icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

nanika
26. mar 2011

@adky ved to, ale ja mam aj ten dalsi potom na prd, aj ten po nom, aj ten po nom...

debbie
26. mar 2011

@nanika ja jem/dzobkám sále zeleninu alebo ovocie dake lebo by som zošrotila chladničku , za hodku ideme gratulovať ,no segra robieva šalatiky pre mna , zlatá myslí aj na tých čo nemaju ako ona 45kg 😀 , alekohol nehrozí som šofér dnes a rozhodla som sa poslúchať na sto percent 😀 😀 😀 a verím si ani niesom hladná dnes moc....no ked prídu na stol dobroty uaaaaaaaaaaaaaaaa , no dala by som si za dva kusky kolačika ak by si dala námahu na domáci čo nehrozí kupuje a to nemusím takých si kupim ked budem chudučká , koľko len chcem hihihihi 😀 😀 😀 držte palce nech nepečie a bude to na 100% 😀

adky
26. mar 2011

@nanika aha,tak u mna je to len v ten urcity den,kazde rano vstavam "cista" a nabudena,so silnou pevnou volou a odhoslanim,ze dnes to dokazem....malokedy sa to podari,ale aj ked ma tie mini prehresky stvu,aj taks a mi dari pekne chudnut (klop-klop) 😀

adky
26. mar 2011

@debbie tak to teda drzimpalce,ja som maminu oslavu nezvladla vobec, ale ty to zvladnes-drzim palce 😉

nanika
26. mar 2011

@debbie no, moj otec bude mat buducu nedelu narodky, som zvedava, ci bude nejaky obed alebo cosi, na take cosi si neviem predstavit dostavit sa s obedarom... 🙂

michaelapillarova
26. mar 2011

Ahojte. Je pravda, ze ananas je dobry na chudnutie?

nikietka
26. mar 2011

@tutulka12 Jej, veľmi rada, naozaj 🙂

katkazabor
26. mar 2011

@nanika super že takto vypisujes co jedavas hned mam lepsiu inspiráciu  😀 lebo zatial len vymyslam a  vymyslam a k nicomu to nedoslo 🙂

tutulka12
26. mar 2011

@nikietka my sa budeme len tešiť, čím viac detí pokope, tým väčšia sranda 😉

nanika
26. mar 2011

@michaelapillarova je, ale samozrejme cerstvy, nie z konzervy 🙂

nanika
26. mar 2011

zajtra varim pre nasich francuzaky s tatarkou, pre mna uplne tabu :( Takze ja si na plech tiez dam zemiaky, zviniem par platkov sunky a mam tam cuketu, zampinony, myslite, ze sa to bude dat jest?

pandrholka
26. mar 2011

@nanika mňam tvoja varianta znie super, myslím, že to bude chutné u mňa by si s tým veru zabodovala 😉

adky
26. mar 2011

@nikietka jasne,aj ja budem rada ked sa k nam potom pridas 😎

gabi.ta
26. mar 2011

ahojte rada by som sa k vam pridala. ja som porodila v decembri , pocas tehotenstva som pribrala len nejakych 7 kg, po porode som mala sice o desat menej ale za tie styri mesiace som pribrala asi 7 kg. cize som tam kde ked som rodila. aky navod mate na chudnutie kedze by sim potrebovala surne schudnut...prosim poradte lebo uz som nestastna z toho priberania...

hella23
26. mar 2011

tak hlasim, ze uz druhy den vsetko pekne dodrziavam 🙂 5x denne papam...veeela zeleniny a ovocia...po 18tej som k nicomu nepricuchla ( len k malej ci nie je plna plienka :D ) a este aj pitny rezim dodrzala...:D ten moj len kruti hlavou, ze dokedy mi to asi vydrzi 🙂 no dufam, ze nastalo :P

nanika
27. mar 2011

@hella23 Heli, kedy si isla spat? Nezabudni sa najest aj 2-3 hodiny pred spanim, lebo si nezrychlis metabolizmus 🙂
@gabi.ta IP

