Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@katkav prihlaska vypisana,potvrdena od doktora, maturita prekopirovana a potvrdena od notarky,len som zistila ze musim presvietit aj kazde koncorocne vysvadcenie zo strednej a potvrdit notarsky....myslela som,ze staci len do prihlasky vypisat predmety,k nim znamky za 4 roky,vypocitat si priemer za kazdy rok a dat potvrdit mojej byvalej skole-ale nie,ked osm ja chodila na moju strednu,vtedy to bola zdruzena stredna skola,teraz je to specialna odborna skola-cize sa im zmenila peciatka,vraj preto mi nemozu poitvrdit prihlasku,lebo by to vadilo-chapes jaka somarinka? 😀 Co uz,musim ist opat k notarke a potvrdit kopie vysvadceni.... v podmienkach tej skoly na ktoru sa hlasim je napisane,ze im mam za prijimacky zaslat 35eur postovym poukazom typu U ...na poste mi stale vravia ze taky nemaj a davaju mi len R -myslis ze to vadi? uz by som chcela mat vsetky tie veci okolo prihlasky spravene a venovat sa len a len uceniu .....z 500 otazok co sa mam naucit viem cca 100,ale mam este 4 mesiace,to stiham 😎
@ivanka85 to poztnam,ja som s atak citila ked som mala 110,aj ked som bola zmierena a presvadcena,ze uz nikdy zivote neschudnem,ze to nedokazem,ze aj tucny ludia musia existovat a ja budem patrit medzi nich (chapes ako som bola na tom zle? 😀 ) tak aj tak som svoj kila nevdela nosit-snazila som sa stahovakom schovat jeden špek-no vyšiel druhy 😀 Bola to katastrofa,nerada som niekde chodila,najradsej som mala teplaky a vytahane tricko,na kupalisku som sa hanbila.....ved som bola mlada 21 rocna mamina so 110 kilami....ooooch jak dobre ze soms a spamatala,aj vdaka babam co su v tejto teme-neviem ako by som vyzerala teraz,keby som pred 5 mesiacmi nezacala chudnut 😀
kocky co su tu nie su aj na fb?
@adky ved im to pojde na ucet, tej skole nie? podla mna to nebude vadit, ved budes mat k prihlaske pricvaknuty ten ustrizok, urcite si z neho sprav kopiu, keby daco. Tak mas co robit, 400 otazok, to su otazky typu chemia, biologia a tak predpokladam. Takze dost tazke. Mne kedysi potvrdzovala skola znamky na prihlaske, kvoli peciatke robit cirkus, asi aby si sa nenudila 😉
@katkav no,400 otazok , ku kazdej mam 8 odpovedi a spravne mozu byt 1,2,3 alebo vsetky 😀 Su to podklady na prijimacie skusky zaslane z lekarskej fakulty v BA-kamaratka sa podla nich ucila a prijali ju,teraz konci Bc ..... ja mam vediet len biologiu cloveka v rozsahu gymnazialneho studia a podmienka je spravit test na minimalne 60% ....v knihe je inac 1500 otazok,ale 800 otazok sa zaobera bunkami,ich rozmnozovanim - bunky a kadejake molekuly si precitam v knihe-nemusim ovladat 800 otazok,podstatne je telo-kosti,organy a krv 😎 a dalsich 200 otazok je z ekologie a su tam rozn e percentualne vyjadrenia -to mi tiez netreba ....takze som si tie otazky pretriedila a mam ich 500 - 😝 😀
@adky podľa mňa na tom šeku je podstatné to aby si z toho šeku mala dva ústrižky...jeden do prihlášky nalepíš a druhý musí zostať tebe, aby si mala doklad, že si to ozaj zaplatila ak by sa to nedaj bože z tej prihlášky odlepilo
@pandrholka aha,no on ma 2 ustrizky ...takze by to malo byt fajn,postarka mi aj pisala ze na skolu sa posiela cez tento,len som nechapala preco ma ta skola tak zvyraznene a velkym napisane,ze typom U 😝
ahojte baby tak ocko šiel niečo svokre opraviť či oškriabať , tak som mu nabalila aj malu a ja žehlííím 😀 dnes ste ma tu viaceré namotivovali na túto inak oblúbenú činnosť pred tehu 😅
@nanika @jojina11 @katkav @adky @ivana82 dakujem za kompliment, ste zlaté no kočka budem, teda sa tak budem cítiť ked budem mať na začiatku "5" ☹ zatiaľ pohlad do zrkadla , žiadna sláva, viem niekto by povedal že ved nemáš sto , ale tak ako to tu baby už písali, necítim sa takáto dobre a mala som 55KG ,viem že tam sa nedostanem ale byť len 59,9kg asi budem šťastná a nebude sa mi hnusiť obraz v zrkadle ☹ ☹ ☹ isto viete ako to myslím.
