icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

sevzuz
29. mar 2011

@macekovam no co ja viem prve dva tyzdne aktivneho chudnutia (predtym som vo februari cvicenim zodila dve kila ale nemala som upravenu stravu) mi islo dolu 1,5 kg za tyzden a kazdy den nejaky ubytok a min. tyzden len 0,7 kg 😠
Ja viem zeje to vpohode a v podstate uplne super ale ked ja fakt dvakrat denne cvicim (orbitrek 30 minut a aerobik alebo bezaici pas hodinu) tak by som chcela nieco viac, aspon ze je to vidiet na centimetroch aj ja to vidim na sebe v zrkadle a som na seba takaaaa hrda,len ta vaha 😠

sevzuz
29. mar 2011

inak baby voooobec nemam predstavu co budem dnes jest,mate nejaky typ,niekto?
poradte nejaky chutny recept na kuracie prsia 😅

sanym
29. mar 2011

@jania023 neuraz sa, ale toto zaváňa poruchou príjmu potravy. Mala by si s tým niečo robiť kým nebude neskoro. Presne ako píše nanika.

jania023
29. mar 2011

@nanika Dakujem za odpoved aj ked si ma trocha dorazila 😀 Ja som zvyknuta na vahu 47 to bol taky ten idéal,ked som bola este pred tehu tak som mala presne opacny problem a to bolo pribrat aj ked som zjedla slina tak vaha sa drzala to som Mala od narodenia do 27r,volali ma ze kosturik 😀 Teraz k teme to nieje tak zesa triznim hladom,mam rada papat aj ked menej ale zato stale nieco,teraz prechadzam zlym obdobim,robim vo firme uz 7rok a jeden chlapik dal n'a vyber mojmu sefovy ze bud zrusi zmluvu z nami alebo sef zrusi mna..no a dovod??? Ziaden!!niesom lu sympaticka..takze som hrozne v strese lebo ked si niekde a vies ze ta tam nechcu tak je to na prd,jà ked mam depku rak sa neviem prinytit nuc zjest ale ked orejde tak to dobehnem,je mi len divne ze 2tyz predtym som bola na dietnej strave,selaty,chlieb cierny a tak ale ani gram dole a este som aj pribrala tak som si povedala ze sa nazeriem jak prasa aj tak sa vaha drzi 😖

macekovam
29. mar 2011

@sevzuz to si jedla uplne vsetko normalne a popri tom si schudla 1,5 kg??? nemala si nahodou prijem na 5000 alebo aj menej??ja ked som mala v minulosti prijem na 5000 a popri tom som mala pohybu habadej tak vteedy islo 1-1,5 kg za tyzden...ale ako rychlo islo dole tak rychlo potom aj hore...

macekovam
29. mar 2011

@sevzuz a bezecky pas mas aky?mechanicky ci motorovy???
lebo ak mechanicky a bezis na mnom hodinu tak si dobraaa 😎 mala som ho a bola to makacka ako svina...s behom v prirode neporovnatelne...a bolo to skor kracanie ako beh...v mojom pripade....som kapala...ale mototovy to uz musi byt parada...

sevzuz
29. mar 2011

@macekovam ano normalne od 6.3 si nahadzujem stob klub, vsetko robim rovnako a chudnutie sa spomalilo ☹
na bezecky pas chodim do fitka na 30 minut ale to je ten vacufit a tam uvadzaju ze 1/2 hodiny ma ucinok ako hodina, hlavne podla spalenych kalorii to vidim. Jasne ze je to ten elektricky 😀
Moja mama si chce kupit ten elktricky tak ho potom vyskusam.

Mama so mnou tiez chudne ale je leniva si to nahadzovat do stobu a teda nechudne, lebo chodi cvicit a asi meni tuky na svaly, len jej neviem pomoct ☹ Ona si nedava az taky velky pozor, a je smutna z toho ze jej to nejde dolu az tak ze to chce vzdat ☹ . Musim nejako prist na to co sa deje☹
V tom nasom fitku nie je ziadny poradca na chudnutie su tam len take babenky co o tom prt vedia lebo su suche (rozumej chude) a nikdy sa nazaujimali o nic ohladom zdraveho chudnutia ani nic poradit nevedia😢 a to nekomentujem kolko stoji permanentka, ale dnes tam idem a budem sa informovat ze za tu cenu by sa aj nejakeporadenstvo patrilo 😠.

