icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

mia258
6. apr 2011

Jeej @nanika závidím tú kozmetiku (v dobrom, samozrejme) 😉
Ja som dnes nejaká lenivá, akurát sme prišli z prechádzky, tak uložím malú spať a možem sa učiť do školy 😖

jojina11
6. apr 2011

ahojte, tak absolvovala som prechádzku s mojím slniečkom, myslela som si, že bude spať , ale nie, ledva som ju teraz uspala na rukách , dala som ju do synovej postele a pekne na ňu vidím z kuchyne
teším sa , že váha ide pomaly dolu, hádam som už konečne prišla aj na systém, ktorý mne vyhovuje, ale nebudem sa chváliť, lebo sa to môže ľahko otočiť, však? 🙂

katkav
6. apr 2011

ja som si vcera kupila farbu na vlasy, tak budem krasna, plus som si dnes objednala jedny nausnicky, ked uz som teda do cent (vazim do 100) 😀 takze budem este nadhernejsia 😀 😀 😀 dnes sa mi nic nechce, hrozne so mnou, akurat som tak zvladla prevliect postelne pradlo, vyprat a uvarit obed. To to skarede pocasie, vyzera, ze chce prsat 😉 idem este na postu, pre balicek od avonu, tesim sa ako sa rozmaznavam, treba z casu na cas. 😉

hella23
6. apr 2011

@jojina11 no myslim, ze sme na tom rovnako...ide to pomalicky dolu,ale ked poviem niekde vahu...nadruhy den mam hned o kilo viac 😠
@katkav @nanika treba sa trosku rozmaznavat 🙂 aspon mne to pomaha...nakopne ma to tak na mesiac a potom musim nieco zas vymysliet....uz ked ty chlapi na nas myslia po menej... 😒
@akika722 ja som na tom rovnako ako ty...tesim sa kazdy mesiac na mrchu...aspon viem na 100%, ze necakam dalsie babo 🙂nieze by som nechcela, ale musime sa najprv postarat o jedno dieta 🙂 a s tym mm...no chlapi su uz raz taky ☹ nie je to s nimi bohuzial lahke...

dari sa mi zatial vsetko dorziavat ako ste mi poradili...a bez vas by mi to neslo...som taka vdacna, ze je tato skupina a hlavne, ze ste 😀 idem, lebo to moje kuriatko si ziada pozornost 🙂

strasska
6. apr 2011

ahojte, citam ze sa vsetky davate skraslovat, inspirovali ste ma, musim si to aj ja nejako zariadit 😵 😵 😵
@nanika ja tiez este nemam MS, a strasne sa bojim toho, co to urobi s vahou. Ja si myslim, ze mi aj preto idu kilecka pekne dolu, lebo ta moja frnda papa v noci skoro kazdych 90 minut 🤐 🤐 🤐
a stale si poviem, ze uz ju dajako musim poriesit, ale bojim sa, ze sa vaha zasekne, tak som si dala ultimatum, ze ked budem uz sedmickova, tak trochu obmedzim nocne kojenie 😎 😎 😎
alebo najneskor, ked bude mat mala rok 😵 😵 😵

akika722
6. apr 2011

@nanika hlavne že pojdeš moja 😉

akika722
6. apr 2011

@hella23 ake maš stare babo???mne moje 3/s mm/ stačia až až 😀 a ja tretie už aj tak nemožem-teda nemala by som...ale takto mi to zatial vyhovuje 😉

katkav
6. apr 2011

baby, ide ma porazit, susedia robia zemiakove placky a mne z toho tecu sliny ako bernardinovi, idem radsej vetrat a zehlit, lebo zacnem struhat zemiaky 😀 vecer si spravim krasne vlasky. Boli sme aj vonku, ale strasne fukalo, zajtra ma byt pekne, tak som zvedava, ci ten vietor utichne. 😉 Rozmyslam ako sa odmenim, az budem osmickova 😉 asi masazou 😉 som si minule robila srandu, ze pojdem na cokoladovu ale to by som asi nezvladla, asi by som sa zaroven umyvala ako macka, olizovala sa, ked by mi to teta natierala, kym by prisla spat, tak by som uz bola cista od cokiny 😀

debbie
6. apr 2011

@michaelapillarova ahoj to s malou a nočným mliekom sme mali aj my a tiež som sa hadala s mm , lebo vraj jej davam malo asi večerať a tak pýta mlieko. Nie nie , sekla som po dvoch mesiacoch s tým a povedala že mliečko nieje a dala som jej hlt čajílku , mm som povedala ak ma problém s malou a s tým že plakať bude asi týž. nech spava v obyvačke a po troch dnoch neuveríš, mala spinkala a nič jej nechýbalo .... 😀 😀 😀

zabka1611
6. apr 2011

ahojte...tak chcem sa teda pridať....ako to tu beži? treba zadat miery a vahu? napisat co denne zjem a ci cvicim?

