Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ahojte. Po dlhej dobe sa ozývam. Tak hohúčky ako prišli tak aj odišli. Len malý je uplne vymeneni 😔 . V čera som ho zobrala po obede na chvílku von nech sa zahrá s detmi a on sa tahal preč. Stava tento týžden bola všeliaka. No uvidím v pondelok ☹ . Idem si Vás dočitat.
Ahojte baby, mali sme na PC vírus, tak som tu až teraz... No nemám sa čím chváliť, tento týždeň strašná bieda...malý je ako čert, dr. vravela, že má zdurené ďasná... žiadna pravidelná strava u mňa nehrozila, Tami mi ochorela a do toho ešte aj... 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 máme problémy so susedou, robí nám hrozne zle... konečne sa nám podarilo vybaviť, aby nám dovolili dokončiť stavbu a dať jej strechu a neuveríte... zle nám ju vyrobili ... máme takú čo sa zmontuje... viete aké som mala nervy, to povolenie nám vyprší na konci mája... tak som sa zase v ten večer najedla... 😢
a ten môj červík ... stále mi len na prsníku visí a normálne ma pokúsal tak, že mi z neho až krv tiekla a teraz každé kojenie prežívam muky..... som značne zúfalá na váhu ani nejdem, lebo sa zo stresu zase potom nažerem... a ešte aj mňa nejaký vírus chytil či čo, najradšej by som normálne utiekla z domu, nech sa môžem v kľude vyspať...
@elina313 ahoj ,tak ako píšeš vidím že maš toho hooodne ,niet ti čo závidieť.Trošku skus odpočívať čo i len chvílku nech máš síííl na riešenie rodinnych starostí..A čo sa týka kojenia , akonáhle ma malá pokúsala tak isto ako teba malý , že krv a zápal........ skončilo sa u nas kojenie. 🤐 takže viem aké to je mať strah v očiach ked sa dieťatko po takomto zážitku opať chce napiť mliečka , tak sa držkaj , a neboj ked sa to u vas upokojí isto sa aj chudnuť bude lepšie 🙂
@elina313 Eli, mas teraz ine veci na prezutie ako chudnutie, netrap sa tym, urcite ta niekto nebude odsudzovat ani nejako skaredo pozerat. Ja sama neviem tento tyzden par veci rozchodit, takze v pondelok bude dost hnusne plusko :( Uvidim, co budem mat v noci, bez prsovneho zaspavania, asi zasa oka nezazmurim, mm nie je zasa doma a ked nebude Ema spat, nebude ani Oli, keby sa ti nahodou stikutalo, tak na teba budem v noci mysliet 🙂
@andrea_stella a normalne sa mi to paci,ze mi to moj zaludok pripomenie,inak nehrozi,zeby som na to pri tych mojich sidlach myslela,ze mama teraz si ty nieco daj a nie az vecer 😀 😀
ahojte, tak myslim, ze zajtra asi zabudnem nahlasit svoju vahu, myslite si, ze si to Janka vsimne? 😀
Ahojte babulky idem pozrieť či tu aj niekto bol a či tu aj niekto je... 😀
@debbie ahoj ja som tu,toto nechapem co by nasi chlapi mohli byt rady ze zo sebu nieco robime este nas demotivuju 😠 ja som dnes bola na plavarni,baby no ze des...takze pre mna to znamena ze tentokrat to uz nevzdam som si pripadala hrozne ☹ oblecenie zakryje ale ked si predstavim ze zachvilku bude teplo...no odneska budem cvicit kazdy den 🙂
@katulkaaaaaa Ved prááve, a vždy mi niečo také povie ked sa mi darí ...presne vie kedy ma zaraziť a položiť opať na kolená.... ☹ Plaváreň, juuuj aj my sme mali isť včera no mm sa nechcelo ,ale bud.týž. to už idem riešiť bez neho ak bude chcieť odvezieme ho s nami 😀 😀 😀
Ja dnes odpočívam ,necvičím lebo som zistila na sebe že ked 7x do týž. makam nieje čas opočinku a práve vtedy sa tvoria tie fajnééé úbytky... takže dnes len bicykel k našim pár km a nazad, inak nič a jasné už od rana som umyla okná , periem a prevliekam paplóniky a vysávam ale tak toto u mna nieje výdaj energie 😀
@debbie ja práveže dúfam, že z upratovania aspoň niečo zhodím, lebo inak mi na cvičenie nezostáva čas 😀
Mňa na sebe najviac mrzí, že celý deň idem skoro na 100%, večer si dám zeleninu so syrom alebo jogurtom. A potom o pol hodinky už začnem hľadať sladké a normálne sama so sebou bojujem ale väčšinou zlyhám 😒
@mia258 no niekomu to možno stačí no ja som nikdy ked som necvičila z upratovania neschudla preto to viem a neda sa mi klamať samú seba vieš.