nanika
29. mar 2011

@macekovam to staci, ich dich auch ;)

nanika
29. mar 2011

@strasska straska, vdaka, vyuzijem tvoje sluzby 🙂 @katkav neboj, nabuduce sa aj tebe ujde a takto aspon nebudes mat vlasy zjezene tyzden, ako strasska 🙂

nanika
29. mar 2011

@ivana82 energeticka denzita znamena energeticka hustota - vsetko co za den zjes sa ti spriemeruje, takze ak jes len kaloricke potraviny, mozes ist na 1000-1500, ak by si ficala len na zelenine, budes mat 100-150. Preto sa odporuca okolo 500 kj, lebo tolko ti to vyjde priblizne, ked hodis 400g zeleniny, nejake pecivko a tak 🙂 Je to tam niekde vysvetlene na stobe, kde sa ucis o potravinach 🙂

macekovam
29. mar 2011

@nanika no nestaci..no no teraz nerozumiem 😀 😀 😀 😀

nanika
29. mar 2011

@jania023 tak ti len popriat, nech sa co najskor da tvoja robota do kopy. Ak nebudes jest ani cez vikend, ja neviem, co s tebou. Musis, pocujes, musis zacat jest. Pozor, ked si odmyslis, ze telo nedostava ani zakladnu vyzivu, co znamena, ze prave chudnes kosti a svaly, ziaden tuk, tak aj keby si mala ubytok na hmotnosti, ziadna vyhra, prave si sa dostala do takeho stavu, ze ak si po tom jogurte, co si jedla dva dni urobis len rohlik s maslom a nic ine si ten den nedas, priberies z toho! Ja som mlyslela, ze chces schudnut, ci? Lebo si momentalne tak spomalujes metabolizmus, ze aj ked nabehnes na pravidelnu zdravu stravu, vaha pojde hore. Ak chces, poslem ti info ako jest, musis si naplanovat kazdy den a kym nezatvoris oci, musis to do seba dostat! Postupne, kazdym dnom troska viac a viac... Viac ti pomoct neviem...

nanika
29. mar 2011

@macekovam :P Ja som 12 rokov zo skoly a blba ako pantofla, niezeby ta nemcina bola aj predtym nejaka valna :(

macekovam
29. mar 2011

@sevzuz aha..a kolko si spalila kalorii za hodinu???? inak teraz sa mozno chudnutie spomalilo ale podla mna sa aj zefektivnilo....ja chudnem normalne tak 600 g tyzdenne aked je menej napr.200 tak potom sa to dalsi tyzden splhne na 1100-1200 a to sa vlastne dobehne to predchadzajuce spomalenie...aspon som to tak odsledovala...som si ista ze teraz chudnem spravne a 600g mi taci ale je pravda ze som si dala od aprila zavazok 😀 😀 😀 😀 ze zvysim na 800 ak to pojde....aby som za mesiac dala dole 3 kg....
inak ani ja nenahadzujem do stobu..robila som to mozno tyzden...aby som odsledovala ako tak prijem...podstatne je premna sa poriadne naranajkovat a potom to je vsetko o.k...mama si to nemusi striktne kontrolovat ked bude dodrziavat ostatne rady...bude chudnut pomalsie ale aj to je lepsie ako nic...a ked este cvici tak si myslim ze 400-500 g tyzdenne by dole dat mohla🙂 nemusi zufat🙂a hlavne NECH PIJE 😉 😉 😉 😉 😉 .

nanika
29. mar 2011

Ako dokaze jeden clovek sprostymi prispevkami pokazit cloveku naladu, asi som divna. Nie na tomto fore, baby, to som si tak odfrkla, vy ste supis baby 🙂

sevzuz
29. mar 2011

@nanika nie si divna je to normalne, ja sa tiez velakrat tak rozculim, ale do prispevku sa mi to uz potom nechce vypisovat, vtedy rozmyslam nad tym ze co takych ludi motivuje k tomu aby tolko sprotosti napisali na forum 😠 😠 😠

@macekovam jaj asi 450kal.
jaj mne by to stacilo,aj by malo telo mi pevnie, len ja chcem byt o tri tyzdne, vyrzane krajsia aby celej familii padla sanka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
zartujem, ale chcela by som za tri tyzdne tri kilecka ako za predchadzajuce tri tyzdne a nejak sami to asi nepodari, uvidime 😅 😅 😅

a k mojej mame ona pravdepodobne je malo a potrebovala by aby jej niekto presne vysvetlil zasady konkretne na jej pripad a teraz mi poradte existuje niekde niekto kto sa zaobera zdravou stravou a chudnutim a neberie za sedenie 100€, Najlepsie by bola dr. Cajthalmova z relacie STe to co jite 😅 😅 😅

mia258
29. mar 2011

Ahojte 🙂 U nás konečne slniečko, tak som bola s malou na káve.

