Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ahojte kočky..ako sa mate?????
nejak sem menej chodim k vam 😅 ale myslim na vas 😉
dnes ani nevarim,ešte tam mame zeleninkovu polievočku a mm je v praci tak variť ani nemusim 😎
už sa aj lepšim v piti,snažim sa vypiť aspoň 2L...v poslednom čase som nato prišla že nepijem vobec...brucho mam stale vydute,kramy meškaju-ešte ich nemam pravidelne a už mi to dosť lezie na nervy ☹
lebo potom hoci ako sa snažim,stale nezapnem nohaice kvoly tomu bruchu,,, ☹ ☹ ☹ už aj probiotika berem,acidka kupujem ☹
chcela som isť na črevnu sprchu 😅 boli sme niektora niekedy???
@mirmaj hej, zivi sa na mne, potvorak, dnes som kusnuta na slapaji nohy, super miesta si vybera, mama sa vzdy zo mna smiala, ze jeden komar v Bratislave, aj ten si ma najde a to, ze ma pokuse na dlane, som si uz akosi zvykla, grrrr.
Babulky, ci uz vy chore, ci deticky chore mate, myslim na vas, nech sa to co najskor otoci.
Tu je skor taky vlhky vzduch, rano prsalo, teraz uz nie, ale visi si tu ta napita perina a asi cosi popoludni pusti 🙂 Nevadi, ja mam takyto light dazdik rada 🙂
Na obed som urobila paradajkovu a cestovinu zvlast do nej, Ema ohrdla, zjedla hole kolienka a Oli zjedol plny tanier polievky 🙂 Druhe som na troske oleja osmahla jedno kuracie prso, ked bolo skoro hotove som iba nan vysypala sacok cisarskej zmesi. Som si myslela, ze budem mat na 2x. Houby, z tej polovicky, co som si nalozila mi Oli zjedol celu zeleninu a co nezjedol, zjedla Ema, takze mi len maso zostalo. Takze som odlozila trocha Emke na veceru a zvysok som zjedla, len bolo viac bielkoviny, ako som potrebovala, nevadi...
Ahojte babulky, marodkom želám skoré uzdravenie, je na p.d myslieť na chudnutie ked sa človek cíti zle , hááápem konečne som po dvoch týž.fit aj to nie na sto pro... 😒
Baby včera fitko konečneeeeeeeeeeeeeee jupí aj som si zabehala uffff zmakla som len 25min.aj to som mala s chôdzou rýchlou do kopca... a dnes aj po tom parafíne teplom prišla mrcha o tri dni skôr. 😠 😠 😠 Ale nebolí ma brucho , ani nič tak plany športovo sa vyžiť poobede ostávaju aktualne, mala je u babky nestihla som ju do 12.00 zobrať tak som ju nechala buvkať tam nech ju neruším a neprevlakam , ale chýba mi je tu ticho moooooc velké 😀 ona aj ked spí , chrapka hihihi 😀
Už prší zase, a to že pôjdem na bicykli po malu ☹ hruuuza ...
Ahojte ja by som chcela este vediet nieco okolo toho pitia...kolko to mam za den vypit? niekto tu pisal 3 niekto 2 litre. A este jedna otazka...ako mam vybojovat boj so sladkostami? Cim to nahradzate a v akych casoch to jest aby sa mi to este spalilo ☹ Poradte.
A este jedna vec su prilohy...zemiaky, ryza...chapem ze si k masu mama davat zeleninu...kolko ale prilohy, alebo vobec...taky granatiersky pochod asi na obed nehrozi vsak? Alebo francuzske zemiaky? Alebo to este na obed mozem?
@jankaku postupne 🙂 Vody 2-3 litre 🙂 Sladkost, ked uz, tak si daj doobeda, nieco zdravsie, ja neviem 80% cokinu, alebo par susienok Bebe dobre rano, to ti da aj vlakninu, aj ked vela cukru, ak bez toho nevies existovat, mozes si to planovane davat dajme tomu na desiatu s poharom mlieka, alebo trochou ovocia, ale nech sa ti to zmesti do kalorickeho prijmu. Ak ta to bude ale potom nutit srotovat sladke dalej, tak jedine ze si das jogurt, alebo tvaroh (dajme tomu s lekvarom, medom, orieskami ), pripadne sa toho radsej na cas zrieknut nadobro, aby si si v zaciakoch, kym este nie si pevna v kramflekoch, nepokazila chudnutie stylom, ze sa na to vykasles 🙂
@jankaku podla toho, co do granatiru davas, aj francuzakov, musela by si si to pekne pri vareni napisat, spriemerovat a odvazit len taku porciu, aby si sa zmestila aj s kj. Ak ide do granatiru mast, alebo vela oleja, mohla by si ho zjest velmi malo a hned by si bola hladna, takze to nie je prave najspravnejsia volba. Napriklad cestoviny celozrnne ako prilohu mavam 70g v suchom stave. Zemiaky mozes kludne nejakych 150-200 gramov a su dokonca menej kaloricke. Ryza 40-50g v suchom stave. Musis si to odhadnut, preratavat stale 🙂
Ono najhorsie je na tom aj to varenie...ked clovek vari aj pre inych ☹
@jankaku neboj, casom zistis, ako si to jedlo pre ostatnych pri troche sikovnosti osidis 🙂 S detmi to mam momentalne lahsie, lebo jedia zeleninu, dobrovolne a radi, ale vikendy byvaju take vselijake, niekedy mm pristupi na dietnejsiu verziu cohosi, vtedy normalne varim pre vsetkych, alebo nepristupi a urobim cosi mimo toho, ale dajme tomu, ze pouzijem cast surovin, ako do rodinneho jedla 🙂
