icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

nanika
4. feb 2011

@macekovam ono podla spravnosti treba na olovrant v prevahe biekovinu. Menej sacharidu. Aj ked tam mas maslo aj vajce, ak nemas este dnes nahnate tuky, kludne si ju daj, ale kedze je tam to maslo, normalne si natri na chlieb. Tu sojovu by si mohla normalne zajedat pecivom, v tom je rozdiel 🙂

elen58
4. feb 2011

tak čo baby neviete mi dakto pomoct kolko može mat moj obed kj?

macekovam
4. feb 2011

@nanika dnes nestiham hadzat do kalkulacky ale 😉 😉 😉 rano som nemala ziadny tuk....to som mala len tu soju a hrianku..,olovrant ovocko,obed tam bolo troska kuraciny ale tiez nic hrozne ruku tam asi nie je ked ho varim bez koze..,akurat v cestovine som mala 1 nizkotucny syrokrem trojuholnik,1 PL oleja a fakt malo mlieka..asi som na tom dobre ci???takze dam tu tvarohovu a 50 g peciva...moze byt??? ci eeeeste menej peciva???

macekovam
4. feb 2011

@elen58 skus to hodit do tej kalkulacky...vsetko daj...vyrata ti celu davku...a potom z toho vyratas mnozstvo na 1g a vynasob davkou ktoru chces zjest... 😉

nanika
4. feb 2011

@macekovam ok 🙂

nanika
4. feb 2011

@elen58 to sa neda napisat, ked neviem pomer veci , co si tam dala 🙂 Varim a mala je hore, pa 🙂

macekovam
4. feb 2011

este sa chcem spytat ...vcera ste mi niektora pisala ze jete aj keksik kku ovociu...to aky??? bebe dobre rano kakaovy???? a kolko ?? jeden??dva???

martinkah
4. feb 2011

dievcata, ja som sa k vam pridala len tento pondelok, ale kazdy den okrem vcerajska som mala chut sa nechat z tabulky vymazat, lebo keby som dalsi pondelok musela nahlasit plus, to by bola hanba...kazdy den je "krizovy", vcera som konecne jedla normalne, hned som mala z toho ovela lepsiu naladu.. a dnes zasa len jem a jem... 😒
inak, aj ja som chcela elektricky parny hrniec, ale mm, ked videl, kolko to zerie elektriny, mi ho zakazal (inak mi splni, co mi na ociach vidi, ak to nie je hlupost)..

nanika
4. feb 2011

@macekovam ved si najdi nejaky zdravsi s malym obsahom cukru od emca, alebo aj to bebe, len si porovnaj cukor, nie sacharidy 🙂

akika722
4. feb 2011

@yennn ja viem moja ale tiež vravim waaaaaaaw..fakt klobuk dole...

macekovam
4. feb 2011

@nanika tak dia???

macekovam
4. feb 2011

pocuvajte baby....tie ktore mate precitane...knihu od koho by ste mi odporucili??? Bukovsky ci Vesely??? hmmm???? 😕 😕 😕 😕 😕

macekovam
4. feb 2011

nieze precitam jednu a pojdem citat druhu a ta mi to bude vyvracat a budem mat gulaaaas ☹ ☹ ☹ ☹ 😅 😅

nanika
4. feb 2011

@martinkah Moja, no, pozrime sa na to 🙂 Ja som este stale nedovarila a som taka hladna, ze za chvilku zjem mys pocitacovu, nevadi. Zhrnme si fakty. Mas dve deti ako ja. Aj pri nich vidis, ze sa nic neudeje zo dna na den. Preco si myslis, ze ked si povies, ze ides chudnut, tak sa ti to podari hned, okamzite. Zbytocne sa nervacis a demotivujes. Nechudnes kvoli tabulke, chudnes kvoli sebe, svojim detom, aby si si vedela nieco pekne obliect na seba a aby si mala dusu na mieste a nie sa zozierala s kilami navyse. Nikto, alebo poopravim, mozno niekto ano, ale nepoznam taku osobu, nedokazal na behnut na takyto rezim, ako mi tu drzime hned, ono trebalo na to v prvom rade informacie, myslim, ze si ich uz dostala, rozhodnutie a psychicku pohodu. Ak mas nespravne podlozene to rozhodnutie schudnut, nemas motivaciu a tvoj ciel pada. Psychicku pohodu mame maloktora doma, sme sa tu aj zhodli s babami niektorymi, ze jednoducho musi v tebe to presvedsenie dozriet a byt nan pripravena, ak nie je vhodny cas, mozes sa rozkrajat, nepojde to.
Druha strana mince je ta, ze zrejme aj ty si jedna z tych, ktore maju hlavny problem - emocionalne jedenie. Jes, ked si v strese, nepohode, unavena, potom ked zrazu si v pohode jes zasa, lebo konecne si mozes sama sadnut a chces sa za to "zle" odmenit. Tu musis zacat, sama pred sebou priznat, preco to nejde. A ked najdes ten dovod a aj silu, tak vstan a zacni postupne. Zazrak zo dna na den necakaj, Povedz si, teraz sa mi nedarilo, ale do konca tyzdna zvladnem pitny rezim. Len toto, buduci tyzden si pridas, ze budes striehnut, aby si jedla kazde dve az tri hodiny. Treti tyzden si das pozor, aby si jedla pol kg zeleninky denne, jedla celozrnne pecivo. Vsetko postupne, uvidis a pojde to. Drzim prsteky, nebud z toho smutna, nie si v tom sama.