Aj vy máte chuť na sladké hneď po obede? Ja sa naobedujem a hneď hľadám čo sladké by som zjedla 😒
Myslíte že môžem nahradiť sladké napr. pár detskými piškótami? Viem, že sú tiež sladké, ale lepšie ako čokoláda, nie? 😅

sevzuz
29. mar 2011

@mia258 ahoj ano a strasnu a po veceri to ani nehovorim 😠 😠 😠 😠 😅 😅
a piskoty su myslim velmi sladke ale na rozdiel od cokolady nemaju tolko tuku 😉
Ingredience kJ Množství (g/ml) Bílkoviny (g) Tuky (g) Sacharidy (g)
Piškoty 1650 100g 10 4 78
Čokoláda mléčná průměr 2300 100g 14 30 54

lilithka26
autor
29. mar 2011

@adky joj moja velmi verím sama sebe že tentokrát to potiahnem poctivo s vami 😉

lilithka26
autor
29. mar 2011

@yennn chcela by som sa pridaťa od toho noveho kvartálu čo si spomínala, teda mam nahlasiť vahu a miery 31,3 ?

lilithka26
autor
29. mar 2011

@debbie si zlata dakujem, aj ja si tentokrat verím a citim že velmi chcem a dam do toho max. 😀

lilithka26
autor
29. mar 2011

@macekovam hej som, aj som teraz chodievala do posilky a bolo to perfektne, pre mna uplny relax, ale teraz budem s malou sama tak jedine večer pred telkou ked zaspí , dakujem za podporu 😉

macekovam
29. mar 2011

konecne som sa najedla..uz som bola taka nervozna....a deti nie a nie zaspat.... 😠

macekovam
29. mar 2011

@lilithka26 no..ja tiez som sama s detmi ked muz je v robote...dvaja drobci cvicim ked spia....inak mi nedaju..najma maly...dcera ma skoro 3 roky..ta uz aj somnou cvici...🙂 🙂 🙂 🙂

nanika
29. mar 2011

@lilithka26 nie, nahlas to uz teraz, ak sa da, aj s cielom asi na @katkav , lebo si uz zasa akoby nova a nove sa nahlasuju Katke. Teda ak ti Katka uz nepovie, ze ta prebera Janka z dovodu plnosti novacikovskej tabulky 🙂

jojina11
29. mar 2011

ahojte dievčatá, tak som vás poctivo dočítala, prispieť som chcela už ráno, ale malá mi to hneď prekazila a už sa mi potom nedalo 🙂 ja som tu včera písala o pluse, a Janka mi napísala, že som mala toľko aj minule, takže vlastne som na tom rovnako , asi už stárnem, začala som si to písať do kalendára, nech tu potom nešaškujem s váhou, čo ani nie je pravda,
včera som bola celý deň v záhrade a makala ako drak, takže cvičenie je teraz pasé, nemám už silu po takom výkone 🙂 asi som to aj prehnala,. lebo dnes sa veru nevládzem hýbať , ale aspoň som niečo porobila, mňa to neskutočne baví,
budem vás pocti o čítať a ak sa mi bude dať ,tak aj prispejem sem tam, všetkým prajem pekný deň 🙂

lilithka26
autor
29. mar 2011

@macekovam tak to ti verím. Ja budem mať troška inú situaciu, budem s malou uplne sama, myslím bez tatu. a po večeroch budem s nou chodiť upratovať do deviatej, aby som nas utiahla finančne.

lilithka26
autor
29. mar 2011

@nanika fuha, aky management, ste swa tu teda vymakali. No yenn mi už napísala že jej mám napísať miery tak ked tak si ma nejako podelia. Ale isla by som naozaj radsej od noveho mesiaca, na čisto..ma to taku psychologicku silu 😝

nanika
29. mar 2011

@lilithka26 :( ale urcite si sa to snazila vyriesit tak, aby bolo hlavne o Natalku postarane. Ale mrzi ma to, sama tahat to teda nie je nic moc :(

yennn
29. mar 2011

@lilithka26 napis mi do IP vahu a miery, bud tie co si mala pondelok, alebo buduci pondelok, a tiez aj ciel ktory mas do konca juna. Odkedy si tu nebola, zmenilo sa to, ze uz tu zial nemam moznost tolko chodit a takmer vobec momentalne ☹ co mi je dost luto, a zjavne aj to sa odraza na mojej kolisavej vahe - lebo musim bojovat sama, a nemozem si tu prist po podporu 😠 ..... ale pisem to preto, ze som poprosila kocky aby mi nahlasovali v pondelky cez IP , je to tak rychlejsie, predtym som tu stravila cely pondelok a striehla na kazdy prispevok, takto si len pozbieram IPcky a nemusim citat celu temu, kedze zial nemam tu moznost. Ok? Takze ak mas tohto-tyzdnove miery, posli IP, a zacinas uz teraz, alebo posli buduci tyzden... ako chces 😉