ja viem, je vikend, nikde nikoho 🙂

katkav
27. mar 2011

@nanika ahoj, tak poslusne hlasim, ze som vcera neposluchala, zerka ma prepadla, ms sa blizi, najradsej by som vtedy bola chlapom, ale manzel s tym nesuhlasi 😉 uz zase poslucham 😉 vcera sme boli vonku iba kratko, lebo sa to tvarilo tak, ze bude prsat, dnes je to rovnake. Inak maly mi predvcerom doobeda zaspal na bicykliku, ledva som ho zachytila 😀 bol by spadol. Nemam rada taketo ospale pocasie, maly nechape, preco musime byt doma a mne to lietanie po vonku tiez chyba 😉

macekovam
27. mar 2011

ahojte dievcata🙂 u nas nadherne svieti slniecko a to sa podpisuje aj na moju naladicku...brusko uz mam odcvicene a popro cviceni som sa zamyslela nad svojim dalsim cielom 😀 a prisla som na toto....do leta mi bude stacit ked sa mi kazdy tyzden podari zhodit 700-800 g...to budem maximalne spokojna...tak by som za dalsie 3 mesiace dala dole 10 kg...leto by tak pre mna bolo ooovela krajsie ked si predstavim ze by som mala o 15 kileciek menej ako minule leto....takze ododnes idem zasa krasne poctivo s cvicenim,jedenim ,pitim...a hadam aj usmev na tvari bude🙂od aprila teda -800 g/tyzden...tak mi pan boh pomahaj...cviceniu zdar...dam do toho vseeeetko....ale viac ako - 800 g neprosim....🙂
🙂 🙂 🙂 .

nanika
27. mar 2011

@macekovam ze bude stacit 700-800 g, no keby ja som mala garanciu aspon 500g tyzdenne 🙂

@katkav nevadi, bude lepsie 🙂 Ale zajtra hlasit, ja viem, ze aj napriek zerke bude minus 🙂

katkav
27. mar 2011

@nanika 😉 inak neviem, ci budem mat 1.4. pristup na net, mozno pojdeme ku svokrovcom na predlzeny vikend. 31.3. by som mala byt este isto doma. Viem, ze sme sa este vobec nedohodli ako sa poriesi tabulka.
ja dufam, ze sa dostanem pod 90 do 1.7., to by bolo super, ak by to bolo este menej, tak to by bola nadhera, ale asi si dam ciel 93 a uvidim, ci to splnim. Plus musim pridat s cvicenim, chcela som chodit po schodoch, ale zistila som, ze sa nam do bytovky stahuju bezdomovci, tak nemam chut tade chodit, aby som tam od niektoreho ochorela, tak budem robit nejake posilovacky doma, plus budem zumbovat a s malym chodime 2x za den von, tak snad to pomoze.
Dnes sme mali ist pozriet sestru a nase krstniatko, ale jej maly vcera cely den vracal a horuckoval, tak to nebudeme riskovat, aby to nedostal aj ten nas, plus nebudem musiet odmietat kopu jedla 😉 vcera som vyhanala manzela do lekarne, nech mi kupi nejaky liek na pms, aby som nemala vykyvy hormonov 😉 😀

yennn
27. mar 2011

@nanika @katkav ja sa uprimne priznam, ze ked sme na silvestra hlasili udaje aj v piatok aj v pondelok, zbytocne mi to skomplikovalo zivot, nicomu to nebolo dobre - polka nahlasila vtedy, polka vtedy.
Teraz uz by som to nekomplikovala, bavme sa ze marec pre nasu tabulku konci skratka v pondelok 28. a vtedy aj zaciname dalsi kvartal.
Zajtra by nam kocky nahlasili vahu, a miery. To by sa vecer uverejnilo, s cim by sa aj uzavrel kvartal.
Nasledne pocas tyzdna by sme s katkou upravili tabulku (rozsirili o nove stlpce, upravili vzorce a graf), a medzitym pocas tyzdna by nam kocky mohli nahlasit aj dalsie ciele do konca juna - a tento udaj spolu s novou tabulkou by uz bol k dispozicii buduci tyzden, pri uverejneni.
Skratka koniec tohto kvartalu navrhujem zajtra, a taktiez od utorka zaciatok noveho. Ved o nic nejde, nie je to predsa kvantova fyzika co vy na to? 😉

