Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
baby aku dietu rozoberate? mala sa mi uz ozyva tak nestiham citat do zadu ,ale zaujala ma vasa debatka 🙂
Dobré ranko babulky,
@yennn som rada že si tu na fore,dakujem....a tiež aj @adky .... a som si vedoma že motivácie mam habadej aj je to účinné už veľa boľavých dní mi napr. fotky pomohli vstať a isť aj napriek bolesti do fitka alebo vôbec vstať. Tiež mi veľmi pomahaju tie ostatné motivacie moje ... ako píšeš našla som si ich hooooodne ...ale skrátka už toho bolo dosť a kliniec posledný bola ta reakcia a hrozné je to že to asi bude vážnejšie stále som neodpuchla .. a tvar mi horí , všade svrb.žihlavka a tvar je vačšia ako bola včera,oči ani nevidno skoro 😔 ...ak to do zajtra trošku neprejde idem k dr. Ale nejdem sa o tom rozpisovať som rada že ste aj s @adky a viem že vždy ak by som potrebovala ste tu , či už pre mna alebo pre nás všetkých , davate iným silu aj ked samé mate niekedy starosti . Som za to vdačná.A neboj nie preto som písala že som k.o. že chcem povolenie na zošrotovanie celej chladničky a nebodaj aj mrazničky ...a ani nikdy mi také nedaj ,nikdy nieje tak zle aby som si to vzala ako výhovorku. To ti poviem práveže mi nechutí jesť ...som už bez motivácie ako takej ☹ ,lebo ked som nechudla a mala po pôrode 96kg bola som nesmierne nešťastná z váhy no bola som fit len som bola lenivá cvičiť,dbať na stravu a teraz ,ked som sa rozhodla a som odhodlana na 100%to stále niečo bojkotuje ,,, a to že šport je zdravý, no u mna to ma opačný efekt, ako prvé bolo rameno , po zotavení prišla neurologia a moja hlava, po zotavení gynda, po zotavení chrbtica a ja neviem čo mam teraz čakať 😢 , skrátka najhoršie je chcieť niečo pre seba robiť a nemôcť..... 😢
@debbie ahoj prepac ze reaguje a zapajam sa do tvojej debaty ...ale nemozu tie tvoje problemy suvisiet ze si mozno az moc prisna na seba a narocna?????ak to vyznieva sprosto tak sa ospravedlnujem ale neviem ako to mam inak napisat...prosim nenahnevaj sa 😅 😅 😅 vies vsetko su to problemy ktore by mozno aj mohli suvisiet prave s cvicenim ci nie???
@mia258 aj u nas je tma - ale nam vypli elektriku o osmej a vraj nebude az do tretej - no uz sa tesim - esteze mam nabity notebook 🙂
@katikatika fuuha, to ti nezávidím. Mne teraz Mia zaspala, tak mi tá tma vyhovuje, potichu si klepkám na počítači a periem veci čo už samé vyskakovali z koša na bielizeň 😀
@katikatika nezávidím byť tak dlho bez elektriny...ja keby som nechala notebook bez nabíjačky, tak sa mi po minúte vypne...zase musíme vymeniť baterku 😠
@nanika nevidela som to foto, ael hovorili o tom "zazraku" asi pred tromi tyzdnami v damskommagazine. doktor, ktory to vymyslel je talian a zarucuje 10% ubytok vahy za 10 dni, to znamena, ze ked vazis 150 kilo, tak za 10 dni budes minus 15! Znie to super, ale ta pani, co bola s doktorom v DM bola nechutna. Sice tvrdila, ze je to OK, ze tak chodi aj do roboty a vsetci su super a bla bla bla. No moj sedliacky rozum mi hovori, ze ak budem 10 dni jest denne cca 10 deka chuduckej sunky, platok nizkotucneho syra a jedno vajce (vsetko bielkoviny), tiez schudnem 10 kil. Len si neviem predstavit to skvrkanie v bruchu a ten smrad z ust. Vsetkym, co to skusia, ale drzim palce.
@tutulka12 baby chodte aj same, ja som tiez isla prvy krat, druhy a treti a ked moja dcera (8 rokov) videla aka chodim nadsena, zacala chodit so mnou. No s kamoskou to moze byt super, ale hlavne je zacvicit si.
