Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
dievcata hore hlavy... ved vonku je tak krasne 😵 zvladnete to urcite!
ja nejako nestiham vobec sem chodit...ditko je furt "nacucnute" na mne...a ked nie je, treba aj nieco porobit...aj so psami ist na prechadzku a den sa tak suchne, ze ani neviem ako :( baby ako si stihate este aj varit? dnes som pozerala recepty na stobe...tak zajtra spravim nieco odtial...dnes si to vecer predpripravim, lebo inak zase dopadnem ako dnes...ze som si dala co bolo v chladnicke...a to je gulas...ale iba trosku... 😀 s mierou...
Baby, zitra 🙂 prcham na kute🙂 tesim sa na vas 😀
@katikatika jaaaj to nie ja som tym nechcela nikoho urazit, to ja si pre seba hovorim, ze sa tak fakt uz citim 😔 no ved ja si hovorim, ze uspech nie je schudnut,ale udrzat si uz schudnute kila a nepribrat 😉
@idris tak sme na tom rovnako...aj ked...poznam ťa dlllho a nikdy by som nepovedala že teba može niečo trapiť..no nedaš tak najavo..stale si usmiata 😵
ja som do tabulky nedavala nič,ved kuk..s Katkou som sa dohodla že sa dam psychicky do kopy bo som nejak mimo a po sviatkoch budem hlasiť...tiež neviem čo to so mnou je 😒...proste som došla do stavu ked sama seba neznašam 🙄 ale šaty z min.roka tiež-do polky stehien...
Morgen babule.
@jojina11 burina 🙂 Uz mi to troska chyba, rano skocit do zahonu a este povytahovat troska orosenej burinky, vona redkvicky postekli nostek a ta pycha, ked spoza tej burinky nieco vykukne 🙂
@katkav 🙂 nevidela si ma nahatu?! By som sa aj cudovala, ze kde ha 🙂 No, ale vecer vo mne dozrievala uvaha, ze dnes idem v tescu plavky kupovat a potom hodim aj foto na moje huspeninkove telo, len som to este nepremyslela, lebo za chvilku mam po kojeni a bude iny objem v prsiach, tak to necham este asi chvilku tak a kupim potom, ked sa mi tie prsia stabilizuju 🙂
@andrea_stella 🙂 Si este plna hormonov po porode, nic nie je len cierne a biele 🙂
Tak, mm som sa zbavila, pride zo stvrtka na piatok v noci, chvala bohu 🙄 😠 Vcera som ho pochvalila, lebo uz druhy krat, co som bola na cviceni som prisla do pohodovej atmosfery, ziaden krik a plac a obvynovania ako obcajne. Ale kym som isla spat, tak to este zaklincoval, ... nepozehlene, neporiadok... vycitky ako obycajne. Rano to pokracovalo, takze mam nervy uplne v kybli. Toto ma stoji vzdy mnoho sil, neist vylagrovat chladnicku a snazit sa cez to povzniest. Ale, snad mi tlak coskoro klesne do normalu a bude dobre 🙂
Ako sa mate, odhliadnuc od chudnutia? Je tym pocasim lepsia nalada? Zasa sa ma vraj zhorsit, ale co, leto sa nam uz blizi, nikam neujde 🙂
@nanika ved kym dokojis, este pojdu nejake kilecka dole, tak si kupis plavky potom. Ja si musim zo skrine nejake vybrat, co budem mat na sebe buduci tyzden, aj odfotit som sa chcela, ale az sa mi podari schudnut 10 kil, nech je tam oproti Vianociam rozdiel 😉
pri tom tvojom mm to asi musi ist jednym uchom dnu, druhym von, psychicke tyranie je neprijemne, co uz, ked ma stale kramy 😉
@nanika 😀 😀 😀 urcite by ho taky darcek potesil, len ci by ho aj pochopil 😉 dnes k nam pridu svokrovci. Piekla som svokre baranka, prvykrat v novej silikonovej forme, myslim, ze ten prvy bude nas, lebo som ho robila z 5 vajec, ale boli asi prilis male, je taky smiesny, nema usi, myslela som si, ze viac narastie 😉 Musim jej spravit vacsieho 😉 😀
