icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

akika722
7. apr 2011

@jojina11 robila som 2druhy...opražila som cibulku na mini kocky domacu klobasu,šampiňony...na listkove som dala kečup-tu zmes,šunku,syn,zvynula a potrela vajičkom...a druhe-špenat+syr 😉 urobila som taku roladu a ked sa upečie rozrežem to tak cik-cak

jojina11
7. apr 2011

@akika722 dík za nápad, je super, nabudúce vyskúšam

akika722
7. apr 2011

@jojina11 😵

debbie
7. apr 2011

@akika722 Ja tiež robím roladu slanu s lískového a robila som aj mozzarela+rajčinky platky + bazalka a je to teplé za minutku hotové pre navštevu k vinku na jednotku .... 😀
A jasné že je to mastné ,neskušaj koštovať ...no no no!!! 😠

akika722
7. apr 2011

@debbie ja nemam velmi rada listkove cesto-vyhoda 😀 len ho citim a pripada mi to ako samy olej bllééé

nanika
7. apr 2011

ahojte baby, ja som taka unavena, ze nevladzem ani citat. som bola u nasich a mama ze ideme z ivanky do bernolakova po vajcia, takze ledva som dosla tam tlaciac emu a spat som netlacila emu, ale niesla oliho. Teraz vystava otazka, ci sa mam ist uplne odrovnat este na ten slender, alebo zavolat, ze nestiham :(

nanika
7. apr 2011

@nanika volala som, ze nepridem, dnes tu uz nebudem, majte sa pekne, chudnutu zdar 🙂

nanika
7. apr 2011

Teraz na to pozeram, ze 7 km po tabule, tak 8 km ratam, takze 16 km a 8km z toho s 20 kg zatazou, kto da viac? :( Nikdy viac, zlate auto moje 🙂

nanika
7. apr 2011

@jojina11 ja som to tusim zabke zrana poslala, aspon dufem, uz neviem, cia som :( Mam zimnicu, idem dozerat na decka, modlim sa, nech je muz uz coskoro doma 🙂

jojina11
7. apr 2011

@nanika ahoj, tak to ma mrzí, čo za pliaga na teba sadla, držkaj sa a rýchlo sa daj do poriadku

nanika
8. apr 2011

@jojina11 idem ku lekarke, vyzera to teda na zapal prsnika :( Mam horucku, zimnicu, bolesti celeho tela a bolavy prsnik, sranda, ema bude mat rok a este mi to do takeho stadia nikdy neprislo. No nic, snad ma lekarka vezme, aj ked sa treba objednavat a da mi atb :(

ivana82
8. apr 2011

@nanika to ma mrzi, drzkaj sa moja... 🙂 uvidis, urcite ta lekarka vezme, nasadi atb a bude ti snad lepsie...drzim palce 🙂

katkav
8. apr 2011

@nanika au, ja som mala parkrat retenciu a tiez to bolelo ako slak, nech ti to co najskor prejde, ja som nastastie atb nepotrebovala, az do zapalu mi to nepreslo.

elen58
8. apr 2011

@nanika moja drž sa a skore uzdravenie .

adky
8. apr 2011

@nanika ouha,to je mi luto,prajem skore uzdravenie 😉

adky
8. apr 2011

@elina313 oooj,aka som rada ze si spat.....no vidis ako sa ti dari,uplne super GRATULUJEM 🙂

jojina11
8. apr 2011

ahojte všetkým vám prajem pekný deň, my sme sa vôbec nevyspali, lebo tu strašne fučí a lietali nám veci po dvore, ráno som len zbierala, včera sme mali návštevy, tak som sa nezdržala a moja váha mi dnes dala na hubu, tak mi treba ked som hlúpa, ako keby som tým už neprešla, ale dnes sa budem veľmi snažiť, a dúfam, že všetko sa dá na poriadok 🙂
@nanika držkaj sa moja, nech si čím skôr v poriadku