Ahojte kocky. U nas tiez prsi 😠 . Rano som mala tocaky. Dnes sa chystam na zumbu 😵
@debbie viem cim teraz prechadzas. Tiez som mala neprijemnu reakciu na liek. Z roboty ma viezla sanitka na pohotovost. Na tvojom mieste, by som isla svojej dr. nech sa na to pozrie. Pripadne ti daju inekciu na odpuchnutie.
@katy30 si zlata dik, už som volala s dr. dala som si antihistaminikum a konzultovala to s nou zajtra ak odpuchnem idem si dať predpísať iné lieky ale aj tak sa idem otestovať o týž. lebo nevedia či to nieje mesocain čo som dostala hned v ambul. a to je už iná palka ak by mi ho podali do žíl a nemala som to napísané v karte .... že som naň alergikuš vieš to už by som asi ani opuchnúť nestihla 😒 😒 vraj , ale aspom je to lepšie tak som nadopovaná a točí sa mi toooooči , vokol mojich očí celá obyvačka hihihi ale je veselooooo 😀
@nanika ahoj, ja teda nie som tu este odbornik, len ta chcem poprosit aby si to nevzdavala!!!
my sme sa vcera s muzom chytili a tiez ma napadloa teraz nieco zozeriem,a potom som si predstavila ze rano chcem mat na vahe minus, ked som dnes mala taky uspesny den a nedala som si nic🙂
PREDSA nechces stratit tu sedmicku na vahe 😠. Energia ktoru si vlozila do boja so svojimi kilami by bola "nazmar" a kolko si sa tomu venovala, od oktobra ((postupne docitavam toto forum od prvej stranky!) Drz sa,pripadne si naplanuj cim zhresis a viac uz nic 😵 DRZ SA!
@debbie aj ty sa drz, chapem ze ked sa to na teba sype tak ta to nakusava sa na to vyprdnut, ale @yennn ma pravdu mysli na tu predavacku a na ten slastny pocit ked si sa zvrtala pred tym zrkadlom 😉
@sevzuz dakujem za podporu. Nie, nechcem to vzdat, presne, dala som do toho tolko usilia, len teraz jednoducho to na mna sadlo a ta kriza hnusna sa mi rozvaluje v hlave a robi mi zle. Uz sa snazim stvrty den skonsolidovat a neda sa. Pomohlo by mi asi zmenit prostredie, ale maly je chory a nechcem ist s takym uziapanym a protivnym deckom k nasim, lebo to pre neho aj mna bude dalsi stres. Tak sa snazim s tym popasovat sama. Ale neslubujem, ze uz poslucham, jednoducho je to momentalne silnejsie ako ja, do kelu s tym. Si zlata, ze od zaciatku citas, tak to uz pomaly nadabis na moju prvu krizu, kedy som vzala do zajacich a zdrhla z fora, vypapkala peknuckych asi 8 kg do konca roka 🙂
ahojte dievcata 🙂 vidim,ze nie len my v noci nespime kvoli zubkom,ale ze nas je tu viacej,to ma tesi,lebo ja som uz taka nevyspata,ze by som aj postojacky zaspala 😒
@nanika ty to proste nemozes vzdat,si tu hnacim motorom pre nas 😉 kazda mame obcas nejaku krizu,kazda pojeme to,co nemame,ale to nevadi,ved zajtra je opat den a ten uz bude bez prehreskov a ide sa predsa dalej za nasimi vytuzenymi postavickami 🙂
@debbie to je mi luto,ze mas takuto reakciu,ale neboj o chvilu uz bude po nej,ty budes odpuchnuta a zase sa s chutou pustis do cvicenia 😉
mna uz zub prestal boliet,konecne,lebo teda ta bolest bola neznesitelna ☹ dnes oslavujeme,luky ma 6 rokov,tak som mu piekla tortu futbalovu loptu 😅 tak dnes budem mat prehresok ,predsa musim ochutnat co som napiekla 😀
@mia248 hlavne je to zelenina a nie ovocie 😀 😀 😀

@katkav jaaaaj, to bolo to, co som mala pred mesiacom hladat, uz chapem, ja ze aka bielkovina 🙂 Inak, vas by nejaka hadicka zastavila pred tym, aby ste si rozbalili cokinu, alebo si nenabrali nejake jedlo? Mna urcite nie 🙂