A motiváciou som mala baby na mysli FITKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO....... 😀 a cvičenie , tak aké vzdychy tu číííítam a mne sa nechce a ja neviem , šup šup zaskákať si 😀 😀 😀
ZUMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMBA 😎 😎 😎 😎
@adky aha, takze sa teraz nenudis a mala ti dovoli ucit sa? ci sa ucis vecer? a je tam natresk na tu skolu? urcite dopadnes velmi dobre a vezmu ta 😉 ty si sikulka 😉 a mam pocit, ze to velmi chces robit. Budem ti drzat palce. 😉 ja si pamatam, ze na zaciatku, v prvom rocniku, bolo najhorsie naucit sa ucit sa 😉 lebo som na VS nepokracovala hned po maturite, takze to bola sranda 😉 vsak ak si nie si ista tym sekom, zavolaj na studijne oddelenie do skoly, oni ti povedia, ci tam je chyba.
asi na mna ide jarna unava, keby som mohla tak zaleziem do postele a spim ako medved v zime, hruza.
@debbie neboj, dostanes sa tam, vsak uz spevnujes vo fitku, takze budes mat mozno aj krajsiu postavu ako predtym. S tym fitkom mas pravdu, vdaka pohybu sa vyplavi hormon stastia a clovek ma hned viac energie a citi sa stastnejsi. Mne maly v poslednej dobe nedovoli zumbovat, pritom ma to tak bavilo, je nejaky precitliveny, neviem preco. Tak gruntujem barak, stale nieco upratujem, nech mam extra pohyb.
@katkav no pevné ano tak musím lebo kožu nemam príliš dobrú, isto by mi to ovisalo všade . A to je škoda že sa ti neda zumbovať , ani ked ti malý spí ...? a čo ta zora aj ta je dobrá ta sa da cvičiť aj večer nenarobí sa buchot a fakt makačka pre tie čo necvičia dlhšie 😉 ? Vždy sa niečo da vymyslieť ,že??? 😀
@katkav no ved prave-najhorsie je pre mna uz teraz naucit sa ucit...maturovala som v roku 2008 -v maji,uz to budu 3 roky a je to des,ale snazim sa-snad to pojde....niekedy som nemala ani najmensi problem s ucenim,zapamatala som si aj z hodin informacie a doma som si to len 1-2x presla,ale teraz? Je to o dost tazsie,snazim sa otazkam porozumiet a by sa mi lepsie ucilo a chapalo,ale nie vsetky mi nieco vravia,takze niektore som bohuzial-nabiflena 🤐
Ma spravdu-na tento odbor,tuto skolu chcem strasne prestrasne ist,velmi ma to tam laka,tato praca by ma naolnala,je to moj dalsi zivotny ciel 😎
Na skolu je natresk,ale neviem ako na porodnu asistenciu-na nu prijimaju 20 studentov na dennu formu a 20 na externu,ja idem na tu dennu ....vacsinou sa ludia hlasia na dentalnu hygienu,fyzioterapiu a osetrovatelstvo ...neviem ako na porodnu asistenciu-snad nas bude len 20-to by bolo faaajn 😀 😀 😀
Kočky, keď už spomínate cvičenie, doporučujem taebo - ak máte takú možnosť. Je to naozaj super a myslím si, že aj vďaka nemu mi tie kilá idú celkom fajn dole. A hlavne, je to strašne návykové, tak dúfam že tam už neprestanem chodiť.
