Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Ahojte, mozem sa k vam pripojit?? Ja som pribrala v tehotenstve 8 kil a chcela by som to zhodit, maly ma uz 7 mesiacov a mne sa to stale nejako nedari...Vacsinou som unavena, nevyspata tak strasne rada otvaram chladnicku.... Cvicit sama... To ma vobec nebavi a moj manzel ma spinning centrum, ale trci tam od rana do vecera a nemam komu dat maleho, tak tam nechodim.. A ked nepracuje je zumba na ktoru by som mohla ist, ale ma nechce pustit lebo sme male mesto a je to pre neho konkurencia a nechce aby som platila peniaze, ked mozem ist na spinning zadarmo..LEN NEVIEM KEDY !!!!! NO proste mi z toho asi zacina hrabat alebo co ... Tak mi prosim napiste ako to ide vam,lebo citam, ze sa vam pekne podarilo schudnut....hm???
@kucierka24 ahoj dievca, vitam ta medzi nami 🙂 Si na tom spravnom mieste. Chudneme zdravym stravovanim a priskrtenym prijmom kj. Poslem cosi na IP? 🙂 Cvicenie nie je podmienkou, ale pomaha rozhybat lenivy metabolizmus. Este by si mohla napisat, ako sa asi behom dna stravujes a ci kojis 🙂
@kucierka24 Ešte mi napadlo, ze aj ked ta nebavi cvicit sama, na nete je kopec videi so zumbou a podobne, tak by sa to snad dalo prezit aj doma, ak ti to dietko dovoli 🙂
ahojte kočky...musím sa priznať, práve som na desiatu zjedla horalku ☹ ....som grogy z malého,potrebovala som sa niečím nakopnúť...do večera času dosť takže isto to lietaním okolo malého spálim a večer si pekne zacivčím tak sa nič nedeje...myslela som, že odolám 😒 ale hold stalo sa a chutila fantasticky 😀
@nanika Noo tak to presne potrebujem, nechcem nejest alebo pit len vodu 🙂 Ja nekojim a rano okolo siedmej zjem chlebik so sunkou, uhorka paradajka, okolo desiatej kava a cokoladka a na obed polievka, kuracie masko niekedy bravcove jasne ze s prilohou...to asi nie je dobre, co?? A na veceru nieco lahke ale manzel chodi domov okolo deviatej zacne vsetko mozne jest, tak ja niekedy ochutnavam.... No budem sa snazit to zmenit... 😎
@kucierka raňajky sú o.k. a ak máš celozrnný chlebík tak úplne super, o desiatej k tej káve miesto čokoládky dáke ovocie, obed je fajn, len pridaj ešte zeleninu, potom je treba si dať olovrant ja osobne ho mám podobný ako raňajky (miesto šunky dám napr. syr) a niečo ľahké na večeru...skús neochutnávať keď príde mm domov a pôjde to...snažíme sa piť 2-3l vody (neosladený čaj) a papať treba každé tri hodinky...ovocie doobeda, poobede najlepšie dáke bielkoviny...
@nanika dúfam, že nevadí, že som odpísala za teba 😉 ...ale ty isto ponúkneš ešte lepšie rady 😉 ...som len reagovala, keďže som tu zrovna v tej dobe bola 🙂
@kucierka24 hodim ti to do ip
@kucierka24 do prčíc omylom som to poslala niekomu inému tak ešte raz určené tebe 🙂 : raňajky sú o.k. a ak máš celozrnný chlebík tak úplne super, o desiatej k tej káve miesto čokoládky dáke ovocie, obed je fajn, len pridaj ešte zeleninu, potom je treba si dať olovrant ja osobne ho mám podobný ako raňajky (miesto šunky dám napr. syr) a niečo ľahké na večeru...skús neochutnávať keď príde mm domov a pôjde to...snažíme sa piť 2-3l vody (neosladený čaj) a papať treba každé tri hodinky...ovocie doobeda, poobede najlepšie dáke bielkoviny...