@jankaku pozri, robievas napriklad perkelt? Pohoda, na troske oleja udusis to maso, ako obycajne, na cibuli. Ale kym tam das slahacku, tak si odloz svoju porciu bokom a vmiesaj tam len biely jogurt bez muky, neboj, bude sa to dat jest. Biele cestoviny ja uz nejem, takze by som ich bud uvarila pre vsetkych celozrnne, mam jedny osvedcene, ktore su naozaj dobre, alebo uvarim v dvoch hrncoch, alebo najprv sebe, vyberiem so sitkom a potom do tej vriacej vody smarim biele a uvarim tie 🙂 Chce to len trocha sikovnosti. Na to je napriklad dobre mavat pre kazdy pripad v marazaku par sackov zmesiek mrazenej zeleniny a pre seba mas obed raz dva 🙂
Som vam dnes chcela nieco povzbudzujuce napisat, len premyslam, co to bude 🙂 Nevadi, ze je dnes take na prd pocasie, dufam, ze vas to nelaka nacriet do zasob a urobit si pohodu s cokinou, alebo takou dobrou Milou 🙂 Mna to velmi posilnilo, ze uz su to tri mesiace, co to s vami po restarte taham 🙂 Neviem, ci by som to sama tak dlho dokazala a preto vam patri moja velka vdaka. Vdaka vam mam uz pred sebou tu mensiu polovicku tuku, 11,5 kg konkretne 🙂 Je to skvely pocit. Konecne chodim po vonku vystreta a smejem sa na cely svet 🙂 Konecne je tych veci, ktore este neobleciem drviva mensina oproti tym, v ktorych sa viem teraz pysit 🙂 Takze dievcence moje, prajem vam do tohto stvrtroka plno sil, plno presvedcenia, ze robime tu spravnu vec a nech nam to odsypa do dalsieho a dalsieho stvrtroka, ktorych, ak do tohoto rezimu budeme ratat aj udrzanie si uz schudnutej vahy, bude este nespocetne vela 🙂 A hlavne, vela chuti zvitazit nad sebou samymi 🙂
@nanika teba sa tak dobre číta, maš super prakticke typy a si taka normalna. Najradsej by som reagovala na kazdy tvoj prispevok, ale to by ma asi z fora vyhodili 😅 takze len pekne píš dalej, tvoje slova su povzbudzujuce a typy inšpirujuce. Moc ti aj sebe a vsetkym drzim palce. Od pondelka sa oficialne pridavam a nahlasujem vahu. Ale ani teraz nelenim, snazim sa stabilizovat a na tieto dni sa stravujem sice nie kontrolovane (kaloricke tabulky atd) ale lahko. Teraz tlačím cestovinový šalat a doobeda som mala jahodky s light tvarohom 😝 na večeru mam prichystaný vyvar. btw prezrad mi prosím tu overenu značku celozrnných cestovín.
@debbie zavidim ja by som si taaak dal fitko 😒 ale na večer ma čaka pilates cez dvd ked mala zaspinka 🙂
@lilithka26 Lili, ty si zlata, nemas chybu, ze normalna, no niekedy o sebe zapochybujem ha ha ha
tie cestoviny su v sukromke na tretej strane odfotene 🙂 Ja som taka rada, ze si sa vratila 🙂 Uz dost bab to tu od zaciatku vzdalo, alebo nema uz cas sem chodit, je mi to dost luto :( Sorm rada, ze sa ti v stravovani dari a verim, ze uz to dovedies tentoraz do zdarneho konca 🙂
Ja mam pred sebou este zbytok toho hnusneho tvarohu s lekvarom, uhorku a ze olej bleeeeeee Ale som zasa zistila, ze ked idem podla stobu na tych 7000 ale hlavne podla prepisaneho pomeru sacharidov, tuku a bielkovin, nemam chute na sladke a celkovo sa mi dari lepsie, zerky ma obchadzaju. Na stane druhej si obcas uz pripadam ako sisi 🙂
halo baby ste tu niekto??? chcela som sa spytat...pridavali ste uz nove foto????ak ano tak kam...v tom starom albume nie je nic nove...uslo mi nieco??? 😕
Ahojte. Dnes totálna hanba, jedlo nula bodov, voda nula bodov... Akurát som prešla pešo (resp. s kočíkom) so švagrinou a deťmi celééé mesto. Už nevládzem ani chodiť, len sa hodím do postele a budem sa modliť, aby bola Mia do rána ticho 😔
@nanika aj mne je velmi luto, ze uz sa k tejto teme neviem pridat tak casto ako kedysi... kedysi som bola uplna zavislacka, kazdu chvilku som tu sedela. No dnes, nechcem sa vyhovarat, ale fakt sa mi neda. A obavam sa ze aj prave to malo velky vplyv na to, ze sa mi nie az tak dobre darilo tento stvrtrok 😒 ... vzdy som to vedela, ze tato skupina dokaze krasne povzbudit, je tu citit obrovska chut, energia a tie su nakazlive. Vzdy som vedela, ze nestaci sem prist len raz za tyzden a nahlasit tu stupidnu vahu... ze je toto nase spolocne chudnutie o diskusii, podeleni sa so svojou radostou zo schudnutych kil, so svojimi starostami, ci s tym ze sa nam momentalne nedari a povzbudeni....
Chyba mi to. 😔

@mirmaj ale papam ,len dneska dako nemam chut nan vieš tak si urobim masko zo zemiakmi a zeleninkou ,ono ma aj tak počka zajtra urobila som toho na 2 dni vieš 😀 😀 😀