icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

macekovam
5. feb 2011

@yennn a ako robis fasirky ty???ked naju byt ,,zdrave,,, 🙂 🙂 🙂 😅 😅 😅 porad🙂a oni sa mi v tej rure aj pekne zo stran opecu ci ako????

yennn
5. feb 2011

@nanika ja mam aj celozrnne cestoviny, aj natural ryzu, z bielej muky peciem vynimocne, biely cukor mam doma len kvoli vianocnym karamelovym grilazkam - inac aj navstevam do kavy ponukam med alebo tmavy cukor 🙂 A to uz roky, bez ohladu na moju postavu. Neboj nie si sama 😉

yennn
5. feb 2011

@macekovam opecu sa ti v tej rure pekne do chrumkava. Mama svojho casu ked sme boli mali, robievala jednu obrovsku fasirku (asi velkost knedle) - do tej dala asi 3-4 vajcia, a to sa potom krajalo ako rezy s peknym vajickovym rezom na pohlad. Tiez sa to pieklo v rure. Inac takto sa daju krasne piect v rure aj rezne, ak by mal niekto tuzbu po trojobale (nonono!) 🙂

macekovam
5. feb 2011

@yennn no dobre 🙂 ale ako urobis zdravu verziu...aspon ako tak zdravu🙂

nanika
5. feb 2011

ked vymyslite nejaku zdravsiu verziu, tak hodte 🙂 A keby sa to urobilo s chudeho bravcoveho, alebo 1:1 s kuracim a nespajalo sa to s vajcom, ale len s bielkom? S jogurtom miesto slahacky? Bez naplnenia? 🙂 Drzalo by to akosi pokope?

idris
5. feb 2011

@nanika aj ja používam iba ryžu n atural a pohanku cestoviny noc nemusím 😖
inak prajem dobré ránko ;) ja som bola včera na zumbe ešte ma pobolievalo koleno ale už omnoho menej ako pred týždňom.

tinika
5. feb 2011

cafte, ako? pratate? varite? u nas pratal manzelik 🙂 a ja varim mousaku a minestrone polievku, prvykrat tak uvidime, ci bude chutit

debbie
5. feb 2011

ahojte babulky čítam čítam ale ste zase kecalky boli 😠

debbie
5. feb 2011

Včera som bola vo fitku ale až večer a tak nechodievam,normalne som bola tak unavená že som o siedmej padala ... mm prišiel z prace a musel okupať malu čo som len sedela a očičká mi klipkali ... 😀 a šup s malou spať o osmej 😀 😀 ,no bola v noci nesvoja asi sny tak som sa moc nevyspala , teraz upratujem , navarila som a mm šiel von s malou , kavička nohy hore desiata ... no aká pohodička ... 😅

filipal
5. feb 2011

@debbie ahoj 🙂
ty si asi nekecala, len cvicila, ze? 😅 ved aj ja, pekne poctivo..... 🙂

kocky, na to zapekanie jedalo, a akoze fasirky s roznymi strukovinami a zeleninou (fantazii sa medze nekladu) 😉
odporucam zmes Hrasko. pekne zahusti a je plna bielkovin...a spoji asi ako vajicka.

filipal
5. feb 2011

@debbie no, co hovorim? to som ani necitala tvoj novy prispevok! 😅
my ideme na turu.....uz, uz...
tak sa majte pekne 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

debbie
5. feb 2011

@filipal to maš pravdu chodím cvičiť nie kecať , niektoré baby tam sedia , zaberaju stroje a kecaju ,necvičia už som tak pár paničiek poslala sadnúť si do kaviarne ... ma ide poraziť ... jedna ma ani nepozna a povedala že som namyslená asi to dedukovala z prístupu k cvičeniu alebo z držania tela žeby??? 😀 😀 ja skrátka chodím cvičiť a nie sedieť. hm... a iné ma netrápi fitko ,sprcha a šup šup domov... 😅

debbie
5. feb 2011

Vkladam foto obedika ... príklad ... tanierik napravo kitty je Vaness , naľavo môj ,,,, ked to vidí malá vždy mi povie... máme dve deti ...hihihi 😀 😀 😀 mamina a ja hihihih 😀

debbie
5. feb 2011

@filipal uži si to pa

son1cka
5. feb 2011

Cauko baby, ja som sa chvilu odmlcala, mali sme navstevu...dosla krstna mama mojej babulky na 3dni, takze o program som mala postarane. Kazdy den som mala prehresok - vyjedala som kolaciky z krstin, ale len tie, kde nie je plnka - puncove, a kazdy den len jeden. Pri merani sa to neodrazilo, tak dufam, ze to bude beztrestne...Uz sa mi dari kazdy den papat 5x a kazdy den mam ovocie-jablcko 🙂. A taktiez sa snazim jest syry a tvaroh kazdy den...takze aj ked sa to mozno nezda - u mna je to veeeelky uspech. Uvidime v pondelok na vazeni co a ako... 😉