nanika
8. apr 2011

Dakujem baby. Hm, dnes tu nikto nejako neprispieva... Nechcela som na vas prenasat moju unavu a bolacky. Ako sa vam inak dari? Vaha poslucha?
@jojina11 jj, aj tu je uragan. Na chodbe nam lepia lino, pred dvere do bytu a schody, je tu strasny riedidlovy smrad. Od pondelka nam tu budu na logie davat kachlicky, uplne mi to naburalo program, ale tak aspon sa trocha zasa vynovime 🙂 Dufam, ze sa nejako do pondelka dam do kopy 🙂
To mas tak Jojka, to ta pazravost nas stale kvari 🙂

katkav
8. apr 2011

@nanika to vynovenie bytovky by sa aj nam hodilo, je to tu ako keby tu byvali same socialne pripady...no tak snad sa odtialto jedneho dna tiez vyhrabeme, vacsina normalnych susedov sa stahuje do domcekov, tak az budem po materskej, snad to vyjde aj nam. Takze si nebola u lekara? ak sa nemozete dostat von? ci hej? dostala si atb?
My sme akurat obedovali, robila som zemiakove placky, ale s celozrnnou mukou na olivovom oleji a k tomu taku zeleninkovu zmes z portobello hribov, poru, paradajok, k tomu este cervena paprika surova, mnam to bolo. Malicky v obchode zaspal, idem si aj ja k nemu lahnut a travit 😉 Vaha relativne poslucha, snad do pondelka nieco pusti dole, nech nekazim tabulku 😉 a pomaly sa priblizujem k 8, plizivym krokom, ale tak 8 kil hadam dam nejak jedneho dna dole 😉 vsak leto sa blizi, no nie? dufam, ze ti tie bolesti aspon trosku ustupili, aj triaska a vsetko, co si mala.

sevzuz
8. apr 2011

Baby caute,
vcera ma prepadla zerka, svina jedna cely den som bola nervozna ani som nedojedla obed a predvecerou som otvorila skrinku a zozrala jednu malu kinder cokinu a k tomu este fit tycinku a este polovicu riadku velkej milky 😠 😠 😠
Normalne som sa zamslela ze o par dni mam mat MS a ked nepride 😅 😅 😅 dorazim MM 😝 ja som chcela najprv schudnut a potom byt tehoska 😅 😅 😅. No uvidime, kedze ja nemavam PMS tak som zvedava.
Tak som veceru rychlo prisposobovala na stobe aby som neprehnala aspon prijem a cukry tuky bielkoviny tak mi to vyslo, len ta vaha svina nejako cely tyzden stoji tak ma to aj demotivuje 😠 som chcela mat do buducej soboty este nejake to kilo dolu ideme na rodinnu oslavu, tak som chcela byt aspon trosku krajsia ☹
Ale aj minuly tyzden sa to drzalo a potom to zrazu zliezlo, cez vikend. Tak "lucham" litre vody a dufam ze ma to pusti dolu aspon poli kila. PROSIIIIIM 🤐

Inak dnes poslucham 😉

sevzuz
8. apr 2011

@katkav hod mi prosim recept na tie placky teda na tu zmes. Inak ako robis placky to normalne len zamenis muku a kolko potom spapas podla coho to vyratavas????
dakujem
@nanika no to ti nezvavidim bordel okolo bytu mame aj my, nam maluju vchody zvnutra a vkuse stierkuju a brusia tak to mam vsetko v byte. Inak panelak nam "obnovili" v jeseni taksom rada ze to budeme mat uz komplet hotove.

