Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Eh, dnes som to akosi zle odhadla a som hladnaaaaaa a uz mam svoje kj spapkane :( Uz nech je osem, nech idem spat. Kde ste kto, potrebujem, aby ma niekto zbil, keby som sa ku chladnicke blizila :(
Ste videli pred chvilkou na markize, ze 16 kg za dva mesiace, nejake instantne voloviny ta baba futrovala, no nech sa na mna nikto nehneva, ale ja si to radsej schudnem za 4 mesiace a budem normalne jest. Ze ma mesiac po tom a ziaden jojoefekt, nechcem byt prorok rak a ani nezavidim, ale za chvilku to moze ocakavat. Lebo nejest normalne a nenaucit sa jest spravne, to sa zle konci :( Nechapem, preco davaju take reportaze :(
@jojina11 myslis? No Oli si uz uzije, uz tomu rozumie, tak Emi sa aspon ponosi a zdlabne zmrzlinku 🙂
Ja vom vam teraz taku chut dostala na taky miesany jablcnik, co sa vsetko nakyda do misky a vykoti na plech, s celozrnnou mukou, za mojich chudnuvsich kg, ked som chudla po Oliverovi som ho robievala, davala som si presne vypocitany kusok, bola to basta na vyletoch 🙂 Teraz ho nemam odvahu urobit 🙂
@nanika ešteže som tú reportáž nevidela, inak ty máš chuť na jablčník a ja som dnes sfutrovala 2 Horalky... nie jednu dve !!!
no do pol noci budem stáť pri žehličke... tak dúfam, že som ich spálila dnes, som si pekne zamakala dnes na byte... ale niekedy ma prepadne strašná chuť na sladké... a tak si hovorím... radšej si daj moja... ako potom kvôli nízkemu cukru vylágrovať celú chladničku... aj keď je pravda, že som sa po prvej mala zastaviť... no zlyhanie...
😠 zajtra je nový deň, bude lepšie 😀 😀 😀
@elina313 no, nepotesim ta, to je cca 1600 kj na vrch, to nespalis zehlenim :( Ale zasa, ak dobre padli a z ich futrovania si nemala depku ako hrom, nevadi, troska ti to rozhybe metabolizmus 🙂
@jojina11 tak ja som si myslela, ze po tom vcerajsom hlade som ten hlad mala ako nasledok zrychleneho metabolizmu a houby, s vahou stojim 🙂 Ale co, prezijem, len si to jedlo musim inak zmenezovat, akosi mi vcera jedna porcia chybala. Netreba sa ale divit, ked som desiatovala o pol jedenastej a o pol dvanastej obedovala, lebo bola ema hladna a nechcela som to potom jest zohrievane, tak, tam to mam 🙂
Ahojte, dostala som odporucanie na tuto diskusiu od mojej znamej.... @adky... po niekolkotyzdnovom citani http://www.chudnutie-ako.sk/forum/index.php som sa rozhodla skusit chudnut podla tejto metody... zacala som 17.4. Denny prijem mam 7000kJ (56T, 190C, 89B)... Vcera som bola u lekara, kedze chcem chudnut pod jeho dohladom, dietu mi schvalil, 2.5 idem na odber krvi a vysetrenie mocu - cholesterol a cukor a na prevazenie budem chodievat kazde 2-3 mesiace...
Pozeram americku show The biggest loser, kde ludia chudnu pomocou podobneho principu, tak som si svoj jedalnicek vypracovala podla principov Mira Veseleho aj tejto show.
Mam stiahnuty program Fitlinie, podla ktoreho si skladam jedla... velka pomocka...
Predvcerom som neodolala a odvazila sa a mam dole 1 kg... spokojnost.
Cvicit som este nezacala, chodievam vsak s malou na dlhe prechadzky denne krizom cez cele mesto... denne aj 6km. Planujem cvicit kalanetiku, len sa k tomu este neviem odhodlat... snad pride vsetko casom... Beh mam od lekara zakazany, kvoli velkej nadvahe...
Snad ma dokazete trosku podporit, za co budem vdacna... xx
@yennn nerob si z toho tazku hlavu ;) mne staci byt v tabulke az o tyzden, aj tak je to od teba velka obeta, ze to robis 🙂
ahojte baby potrebujem poradit...uz si vsetko pekne nahadzujem do stobu, ale aj tak sa mi skoro denne podari presvihnut sacharidy a tuky a bielkoviny nedobehnut...na ranajky sdi davam jogurt moje bio z billy, bud ovocne s ovsenymi vlockami al. biely s lyzickou medu a ovocim...desiata ako kedy: acidko a ovocie do toho, kedze ste tu spominali, ze ovocie by sa m alo doobeda jest...inak preco vlastne? Dnes osm si dala na desiatu napr. cottage cheese, 50g celozrennej bagety a 240 redkoviek 😀 nasi nas uz zasobili domacou urodou 😅
@nanika ten tvoj mm je riadny rejpal 😠 moj mm keby spomenul, ze som nieco nestihla...tak by sa v celej bytovke asi zem triasla vsade 😀 , ale nastastie sam vidi, kolko casu zabera Alex...nakolko to nie je ditko, ze tu ta polozim a bude sa hrat aj niekolko hodin 😀 😀 😅
Inak musim sa pochvalit, vcera som s nim bola v poradni, mal 5 mes.a 17dni a miery: 9390g a 69cm...doki uz nas hmotnostny prirastok ani neriesi...