yennn
5. feb 2011

@macekovam @nanika bohuzial ja som este zdravu verziu fašírok nevymyslela.
Ale vymyslela som zdravú verziu vysmážaného syra so šunkou. To si odkrojíš tenký dlhý plátok syra, naň položíš plátok šunky, zatočíš a napichneš špáratko. Vložíš na rozpálenú teflonovu panvicu, samozrejme bez oleja. Syr začne po chvíľke roztekať, treba chvíľku počkať kým trošku sčervenie, opatrne obrátiť na druhú stranu, tam tiež trošku pripečie. Voalá, vyprážaný syr so šunkou, bez vysmážania a bez trojobalu je na svete.
A poviem vám babulky - chuťovo je to výborné, a naozaj je to vynikajúci ekvivalent, neľutujem že tam nie je ten trojobal 😀

yennn
5. feb 2011

foto k predchádzajúcemu príspevku 😀

tinika
5. feb 2011

@yennn ja mam taky speci hrniec, od kedy ho mam este som nemala syr v struhanke vyprazany : a chuti aj tak vyborne a mam to aj skor hotove 🙂 hoci ja veeeelmi lubim vsetko chrumkave, tomuto odolavam

jojina11
5. feb 2011

ahojte, ako sa máte, ja som veľmi smutná, moja váha ide každým dňom hore ☹

yennn
5. feb 2011

@jojina11 co sa deje?? ☹

jojina11
5. feb 2011

@yennn vieš, že netuším? tento týždeň to moje stravovanie, nie je až také hrozné, bolo aj horšie, ale už si začínam myslieť, že čím sa chcem zdravšie stravovať, tým je to horšie, dokonca som pridala aj cvičenie,nehovorím,že každý deň

nanika
5. feb 2011

No, syr vyprazany je tak specificke jedlo, ako ked niekto rezen si zo sojoveho masa spravi, mi to sidenie pripada 🙂 takze ked viem, ze by mi to zatocilo so stravovanim, radsej si to nedam vobec 🙂
Dnesny obed, polievka zeleninova, pre mna pol misky bez cestoviny, kuracie stehno pecene ja bez koze, trocha varenych zemiakov, zvysok rodiny mal pyre s maslom a mliekom a k tomu salat zeleninovy. Uf, som plna, mala spi, akosi sa jej meni rezim a z rannajsieho spania nie je uz nic, o jedenastej mi az zaspala, tak si vypijem teraz kavu a ked sa vyhaja, pojdeme sa niekde pomotkat 🙂

nanika
5. feb 2011

@jojina11 no do kelu, keby som ti tak vedela pomoct :(

debbie
5. feb 2011

ahojte rodinku som nakrmila

jojina11
5. feb 2011

@nanika dík, aj psychická podpora sa cení , som fakt veľmi zvedavá na pondelok, ale keď aj bude váha hore/ dúfam, že mi to baby odpustia, keď im pokazím priemer/ nevzdám to , určite sa to otočí a schudnem

debbie
5. feb 2011

@jojina11 ahoj neboj možno je len telo zblbnuté niečím čo si urobila napr.min.týž. zle ,ono sa to upraví hlavné je vydržať a pre toto sa hnevam na seba ked dačo poruším , lebo kým sa to zase da do poriadku hrooozne to trva

nanika
5. feb 2011

@jojina11 jasne 🙂 Si uzasna, ze si to takto vies povedat, jasne, mas pravdu, joj, pysna som na teba.
Chcete vediet novinky? Muz cely tyzden chrume vecer piskoty, uz mu nechystam jest a schudol asi 1,5 kg. Tak som si povedala, ze bud to bola voda z tych slanych parkov, alebo konecne navysil a chudne 🙂

jojina11
5. feb 2011

@debbie
@nanika baby ozaj ďakujem

yennn
5. feb 2011

@jojina11 co ak papas prilis malo, a preto vaha ide hore? Nemyslis ze by to mohlo byt ono?

yennn
5. feb 2011

@nanika praveze toto nemala byt nahrada za vyprazany syr, to som si davala normalne na veceru k polievke (nie cely tanier), ale ma napadlo ze si to ozvláštnim. A potom ked som spravila, tak vravim ze parada, chuti to jak vysmazany syr. Nie je tam o nic viac, nez by som si dala len take dva platky sunky a syra... ale je to podstatne lepsie 🙂