nanika
8. apr 2011

@sevzuz nam to robia tusim od oktobra. Najprv som musela vypratat jednu logiu, lebo sa tam malo zateplovat, 3! mesiace som ju nemohla pouzivat a veci z nej na druhej, takze bola bloknuta aj ta. Potom sa to vymenilo na dalsie 2 mesiace. Teraz som tam konecne tento tyzden susila pradlo, hura a zasa som dosusila, ale zasa do konca tyzdna to bude z krku a konecne sa tam bude lepsie aj vytierat, aj vysavat 🙂 Ale uz mam toho smradu, vyvrtavania, trieskanie akurat tak po krk :(

nanika
8. apr 2011

Mna vaha asi v pondelok potresta, lebo mam zaludok na vode a podla toho aj vypada moje stravovanie, polka bananu, maly chlebik s jogurtovou natierkou a asi dcl polievky brokolicovej. Potom ma chyti taky hlad a chute, ze budem mat v pondelok plus, nemam rada choroby :(

michaelapillarova
8. apr 2011

@debbie ahoj. No aj ja to chcem tak urobit, ale ked ja sa s nim nechcem hadat, on ked sa urazi, ta sa neozyva az kym sa ja neozvem, mohol by ist na nejaku tyzdnovku, aby som ju oducila, skusala som jej dat aj cajik, ta revala akokeby ju rezali 😕

idris
8. apr 2011

Ahojte babule ako sa vám dari ??
@nanika tebe prajem skoré uzdravenie 😉 😉
no ja si idem práve zacvičiť som zvedavá ako dlho vydržím, želám pekný deň papapa

mia258
8. apr 2011

Baby, asi to vzdám... Nejako to vôbec nezvládam 😒
Dnes som mala raňajky, ale jedla som ich asi 2 hodiny. Malej sa tlačia zúbky, nestíham s učivom do školy a dom je ako po výbuchu. Na obed som mala čokoládu, lebo som už padala (s prepáčením) na hubu a teraz som sa napchala cestovinami. Mia už plače v postieľke, nestihla som ani naložiť umývačku a vyprať. Chodím spať najskôr o jednej a priateľ je mimo mesta.
Tak vám to tu nechcem kažiť 😢

katkav
8. apr 2011

@mia258 ale co by si to vzdavala, niektore dni su lepsie, niektore tazsie, viem, ze teraz to musi byt take o hubu 😅 , ked sa snazis ucit na skusky, aj malej idu zubky a ty si hrozne vycerpana a pomoc od priatela momentalne bohuzial nemas. Tak si skus jeden den navarit na viac dni dopredu, aby si nemusela improvizovat s jedlom, bude to lahsie aj kvoli malej aj budes stihat ucenie a pracka alebo umyvacka mozu byt zapnute aj vecer, ked uz mala spinka a ty sa ucis, no nie? 😉 nic nam nekazis, uvidis, zvladnes vsetko 😉

damiankad
8. apr 2011

baby, je možné že dva dni pred menzesom mám viacej kilov? ved ešte včera ukazovala menej a dnes viacej :( a ziadne prezieranie.....ina mam PMS..citim sa stokilova :( alebo zeby bolo moje chudnutie nanic?

katkav
8. apr 2011

@damiankad to bude zadrzana voda, to si nevsimaj, prejde ms, bude vsetko ako ma byt 😉

damiankad
8. apr 2011

@katkav no to dufam, inak ..nevies mi poradit,..ak by ta to neotravovalo,ci je moj jedalnicek spravny? aj vazim, aj prepočitavam, ale rada odbornicky...
je na nezaplatenie 😉
R pol cottage cheesebiely, celozrnny chlieb 1 kocka 40g, a k tomu zeleninovy salat z 50g paradajka,50g paprika,30tg uhorka, 30g salat,
O zeleninova polievka (karfiol,mkrva,petrzlen,karelab,zeler) len solčanka, bez zaprasky 100g, 100g varenych celozrnyh cestovin, a salat polovica z ranajok
O biely jogurt 2,5 % tuku, 4 PL ovsene vločky ,pol hrušky
V taky šalat ako rano plus 25g eidamu nastruhaneho a voda..to je so mnou otras...zatial som zlepsila len na necele 2 litre, no postupne zvysujem