Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@mirmaj hmmm aj ja som si myslela ze nevydrzim ze je to malo ale musimpovedat ze ma to zasitilo perfektne niekedy som si ani veceru nedala taka som ssa nejaka najedena citila.... a ako doplnok som si davala ten taky tabletkovy jablcnyocot s chromom a vlakninou ten tiez super lebo ja som strasne na sladkeee aj na kila by som jedla a toto mi pomohlo aspn zadrzat chut na sladke 😉
@lucka527 jedalnicek je velmi chudobny :( Absolutne nepokryva dennu davku prijmu ani pre chudnuceho. Schudla si tak, ok, neberiem ti to. Ale tu na fore mame vacsinou problem, ako uz tu baby spominali prave so spomalenym metabolizmom z nizkeho prijmu stravy a nekontrolovaneho jedenia sladkeho. Je uzsasne, ze si mohla cvicit dokonca 4x do tyzdna. Ale spravne si poznamenala, ze teraz uz nemas strazenie, takze vtedy si ho mala. Vela z nas takuto moznost nema. Ja som doteraz necvicila, schudla som tolko co ty, ochabnutu teda kozu nemam 🙂
Baby neblbnite, myslim, ze tymto sme si uz vsetky presli, hlavna vec je naucit sa jest, nie hladat, ako schudnut a hladovat, co? 🙂
@nanika To si veľmi múdro napísala, bo tiež som mala obdobie že som skoro vôbec nejedávala, len somariny zeleninu a minimum ostatného a aj tak nešla ručička na váhe dole, a dostavili sa samozrejme zdrav. problémy. Ale ked som sa začala stravovať normálne + s rozumom tak ručička sa hned pohla a bolo mi podtstne lepšie 😀
@petaboo vidis, ale vacsina ludi s takymto jedalnickom schudne. Ale co potom? Navysi sa prijem a hop, zrazu sa tie kg akosi nenapadne vkradnu spat 😕 😠 Takze ono, schudnut sa da z cohokolvek, ak sa rapidne znizi prijem potravy, ale jest ta to do zivota nenauci 🙂 Ale mas krasnu stihlunku fotku, asi nemas viac ako 20 rokov 🙂
kocky ja som sem uz pisala, ale asi len teraz prisiel moj cas a idem na to seriozne 🙂 chcem schudnut 5-6kg..komu mam poslat udaje do tabulky?
no dnes si pisem co pojem , ale pocas tohto doobedia asi skoro nic ...idem na pohovor o pracu a nedam do seba asi moc toho.....
inak ja uz nebudem robit ziadne dietovanie , to je o nicom ..dokazila som si metabolizmus sama a teraz som rada ,ze su na konikovi babizne co mi pomozu ,aby som zabojovala a nejake kg schudla ...
a komu to mam poslat ?
no ved to a keby sa to vrati iba raz ,ale aj 5 nasobne
@fabula nanika ti odpovedala🙂 a posli to @yennn
@ivanka85 kludne do IP-cky🙂
@nanika vies co chcela by som mat ten dar aby som bez emocii takto niekomu odpisala 😉
ja to nechapem,jasne ze by som chcela mat postavu 60 kil a a zavidim babam ktore sa neprezrali do podoby ako ja ze mali nejaku kontrolku v sebe, ale preco nie su "citlive" resp. keby si tieto kocky co nam sem obcas hodia prispevok ake su stihlucke, precitali aspon jednu stranku o com sa tu bavime, tak by zistili ako sa stravuju 😠
Ja mam sestranicu ma 172 cm a 50kil rocneho synceka ktoreho este koji a je zufala ze je taka chuda a to sa stravuje takym sposobom ze aj tri napolitanky denne a teda hocico pozerie a nepribera. Ja som sa stravovala podobne akam som to dotiahla??? 😠 Ona sa vazne zamysla nad tym ci nieje chora, lebo uz nevie co so sebou ☹
@nanika inak este jedna vec co mam robit ked mi je momentalne uplne na prd ked mam zjest zeleninu az ma napina a s masom je to podobne 😠 momentalne sice stale idu kila dolu ale jedine co dokazem dodrzat su ranjaky desiata a obed a to ten konzumujem az o tretej a potom mi je vecer uz "zle" tak nezjem uz vobec nic a teda dodrziavam pitny rezim 😒 ja viem ze je to zle ale nejaky mam vratky zaludok, som myslela ze mi bude tak ako pri Lukaskovi a asi to bude ine, vtedy som absolutne nemusela sladke a skor maso mi chutilo a teraz by som zrala na kila len sladkosti 😠
nech uz mam po prvom trimestri 🤐
