Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@debbie presne ako mia258 pise,dolezite su aj cm 😉 ja na to musim pekne pomaly,lebo este maleho dojcim,je alergik,tak chcem potiahnut kolko to pojde,ale normalne za posledne dva dni nebola ziadna sladkost a ani nechyba 🙂 ale ked sa mi to raz podarilo,no pravdupovediac mala som vtedy o 10rokov menej 😉 tak dufam,ze to pojde aj teraz 🙂 tak neskromne som si povedala,ze tych 20kg musi prec 🙂 uz mam doma nazad rotoped,len mi ho musi mm doniest z garaze,po operacii kolien mi pomahal a popritom som aj nieco zhodila 😉 a susedke som povedala,ze ja som nonstop tehu,lebo treba dalsich ludi na nase dochodky 😀
@debbie supeeeeer, to je aky paradny pocit 😵 skoro ako ked si si kupovala tu kosielku,nie? 😀
@tunylyk ahoj, vitaj aj ja som bola taka nastartovana pred mesiacom a kazdy den sa modlim aby ma to nepreslo, clovek na to jednoducho musi dozriet, resp. musi byt spravna konstelacia hviezd 😵 drzim palce a dobre si povedala susedke, o mesiac aj padne zo schodov 😠
aj ja som mala dnes krasne ranko, obliekla som kostym co som mala pred 3rokmi na ocovej 50-tke a nohavice mi zacinaju byt volne😉, ale podstatne je ze je mi ten kostym vobec dobry, lebo v sobotu ideme na 60-tku tak chcem "ziarit" v ramci moznosti a fyzickych proporcii 😉
ja som si vobec prvykrat obliekla nieco "stare" aj ked do cias "dobrej" formy mam este dlhu cestu minimalne 3 mesiace. 😅
@sevzuz prima 🙂
Ahooooooj bambule 🙂 Logie finito a uz mam na vas aj cas. Babulky nove vitajte, poposielam vam IP, ak na niekoho zabudnem, poslite mi IP, ok?
Ja som mala strasne tri dni, proste, mne taketo zmeny v domacnosti, ked sa mi tu potuluju cudzi ludia, vyrabaju take stresy, ze cele dni idem len na sacharidoch a zeriem piate cez deviate, otrasne, je mi zo seba do placu :( Ale uz je to dufam za mnou, tri dni stacili 🙂
Este k pondelku:
ste supis baby, vidim, ze sa vam darilo, tak blahozelam 🙂 Ja som mala tiez nejaky ubytok, uz neviem sice aky, asi okolo 800g, katkav som hlasila, aspon na to som nezabudla.
ahojte dievcence, chodim sem kazdy den, len nestiham pisat. mamu mam v nemocnici, odvcera aj svagra, co vam budem hovorit, kebyze su aspon v tej istej. opatrujte sa. vsetkym vam gratulujem k super vysledkom 🙂
@elen58 dakujem za privitanie 😉 aj za zhrnutie, s pitim u mna problem nie je...lebo tym ze plne dojcim, tak si strazim tekutiny a pijem urcite tie 3 litre denne....dokonca si trufam povedat, ze aj viac...A to som este zabudla spomenut, ze moje male zavazie v podobe synceka je tiez riadna rozcvicka 😀 ma totiz okolo 9 kg.
Komu poposielam miery? Ci kazda si to pisete len sama?
Vcera som zacala temu vecer citat od zaciatku, som tusim nejakych 8 stran zhltla a tolko sa nasmiala...tie hlasky, co ste tu pisali ma neskutocne pobavili a aj navnadili, ze idem do toho aj ja 😅
Riadne to tu zije 😵 , co j fajn, lebo nejaka podpora sa zide urcite 😀
@debbie gratulujem, uzasny rozdiel, ak som dobre vycitala, ty chodis cvicit? Al. to kombinujes aj so stravou?
U mna cvicenie moc neprichadza do uvahy ☹ aj keby som rada...jedine tie nase prechadzky a nosenie krpca...ja totiz nemam kam ditko dat...a to som si tak planovala, ze po porode nabehnem 2krat do tyzdna niekam si pocvicit...no mozem zabudnut, mm chodi domov neskoro...a nikdy dopredu nevie, kedy presne pride 😠
@nanika dakujem za privitanie 🙂 my sme sa tusim stretli v teme o autosedackach 😀 , kt. som mimochodom stale nevybrala este...idem si aj tu IP precitat...ak si poslala aj mne 😵
@marthuska dufam, ze nic vazneho 😒 prajem rychle zotavenie rodinke.
