icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

macekovam
2. feb 2011

@vejula no dobre...tak skusim....dakujem🙂

ivana82
2. feb 2011

@macekovam hlasujem za kuraci perkelt...paprikas nemusim 😀 😀

macekovam
2. feb 2011

joooj byby ale mne ide o to co je lepsie pre moju figurku...🙂 aj paprikas spravim.... 🙂

groka
2. feb 2011

@nanika jogurt dnes nemam doma ani jeden tvaroh mi narocky kupil muz vcera,lebo len jogurty som zrala stale
no a mam opocitat pockaj,co mam opocitat?kolko palaciniek zjem a mam odvazit mnozstvo ja zjem?

ivana82
2. feb 2011

@adky este papas eggcheese? nasla som stranku na rozne recepty s nim... 🙂

ivana82
2. feb 2011

@yennn teraz som si dala 3 dcl mlieka miesto desiaty, a na tej stranke stobklubu mi to nezapocitalo do pitneho rezimu, takze podla vsetkeho, sa mlieko nezaratava 😒 ako to len tak na okraj, sme sa minule o tom bavili 🙂

adky
2. feb 2011

@ivana82 odkedy som ho jedla 1x tak som ho este nemala,ale stranku mi sem hod-zide sa urcite ho este budem robit 🙂

yennn
2. feb 2011

ahojte babulky 🙂

yennn
2. feb 2011

@ivana82 ja som tiez posledny tyzden pila mlieko (inokedy moc nie) ... lebo som pila granko 😝 (ale uz poslucham 🙂 )
a tiez som si ho uz nezaratavala

groka
2. feb 2011

@yennn ahoj moja
prosim ta mozes sa mi vyjadrit k palacinkam?kolko si mozem dovolit zjest?tvarohove

yennn
2. feb 2011

@adky bola som minule v obchode a tam babulka vyfintena s malym stanockom propagovala eggcheese, tak som si spomenula na teba, a reku ze musim vyskusat a mozno aj kupim. Mala to tam ponapichovane na sparatkach.... pytam sa jej co to vlastne je ten eggcheese a ona povedala ze vajecny bielok... a ja ze ahaaa, no tak to asi nemusim. Ved ochutnajte, vravi dievcina. Ja ze, no dobre. A rukou uz som sa natahovala za sparatkom a so smiechom vravim NIE, ja sa bojim. Ani som to neochutnala... tak tolko ja, stara konzerva, co sa boji skusat nove chute 😀 😀 😀

nanika
2. feb 2011

@groka nie, treba vypocitat kj na celu davku, aby si zistila na palacinku jednu 🙂

yennn
2. feb 2011

@groka no ja neviem kolko si mozes dovolit zjest 🙂 Papaj normalne tak aby si sa zasytila, pekne pomalicky. Predtym si daj samozrejme polievku, aby ta zasytila. Asi by som nezjedla viac nez tri - ale to je len moj totalne laicky a subjektivny nazor. A tiez by som neratala ze z nich schudnem - proste si daj a zajtra na vahe nebude minus. Ale samozrejme ak ich nedas na veceru a na obed nezjes hned 6 tak by sa nemalo nic tragicke stat. Proste dietne jedlo to nie je, a tak k nemu treba pristupovat.
Inac ja robievam celozrnne palacinky so zeleninou a syrom 😉

nanika
2. feb 2011

@macekovam ja som za huby, nechapem, preco si ten perkelt, predtym, ako si ho uz na konci zahustila smotanou a asi aj mukou, neodlozila si svoju porciu bokom do kastrolka a nevmiesala si do toho jogurt, zasa taky rozdiel to nie je, ale kaloricky ano 🙂

pandrholka
2. feb 2011

ahojte dievčatá...tak som dočítala čo nové od včera...som dnes bola s malým u dr. bo začína byť chorý ☹ tak radšej skôr akoby sa mu to malo zhoršiť...som myslela, že ani desiatu nestihnem, ale našťastie som bola šikovná 😀 a všetko som stihla 😉
@groka mňam, že palicinky na obed, som pozerala včera bez servítky a robila tam tá baba dolky, takú chuť som na ne dostla bo som ich už roky nejedla, ale palicinky sú dobrá mňamka...tak dobrú chuť k obedu
@yennn konečne viem, že čo je to ten eggcheese, vďaka za info 😉

