icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

debbie
5. apr 2011

@macekovam Viem ako to myslíš presne preto som začala aj ja chudnuť, kedže môj muž cvičí celý život a postavu ma že odpadavam z neho denne, chcem aby to bolo vzájomné a odpadol, ked sa ja vysliekam ale od vzrušenia nie údivu čo sa da do tých gatí a pod mikču napratať a schovať 😀 😀 😀

yennn
5. apr 2011

@elina313 nie si prva (a verim ze ani posledna) ktora sa po odchode zase vratila. Len dufam ze tentokrat ti to vydrzi a ze to bola pre teba dobra skusenost - ze sa neoplati od nas odchadzat 😝 Radsej kebyze pride kriza, radsej nahlasuj stagnaciu, alebo pre mna za mna aj pluska .... ono sa to dlho neda, jedneho dna sa clovek znovu na seba naserie - moja skusenost 😝
Co sa tyka chleba - radsej normalny chlieb, polystyrenove sa pri diete neodporucaju, pri zdravej strave aj hej mozno, ale pri diete urcite nie. Ono - z hladiska kalorii su hodnoty bieleho a celozrnneho podobne, tam nema vyznam vyberat si. Ale potom uz tie dalsie informacie su zaujimave - celozrnny ma nizsi glykemicky index, a tiez zasyti na dlhsie.
Len pre tvoju info - maloco je v nasich obchodoch celozrnne. Musi na tom byt napisane vyslovene ze to je celozrnne. Vselijake tie viaczrnne, cerealne ci ine pekarenske vyborky su zaujimavejsie ako biele, ale stale to nie je celozrnne. Takze skus kludne aj slnecnicovy 🙂
Pisem do verejnej, nech je tato info prospesna aj inym...

macekovam
5. apr 2011

@akika722 ahoj..nie odvazna...ja si myslim ze to drieme v kazdej z nas a ked dojde do isteho bodu tak kazda najde odvahu...alebo lepsie povedane...ked prevezme velenie mozog... 😖 vies ja nepisem ze som ho prestala mat rada...to nie...len som porovnala pre a proti a hladala som riesenie....mala som pocit ze ma uz nema rad,ze som mu na pritaz...a chcela som mu dat slobodu aby mohol byt zasa stastny....a ja mozno tiez...ale to je uz za nami...uz o tom nechcem pisat...stare hriechy vytahovat...vyslo slnko a to je premna najpodstatnejsie...ale 100% vykon zasa nepotrebujem to nie...staci mi mat normalnu fungujucu rodinu kde je zakladom laska,ucta a dovera ... 🙂 🙂 🙂 ale teraz som uz stastna 🙂

debbie
5. apr 2011

@akika722 aleeeeeeeeeeee......to važne nepovaruje vlastné detičky???? mala by si povedať dooooooosť , lebo ako píšeš, niesi jeho manželka len,a matka jeho detí ale aj služka a ked deti vyrastu tak čo ti ostane len robota??? Ja tiež robím všetko doma ale odpočinok ten mi mm dopraje ,vždy malu vezme von ked je doma, ked potrebujem povaruje ju, a masaž mi zaplatil lebo vraj aj odpočivať treba.....vie že sa onho staram ukažkovo ako on hovorí , kolegovia by ma na rukách nosili ked vidia čo si nosí do práce papať, tak ale vie to oceniť a dal by mi aj modré z neba. Ešteže niesom rozhadzovačná inak by som prehajdákala všetky € 😀 a kde by bolo šetrenie na dovolenku 😀 . Treba si najsť čas aj pre seba .....!!!

macekovam
5. apr 2011

@debbie jasne...presne...vzruuuuuso prenho chcem🙂

macekovam
5. apr 2011

babenky musim ist dovarit a potom ideme na bicykloch von takze sa lucim...ahojte🙂 😉

debbie
5. apr 2011

Ja mam navarené fučí tak bicyklík bude až poobede a pôjdem aj behať ,@macekovam drž sa a hlavne bicyklovaniu zdar 😀 😀 😀

yennn
5. apr 2011

júj dievčence, ťažkú tému rozoberáte...