mia258
6. apr 2011

@katkav mne doniesla svokra na VEČERU (!!!) zemiakové placky a pečené klobásky. Že si mám dať, nech nie som hladná pri učení 😀 😀 Sliny mi tiekli až po zem, ale vrátila som jej ich späť a teraz fičím na čerstvej zeleninke s bielym jogurtom + zelený čaj 😵
Ale dnes mi svokra so švagrinou prvý krát povedali, že som dosť schudla, že to na mne vidno 😕 Taká som zostala prekvapená, že som ani nepoďakovala 😅

yennn
6. apr 2011

pekny vecer babulky, prisla som vas kuknut 🙂 JE TU NIEKTO?
Slovo "dočítať" uz u mna (minimalne) par tyzdnov nie je to prave - docitat nemam sancu, tak idem aspon kuknut o com ste pisali vcera, dnes...

yennn
6. apr 2011

@macekovam ahoj, no neviem na ktory moj prispevok si takto milo reagovala, ale teda musim povedat, ze k dokonalosti mam naozaj daleko 😀 Kazdopadne dakujem 😝

katkav
6. apr 2011

@mia258 to cloveka potesi, ak si niekto tvoju snahu vsimne 😉 hned sa clovek citi este stihlejsi 😉 a krajsi. Inak to musel byt vykon odolat tym plackam, tie klobasky by ma urcite nelakali, ale tie placky, mnam. Mas pred sebou nejake skusky? Tak sa pekne uc 😉
@yennn ja som tu asi na minutu, lebo maleho musim ist ulozit spinkat 😉 ako sa ti tento tyzden dari?

mia258
6. apr 2011

@katkav jasné že poteší 😉 Len som sa aj trošku cítila trápne a nevedela som čo povedať 🤐
O mesiac a pol mám skúšky, ale musím sa učiť už teraz, lebo potom by toho bolo toľko, že by som to vôbec nestíhala 😒

yennn
6. apr 2011

@nanika @akika722 baby k vasej vcerajsej diskusii o manzeloch mi napadol jeden velmi trefny vtip, aj sa mi ho podarilo najst, co vy na to?

Otec sa vracia z práce a vidí ako jeho deti sedia v pyžamách pred domom a
hrajú sa v blate s prázdnymi škatuľkami od pizzy a číny, ktoré sú rozhádzané
po celej záhrada.
Vrátka na ulicu sú otvorené dokorán, práve tak aj dvere od auta, vo vnútri
leží pes čerstvo vyváľaný v blate a nikde ani stopa po druhom psovi.
Muž vošiel do domu a uvidel ešte väčší neporiadok. Lampa prevrátená a behúň
skrčený pri stene. V prostriedku izby hlasito hrala televízia a jedáleň bola
zahádzaná hračkami a rôznymi dielami šatníku.
V kuchyni to nevyzeralo lepšie. V dreze stála hromada riadu, rádio hralo na
celé kolo, ostatky raňajok rozhádzané po stole, navrchu na obrúskoch leží
mačka. Chladnička otvorená, psie žrádlo na podlahe, rozbitý pohár pod stolom
a u zadných dverí kôpka piesku.
Muž rýchlo vybehol po schodoch, pričom stúpal na ďalšie hračky a šliapal po
oblečení.
Ale nepozeral na to, len hľadal svoju manželku. Bál sa, že je chorá, alebo
sa jej niečo vážneho stalo. Videl ako dverami kúpeľne presakuje voda. Pozrel
tam a uvidel mokré uteráky na podlahe, rozliate mydlo v kope špinavého
prádla a medzi všetkým ďalšie rozhádzané hračky.
Kilometre toaletného papiera sa vinuli medzi tým všetkým a zrkadlo a steny
boli pomaľované zubnou pastou.
Rýchlo sa otočil a ponáhľal sa do spálne, kde našiel svoju manželku, ležiacu
v posteli a čítajúcu knihu.
Pozrela sa na neho, usmiala sa a spýtala sa ho ako sa mal celý deň.
Pozrel sa na ňu nedôverčivo a spýtal sa: "Čo sa tu dnes stalo?"
Usmiala sa znovu a odpovedala: "Pamätáš sa, drahý, že každý deň, keď sa
vraciaš z práce, pýtaš sa ma: "Čo si, do riti, robila celý deň?"
"Áno," odpovedal muž neisto.
"Tak dnes ........... som nerobila nič!"

