Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ahojte, mám otázku, poznáte niekto čaj od Klemberu, ževraj spaľovač tukov/Pu-Erth/ máte s tým niekto skúsenosť?
Ahojte. Dnes som bola v kniznici a pozicala som si knihu od Sipeky - Vysoka skola chudnutia 😀
tak si idem precitat 😎
@michaelapillarova aj ja ju mam v skrinke.... 🙂
@yennn ovladam, preto sa vyhybam sladkemu ako cert krizu. Ale vcera som mala miesto obeda cokoladove musli. Ospravedlnuje ma len to, ze mi maly zjedol obed a po tom, co mi nechal z taniera akurat tak fazulu a sojove maso a pol hodinu som do neho slintala, tak som sa vrhla na to musli. Esteze nebolo zapekane, jedno pozitivum. Horsie bolo, ze som ho dojedla cele, 120g, co bola cifra, ktora ma skoro prekotila a poobede som uz potom mala len polku tvarohu s lyzickou lekvaru, som mala takyyyyy hlaaaaaad, uch :(
@michaelapillarova no tak blahozelam ti. Prave si sa rozhodla pre totalny zmatok v hlave 😀 Po vsetkych info, ktore od nas mas... 😉
Knizka je vynikajuca, ma svojich fanusikov (ja som k nim tiez svojho casu patrila, dnes uz sa ale naozaj nestotoznujem). Je to putava knizka, chyti ta za srdce, v mnohom - najma po psychologickej stranke je uzasna. Takze precitat treba, pretoze ta riadne nakopne. Ale stravovat by som sa uz podla toho nesla.
PS: ak je tento moj nazor prilis radikalny, neprosim si odpoved do fora, vynadajte mi radsej v IP, nech sa nehadame 😉
aj ja mam problemy s vahou pri dcerka som pribrala 22kg po porode som dala asi takych 10dole mala vazila 4090g,pocas kojenia som priberala,nechela som nejak zacat razne chudnut aby som vydrzala s kojenim co najdlhsie a trvalo nam 16m,ale pootm uz som zacala chudnut podarilo sa mi dat dole 6kg a to uz som bola tehotna 2x,pribrala som max12kg dole slo iba minimum cize teraz moja aktualna vaha okolo96kg (hambim sa zanu):(
pred prvym tehotenstvom som vazila 68kg a teraz ked pomylsim na moju vahu je mi do placu :(
zatial diety nedrzim,snazim sa vela toho nejest mylsim sladkosti ale ked moj manzel stale vecer pri telke daco fajne otvoti nevie odolat 🙂
pocas dna toho tiez boh vie nejake nejem nestiham rano vstavame okolo 9 pokial sa dostanem ranajkovat uz je 11 hod .obedujem okolo 4 pomedzi to jem sladke 🙂
kazdy vravi ze zena ked koji chudne ale mne to neja nepomaha :( k tomu este berem antikoncepciu aj z nej priberam :(
musim si vstupit do svedomia a zacat s mojou vahodu nieco robit :(
mozno ze ked jem sladke chyba mi zelezo alebo nejake ine vitaminy 🙂
@yennn ok, tak ja si ju len precitam, chudnut nebudem podla nej 😉
@michaelapillarova je to krááásne čítaníčko obe knižky , uži si to 😀
@mariana0915 predposledna veta je velmi vystizna, ano vstup si do svedomia, a zacni nieco robit 😉 Tak nas citaj dalej, a inspiruj sa. My uz sme tu namotivovane. Boli casy ked mnohe z nas maly vyse 90 kil a uz sme niekde inde, po 4 mesiacoch chudnutia (mame tu rekordmanku, ktora schudla 24 kil). Je to o tom ROZHODNUTI.
A ked to rozhodnutie budes mat poriesene, tak sa vrat, a nieco vymyslime. Taktiez si pohovorime s manzelom, nech pri telke neblbne a tak 😀
@macekovam este ten vlockovy tyzden tak daval logiku, ale to je asi tak vsetko. Intervaly 4 hodiny su uz dnes davno prezite, je to malo, kazdy informovany clovek vie ze ma papat kazde 2-3.
A tiez, ktora maminka si moze dovolit o pol dvanastej popremyslat ze hm... co by som si tak dala na obedik... a to si spravit 😀
@mariana0915 Ahoj babika. Ak potrebujes pomoc si na spravnom mieste. My sme na tom vsetky podobne, tvoja vaha nie je zdaleka najvyssia na tomto fore, nemaj boja.
Manzela si musis vyriesit ty, iste ani on nie je uplne spokojny, ako si zmenila objem, alebo skor, ze si vyssou vahou mozes ublizit. Nech sa cpe, ale mimo dohlad.
nezalezi na tom, kedy vstavas, ak budes od prebudenia jest kazde 2-3 hodiny, po tyzdni ti uz ani nenapadne slapat sladke. To je mimochodom normalne, ze frcis na sladkostiach, v noci asi velmi nepospis, decka ta cez den zamestnaju viac nez dost, popritom muz a domacnost, to je do cvokarne, telo potrebuje sily a tej energie je najviac v sladkom.
Kojenim sa chudne, ano, ak jes v primeranom mnozstve, do mlieka ti ide 2000 kj, takze ak nezmenis stravovanie a do toho kojis, chudnes. Ale uz sa nepise, ze aj z kojenia mozes mat hlad ako tiger 🙂
Vstup si prosim do svedomia a hlavne vstupuj na toto forum, je tu silna motivacia a podpora, lepsiu nikde nenajdes 🙂
@yennn 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
ja sa len bojim aby som neprisla o mlieko maly je teraz nanom zavisli kedze nic ine este nepapa 🙂
@macekovam nemam pravidelne ubytky - jeden tyzden schudnem kilo, druhy tyzden schudnem pol kila, treti tyzden mam krizu tak stagnujem a takto si tu nazivame v laske a mieri (s mojim telom a chladnickou) 😀 Ale ten priemer sa da zistit, v podstate za tie 4 mesiace som schudla 10 kil, nebyt vianoc bolo by to o kusok viac.
Nie, polkila nie je vobec malo. Polkila je krasne. A vzdy ked si planujem ciel, dam si polkila krat pocet tyzdnov minus 1 kilo (rezerva na krizy, heheh 😀 ). Polkila je krasne, a budem rada ak sa mi bude darit polkila dat dolu za tyzden.
@nanika budem sa snazit dufam ze sa mi to podari 🙂

@yennn so mnou cukor robi v potravinach cudne veci, ja si sladke mozem dovolit len to ovocko a lyzicku ligt lekvaru do tvarohu, ci acidka, inak by som bola ako odtrhnuta z retaze :( to je to emocionalne prejedanie, stres, ale aj vychutnanie pohody su pre mna spustacom dopriat si. Ja ked si nedam na ranajky chlieb, mam cely den uplne sprehadzany, neviem sa dojest :(