icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

macekovam
4. feb 2011

@filipal tak toto znie super...a ako ich vyprazis??
😉 😉

filipal
4. feb 2011

@macekovam len na kvapke oleja , na teflonovej panvici ich budem piect....a k tomu zemiaky a kyslu kapustu? asi...hodi sa k tomu nieco pikantne...

zase k rizotu s kuracim maskom, kukuricou, olivami, sampinonmi davam uhorkovy salat...a dobre postiplavim to rizoto 😝 😝
mnam, aj syr navrh nastruham a sojovu omacku pridam....

macekovam
4. feb 2011

@filipal musim uz ist...ahoj...

filipal
4. feb 2011

no dobre! ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
vsetci usli, ked som sa zjavila! 😀
tak idem prec!

katy30
4. feb 2011

Kocky zajtra sa chystam na velky nakup. Co mam kupit ake jogurty, syr.......... az vsetko nemusim citat. Zamozrejme okrem zeleniny.Pre mna je toto tvrdy oriesok. Len ma pekne dzubte potrebujem schudnut. Velmi si Vas nazor cenim kazdej jednej. 🙂

yennn
4. feb 2011

@macekovam @filipal inac fasirky sa daju normalne aj upiect na plechu v rure na troske oleja

yennn
4. feb 2011

@katy30
- 30% eidam, lunex light roztieratelny, mozarella light
- activia (nemusi byt nizkotucny, normalne su ok)
- mrazena ryba (pangasius, file) alebo cerstvy losos (podla toho ake su financne moznosti)
- celozrnny chlieb (nie čierny, tmavy, cerealny ci viaczrnny, to su oblby - hladaj v nazve celozrnny)
- konzervovany tuniak vo vlastnej stave
- apetito lučina (nie štvorcový, ale menší - v umelohmotnej vaničke)
- cottage cheese
- kuracia alebo morčacia šunka alebo debrecínska (hydinová - nie bravčová, nie strojová, nie diétna saláma 😀)
- celozrnna muka
- mrazena zelenina okrem cerstvej

viac ma teraz nenapada, mala som tazky den 😉

adky
4. feb 2011

@macekovam veru,je to vybrone,sojove masko zboznujem,je velmi chutne,len si ho treba vediet pripravit,co je soja biftek? 😀

yennn
4. feb 2011

kocky pozdravuje vas groka, momentalne tu asi par dni nebude. Ale mysli na nas, a pokracuje s nami. 🙂

katy30
4. feb 2011

@yennn vdaka moc, pisem do zoznamu 🙂

jojina11
4. feb 2011

ahojte som tu, je tu ešte niekto? 🙂

yennn
4. feb 2011

aj ja som tu joji 🙂 ako sa dari?

adky
4. feb 2011

@jojina11 ja tu som aj nie som,ide mi Seherezada-tak zakukujem len cez reklamu 😀

jojina11
4. feb 2011

@adky všetky to tuším pozeráte, ja som ešte nevidela ani jednu časť, tak príjemné pozeranie 😉

jojina11
4. feb 2011

@yennn ahoj no veď uvidím v pondelok, ale snažím sa a tebe?

yennn
4. feb 2011

@jojina11 ja šeherezádu nepozerám, a ani sa (radšej) nechystám 🙂 No ja sa celkom snazim, dokonca dnes som mala na obed cestoviny, ale mam take tusenie, ze som to trosku prepiskla s mnozstvom, tak som to kompenzovala a na olvorant som si dala namiesto "chleba nášho každodenného" iba biely jogurt (s lyžičkou lanovych semiačok) 🙂

adky
4. feb 2011

@jojina11 uz skoncila reklama-idem 😀

adky
4. feb 2011

@yennn ved lubis romantiku-zacni kukat,neolutujes 😀

jojina11
4. feb 2011

@yennn no ja som dnes mala všetko posunuté, aj som sa veľmi snažila, ale večer som dojedla po malej krupicu, už som mala asi hypoglykémiu, /alebo to mám moju výhovorku/ neodolala som, ani voda nepomohla, musíím to trochu sprísniť, chýba mi ten pracovný stres , ked mám pokoj a nič ma nenaháňa,.tak by som len jedla

yennn
4. feb 2011

@adky lubim romantiku, ale dobre vies ze ja som zavislacka, a naozaj nechcem kazdy den prist o (kolko?) minut casu. Hej pocula som ze to kukaju vsetci, a ze ten chlap je vraj nenormalne pekny. No ale aj tak, myslim ze naopak - ze by som to olutovala. Takze dakujem za pozvanie, ale neprosim.
Aj panelak som si navykla, a mam este tyzden cas, kym po vianocnej prestavke zacnu, aby som si rozmyslela ci pozerat znovu alebo nie 😀
PS: inac prvy rok v nasom dome sme vobec tv nemali - kupili sme az na vianoce, ked mala prist mama, lebo co by boli vianoce bez tv, nie? Hm.... jedno z tych horsich rozhodnuti v mojom zivote. Ten rok bol krasny, plny casu, romantiky a rodinnej pohody 😀 Uz sme tu dlho, v tom dome, mam pocit ze spotrebice zacinaju jeden po druhom blbnut - asi by som sa nenahnevala keby telka sla prva... viem je to zbabele riesenie mojho problemu, ale ktory alkoholik by neprivital keby prestali alkohol vyrabat? 😀