nanika
4. feb 2011

@macekovam mas to za jedno. Vesely si ponachadzal info na nete, cosi pocital, v globale ma pravdu. Ak chces ist do hlbky, co sa naseho tela tyka a jeho reakcii na potraviny, zaoberat sa skor vplyvom na zdravie, nie na chudnutie, radsej Bukovskeho. Je to velmi podkuty odbornik, ale pise tiez velmi lahkym a pochopitelnym stylom 🙂

nanika
4. feb 2011

@macekovam nie dia, ja neviem, ved ked prides do obchodu, tak pokukaj, ake celozrnne keksiky maju, alebo aj v dm mavaju dobre veci 🙂 Nepozeraj na cenu, aj tak to budes mat na viac krat 🙂

macekovam
4. feb 2011

@nanika dakujem za odpoved.)sa chysta si kupit knizku tak rozmyslam aku...aby som len netapala.... 😀 😀 😀 😀 nemam cas citat tu cez internet..

sonya16
4. feb 2011

@martinkah awoj ja som mala minulý týždeň narodeninový, teda tu oslava v práci, tu doma, tu s kámoškami, chlebíčky, jednohubky, alkohol, proste všetko čo k tomu patrí ale i tak som sa relatívne snažila papkať každé tri hodiny a piť veľa vody. Mala som hore myslím 100 alebo 200g oproti týždňu predtým (nestihla som nahlásiť, preto to nie je v tabuľke, niežeby som sa hanbila, vlastne aj hej, ale to by som sa potom nepriznávala tu 😀 ) ale tento týždeň mi to už ide lepšie a naozaj je to aj o veľkej trpezlivosti, lebo schudnúť sa má pomaly ale isto, nie tie nárazové diéty, pri ktorých sme hladné, nervózne a po ich skončení sa ukáže prekrásny jojo efekt. Takže trpezlivosť.................lepšie čakané, ako prežité xixixi 😵

macekovam
4. feb 2011

@nanika CHOD SA NAJEST!!!!!!

macekovam
4. feb 2011

@nanika 🙂 🙂 🙂 🙂 😀 😀 😀 😀 😀 😀

debbie
4. feb 2011

ahojte 😀 no nemam šancu dočítavať ☹

sanym
4. feb 2011

Ahojte. Kočky, môžem na večeru gulášovú polievku - takú diétnejšiu so zeleninkou s hovädzím mäskom, bez chleba?

elen58
4. feb 2011

500 g bezv.cestoviny,400g brokolice,330g kurac.prsn.rizkov,2pl slneč.oleja ,80g cibulky ,100g eidamu 30/,zakysana smotana 190g prosim niekto mi to vypočitajte ja si stym neviem rady moja obednajšia porcia bola 300g

nanika
4. feb 2011

@elen58 idem ratat, vydrz

nanika
4. feb 2011

@elen58 za predpokladu, ze cestovina bola vazena sucha, brokolica cerstva a zakysana smotana 15%, Cely obed ma 12 324 kj, vaha 1580g tj, na 100g 780 kj, tvoja porcia 2340 kj 🙂

akika722
4. feb 2011

v sukromke vam necham odkaz..šup šup všetke 😵

subica2
4. feb 2011

nanika
aj ja by som chcela veľmi poekne poprosiť o nejaké info do IP. Snažím sa jesť "podľa Vás" 2 týždeň, ale akosi sa to vôbec ešte nerozbehlo, stále som na tej istej váhe, asi robím niekde chybu...Môžem teda poprosiť? Ďakujem...

elen58
4. feb 2011

@nanika velmi pekne dakujem ja som ztoho fakt zmagorena už presne ako si napisala tak to bolo ešte raz dakujem velmi pekne za pomoc 🙂

nanika
4. feb 2011

@elen58 nz 🙂

sanym
4. feb 2011

Baby, a ten guláš? Poraďte prosím.