ja robím dnes na obed tuniakovú cestovinu, tak už teraz sa mi zbiehajú slinky na takú hamanicu 🙂

groka
2. feb 2011

@nanika aha,takze uz som zjedla z nich,tak nic,nabuduce 😀 😀 😀
no upokojuje ma myslienka ze neni este ani 12 00 a ja som neobedovana,vecer sa budu spalovat palacinky 😀 ale fest

macekovam
2. feb 2011

@nanika no to mas pravdu...neodlozila som si....nenapadlo ma to 😅 nabuduce budem mudrejsia...dakujem

yennn
2. feb 2011

@pandrholka no, ze vajecny bielok, nejak udeny ci co... no nelakalo ma to teda 😝

yennn
2. feb 2011

@groka tak a kolko si teda spapala, hm? 😎

pandrholka
2. feb 2011

@yennn no po prečítaní, že o čo sa jedná tak nemám vôbec chuť to niekedy ochutnať 😒

yennn
2. feb 2011

@groka @nanika
zdroj: flora.cz
Energie Bílkoviny Sacharidy Tuky Cholesterol
Palačinky zapečené s tvarohem 1porce (4ks) 2 840kJ 28,30g 74,50g 29,60g 338mg

yennn
2. feb 2011

ale to je zaujímavé, neviem či tá babenka v obchode neprezradila viac, než mala.... nikde sa totižto nepíše že ide o váječný bielok
http://www.eggcheese.eu/index.php/more-about-jo...

yennn
2. feb 2011

babulky idem dať malému papať a uložiť ho, potom sa vrátim na chvílku

nanika
2. feb 2011

Tak, ja som ulozila Emi, takze podme na vec. Neviem, kolko to ma kj, pred dvoma rokmi som to ratala, z tej cifri ma skoro kleplo, takze som ich radsej nejedla, lebo mne dve palacinky plny zaludok nespravia. Co ma nezasyti tak, ze sa zaludok ohlasi o 2,5 hod najskor, to mi nestoji za to to do neho vpravovat.
Pozrime sa na to z druhej strany. Chudneme, snazime sa o nejaku zmenu stravovaniak, u mna je uz pravdepodobne dozivotna, inak po roku odriekania mozem mat vsetky kg, budem optimista, ze 30 kg, naspat za par mesiacov. Ak mi padne chut na palacinky, ktore robim detom, ok, poviem si, ze je to prehresok, planovany prehresok a mozem mat taky raz za tyzden. Ak si ich vychutnam a dam si prezeniem 3 ks a pohladia moju dusicku, tak si ich dam. Na vahe sa to neodzrkadli. O plnke som uz pisala, pouzite nejaky jogurt, light dzem, zabudnite na cokoladu a slahacku, cukor, puding a dalsie hovadiny. Pridajte si ovocie, uvidite, bude chutit aj detom, co tak natriet pribinakom, alebo monte, do tej palacinky sa toho vela nezmesti, ale bude vyzivnejsia 🙂

nanika
2. feb 2011

@macekovam prepac, ak to vyznelo, zeby som ta pucovala, joj, doobeda som mala muza doma a som nakrknuta, konecne mam chvilku pre seba, dufam, ze zasa nebude kraval 🙂

nanika
2. feb 2011

@yennn tie kj z hocikadial su len informacne, lebo je milionpat receptov, ak tam nahodou mas o jedno vajce viac, uz mas iny priemer...

nanika
2. feb 2011

No a vidite to, ked tu nikto nie je, ako sa da pekne pokecat sama so sebou 🙂
Mna dnes muz pochvalil, ze dobre vypadam 🙂
Minule som tak premyslala, ze pre mna ani tak nie je dolezite, kolko budem vazit, ale ci navleciem obrucku a tu som uz od 74kg nenavliekla a to som sa vydavala 76 kg, uf...

groka
2. feb 2011

@yennn 5ks a nemam vycitky vobec,lebo to planovane a prehresok tipu raz za cas,ale aj to musi prestat

nanika
2. feb 2011

@groka Rozpravaj a prehanaj, ake boli? 🙂