@z.vrablova vitaj medzi nami 😉 urcite ta motivuje aj @adky, ktora krasne schudla. A od nej si urcite aj pocula, ze je lepsie zacat s cvicenim, co najskor, aby si potom nemala ochabnute brucho alebo nieco ine, ked odtial zmizne tuk. Ale lahsie sa to hovori a tazsie spravi, ked clovek nezvykol cvicit predtym a pohyb mu nechyba 😉 Ked si takto krasne nastartovana, urcite sa donutis aj cvicit, uvidis 😉 idem dovarit spenat, drzim ti palce, nech sa ti dari, neboj, podporu od nas urcite dostanes, kocky tu su skvele, poradia, podporia, vybiju, ak budes chciet velmi hresit 😉 😀 😀 😀
@livia333 ovocie by sa nemalo kvoli tomu, ze v nom je ovocny cukor a ten na vecer nie je velmi dobry, mozes mat vdaka tomu rano prirastok na vahe, plus kedysi mi jedna baba povedala, ze vecer sa ovocie nema, pretoze obsahuje ovocne kyseliny a ked jes ovocie vecer davas aj traveniu riadne zabrat, proste organizmus to uz nevie nejak dobre rozlozit.
Skus si rano k jogurtu prisypat trosku vlasskych orieskov, alebo si pokvapkaj tu celozrnnu bagetu olivovym olejom, navysis si trosku tuky... a bielkoviny, ty nepapas maso, vsak? no neviem, co jes takto na obed, ci jedavas aj syry, @adky spominala nejake bielkovinove cudo, co papava ona, zabudla som ako sa to vola.
Maly krasne rastie, moj mal tiez v 5 mesiacoch 9 kil, kojenie spravi svoje 😉 dnes sa ma mama pytala a ty este kojis? a ja, ze hej, uz vcera to vyzeralo, ze mozno uz dlho nebudem ale on vie, kde je mliecko....pod trickom, kym bude mat 15. snad prestanem 😉
inak kocky prajem vam krasne velkonocne sviatky, vela kupacov, sibacov, zajacik nech vam nedonesie ziadne cokinky 😀 😀 predpokladam, ze do pondelka tu nikto nebude, tak si uzite tieto krasne jarne sviatky...pre veriace - prajem vam pozehnanu Velku noc 😉
@katkav dakujem 🙂 maso jem...ale dnes mam napr. toto na obed zo vcera: http://www.stobklub.cz/recept/1201/
je sice pravda, ze na maso casto chut nemam...ale jem ho...len vravim, furt mi tie sacharidy vyskakuju :D takze zostanem pri scheme, ze ovocie doobeda...a potom uz nie....
Kati to je dobre pocut aj od inych, ze mali take vacsie deti...lebo niekedy ma ide z blizkej rodiny picnut...co furt omielaju, aky je maly tucko... 😠 a pritom si myslim, ze to je na detoch najkrajsie, ked su take baculky a maju tie krasne faldicky...moj mm ma 196cm, takze on nema byt po kom maly...no uz to pustam len jednym dnu a druhym von 😵
tak tiez sa pripajam ku Katke a prajem vsetkym krasne sviatky bez zakuskov a cokolad :D
@z.vrablova ahoj je neskutočne úžasné ak chceš niečo urobiť s kilečkami ktoré sa ti nepáčia..a to ešte tak pekne odborne a pod dohľadom, želám ti aby ti kg pekne ubúdali a hlavne , čo je pri chudnutí pre mna najdôležitejšie , prajem ti veeeeeeeeeeeeeeeela motivácie , ktorej nikdy nieje dosť 😀 takže ak budeš potrebovať trošku podporiť , sme tu na to... drž sa a hlavu hore , ak niečo chceš , dokážeš to ..... 😉
Ano aj ja sa pripajam, pekne sviatky. A keby nieco, viete, kam sa mate prist schovat, no predsa sem, je vysoko pravdepodobne, ze nasi chlapi zmiznu doobeda sibat a my baby zostaneme doma, takze ja sa tu urcite budem ukazovat viac, ako je zdrave 🙂
@z.vrablova supis, ze to mas uz nastudovane, ved keby si si nieco chcela prediskutovat, sme tu. Drzim prsteky, si urcite sikulka, pojde to dole, len sa netreba teraz na sviatky opustit 🙂
