icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

macekovam
2. feb 2011

@nanika co ta nezabije...to ta posilni🙂

yennn
2. feb 2011

@macekovam vies, ja uz som to pislala vcera v suvislosti s tymi jedalnickami co tu davala zuzuh vcera, hoci som to este necitala. Ak chce clovek schudnut a chce aby to bolo trvale - nesmie sa riadit len nejakym predpisanym jedalnickom, ale mal by vediet aj teoriu - preco su tie potraviny a jedla v takom poradi, v takom case a v takom mnozstve. Co ako funguje v tele a pod. Ak uz ovladas teoriu, tak sa ti lahsie napravaju aj dietne prehresky, ci tazke obdobia kedy clovek na vahu vobec nemyslel....
Lenze co clovek (alebo odbornik) - to nazor. A kazdy si musi spravit svoj vlastny nazor na tieto rozne teorie. A taktiez - ak aj nieco mozno nie je uplne spravne (napr. @adky si /občas/ 😀 dava na veceru sackovu polievku) , ale jemu to vyhovuje a nesposobuje mu to ziadne skody, tak vlastne preco nie 🙂

yennn
2. feb 2011

@macekovam ano, momentalne sa znovu usmievam 🙂

monika.c
2. feb 2011

ahojte dievcata,citam vas pravidelne od zaciatku januara a snazim sa s vami aj chudnut,hoci nie oficialne ale aj to mozno raz pride 😉 teraz vas vsak chcem poprosit o radu,skusala som stahovat zoralates,stiahne mi to do 86 percent,potom sa to sekne a nejde dalej,to sa mi stalo vcera.minule som to aj stiahla a neslo mi to otvorit,winrar mam instalovany,ja uz fakt neviem co s tym a tak by som to chcela mrknut ☹ poradite co s tym? 😕

macekovam
2. feb 2011

@yennn ano to mas pravdu...u mna su zakladom ranajky...tam nejako nerobim vynimky ani obmedzenia ...dokonca mam na ranajky ysladeny caj...potrebujem to nakopnut a slapat cely den...jogurty a podobne veci ma jednoucho rano neuspokoja a potom ten den tak aj prebieha...stale ich nejako dojedam a tak...ale teraz uznie odkedy som tu s vami 🙂 uz sa ovladam a beriem vase mudre rady na vedomie a riadim sa nimi🙂

debbie
2. feb 2011

ahojte babulky 😀

macekovam
2. feb 2011

@monika.c ja neviem odpovedat ☹

macekovam
2. feb 2011

@debbie ahoj🙂

nanika
2. feb 2011

@macekovam nemusis, skusim to s monikou vyriesit ja

macekovam
2. feb 2011

@debbie kukla si sa mi na to co som ti pisala?? nevies mi poradit??

macekovam
2. feb 2011

@nanika presne som si na teba pomyslela...a este ze skoda ze si uz odisla... 😉 😉 😉 ja som len reagovala aby si nemyslela ze si ju nevsimam 😉

nanika
2. feb 2011

@macekovam 🙂 nie, mala sa este drzi na kute, aj Oli prave zaspal...

yennn
2. feb 2011

@macekovam ja som mala sladke ranajky cely minuly tyzden - normalne ze vianocka s maslom, lekvarom a kakaom - že brutál. A vidis neuskodilo mi to. A toto je presne podla mna ta spravna cesta - najst si tu svoju hranicu, kam az moze clovek zajst, aby nepriberal. A potom sa z toho stane celkom prijemna zalezitost, ziadne brutalne obmedzovanie. Jasne ze ked chce niekto schudnut 10 kil za mesiac, tak musi potlacit viac na pilu. Ale ked ti "staci" polkila tyzdenne, tak sa da do jedalnicka vtesnat mnoho priemnych veci 😀
A sladeny caj? No ja caje pijem nesladene, chutia mi, vobec mi to nevadi. Cely den vlastne pijem aj caj. Ale rano - rano si ten cajik pekne zohrejem aby mi pohladil zaludok, a dam si doň lyzicku medu, aby mi pohladila dusicku. A pekny den sa moze zacat 🙂
Ale tusim odchadzam, lebo tu takymito vyhlaseniami kazim moralku 😀