yennn
4. feb 2011

@jojina11 hm.... ja neviem, mne tato materska v mnohom pomaha, ja som omnoho kludnejsia, krajsia, stihlejsia, spokojnejsia.. presla som si tazkou sebareflexiou. Pracovny stres (v tej podobe ako ho poznam ja, ze 12-14 h denne) mi teda vobec nechyba.

tinika
4. feb 2011

@yennn pekne napisane 🙂) tie dva prispevky nado mnou 🙂)) a tiez hovorim, ked sme s mm byvali este za slobodna na firmenom byte, kde okupovali kolegyne telku a čumeli na telenoveli, tak sme sa venovali sebe 🙂) a teraz mame telku len pre seba 🙂) a tak to aj vyzera 🙂)

yennn
4. feb 2011

@tinika akoze ja sa nestazujem na nedostatok romantiky, ale myslim ze by sa aj napriek tomu s casom dalo robit nieco ine. Pozri sa na nas - muz kuka BBC (Egypt breaking news) a ja tu vykecavam, resp. surfujem kade - tade 😉

tinika
4. feb 2011

@yennn ved ja to chapem, sak my si aj spolu kukneme film trebars , takze sme spolu a tak,ale ako pises, ten net je zabijak 🙂)) este od telky odbehujem kuk či dakto nepise 🙂))

yennn
4. feb 2011

@tinika hej, ja mam v podstate laptop s internetom cely den - hladam recepty, odpovede a pod. Ale zase cez den ani nechodim na net okrem toho ked nieco fakt potrebujem najst. Lenze vecer... myslim ze to uz fakt zavana zavislostou 😠

yennn
4. feb 2011

babulky a co poviete na toto? Ak to nebude vidno, skoda.
Ktovie co si o tom celom mysli moje telo 😖
PS: hrube ciary su desiatky (bohuzial ☹ )

nanika
5. feb 2011

@yennn nevidim na to, ale viem co to asi je, napodobne, moje raz scucnute a na buduce natiahnute chudak telo pozravuje to tvoje 🙂
Hm, telka, no, odkedy mam Oliho, tak pri nom clovek nevidi ani 10 minut niecoho, lebo stale mele. Ked nahodou spi, hore je Ema a u tej nehrozi si sadnut a nieco pozerat, len chodit, chodit a chodit a to velmi teda toho clovek nenapozera. No, panelak, esteze byva v archive, tak ten si pozriem, lebo sa da aj na 10x pozerat, inak telka a ja nula bodov. Este na obed jednym okom, ak nezabudnem pozeram damsky magazin, ale zasa je tu predpoklad, ze Oli nebude spat a hned to mam na Jim-Jame a spol. Takze pre mna za mna televizor mozu aj ukradnut 🙂

nanika
5. feb 2011

@katy30 do toho zoznamu by som pridala kuracie prsia, to je prima zaciatok, ked nevies, co varit, v poslednej dobe byvaju v dobrej cene, okolo 4 Eur (akcia tesco, lidl)
Co dalej - hm, skusala si sojove natierky v crievku? Francuzska s drozdim je na zabitie, mnam
Zo zeleniny nesmie nikdy chybat kalerab a mrkva cerstva.
Z mrazenej zeleninky nejake zmesky, osmahnes na panvici, osmahnes kuracie prsia okorenenne, k tomu ryzu mas za 20 minut a obed hotovy.
Tie sunky byvaju super v lidli, na jemnucko nakrajane chuducke a dlho vydrzia po otvoreni, je to 200g balenie - kuracia, morcacia, bravcova 2 eura (trocha viac, ako akciova normalna sunka v tescu, ale je kvalitnejsia, to masko tam vidiet aj citit a nie je oslizena na druhy den) Obcas byva v akcii ale vtedy ju neviem zohnat :(
Jogurt neochuteny do 3 % tuku vratane
Ovsene vločky, orechy - dobre s jogurtom a ovocim na desiatu.

Ale kedze je pred vyplatou, tak na tu rybu by som sa vykaslala, aj na tu mrazenu zeleninku a viac si kupila, az ked bude v akcii 🙂

nanika
5. feb 2011

@katy30 Neviem ako sa k tomu chudnutiu stavias, teda k zmene stravovania, ale popripade si kupit celozrnne cestoviny a natural ryzu, ale to som tu asi jedina, co nieco take konzumuje, ach, babyyyy nebite ma 🙂

macekovam
5. feb 2011

@adky
ahoj...to bola natierka...,,akoze tousty,,,ak to poznas....