@adky ja som maturovala v maji 1999 a na vysku zacala chodit v septembri 2003, takze som bola styri roky po maturite. Prijimacky som spravila v pohode, ale ked prisli skusky, to uz bola ina fuska, lebo mas vela predmetov, musis stihat pisat prace, ja som studovala externe, takze k tomu praca, urcite budem na teba mysliet, prvy semester bude asi kruty 😉 ale ty to zvladnes, vacsinou ludia odpadnu uz v prvom trimestri, lebo nezacnu makat naplno uz od zaciatku a potom nestihaju, takze sa do toho len treba zakusnut a potom to clovek zvladne 😉
ja mam chut ist si zaplavat a potom do sauny a masaz 😉 tak ale vecer si trosku zazumbujem miesto toho 😉
@katkav ano,to viem-vela ludi si odklada ucivo na potom-vsak co,skusky su az za 3 mesiace.....ja sa radsej ucim priebezne,pocas celeho semestra,budem sa snazit zapamatat si co najviac z prednasok....sice konverzacia v cudzom jazyku a latina bude pre mna zabijak-ani to ma neodradilo-ved za skusku nic nedam,ale ked ma uz raz prijmu,budem sa tej skoly drzat zubami nechtami 😀
@debbie hehehe keby som mala Arabelin prsten tak si vykuzlim uz aj tu chut,nie? 😀 A nemusela by som byt nikdy obezna,skoda ze neexistuje 😀 Ale aj ked nemas chut-vies sa donutit , ja tazko 😝
Ja uz sa tesim na jar,dufam ze o mesiac uz bude-oprasim svoje korcule ktore som kupila minuleho roku a vyuzila len raz-bala som sa,na pribalovom letaciku bolo napisane,ze su len do 100 kil ,umh...a ja som mala 110 -tak som ich radsej odpratala 😀 😀 😀
@adky ty si zodpovedna 😉 budes super porodna asistentka 😉 aj poznas niekoho, kto to robi?
na korcule sa aj ja velmi tesim, uz sme dohodnuti s manzelom, ze on bude bicyklovat a ja na korculiach ako, ked sme spolu zacali chodit...fuu, to uz bude 7 rokov, co sme spolu o 5 dni 😉 hrozne to leti.
ja mam doma tak fitloptu, ze do sto kil, ale uz som na nej aj sedela, aj s nou cvicila 😉 nepraskla, nastastie 😉
@katkav nie,nepoznam nikoho kto to robi osobne 😎
Aj my sme tak chodivali s priatelom von,ale aj on bol na korculiach-bolo to uz tak daaaavno,ale bolo to tak krasne korculovanie za rucicky-romantikus 😀 😅
Aj u nas to bude 7 rokov,ale az zaciatkom septembra-to uz je tiez doba,som mala 15 ked sme sa spoznali,moja aj jeho prva laska-ha, a ze prve lasky nevydrzia-figu 😀 😀
Aj ja mam tu loptu-som si precvicovala porodne cesty aby som mala lahsi porod a mala som lahky-mozno aj vdaka nej,len ked som bola v porodnici,doma mi ju sfukli a zapotrosili stupel 😵
@adky no s donutením maš pravdu 😀
Baby už nech je teplejšie aj ja mam korčule a už sa na ne neskutočne teším ked som mala 96kg po pôrode udrťali ma no fučala som .... teraz sa už teším sa bude lahšie korčulovať hihihi, a bicyklík oprašim s vaness , jááááj baby už nech je slniečko a energia 😀 😀 😀 😀
@debbie slniecka sa neviem ani ja dockat, aj s malym budeme moct byt normalne vonku, aj budem mat viac pohybu, cloveka ziadna depka neskoli 😉
@akika722 vsetko najlepsie Patkovi k 3 rockom 😉
@adky v patnastich som ja este nerandila 😀 vsak aj my chceme trosku oprasit ten nas romantikus...inak vies, ze sa hovori, ze 7.rok je krizovy? ale ja mam pocit, ze my sme ju uz mali trosicku par mesiacov dozadu 😉 uz je dobre.

@ivanka85 preco? Nie.. tak ako mne vadilo mojich 50 kil nadvahy,tak chapem ze ty sa citis nesvoja s 5 kilami navyse 🙂