icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
8. feb 2011

@krtica11 no ved prave preto som ti napisala, ze ani ja neviem, a celkom rada by som, tak ak to zistis, tak mi daj vediet 😀

yennn
8. feb 2011

@sonya16 som sa pobavila na prvej casti tvojej vety "na večeru som mala hranolky, dufam ze to nevadi" 😀 😀 😀
No, ja osobne si uz na veceru taketo sacharidy nedavam...

yennn
8. feb 2011

@marthuska no ja nemyslim ze do silvestra (alebo niekedy vobec) budem päťková. Ale budem sa nesmierne tesit, ak budem este v tejto polke roku sedmickova 😉

krtica11
8. feb 2011

@yennn ked budem vedieť určite sa ozvem lebo vela bab to tu cviči tak dufam že nam niekto poradi ☹ tak baby do toho aj mi chceme do leta vyzerať dobre ako vy

yennn
8. feb 2011

babulky a preco tu uz nikto nie je? Dufam ze ste sa neprestahovali na facebook, to by ma mrzelo, ja tam zial nemozem (z osobnych dovodov) travit cas ☹ A je mi tu za vami smutno. A dala som sa ostrihat, a poradit sa ci som urobila dobre, ale nikto tu nie je kto by mi to poradil, takze odchadzam aj ja.

katusradus
8. feb 2011

@yennn ahoj ja priebežne čítam 😉

elen58
8. feb 2011

@krtica11 skus sa podivat na rapid-share ale je to platene tam su super 😀

adka12
8. feb 2011

Baby, je tu toho strááášne veľa napísané, takže nemám šancu to prečítať. Ale chcela by som sa poradiť, ak mi niektorá budete vedieť pomôcť.
Mám takmer 20 mesiacov po pôrode a stále mám 3kg navrch. Cvičím 2x do týždňa v posilke, 1x zumba, málo jem a snažím sa zdravo a váha sa nechce pohnúť ani o deka. Už mi to ide na nervy... Proste sa neviem dostať na svoju pôvodnú váhu 😒

elen58
8. feb 2011

@yennn ja som tu dočitavala,ale u oddchadzam ide mi Tisic a jedna noc tak dobru noc baby 😀

sonya16
9. feb 2011

@yennn ehm, no ja viem, že to nebolo veľmi s kostolným poriadkom, len zúfalstvo, že "a ja? čo budem jesť ja?" 🙂 Keď ja ani neviem poriadne čo si dať na večeru, tak šup sem aspoň s piatimi možnosťami, budem vďačná 😉

nanika
9. feb 2011

@adka12 no moja, ty si si rovno aj odpovedala, ze "malo jem". Hod sem, alebo do IP co cez den pojes aj s pribliznymi mnozstvami. Ako si na tom s pitnym rezimom? Ako si na tom s cm, nezmestis sa do predtehu veci a plus ta vaha, alebo len vaha?(to by mohla byt nova svalova hmota, kedze je tazsia ako tuk). Daj vediet, pozriem to. Vela kociek je ako kanarik a divi sa, ze neschudne, no ani neschudne, ked si telo mysli, ze je obdobie hladu a treba setrit...

nanika
9. feb 2011

@sonya16 prva moznost, ak zostalo od obeda, dojest to, ale bud s malinkatou prilohou, alebo hole, plus nejaka zeleninka k tomu (to za predpokladu, ze na obed bola bielkovina, s francuzskymi zemiakmi to nepojde 🙂 Cottage s knekenbrotom (mozes ochuteny, alebo si do bieleho primiesaj nakrajanu paradajku), pol tvarohu s cl lekvaru, acidko - za predpokladu, ze si si uz svoje na den odjedla - lebo to ma malo kj, ja si do neho primiesavam za cl lekvaru 🙂, jogurt, plati to co pri acidku, rybku z konzervy, nalozene kuracie masko mozes mat pohotovostne v chladnicke a len si hodis jeden plat na kvapku olivaku, opecies a zajes so zeleninkou, zeleninovy salat (u mna scifi, ja som schopna si akurat tak osupat kalerab), ale musis aj k tomu pohladat nejaku bielkovinu. Pomohlo? Ja si zvycajne cez den odjem svoje a tu trosku kj, co si usetrim na veceru uz obabrem len s tym acidkom, ci kalerabom...

nanika
9. feb 2011

Inak dobre ranko, muza a Oliho mam na sluzobke na vychode, tak som tu len s Emou a pubertiakom 🙂 Dnes si zo mna vaha strielala, najprv ukazovala 81,3 potom skocila na 81,8 tak som na nu skocila znova a hned zastavilo na tej prvej cifre, to som si oci pretrela a skocila na nu po treti raz a bola ta druha cifra. Ha a ze digital, mrcha, poleti :(

nanika
9. feb 2011

@nanika aj mozzarella je dobra na veceru

jojina11
9. feb 2011

dobré ráno všetkým, dieťa obriadené, v peci zakúrené , môžme začať fungovať, 😀

yennn
9. feb 2011

dobre ranko babulky, je 8.15 a tu zase nikoho? Co sa deje s vami, hm? Kde ste sa mi postracali? 😀
No ja som prisla nahlasit svoj fyzicky a psychicky stav:
1.) som uplne nakratko ostrihana a neviem ci som spravila dobre ☹
2.) moj syn, manzel, aj ja sme chori ☹
3.) som doskriabana od syna ☹
4.) maly mi dnes rano pri blazneni sa v posteli rozrazil peru, mam ju jak vlazsky orech ☹
5.) vaha mi uz stvrty den bez zjavnej priciny stupa ☹
Ale som si uvedomila ze uz par dni som poriadne nebol na vecku, tak asi musim mat uz riadne plne creva ☹ Takze sem so vsetkymi radami, ktorymi som vas krmila. Nic ma nenapada...
Ale neklesam na duchu, teda aspon sa snazim :-/
No a ta vaha: v sobotu 8.1 nedelu 8.1 pondelok 8.4 (poctivo nahlasila do tabulky) utorok 8.8 streda 8.8 .... tak babo raď! A od piatku žiaden prehrešok 😒

yennn
9. feb 2011

@jojina11 ja zatial pijem len čajík s medom na rozprúdenie metabolizmu, ešte fungujem na eko režim 😀

yennn
9. feb 2011

@nanika ty nepapas zeleninu vobec? Lebo ja ju jednak nemusim, a jednak stale vecer rano kojim a maly ma potom problemy s bruskom...