@livia333 ja som si zvykla nahodit na obed ranajky, desiatu, obed pred zjedenim, aby som vedela kolko z neho mozem a sucasne si naplanujem zvysok dna, to vypada asi tak, ze postupne pridavam potraviny, co asi chcem zjest a zaroven kontrolujem, co to robi so semaforikmi. Je uplne normalne, ak nestihas bielkoviny, vzdy, ale vzdy vyletia sacharidy. Tuky, pokial nejem vyslovene tucne jedla, neplnim, ale ako katka hovori, treba si niekde supsnut kvalitny olej, ci na pecivo, alebo do jedla, pripadne dat za hrst orechov (ale su momentalne drahe ako fras a uz mi dosli, takze ja si kde tu lupnem za lyzicu bud olivaku, alebo kokosoveho oleja). Podla toho, co si napisala neviem posudit, kde davas prilis vela sacharidov, len si treba uvedomit, ze ich najdes hlavne v tom ovoci a potom aj v zelenine, tam su tak super zasite, ze ked potrebujem este nejaku zeleninu dobehnut a mam minuty limit sacharidov a dam tam mrkvu alebo kalerab, do videnia drahe sacharidy, takze to uz radsej uhorku 🙂
@katkav adky tusim papa smakouna, ale ja som to v obchode este nenasla 🙂 Ale vidis, taky sojovy syr, teraz mi vypadlo, ako sa to vola, som uz dlho nejedla 🙂
@livia333 kasli na take reci, ja som mala Oliho tiez bucka a teraz je to nasa spagetka, nesmieme mat nohavice na taku latkovu gumu ako teplaky, lebo ich vlaci za sebou, vlastne mu od bruska vsetko odstava. To, ako dieta pribera prvy rok sa neda vobec povedat, ako to s nim bude tie dalsie roky 🙂
@debbie ako moja hviezdicka, nejako som ta par dni nevidela 🙂 Posilka fachci? Ja chodim na slender momentalne a tusim to aj na nieco bude, zda sa mi cosi na stehne ubudlo, aj ked pas o nicom, vlastne zvysok stoji, ale nevadi 🙂 Som vdacna za kazdy cm 🙂
ahojte babulky, tak sa hlasim z nasho "exilu", stale nebyvam doma s malym, a vyzera to tak ze ani tak skoro sa tam vratit nemozme (PS pre tych co nevedia - nie nebije ma manzel, mame prerabku 😝 )
Ma to cele aspon jedno plus - ze kedze nebyvam doma, nemam ani kde prijat navstevy, a nemam pre koho piect, mamina je v kupeloch.... takze moje sviatky vlastne ani nebudu sviatky, a ja nepriberiem ... aspon nie kvoli kolacom a udenemu masu... 😀
Co s mojou vahou spravia tieto vsetky stresy z toho nepohodlia a provizoria... vo hviezdach. A nemam tu ani vahu, nech je sranda, nie? 😝
@nanika ahoj , no posilka ,nooo musím postupne a hlavne maličko , lebo som bola na kontrole a zase mi dal primar elektriku, tak 5týž. som na tomto teraz dufam že zaberie ,behať sa mi neda tak len ta chôdza rýchla do kopca ale tak chodím aj tak lebo mam aj cvičenie doma od sestričky nakázané no nie fitko ale tak psssssssst. Vaha ide pomaly ale isto dole a to som rada, slniečko svieti denne chodím s malou na bicyklovanie a to je další výdaj , tak som rada ...ťuk ťuk ...len nech neprší
No slender , o tom som čoto počula no nie vždy vraj idu cm kde treba hihihi tak ale ako píšeš, vdaka za to že idúúúúúúúúúú , tak držím palčeky nech idu idu idu a neboj ked na stehnách nebude tuk , vezme ti aj dačo z burška hihihi 😀 😀 😀
No chodím sem často no nič nové nik nepíše , ked som tu ja , tak zvačša sama .... a to ako načo , to ma nebaví drkotať tu o ničom , bez možnosti podebatiť 🙂
Ahojte 🙂 juj ako je krásne a ja mám náladu pod... 😝 dostala som ms a odkedy mám Ninku tak mám strašne silnú to sa aj bojím prvé dni niekam ísť a predtým som ani nevedela že mi niečo je 😝 😝 no ale prežijem
@livia333 moja nič si nerob z takých rečí moja má síce ešte len teraz 9kg ale to mala aj tá steršia v jej veku a to by si ju mala vidieť teraz čo je to za babu zachvílu aj jej začnem počitať KJ 😀 😀 ale nie ona si to už začína uvedomovať a dáva si pozor,ale ved sa vyvíja a je aj vysoká . Každý jej háda o 2 roky viac.
@livia333
@nanika mne tiež väčšinou vyskočia sacharidy no a tuky tak si pomaly kupujem nízkotučné aj ked to do mna moc nejde 😝 ale už to je úspech,že mám nad sebou kontrolu 😎 😎 a včera som neodolala a večer som skočila na váhu a vyzeralo to na ... 😎 🙂 tak dúfam,že to do pondelka nepototo.

ahoj te baby. Preberate zoo. Do bojníc by išla hned, len neviem,či bude súhlasit manžel ☹ .