macekovam
27. mar 2011

@nanika 🙂 ked nedam nedam...nenarobim nic ale budem sa taaaak snazit🙂 😉 😉 mna tesi kazde minus....ale teraz si skusim dat takto....uvidim🙂

mia258
27. mar 2011

@macekovam závidím to počasie ☹
My sme vstávali o pol siedmej, dážď šľahá do okien ako bláznivý 😒 Obloha zatiahnutá, všade tma, len ľahnúť a spať.

Poobede sme chceli ísť s Miou na plaváreň, myslíte že je to risk v takom počasí? Pôjdeme autom, po kúpaní ju samozrejme prezlečiem, utriem. Alebo radšej nie?

Večer som sa zasa napchávala keksami, už neviem čo je to so mnou, celý deň idem pekne a hodinku pred spaním si to takto pokazím 😢

ivana82
27. mar 2011

Ahojte, tak ja sa sem hanbim aj prist, obcas precitam, no inac sa hanbim jak pes a zahrabala by som si hlavu pod zem ako pštros, no nejde to... pms funguje na plne obratky uz par dni to sa neda ani nazvat ako a ake kombinacie...proste hruza des....dnes zatial poslucham, no stoji ma to strasne vela energie....neviem, co so mnou je...viem, ze si to nemozem dat, ale dam si to napriek vsetkemu...a tak pekne mi to islo dva tyzdne dozadu po kile za tyzden dole, no teraz som tam kde som bola...normalne uvazujem, ci ma zmysel Vam kazit tabulku...mrzi ma to, ale zajtra bude zase plusko... 😠 😠 😠 ☹ ☹ ☹

katkav
27. mar 2011

@yennn ved jasne, mozeme zhodnotit svoj kvartal zajtra, to sa aj zapise do tabulky a pripadne kto chce, moze prist 31.3. a napisat ako sa mu darilo tento stvrtrok. Vsak sa nejak dohodneme, takze zaciatok tabulky s mierami bude asi 28.3. 😉 a potom o styri tyzdne budeme merat zase, vsak?

macekovam
27. mar 2011

@mia258 a vela asi tych keksov pojedla???plnene ci len take suchare??? 🙂

macekovam
27. mar 2011

@katkav takze zajtra aj miery??

katkav
27. mar 2011

@mia258 neviem, ci by som isla s malou plavat, lebo ak leje ako z krhly, ona bude rozhorucena este z kupania a aj ked prebehnete do auta, moze ju ofuknut, ale ty vies lepsie ako velmi je chladno, ked tak leje 😉 u nas nastastie este neprsi.
@ivana82 tak to vyzera, ze ked mas po ms, tak ti to ide krasne dole a ked mas pred ms, tak to vsetko priberies zase spat 😖 nemusis sa hanbit, mozno len musis prist na to, ako papat, aby si ten pms nepocitovala tak silno. Ja by som mala dostat v utorok, dufam, ze uz zerky dovtedy mat nebudem. Idem si spravit zeleny cajik, budem ho pochlipkavat, ak by ma to nahodou prepadlo. Drzim palce, nech to plus zajtra nie je az take velke 😉

katkav
27. mar 2011

@macekovam ano, zajtra je stvrty tyzden, zajtra sa aj meriame 😉

ivana82
27. mar 2011

@katkav moja, presne si vystihla, aj ja som si to odsledovala a naozaj ak ste mali niektora taky isty problem, tak mi prosim dajte vediet, ako ste ho riesili, lebo ja uz som zufala, snazim sa a nic z toho a za tyzden tu trojtyzdnovu snahu zmarim smahom ruky ☹ 😠