@sevzuz co ovocie, aj to nejde? Ked ti nieco nechuti, nejedz to, skus sa ponurat niekde na nete, kde su recepty, mozno na nieco dostanes chut 🙂 nevolnost prekonas, ked budes mat nieco male rozjedene, ja neviem, bebe dobre rano prezijes, ked budes ten jeden balicek cely den po kuskoch chrumat, to postupne jedenie a nikdy prazdny zaludok, to by ti mohlo pomoct 🙂 A hlavne nejedz narazovo 🙂
Bez emocii? No, kazda mame pravo na prispievanie vo fore, tak co? Je jasne, ze baby, ktore nikdy nemali problem s vahou a davaju dole len tehu kg a je aj vysoka pravdepodobnost, ze potom uz zasa budu dalsich x rokov stihle, nepochopia baby, ktore maju dlhodobo nadvahu a pasuju sa s tym a zozieraju uz roky. Ja ich neodsudzujem, ale proste prist niekam hadzat taketo a podobne prispevky mna osobne urazaju. Lebo tu par dievcat venovalo svoj volny cas a nervy tomuto foru, do nemoty sa vysvetluje, ze treba jest, treba zit a potom sem niekto hodi fotku, z cista jasna, to pre mna nie je motivacia, to pre mna je ponizujuce... Jedna fotka pokazi mesiace roboty, presviedcania a prace s ludmi. Lebo to nase chudnutie je naozaj beh na dlhe trate a zaklad je sa naucit jest a zvladat stres, neprejedat sa, co som napriklad ja este stale nezvladla, ale bojujem zubami nechtami 🙂
všetkým vám prajem pekný deň, 🙂
Ospravedlnujem sa, ak som tym dlhsim prispevkom niekomu ublizila, ja vas babenky, kazdu jednu, co tu chudneme a vzajomne sa podporujeme, obdivujem a drzim prsteky, aj ked ste sem prisli schudnut len 5 kg z tehu vahy, alebo 40 🙂 Nechcela som, aby ten prispevok vyznel, ze vy, nase par kg stihlotky sem nedajboze nepatrite, alebo vas tu nemame radi 🙂
@nanika ahoj, myslela som na teba, no mám sa tak všeliako, nejako mi to nejde, tak akoby som chcela, a vo všetkom sa to potom odráža, asi si dám od všetkého pauzu, a začnem trošku riešiť svoje vnútro, ale veľmi sa teším ako vám to tu ide, aj ked neprispievam, bohužiaľ, nemám na to teraz žiadnu silu a nechcem sem písať nič demotivujúce,
@jojina11 Ja som na tom podobne, Ema je cely den len v satke, aspon ze mi tam aj zaspi raz, dvakrat za den, idu jej tri zuby a prave som ju uspesne odstavila. O mojich prsiach, este nespamatanych a bolavych radsej pomlcim 🙂 A s tym vnutrom mas pravdu, kym nemas upratane v hlave, v tele sa upratovat neda 🙂 Ja momentalne neratam, snazim sa jest, ale neprezrat, co sa mi nie celkom a vzdy dari, lebo ten poriadok v hlave nie a nie urobit poriadne. Ale sladkosti som malemu uz dojedla, tak nemam co, snad bude aj lepsie 🙂
@nanika jasne nanika..plne s tebou suhlasim...tiez som si to pomyslela ked som citala ten prispevok...baby neblbnite...tie co ste si tym zatial neprasli tak to ani neskusajte...🙂 budete sa najskor obmedzovat az v konecnom dosledku dojdete do stadia ze zacnete jest vsetko znova a priberiete este viac...Nanika ty si moj clovek...my mame lepsiu cestu....dokonca aj na tej mojej uz zasa svieti slnko🙂ale psssssss🙂
@nanika vcera si tu asi nebola cely den...ze??? som tu na chvilku bola a ty nikde🙂 u mna tiez robi psychika svoje...ale teraz som celkom v pohode....mojou chybou obrovskou bolo slane jedlo....vela som ho teda nepojedla ale vody asi zadrzalo dostatocne....teraz uz znova cistim telo...zasa dost zeleniny,masko kuracie...ale aj pecivo ako vzdy....sladkosti len mala kococka 75=cokolady ...inak aj teraz su tu na stole tycinky...idem ich odlozit..🙂
akoze tak sorry ze som sa vam tu vtrela ale aj tak si stojim za svojim tento jedalnicek je dobry zdravy schudnes pri nom nepriberes nazad .... hmmm ale vidim ze tu je o inom skupina tak drzim palce pri chudnuti..majte sa

@lucka527 len som chcela vedieť že koľko asi po pôrode si zasa takto super vyzerala 😉 ten jedálniček vyzerá fajn, len neviem koľko dlho vydržím obedovať len šalat 😒