icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

ivana82
21. feb 2011

@adky no mam pocit, ze si vyssia ako ja, a to neutekam daleko od tej 90tky...ja som otehotnela, ked som mala 83 kg, z nemocnice som prisla s pre mna "krasnymi" 79 kg...a potom slo so mnou dole kopcom a hore vahou 😠 😒

adky
21. feb 2011

@ivana82 mam 172 cm,otehotnela som ako 90 kilova,pred porodom som mala 114 kil,z porodnice som prisla ako 102 kilova a na 110 som sa dostala uz doma 😀

katkav
21. feb 2011

@adky uz sa tesim na foto 😉 aj ked viem, ze to bude uplne inak vyzerat o tie tri roky v juni, ked uz budes mat krasnu postavicku, aj viac dospejes, ked uz budes mat dokoncenu skolu, to budes ina cica 😉 a ked budes mat nahodeny make up, spravene vlasky a budes v ten den prestastna, tak to bude uuuuplne ineee 😉 ale aj tak sa tesim a som hrozne zvedava ako ti sadnu teraz 😉
@yennn ja som tiez otehotnela hned, to sme si nedavali pozor a mysleli si, ze vsak na prvy sup to nebude, najprv schudnem, najdem si pracu a bla bla bla a test bol pozitivny 😉 a to som mala 106,6, v den porodu 112,6, mesiac po porode okolo 103,2 tusim a potom som vyliezla na 107,2 😢
@katy30 prajem ti skore uzdravenie, vsak usudis sama, ci budes stihat sledovat aj svoju vahu, kazdopadne, sa po vylieceni urcite vrat, ak by si sa na chvilku odmlcala 😉

katikatika
21. feb 2011

Dievčatá, som tu nová, dúfam, že zapadnem...
Tiež sa chcem podeliť o svoju "radosť". Ja som otehotnela ako 85 kilova, pôrodnica - 112 kg. Malý má teraz 6 mesiacov a ja stále 105 kíl. Čo mám robiť? Už X týžňov tlačím delenú stravu, sladkosti veľmi opatrne, chodím na zumbu a stále som ako golem. Poraďte, prosím....

adky
21. feb 2011

@katkav aj ja som zvedava,potom budem moct porovnat o tri roky samu seba vo svadobnych satach,teraz a potom....péevne verim ze svoju postavu za tie roky budem len zdokonalobvat,obezna uz nechcem byt nikdy 😠 🙂

yennn
21. feb 2011

Táák babulky, počítač hlási že už je po 13:00 takže s katkou zatvárame krám a ideme pripravovať tabulečky 😀

yennn
21. feb 2011

... ináč do mojej tabulky 4 kočky nenahlásili, alebo zatiaľ nestihli. To by som aj ja chcela. Dnes by mi to bodlo, keby moja váha nemusela byť nahlásená, a o týždeň už bude po nej, nikto by si nič nevšimol 😎

ivana82
21. feb 2011

@yennn noooo, moja, mas smolu, ked si taka iniciativna a robis toho tolko pre celu skupinu 😉

adky
21. feb 2011

@katikatika Ahoj,pocitala si si aj zopar stran dozadu? Hlavne tie zaciatocne,su tam rady,tipy na jedalnicky a vsetko o potrebujes vediet,stravujeme sa racionalne (info: najdes na nete alebo napr. na stranke chudnutie-ako.sk ) 😎

katkav
21. feb 2011

@yennn my sme si s adky robili vcera srandu, ze "zabudneme" zahlasit, lebo sme vedeli, ze budeme plusove 😉

katkav
21. feb 2011

@adky vsetko to zalezi podla mna od teba, ked zistis, ze vaha sa zacina splhat hore, vtedy si treba uvedomit, kam az si dokazala vyliezt po tehu 😉 a neodkladat to podla mna, ze vsak schudnem neskor, lebo z neskor sa moze stat aj 30-40 kil 😉 vid ja 😉 uzivala som si 62 kil a potom som si vravela, ze vsak islo mi chudnutie, ked som mala 20, pojde mi aj potom a houby 😉 mi mal niekto jednu vrazit, ked som zacinala priberat 😉 by som na cele mala nejaku riadnu znacku od tej facky, ale by som sa nevyzrala do takychto rozmerov 😉

katikatika
21. feb 2011

@adky dakujem za odpoved - tý si schudla? kolko? za ako dlho? daj mi prosim nadej, ze to ide, uz som zufala, je mi zo seba zle.

yennn
21. feb 2011

@katikatika ide nam to vsetkym krasne, ale co sa tyka nadeje, obratila si sa na tu spravnu kocku @adky vedie 😀

adky
21. feb 2011

@katkav noo,to aj ja mozem povedat-ked som pred 4 rokmi schudla 20 kil,keby mi po chudnuti niekto vrazil facku a vysvetli mi,ze ked sa vratim do svojich starych kolaji,ze priberiem,tak by som bola rada,ale mala som 17 ,bola som hlupa a myslela som si,ze nepriberiem ked budem jest ako pred chudnutim....schudla som,pol roka som jedla normalne,pribrala 15 kil a otehotnela-tam som pribrala dalsie kila 😀

adky
21. feb 2011

@katikatika za 5 mesiacov mam dole 25 kil...zacala som chudnut z vahy 110,2 a mam presne 85,2 , neboj,ide to 😀

katikatika
21. feb 2011

ste super baby! len stale ziadna nepisete kolko a za aky cas ste schudli. ja robim delenu stravu preto, lebo ked som mala 23 tak som na nej schudla 20 kil za 8 mesiacov. lenze teraz mam 35 prec a nejako to nefunguje a nepaci sa mi, ked niekto povie, ze sa prezral na XY kil. ja som si dopriala ako jedno hovado cez tehotenstvo, to priznavam, ale teraz jem naozaj malinko, striedmo, zdravo a plus zumba a brusaky a nic. a najvacsia sranda je to, ze cez vianoce som zrala a ani o kilo som neschudla od 1.januara jem ako pisem vyssie a ani kilo dolu. vyzaram ako prasa a som zo seba zufala a nemam sa komu postazovat....