yennn
6. apr 2011

@katkav Kati dari sa mi striedavo-oblacno. Moj drobec je straaasne plačlivý, strasne mojkavý, nedovolí mi nič urobit, nic zjest, vycikat sa... cokolvek vezmem do ruky, sa mu nepaci, odtlaca ma od vsadial. Nedari sa mi poriadne nic ani navarit, nieto este zjest. Ale snazim sa 😉
Citam ze uz sa za chvilku chystas byt osmickova - no myslim ze by to chcelo trosicku vacsiu odmenu, nez masaz. Masaz je krasna odmena, ale ty uz budes mat za sebou vyse 10 kil a na to je masaz mala odmena. Co takto jeden cely (beauty) day off? 😀

yennn
6. apr 2011

@mary11111 no tak blahoželám, ty si na to kápla, vieš ako na to a tvoje telo zareagovalo správne. Perfektné 🙂
My sa to tu zatiaľ učíme, makáme na sebe, a verím že tiež sa čoskoro dostaneme do takéhoto perfiš štádia 😀

yennn
6. apr 2011

@elen58 ale ved ani ty uz nie si velmi daleko od svojej vysnenej a finalnej vahy - kolko ti chyba, 2 kila tusim? 😉

katkav
6. apr 2011

@yennn manzela mas uz fit? ci este aj jeho mas stale ako pacienta? mne tiez maly velmi nedovoli byt pri pocitaci, takze sme vacsinou vonku alebo sa mu musim trosku venovat, ale navarit mi nastastie este dovoli, na wcko chodi so mnou, zehlit mi dovoli, ak to robim doobeda popri vareni. Vsak postupne sa vam to da vsetko nejak do poriadku doma.
Inak ten vtip bol dobry 😉 ja mam tiez taky pocit, ze mozem stale upratovat a maly chodi a stale rozhadzuje 😉 neviem si to predstavit pri dvoch detoch, ale ked to moja mama zvladla pri styroch, tak preco aj ja nie. Ja dufam, ze budem osmickova koncom juna, to by bolo super 😉 vladala by som aj cely den byt rozmaznavana 😉 idem si spravit krasne vlasky, tak pekny vecer.
@zabka1611 ahoj, vitaj, v pondelky sa vazime, porovnavame si vahu, miery raz do mesiaca, vsak napis aku mas vahu, ako papas a skritizujeme, poradime, nech sa zbavis nadbytocnych kileciek 😉

yennn
6. apr 2011

@mia258 na take komplimenty musis byt pripravena, budes ich dostavat stale viac a viac.
A co takto:
A. Dakujem, snazim sa a tvrdo na tom pracujem, som rada ze je to uz na mne vidno 😉
B. Vážne? Ani som si nevšimla. Asi mám dobrý metabolizmus (to sa hovorí tlstým závistlivým susedám)
😀 😀 😀

zabka1611
6. apr 2011

@katkav vahu mam teraz 63...od zajtra menim jedalnicek k comu som sa odhodlavala uz dooost dlho...tak dufam ze do leta dam tych cca8 kil dolu....

debbie
6. apr 2011

@yennn krásny vtip 😀 😀 😀

yennn
6. apr 2011

@katkav dakujem za opytanie, manzel uz dnes bol prvy den v praci po troch tyzdnoch 🙂 Ale som mu aj to skomplikovala tak ako len ja viem - sla som s malym von o pol deviatej rano, a kedze maly straaasne reval, a este pred dverami robotnici a nevedela som ci prejdem s kocikom, tak som sa nejak nechala vyrusit z rutiny a ....... VYMKLA SOM SA! 😠 Tak chapes, muz prvykrat v praci po troch tyzdnoch a zenicka mu vola o deviatej "milacik pod nazad nemam kluce"? 😀 😀 😀 😎

akika722
6. apr 2011

@yennn 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 to je super 😀 😀 😀 😀 😀 😀

yennn
6. apr 2011

@debbie mne by milan nikdy nedovolil povedat "co si doriti cely den robila" , ale aj tak mam niekedy pocit ze ked je upratane a navarene, dieta nakrmene a prebalene, a usmiate.... ze NIKTO nevidi tu celodennu pracu za mnou...

mia258
6. apr 2011

@yennn len aby som ich dostávala aj naďalej 😀
Vďaka za inšpiráciu 😀 😀 Nabudúce (ak nejaké bude) už na to budem pripravená 😅

mia258
6. apr 2011

Inak už som aj minule čítala, že riešite chlapov. Tak ja mám asi šťastie, možno je to tým, že som so svojim ešte len krááátko.
Ale v pohode povysáva, navarí, nakúpi, uprace, umyje riad (resp. naloží do umývačky).
Máme to tak vymyslené, že jeden týždeň ide on vonku s kamošmi, väčšinou piatky alebo víkendy a ďalší týždeň idem ja a on stráži malú.
Zatiaľ nám ten systém funguje dobre, uvidíme dokedy 😀

yennn
6. apr 2011

@mia258 a máš s ním dohodnuté, že ho môžeš takto verejne chváliť? Môj to neznáša - navonok musí vyzerať mačovsky - že nič doma nepomáha. Ešteže už nie je v móde mlátiť ženu, lebo ešte aj to by som snáď musela rozprávať 😀 😀 😀

mia258
6. apr 2011

@yennn o tom sme sa nebavili, ale po slovensky nevie ani ceknúť, max. tak dokopy 5 slov (ktoré radšej nenapíšem 😀 ) takže nehrozí, že by sa to dozvedel 😀