každy ma ine kriteria, ja som kedysi huby jedla pokial som sa nedozvedela že to nieje nič moc(teda v tehotenstve ked som si viac študovala potraviny)

zivika
2. feb 2011

@nanika ok, prehovorila si ma, budem teda pocitat 🙂