mia258
21. feb 2011

Ahojte. Ja som sa včera večer vážila, mala som 69.5 a dnes ráno presne 70 ☹ Takže som neschudla nič, ani sa nečudujem, keď som mala asi 3 žravé dni 😒 Ale tento týždeň musím ísť na plno, nech mám ďalší pondelok na začiatku 6ku 😵

katkav
21. feb 2011

@katikatika ahoj, vitaj, aj mne kedysi fungovala delena strava, ale teraz ked kojim, ju uz dodrziavat neviem, pravdupovediac dvojmo varit sa mi tiez nechce, tak som sa dala na zdravu stravu. Zacinala som na 107,2 a zatial to nie je ziadna slava ako adky, ale trosku sa to pohlo smerom dole. Je mozne, ze jes primalo a preto ti vaha nejde dole, lebo to byva velakrat problem, ze clovek si povie, vsak skoro nic nejem a vaha mi stoji...byva to preto, lebo si telo setri, mysli si, ze je v obdobi hladovania a preto nepusti ani gram dole. 😉 este kojis? pozerala si si tu stranku www.chudnutie-ako.sk? pripadne www.stobklub.cz? skus najst pricinu, preco to nejde, pijes dostatocne vela vody?

pandrholka
21. feb 2011

babuľky môžete mi prosím poradiť čo dnes na večeru keďže mi vychádza cca okolo pól siedmej,ale vtedy ešte budem sedieť na prednáške?!?!...čo by sa také dalo nenápadne zblajznúť aj popri nej?!?!

nanika
21. feb 2011

@pandrholka co tak vypit acidko?

pandrholka
21. feb 2011

@nanika dobrý nápad...naň som úplne zabudla...hlavne, že mám jedno aj v chladničke 😀

nanika
21. feb 2011

@pandrholka len pozor na "fuzy" 🙂
Sorac, bola som u nasich sa udobrovat, tak uz som tu, preberam @katikatika moja, za sekundu ti pride IP
Ja chudnem zatial od januara tak sa snazim aspon, tu s kockami je fajn, ziadne diety a tak 🙂 Takze do 10 kg mi chyba 700g 🙂 myslim tych schudnutych 🙂

pandrholka
21. feb 2011

@nanika 😀

vejula
21. feb 2011

ahojte kočky ako?? kukam že teraz bol taky troška krizovy tyžden.. ale neva všetko dobehneme... ja mam akusi na prt naladu, taka som precitlivela, až sama sebe vadim.... tak aspon si vas čitam nech sa trocha odreagujem kym chlapi spia 🙂
A aby som nezabudla gratulujem všetkym za ich ubytky 🙂

lucinka02
21. feb 2011

ahojte, ja si musim zaklopat, ale vzdy som bola ako podvyzivena, hlavne ked som mala nervy, tak som vedela schudnut aj tuk, ktory som nemala. pocas tehotenstva som vsak pribrala tak velmi, ze som tomu az verit nechcela, nejakych 20 kil. Musim povedat, ze som si neodrhala od ust, bola som ako maly srotovnik 😀 po porode som vsak prestala jest vsetko, co som nasla 😀 ) ked som zacala prikrmovat vyzivami, tak sme papali spolocne 🙂 a ked som dostala chut na na nieco sladucke, co som mala skoro stale, dala som si tvarohove ovko, toho sme mali vzdy plnu spajzicku, takze bolo vzdy po ruke :D je to velmi zdrave a vyborne udrzuje moju liniu :DDD

betty21
21. feb 2011

jaaaaaaaaj babulky moje. ide na mňa mrcha, už sa ohlásila migrénou a keď ma bolí hlava tak mi chutí jesť. z rána to vyzeralo celkom dobre, som si veci vážila ale ako sa mi poobede stupňovala bolesť hlavy tak mi aj chuť na jedlo rástla a tak som to večer zakončila niekoľkými lyžičkami slivkového lekváru ☹ ☹ ☹ ☹ . ale od zajtra som poslušná a zdravo sa stravujem, zeleninka je v chladničke a už teraz sa na ňu teším. no nemohla som si dať miesto toho lekváru mrkvu, teraz mi normálne chutí ☹ ☹ ☹

katikatika
21. feb 2011

@nanika ahoj, este by ma zaujimalo, ci papate podla E.Sipeky -kazde 3 hodiny, alebo 5 krat denne.

nanika
22. feb 2011

@katikatika to zalezi na tom, ci budes jest kazde dve, alebo ci tri hodiny a kolko hodin si hore. Lebo ak vstavas skoro a neskoro chodis spat, mozes jest v mensich porciach aj 8! krat 🙂

rebi
22. feb 2011

ahojte baby som jdna z vas zufala po porode nie a nie schudnut , po malej som mala krasnych 57 kilov a teraz sa trapim uz druhy rok s vahou 80 a som dost nestastna nie a nie dole v zivote som taku vahu nemala co s tym pomoc 😝

nanika
22. feb 2011

@rebi poslem ti ip, musim teraz letiet, do hodiny to mas, pa