macekovam
2. feb 2011

@yennn tvoj drobcek je akeho rodu????ten na fotke.. 🙂

yennn
2. feb 2011

@debbie hooj 🙂

debbie
2. feb 2011

@macekovam ahoj ako píšeš je to o tom kto koľko a ako často cvičí , ja som len napísala , ako to cítim ja nie že som chcela povedať babam že je to o ničom nech necvičia , ale ked si to vezmem z inej stranky mam nové cviky ktoré pridam k mojim pri precvičovaní brucha vo fitku 😀
Píšeš že si pribrala , ja neviem presne ako sa ma váha spravať počas tt nevažim sa denne a tak to je lepšie , riešiť by sa malo a aj uvažovať o zmene ak by si priberala viac ako tva týždne po sebe a ako už aj sama si zistila rýchla ako aj aerobna činnosť je to naj pre chudnutie tak hor sa skáááákať , behať , tancovaaaaaaaaaaaaaaať 😀 😀

yennn
2. feb 2011

babulky ja by som tiez nieco chcela pocvicit, ale kedze som za posledne obdobie tu vobec nechodila a ani sa nechystam docitavat, napadlo ma, ci by sme do tej nasej surkromky nedali aj tému cvicenie, a tam by sa hadzali vsetky tie linky na zumbu, ci pilates alebo zoralates. Tusim som tu jedina co necvicim, a zacina mi to vadit 😝
@katkav co ty na takyto napad? 😉

nanika
2. feb 2011

stiahla som si navod na prezitie pre muza od Bukovskeho, tak to teraz citam, ked je klud, zaujimave veci. vedeli ste ze nezalezi na obsahu vitaminu dajme tomu C v jablku oproti vitaminu z lekarne? V jablku je ho sice menej, ale spolu s ostatnou vybavou, ktoru to jablko ma ekvivalent 1500 mg C, co by nas v cistej forme asi zabilo, tu je to silny antioxidant. Takze baby, pekne kazdy den aspon jedno ovocko 🙂

yennn
2. feb 2011

@macekovam ten na fotke je Adrianko 😀

yennn
2. feb 2011

@nanika no teeda, tak dakujeme za informaciu 🙂

nanika
2. feb 2011

@yennn som za a nehadzalo sa uz nahodou cosi? 🙂 Yennn, ty potvora, ze vianocka s kakaom, joj, aj polovicku by som zdlabla 🙂 Ale ako pises, kazda si musime poznat svoje hranice a ja ked zacnem, je po nich a nechcem zahodit ten kus, co uz mam za sebou. Baby, teraz mam normalne slzy v ociach, ja som bola na seba taka pysna, ked som dnes povedala muzovi, ze som dala dole uz skoro 8kg.

macekovam
2. feb 2011

@debbie 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 jaaaj...a co myslis tym tt

groka
2. feb 2011

@nanika akoze pri prvej suchej som myslela ze zosaliem,som si povedala,ze tak lahodne cesto som este ani nemala spravene ako teraz 😀 neopisatelne,neprehanam 😀 to asi z tolkeho vyhladovania a pri 1ks a pol som mala plny zaludok a este som tlacila dalej,krava ☹ 😠

yennn
2. feb 2011

@nanika no ale to je o tom - ja som pri normalnych ranajkach mala denny prijem sotva 6000 tak preco by som si nemohla dopriat sladke ranajky, ked mi to jednak spravi dobru naladu a jednak ich do vecera asi aj spalim? 🙂 A vidis, pekne som schudla. Ak mi vaha zacne stagnovat, tak jasne ze pritlacim na nu, a urobim zopar dalsich skrtov cez rozpocet. V najhorsom oželiem aj tu lyžičku medu rano do čaju, a uplne v najhorsom aj sladku zeleninu a prilohy.... cele je to o tej regulacii, podla mna. Ked uz raz aj schudneme na zelanu vahu, tak zacne ta srandovnejsia cast - jest tolko, aby vaha stagnovala. A verim ze prvych par tyzdnov pojde vaha hore (alebo dolu), potom zase upravim stravu, tak pojde dolu (alebo hore) .... a kym sa to nastavi. To ti je jak s liekmi na migrenu 😀 😀 😀

macekovam
2. feb 2011

@yennn ale onauz tam je ...aj zopar cvikov...dali baby aj debbie...vidis...plnia ti sny 🙂

yennn
2. feb 2011

@macekovam @debbie ked povie tt - mysli tym tyzden 🙂

nanika
2. feb 2011

@groka no a co, ked ta to nenakopne na dalsie vyzieranie, preco nie, len to naozaj treba brat ako planovany prehresok, nie pozvanku k obzerstvu 🙂

macekovam
2. feb 2011

@nanika si sikulka velka 😉

yennn
2. feb 2011

@nanika pekne povedane ze "pozvanka k obžerstvu"

pandrholka
2. feb 2011

@nanika jéj ja si hovorím to isté, že mi je v podstate jedno koľko budem vážiť(hlavne nech nevyzerám ako slon a som som sebou spokojná), ale hlavne nech si môžem navliecť obrúčku a tiež som mala cca tých 76 keď som sa vydávala