@katkav tak to je vec, ktoru som v zivote nepiekla. Teraz musim rychlo naplanovat jedalnicek aspon na par dni dopredu, idem zasa nakupit :( vcera isiel muz len po pecivo, minul 30 eur a do chladnicky nepribudol ani jogurt, normalne ma nasr...l. Tak ze taky vacsi nakup na sviatky caka mna s dvoma malymi, klud klud, zasa mi stupa tlak 🙂 Keby som aspon vedela, co budem varit, ked som mm povedala, ze v piatok bude spenat, zlostil sa .(
@nanika vsak ty ani kavu pit nepotrebujes 😉 mas zdvihnuty tlak aj bez nej. Maly odmieta mat plienku, tak tu beha s holym zadkom, cakame, kde sa vycika. My uz mame nakupene, uz som si spravila aj spenatovu roladu, chladi sa v chladnicke 😉 zajtra mame tiez spenat, lebo je zeleny stvrtok, ja spenat lubim, ja pepek namornik 😉
Sikovny ten tvoj mm, ako sa hovori, dojedz sa chlebom, tak podla toho aj nakupil. Co nejake jogurtiky pre Oliho, vsak on nelubi. Na buduce nedostane cokinu, ale jogurty, ked ich ma tak rad 😉
Ahojte, prajem krasny slnecny den. Ako sa tu dnes mate? My sa pripravujeme na sviatky, behame po vonku a aj napriek tomu som dnes mala na vahe nie vela do mojej hroznej predstavovanej vahy, z ktorej som zhrozena...ale tak co uz....sice je pravda, ze vodu skoro vobec nedodrziavam, nie som v psychickej pohode a tak to potom vyzera.
@nanika aj moj manzel ma teraz cez telefon nasrdil, ale tak co uz, ved pride na to, ze som mala pravdu, len pojde v piatok po kolace...Tento rok je prvy, co nepeciem ziadne kolace, objednali sme si, to je luxus, co? Ale aj tak vacsinu zje manzel a zvysok pojde do mrazaku...
...este sa pochvalime, maleho nam vzali do skolky, tak sa vytesujem a zacinam stresovat, ze nemam robotku 😝
dobre ranko bambulky🙂) no nestresujem, drzim si odstup od vahy a aj od starosti, lebo by som sa zblaaaaznila 😝 proste vonku je krasne, idem spravit tortu, chlebiky, alsasky kolac-moj drahy ma 30ku🙂)))) takze tak. malinka spinka, tak idem este doupratovat.
@katkav @nanika co sa tyka nakupovania, co si ja s kocikom a vo vlastnych rukach nekupim a nedonesiem domov, to nemame🙂) no co narobime.
ahojte, všetkým vám prajem príjemný deň, ja sa veľkonočného pondelku tento rok zbavím elegantným spôsobom, ideme do Bojníc do zoo
povedala som, že sa odmietam stresovať 😀 a mm súhlasil
Ahojte 🙂 tak tu sa už vypeká no šikovnice ste 😉 no ja každy rok objednávam,aby bolo viac druhov,ale teraz som sa rozhodla,že upečiem len jeden čokoládový ,lebo ten nelúbim a nebude ma lákať ,no a koláčiky a to snad odolám 😝
@nanika kašli na mužove blbé reči u nás to tiež vždy tak bolo no a ja som sa ho vždy spýtala že či on nemá ruky a ked sa mu nepáči nech ich použije 😎 a je pokoj oni chlapi sú také zvláštne plemeno,lebo nevidia to všetko čo robíme a je neviditelné(starostlivosť o deti...) ale to o čo zakopnú a fakt sme nestihli tak to ich rozčúluje 😠
@jojina11 no ved aj moja záhradka je väčšinou viac zelená od buriny,ale čo už 🙂 no a tento rok ozaj neviem ako to budem riešiť,lebo moja pomocnica chce všetko robiť so mnou ale trhá to čo nemá 😎 tento rok by niekto darmo hladal v mojej skalke niečo kvitnúce nemá šancu kvetinky ani rozkvitnúť nestihnú a už ich neni 😅
A to je zoo v bojniciach cez sviatky otvorena? 😅

@janca13 no zelenie, ale ako spomenula nanika, tak viac buriny, ako zeleniny 😀 ale fakt sa snažím, včera som 😀 j trochem vyšklbala, ale darí sa jej veľmi dobre potvore, dnes som pozerala, že či nevidím nejakú mrkvu, a podobne , tam burinu šklbať nemôžem, aby som náhodou nepreriedila aj to čo má ostať 😀