@pandrholka moja, ja im to hadzem uz na IP, lebo sa tu tie ziadosti o pomoc rozrastaju kazdym dnom, uz mi to sem pisat pride ako spamovanie 🙂 Ale si zlata, ze si taka pohotova a pomahas, kludne aj na buduce 🙂
@nanika jasné som si všimla, že to rozposielaš babám do IP ale hovorím, si že čo ak máš prácu s deťúrencami abo tak niečo tak že by aspoň ako tak dostala dáku odpoveď...ale je to super, že si sa na to podujala to spýsať a novým kočkám poslať 🙂 ...cením si prácu každej z vás, ktorá niečo robí pre ostatné tak ako aj @katkav a @yennn že robia každý pondelok tabuľky
@pandrholka
@nanika
Ďakujem vám za rady, no budem sa snažiť, idem uvariť malému príkrm a sebe nachystat zeleninku 🙂
dobre ranko babenky neviete mi niektora z vas poradit kolko kj može mat zapekane bezvaječne cestoviny,s kuracim maskom ,brokolicicou ,,zakysanou smotanou a eidamom nemožem to dako nahodit ani najst to? ☹
@katkav veru máš pravdu, my sme sa presne pred hod a pol vrátili od lekára, bola som s mamou na kontrole, no a môj deň je úplne v keli, a úplne celý, lebo môj režim sa dodoržať nedá, tiež si myslím, že však nebudeme dlho a potom sa to pretiahne
no idem dočítať , čo ste tu babenky popísali od včera,.dnes je doma aj mm , tak dáme aj cvičenie a uvidím, Vladuška zaspala tak je kľud
@akika722 dakujem za pochvalu, tu foto tu ani nedavam preto aby som sa pochvalila a zožala úspech, na to sú tu iní borci 😝 ale preto, aby sa aj ostatne babulky inspirovali. Ukazovala som ich tie fotky vcera muzovi, povedal ze super. Tak som ho vytrapila, musel mi presne povedat kde vsade vidi rozdiel... a potom uznal, ze woooow fakt. Chlapi 😀
@groka k tej vcerajsej diskusii ma ale napadla este jedna vec, som nad tym rozmyslala 🙂 ..... ty si spominala varenie na pare v suvislosti so slovom "humus" 😀 Nahodou, ja seriozne uz par tyzdnov uvazujem nad parnym hrncom. Ale skor nez do toho investujem, musim sa presvedcit ze:
A. to budem pouzivat - ja sa poznam 😎
B. sa to da aj ochutit, a nebude to humus - niekto spominal ze maso sa da krasne marinovat predtym
C. to budem mat kam dat v kuchyni (co pochybujem) 😀
Ale inac ma to dost laka 😉
@yennn tiež som uvažovala nad parákom ale potom som si povedala, že zbytočne vyhodím evri...keď si parím zelinu tak normálne v hrnci nad vodou a aj to trošičku prikorením aby to malo trošku chuti a bohate mi to stačí...poznám sa, že keby ho mám aj tak nepoužívam....inak a k tým tvojím foto, ti môžem povedať, že WAU...pekne je tam vidieť rozdiel, kočka 🙂
@nanika o.k...budem rada🙂prave som doobedovala...mala som zeleninovu polievkus kur.masom a cestoviny so spenatom a syrom..🙂ale v spenatiku je aj vajce a trocha mlieka🙂 a dnes som si na ranajky spravila sojovy biftek s hriankami takze som mala zmenu🙂ale na olovrant mam na vyber bud ten biftek...alebo tvarohovu natierku...jasne ze nie vela🙂 co je lepsie???soja je vlaknina....ale zasa tvaroh bielkovina🙂 😕
Mam parny hrniec tefal, varim v nom ryzu, cestoviny - ale len mensie davky, zelenina a zemiaky z neho chutia uplne inak 🙂 Kukuricu varim v lete len v nom. Maso obcas urobim, ale ziadna slava, velmi ho na to nevyuzivam. A pravda je taka, ze nie vzdy sa mi ho chce roztiahnut a tak mam obdobia, kedy na nom frcim a potom stoji v kute, dost velka masina. Psst a padol mi, takze ta nadrz na vodu je prasknuta a tak ju nemozem zaplnit na max a potom striehnem, aby mi parak nesiel na sucho 🙂
@kucierka24 ahoj..a co keby si tam vzala aj maleho a dala mu na nejaku pol hodinku??? nebol by ochcotny???a boli by ste obaja spokojni🙂 😉

dobré ranko..kočky vas je umenie dočitať 😲
@yennn ty sa normalne meniš neuveritelnou rychlosťou...klobuk dole,stale ked vidim fotky že -10-15kg pozeram s otvorenymi ustami 😲 😲 😲