filipal
9. feb 2011

@yennn 😀 😀 😀
ale humor ti ostal a to je hlavne! 🙂
uzivas vlakninu? ta je pri chudnuti zvlast vhodna. ja som si kupila v lekarni psyllium (vlaknina) podla rady Bukovskeho.
je fajn na vyprazdnovanie a celkove viaze toxiny a neviem co este...... hodim link 😉
http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-...
nejake podobne mam s prichutou citronu....dve lyzicky sa zamiesaju do pohara vody

adky
9. feb 2011

@yennn nop ty teda musis vyzerat,hod sem foto 😀
A Ako nakratko ostrihana? Tak ako si na tejto foto ktoru mas v profile? Ci este menej?

adky
9. feb 2011

@yennn a k vahe-mne od pondelka stupla az na 86,1 ...cize o 0,3 ,ALE ! asi 4 dni soms a nemohla vyprazdnit-az dnes rano,neuveris,ale ta vaha klesla az na 85,4 ! 😀 Podla mna je aj u teba tam pes zakopany

katkav
9. feb 2011

@yennn tak ad1) tak som sa citila na Vianoce, ked som sa nechala ostrihat, rozhodla som sa, ze pre svoj novy look v marci chcem mat vlasy trosku dlhsie a nie uz take kratucke 😉
ad 2) my sme tiez chori, ale manzel je nastastie v pohode - skore uzdravenie celej rodinke
ad 3) som aj ja, ostrihat mu nechtiky je mission impossible, keby som mala doma maleho leva, asi by to bolo jednoduchsie.
ad 4) to iste mi vcera spravil maly, ale nemam to az take hrozne
ad 5) preco vaha stupa neviem 😉 mozno to budu ozaj plne creva 😉 alebo zadrziavas vodu pre chorobu, ktovie

katkav
9. feb 2011

@filipal vlakninu mam aj ja, ale nejem to kazdy den 😉

yennn
9. feb 2011

@adky ano, pravda citim sa ako balon, potrebujem asi nejake riadne prahanadlo 😀 Dufam ze je pes zakopany v tom vyprazdneni, a nie v tom, ze jem primalo a telo zacalo priberat 😀
A vlasy? este kratsie, hodim foto.

Ale moja, ye 85.4 , supeeeer blahoyelam 😀 😀 😀 To ja snivam ze budem mat v marci, a dufam ze budem 🙂 Paraada, vsak ty uz musis byt kočica najväčšia 😀

yennn
9. feb 2011

@katkav este stale ste chori? To mi je luto, tak sa dajte dokopy aj vy. No s tymi vlasami neviem, som sa tesila, ale neviem ci to vypalilo taka dobre ako som chcela - mam novu kadernicku, a este nie sme doladene.

filipal
9. feb 2011

@yennn zeleninu musis....too sa ti neskor odrazi. aj pekne precistuje creva.
ja som pri kojeni jedla vsetko zdrave, cize aj kapustu, cesnak, cibulu.....strukoviny. pozor som si davala len prve 3 kolikove mesiace. a syn nemal ziadne problemy....skor nafukuje biela muka...

@katkav kolko bab uz odislo z nasej skupiny?

filipal
9. feb 2011

@yennn na prehanadla pozor! to si daj radsej lanove semiacka a tu vlakninu, ona ti zmeni (zeby hovieno?) 😀
na gel.....ako tam pisu.... 😅

yennn
9. feb 2011

... a mozno som sklamana preto, ze JA SKRATKA NIE SOM, NIKDY SOM NEBOLA A NIKDY NEBUDEM Sharon stone 😀 😀 😀 😀 😀

katkav
9. feb 2011

@filipal zatial 2

nanika
9. feb 2011

@yennn co by som nejedla, ale salaty si nerobim. Rano mam paradajka paprika, desiatu ovocie, na obed masko na zelenine a ak mam, tak k tomu uhorku, alebo kyslu uhorku, repu, vecer je to uz bieda, ale asi kazdy druhy den jeden velky kalerab zjem. Mala prdela uz v porodnici, my na stastie nevieme, co je to bolest brucha.
Jasne, zacpa to je, skus tie pomlete lanove semienka do jogaca a za hrst ovsenych vlociek, to musi potlacit 🙂 A voda ako, ak si menej pila, tak aj to zapeka :( Radim, co? Ale ze mava maly zacpu a mozem sa aj rozkrajat, to byva horsie :(
Nechty, nooo kedze je mala narodena v znameni tigra som to mohla cakat, ja jej aj nechty ostriham, ale driape aj tak, hm
Natrhnutu peru, doskriabana, otlcena som permanentne, na Emu a Oliho treba zbrojny pas, som rada, ze mam este svoje zuby a neprerazeny nos 🙂 A co, vlasy dorastu, ja sa striham sama, lebo nemam dobru kadernicku, mam strach a dlhe vlasy len zopnem a hotovo, nechcem ich osklbat :(