A čo sa týka toho nočného mlsania , skus si do chladničky predpripraviť mrkvičku , kaleráb ,čo lubiš na paličky a ked príde mlsná dzobkaj radšej toto a ked už je to na spadnutie , umyť zuby a spať 😀
@sevzuz to je super, lepsie nejaky ubytok ako prirastok 😉 no ja som to tento tyzden tak neuveritelne pokaslala, ze ozaj musim zase zacat od znova. Vcera mi kamoska vravela o zumbe, co tu blizko mame, netreba sa objednavat, co je super, tak si asi pojdem zacvicit. Lebo ked cvicim aj spravne jem, ale ked na to kaslem, tak kaslem aj na jedlo. 😠
Dobre ranko, hlasim tucnucky prirastok na vahe plus 1,2 kg. Mohla by som pisat, z coho som v strese, ale nebudem. Mam taky matny pocit, ze som sa asi uz sladkeho zasa na chvilku prezrala a bude mi lepsie 🙂 Chudnutie momentalne neriesim, odstavujem malu, ale ako vidite, poctivo hlasim vahu. Vsetkym chudnuvsim blahozelam, asi budem s pluskom dnes jedina 🙂
Ahojte, prajem krasne slnecne rano. Opat prichadzam s hanbou a budem hlasit plusko skoro cele kilo. Mate pravdu, ktore pisete, ze zdravotne problemy dokazu cloveka vyhodit z konceptu, pretoze v piatok rano bolo minusko celkom pekne, no bolo ziskane vacsinou z vracania, skoro ziadneho jedenia a preto som to vcera poriadne dohnala...ozvala sa migrena, ktora od stvrtku nedala pokoj a hlava ma bolela este aj vcera, ked mam taketo stavy, tak voooooooobec nemyslim na chudnutie...aj ked sa pekne drzim a na obed aj na veceru mam mrazenu zeleninku podusenu na troske masla a s mozarellou bez chleba, ubytok neprichadza, naozaj nechapem, co robim zle. V Stobe ma to uz nebavi nahadzovat, lebo mam na seba strasne nervy... Neviem sa dostat do pohody, stale sa nieco stane, co ma rozhodi...Mam jedinu pozitivnu spravu - v sobotu som si kupila saty na svadbu, bude sice v juli, ale tak mam uz pokoj...
@yennn uplne suhlasim s tvojim prispevkom z nedavnej doby, akurat nepatrim k ludom co stres zajedaju, ja skor v strese nejem vobec, iba pijem vodu...
Baby, ktore Vam to ide skvelo, srdecne blahozelam 🙂 🙂 🙂 dajte nejake rady ako to zvladat, lebo naozaj Vam uprimne, ale zavidim...a tie,ktore mate krizy alebo ste si nimi presli, ako ste ich riesili, aby presli tak rychlo ako prisli? Dakujem za kazde rady, lebo naozaj zacinam a uz tuho po tomto skoro trojtyzdnovom boji stagnacie, ze to vzdam a ze to nema zmysel... 😠 ☹
ahojte, tak ja sa pridavam k nanike, tento tyzden 99.8, takze plus 1,3 kila, tromfla som ta ☹ no uz som si navazila ranajky a idem pekne od zaciatku....o 5 mesiacov mam 31, takze dovtedy musi ist peknych par kil dole a hotovo 😉
nehnevajte sa, ze to tento tyzden kazim, ja sa uz budem snazit 😉
Dobre ranko Babulky🙂 idem precitat posledne prispevky. vsetkym gratulujem, tie co pribrali, povedzte si, ze to mohlo byt aj horsie. Dolezite je si uvedomit dovod takychto stavov a odrazit sa od dna. drzim va palce🙂) spolocne to odrazenie ide rychlejsie🙂)
ahojte dievcata🙂 tak aj ja mam + 😔 ...cvicila som 5 krat...dnes ma boli hlava ze mi ju asi roztrhne...okrem toho mrcha a som ako balonisko..dufam ze des nehlasime miery 😅 .moj prirastok je 500g 😅 ale ked ja vam tar neviem ci mam byt smutna...ved cvicim poctivo...tecie zomna jedna radost...tak ma aspon tesi ze aj ked telo nechce kilo pustit dole ja s nim bojujem...aj cvicenie popri prirastku je cvicenie...dufam ze sa to pohne...
dobré ránko, posledné dva týždne strašne zanedbávam koníka, ozvem sa prakticky iba v pondelok ako sa hlási váha... Zase mám choré deti, minulý týždeň horúčkoval Teodor, mal chytené priedušky a do toho sa nám tlačia horné jedničky. je na nevydržanie, celé noci sa s manželom striedame a vláčime ho po rukách, aj tak reve na celú bytovku ☹ 😢 a od včera mám chorého už aj Daniela, takže sa škôlka nekoná. Manžel má do zajtra odovzdať diplomovku, tak mi cez deň moc nepomôže, lebo sedí stále za počítačom a píše ako divý ( totiž on si vždy necháva školu na poslednú chvíľu). normálne sa teším ako už bude mať po tom. napriek tomu, že som celý týždeň bola prakticky na hranolkách a vyprážaných veciach hlásim úbytok 0,5 kg. takže aspoň váha ma potešila.
blahoželá všetkým babám, ktoré schudli a ostatné nezúfajte, nabudúce to bude lepšie 🙂
prajem vám krásny deň

@janca13 uvidis, nauci ta to, co mas jest 🙂
Ja som bola v noci hore o dvanastej, potom o stvrtej a to sme uz od vtedy hore a ema spala zatial len pol hodinu :( Vecer pila mlieko na posledy a potom uz len krik a plac a mlieko, teda konkretne moje z prs nechce. Takze som to vzala ako prilezitost ju odstavit, cely den mame taraz taky stresovy a neprijemny :(