debbie
5. apr 2011

@yennn ahoj mojka tažké no aj to patrí k životu a vždy nas to zaťažuje a neposuva dalej pri chudnutí , je to jedna z príčin prečo sme bud na vahe aku mame alebo nedokažeme schudnuť 😠

yennn
5. apr 2011

@debbie no neviem či ma táto téma posúva ďalej v chudnutí, keď čítam a zamýšľam sa nad neposlúchajúcimi manželmi - mám chuť zožrať veľkonočné čokoládové vajíčko čo som dostala 😒

yennn
5. apr 2011

@debbie @macekovam obdivujem vas za to, ze aj muzik patri k vasej motivacii chudnut - ja toto vsetko chapem, ale tak nejak prirodzene mi tento pocit chyba. Snazim sa na to mysliet stale, ale nemam to v sebe. A viem ze je to chyba 😔

yennn
5. apr 2011

@debbie a o mna sa nechces postarat? Aj ja by som ta na rukach nosila 😀 😀 😀

debbie
5. apr 2011

@yennn ved píšem že neposuva viem že je to do sukromky hodné no ked je to žhavé tema a chceme to rozobrať niekedy sa nezastavíme a až po skončení debaty si uvedomíme kam a čo sme písali ...no sorry pre tie čo si chcu dať po prečítaní predchadzajucich príspevkou čukotku ako @yennn.. a nejedzte ju ,nič sa tým že date do tela tolko KJ nevyrieši... 😀 😀

nanika
5. apr 2011

@macekovam wow, si ina zena, zena s velkym z 🙂
@vejula zeby som pre teba vyrobila specialnu tabulku? Akoze pre schudnuvsie baby 🙂
@elina313 ahoj moja, ty si dalsia znovanavrativsia? Aj take musime byt, hlavne poucene, aby teraz to chudnutie uz islo ako po masle. Smekam pred tebou klobuk 🙂
@debbie nemas chybu, presne, pocuvaj, ze ich niekto naklonoval? Ja cakam, kedy mala zaspi a idem opravovat ten gauc, za ktory samozrejme mozem len ja. Za to, ze som ich prisla presunut do spalne, za to, ze spi s malym, lebo som ho zle vychovala, za to, ze som ten sprosty gauc kupila (dufam, ze nebudem mat pravdu, ze teraz bude chciet kupovat novy :() joj a zabudla som na to, ze samozrejme mozem aj za to, ze ema vstava o pol piatej 🙂 Ale ako vravis vys....t sa na chlapov, baby ja planujem byt 60-65 kg do jesene, moj muz ma cca 110, tak verim, ze bude mat aj 120 do jesene zase on, kedze ma chute ako tehotny 🙂 Ja sa budem potom rehotat a ukazovat prstom, ha 🙂

debbie
5. apr 2011

@yennn mojka no ešte ked dam dole 20kg možno ma aj unesieš 😀

yennn
5. apr 2011

@nanika no ja si tiez myslim ze @vejula nemusela odchadzat, kludne mozme zapisovat stagnaciu 😀 😀 😀 tak ako @tinika ktorej fialovou zapisujeme priberanie - teda zatial este stale chudne 😲 ale casom par kil priberie. Tak aj vejula moze mat modrou stagnaciu 😀 😀

debbie
5. apr 2011

Idem dať malej papať a uspinkať ju a potom prídem 😎

akika722
5. apr 2011

@macekovam asi každa žena toto doma potrebuje..pokoj a klud..a LASKU
@debbie tak postražil keby nemal na vyber..ale on povie...aaaa čo to je umyť riad..a uvariť..tak mu hovorim..ok..chod a urob..a on nato na ja toto robiť nebudem...
vynesie smetie,OBčAS povysava a pojde s Paťkom vonku,pripadne ho okupe a da spať..to je všetko..domacnosť je celaaaaaaa na mne a medzi tym..dones mi toto a pod sem,pomož mi aa,.....a ked sadnem k netu ma reči..že tu VKUSE sedim,pritom ma navarene,čiste šaty,upratane..postaranne o deti-jasné aj o neho na 100% je postarane..občas sa ku mne srava ako k psovi a ked chce sex ma byť všetko ok...jasnéééé

tak tym aj moja psychika klesa a klesa..proste všetko naraz stale pride...