Ahojte! Mozem sa k Vam pridat? Dostala som na Vas link od livia333, ktora sa k vam tiez pridala 🙂 Ak by z vas niektora mala trosku volneho casu tak by som ocenila keby ste mi poslali aj IP zhruba na akom principe to funguje. Citam ze vsetky krasne chudnute, tak vam gratulujem 😉 viem ake je to tazke a kolko odhodlania a pevnej vole na to treba...takze momentalne mam cca 80 kg co je strasne vela, je to dokonca o 7 kg viac ako ked som prisla s malou z nemocnice, moja spred tehu vaha bola 68 kg ale to tiez nie je moja optimalna vaha 😀 dlhe roky som mala 62-65 kg minuly rok ked som dost cvicila a sa snazila stravovat zdravo mi to spadlo na 59 kg 😔 cize ja by som bola stastna keby som schudla tych 20 kg..moja vyska 167 cm takze na vysku sa moc vyhovarat nemozem vzdy som bola krv a mlieko 😝 no a preco asi nechudnem, malu plne dojcim, tak pravdupovediac sa aj bojim robit nejake zasahy do stravy..moc sa nehybem a jem vela sladkeho 🙄 😔 😔 viac ako ked som bola tehu, ja to nechapem....ked som bola tehu napr do 6 mesiaca som sladke nemohla ani vidiet a teraz ked kojim tak by som len jedla hluposti..pri tom vela nejem, urcite nie viac ako ked som tehu nebola 🤐 zhrniem to uz sa na seba nemozem pozerat, niektori znami ma nespoznavaju (lebo som vacsia 😀 ) tak chcem s tym nieco robit, mala zacne na velkonocny pondelok s prikrmamy takze pomaly zacneme papkat aj nieco ine ako maminkine mliecko 😵 inak moje miery su 105-91-111 🙄
ahojte všetky, idem dočítať, popísali ste toho dosť od pondelka, mám čo robiť 😀
tak dočítané, konečne, musím sa ospravedlniť, že neprispievam, ale nejako nestíham, , malá sa na mňa zavesí ako kliešť, drží sa ma za nohavice a nič mi nedovolí. už budem ako @yennn, proste nemôžem sa k počítaču ani priblížiť, keby som tu nemala mamu, tak ani na wc ko nejdem bez nej 😀
váha mi trošku klesla od pondelku, tak hádam to pôjde, dnes som si naliala vodu do fľaše a odpíjam, doteraz som to tak nerobila, čo bola veľká chyba, pretože fakt neviem koľko som za deň vypila a ono naozaj pitný režim je tu veľmi dôležitý,
nebudem na všetky reagovať, ale chcem privítať nové mamičky, ktoré sa rozhodli s nami chudnúť, naozaj toto forum je na nezaplatenie a všetky baby v ňom 🙂
ahojte, moje chudnutie, zdravá strava aj pitný režim su ani nieviem kde, lebo mám mm od utorka v nemocnici ☹ Ešte doobeda je to ako tak, ale potom odchádzam z domu a na jedlo a vodu už fakt nemyslím až večer samozrejme ked sa ozýva žaludok, že treba niečo zjesť 😒 Podobne ako u @jojina11 malá na mne visí celý deň, ked ju nechám poobede s niekym ked idem za mm je to pre ňu utrpenie a potom sa už odo mňa fakt ani nepohne aby som zasa niekam neodišla, takže ja chodím s nou aj na WC 😒 Ja dúfam že bude mm čoskoro doma a ja sa pomaličky vrátiť späť do starých kolají lebo leto sa naozaj blíži aj ked podľa počasia vonku to tak nevyzerá aspoň dátumovo ho tu máme čo nevidieť 😲
Vítam všetky nové mamičky.
Ahojte dievčatá 🙂 Tak ja Vás tiež pravidelne čítam,aj ked nestíham písať,pretože moja malá je presne ako píše
@jojina11 a
@mirmaj tiež sa nemôžem k PC ani priblížiť a ked spinka tak musím niečo porobiť a jedálniček si zostaviť 🙂
@nanika dakujem za IP ja už vážim a prepočítavám aj ked mám len obyč.váhu ale dneska mi muž kúpil digitálnu,lebo mám pocit,že ta obyč.mi nejako veľa dovolí zjesť 😀 😝 😅 Ja váhu a miery zatiaľ dávať nebudem,pokusím sa aspoň 5KG schudnúť,ak by som to nááhodou vzdala,aby som tam zbytočne nezaberala miesto a tiež si potom kupim digit.váhu,lebo tiež mám len obyč.Takže to bude môj 1 darček za odmenu 😎 a tešííím sa naň.Ja ešte tiež kojím,ale moja Ninka to už má viac menej len tak mňam-mňam,takže ak by som aj o mliečko prišla tak nevadí a vodu ja pijem poctivo ani von nejdem bez flaše 🙂
baby mam jednu priblblu otazku 😀 to, ze sa vyraduje sladke, to mi je jasne...moze sa vsak jest napr. slivkove gule al. sulance 😀 😅 ci pod pojmom sladke rozumieme vsetko ? Necitala som si este tie stranky, kt. su tu spomenute par stran dozadu...pojdem pokukat, ked mi to drobec dovoli...
@janca13 inspiruj ma, aky jedalnicek si si zostavila? Ja sa zatial v neorientujem vo vyratavani a bojim sa, ci to vobec pri malom budem stihat...budem si musiet zostavovat asi dopredu aj na niekolko dni ci tyzden...lebo pri tom mojom malom zavislakovi a nespavcovi to inak nevidim.
ozaj musím sa pochváliť, oblečiem už M -kové oblečenie, nie XL, XXL 🙂
Ahojte dievčata ako sa mame,prišla som vas dočitat a hned letim ku Kubičkovi zase nanho dačo lezie poobede mu vyskočila teplota na 38,5 tak sa len chovat nechava naštastie ma priatel dnes aj zajtra volno tak sme nato dvaja,mimochodom som zvedava mali sme v plane ist do mesta ale ak budu rano teploty bude musiet priatel obehat a nakupit všetko sam inak to nepojde,u nas už 3 den počasie hrozne len leje ,fuka silny vietor a ani sa nedivim že to je akurat na chorobu,všetkym prajem pekny zvyšok večera a tiež vítam všetky nove dievčata 😀 😀 😀
@debbie wau super 😉 je skvele ked vidime ten rozdiel...ja neviem co sa somnou deje uz to tak krasne islo dole a posledne dva tyzdne citim ako priberam,a dnes som to pocitila aj na rifliach 😠 prinutim sa cvicit kazde rano lebo uprava stravy u mna akosi nema efekt,chodis do fitka?ja som nikdy nebola,aj mas trenera ci sama cvicis? 😵

@debbie hlavne že máš mínus cm 😉