elen58
5. apr 2011

Ahojte dievčata všetkym vam prajem pekny den,ja som vyhadzala kuchyn taky riadny uklid tak som rada že to mam za sebou,detičky som dala spinkat a idem naložit pranie ,proste dneska je taky pracovny den ,ale som rada že už mam skoro všetko čo som mala v plane ešte 1 skrin s topankami (treba mi povyhadzovat stare zničene nech to tam nestraši) 😀 😀 inak dnes nemam chut varit tak si urobim kuracie parky zo zemiakmi ,ale ste toho popisali musim dočitat čo ste preberali 🙂

nanika
5. apr 2011

@akika722 ano, takto je to presne u nas, raz za cas povysava, alebo umyje sporak, lebo ho stale zahumusim :( Len si k tomu prirataj, ze idem s deckami, teraz sa posuval cas, tak o pol osmej, osmej spat.

Ale aby som len nehanila, idem asi po 8! rokoch zajtra na kozmetiku a muz strazi, nemozem tomu este stale uverit. A zajtra pozajtra idem dalej cvicit, tak dufam, ze moje deti nebudu mat do zivota nejaku traumu, ze ich strazil otec 🙂 Ja som mala len vcera chut si rypnut, ze preco neupratal, nepral, nezehlil, nenavaril, nepovysaval, ked bol doma s detmi, tak ako musim vsetko stihat ja aj s detmi, este aj nakupit a postarat sa o drobcov 🙂

tinika
5. apr 2011

@yennn 🙂) nebojte, ja to dobehnem 🙂) sak zatial dobre ze nepriberam, bol by zo mna jaky slon na konci tehu 🙂)

yennn
5. apr 2011

@tinika jasne ze dobre ze nepriberas, vobec to zatial nie je (fyziologicky) potrebne. A najma - viem ze to nenechas zajst daleko, a ze priberies naozaj len to nevyhnutne minimum, pretoze vies co to je za namaha tie kila zase zhodit 😉

tinika
5. apr 2011

@yennn 🙂 dufam, ze len do 10kg ako pri patovi, ale ja som sa nejak brutal neobmedzovala 🙂)

elen58
5. apr 2011

@vejula gratulujem ti ako krasne si to zvladla,si super už maš čo si chcela,tiež sa snad dostanem do uspešneho konca a takto sa s dievčatami rozlučim,inak si prva kočka ktora to zvladla klobuk dole a drž sa moja,postupne sa budeme lučit takto všetky,pretože tu už opravdu ostali babenky ktore si idu tvrde za svojim cielom a verim že tam aj dojdeme však baby? 😀 😀 😀

akika722
5. apr 2011

@nanika jéééj..uži si to..ten klud 😎

debbie
5. apr 2011

som tu ... 😵

debbie
5. apr 2011

@nanika uži si kozmetiku, ja idem na bud.týž. 😀 a štvr. pia . masaž a parafín 😀 som vždy potom ako v siedmom nebi 😵 😵 😵

elina313
5. apr 2011

@nanika áno som znovu navrátilec, aj ty ? 😀 😉

nanika
5. apr 2011

@elina313 ja som navratilec z oktobra 2010 🙂 Od januara ale uz poslucham 🙂

macekovam
5. apr 2011

@yennn ahoj jennn...ved ked sa snazis na to mysliet stale tak ti potom nechyba 😀 😀 si kocica riadna ..plna optimizmu..a este k tomu muuudra 😀 😀 😀 ved ty si dokonala🙂🙂🙂 😅