icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

nanika
6. máj 2011

@zuzuh ja teraz citim tvoje emocie, je mi z toho tak trocha do placu. Ale to znova pozretie si zasad na chudnutieako ti urcite pomoze. Verim tomu, si silna osobka 🙂 A nemas zac, na to som tu, treba to vyuzit, lebo tiez tu nebudem vecne 🙂 Musite sa vsetky odpratat, kym schudnem, kolko este potrebujem, ale mozno to bude este do buduceho leta 🙂

macekovam
6. máj 2011

@nanika @sevzuz ja si myslim ze ked si porodnika zaplatis tak musi prist aj ked je mimo sluzbu...preto je zaplateny 😖 😖 😖

nanika
6. máj 2011

@macekovam no, ale zasa, nie vzdy ma clovek tolko casu 🙂 Ale zasa, baby, co by som pre vas nespravila 🙂 Mati, dakujem, len ten dekolt je cim dalej horsi, snad uz nema ani z coho ubudat, ale cm mam uz velmi dlho rovnake a to som prestala aj kojit. Ale na pohlad, ajajajaj

katkav
6. máj 2011

@nanika dobre zimne ponozky do pordprdy to spravia 😀 😀 😀 zbijes ma? tesim sa 😉
to su manzelove rifle, ci tvoje? lebo ich mas ako teplaky 😉

mirmaj
6. máj 2011

@nanika waaw vyzeráš super, a máš aj pekne vypracované brucho, ty vôbec necvičiš??? a myslím si že už ani nemusíš vôbec chudnuť vyzeráš naozaj krásne 😉 obdivujem ťa, ked si spomeniem že na začiatku roka si začínala cca na tej istej vahe ako ja a kde si ty teraz a kde ja 😝

idris
6. máj 2011

@nanika jeeee to je krásny výsledok ;)

nanika
6. máj 2011

@katkav to su tie rifle, co som sa s nimi fotila na grupefoto na vianoce u nasich, ledva som ich zapla, mam to na flicri 🙂 Ano, to su tie manzelove rifle 🙂
@mirmaj @zuzuh som cvicila len asi 40 brusakov denne, odkedy chodim na slender, to na brucho 0 bodov som necvicila vobec, teraz zasa troska zacinam, tam mi cm vobec nechcu ubudat.

Chcem ale upriamit pozornost, co sa tu rozpitvavalo, nie, schudnutim a necvicenim vobec nemusi ochabnut koza, zalezi na genetike, ako clovek rychlo chudne a dajme tomu, ci pouziva nejake masazne hubky, spevnujuce gely a mlieka, ja som z toho nerobila nic okrem obcasneho kratkeho cvicenia brusakov a par krat som sa vydrhla s drsnou rukavicou. Ukazte prstom, kto ste vraveli, ze necvicenim mi ochabla koza, no?!

nanika
6. máj 2011

@mirmaj este k tebe, prosim tak, kde by sme boli, keby sme sa porovnavali? Ty este len cakas na svoju prilezitost, verim, ze po lete budes okolo 70 kg, ja tomu verim 🙂

macekovam
6. máj 2011

@nanika aleee...sak ho kazdemu neukazujes 😀 😀 😀 😀 ucel splnil fantasticky...tak co...no no...uz sa tolko nekritizuj...🙂je pravda ze dnes vyzeras horsie ako zajtra ... 😅 😅 😅 ale zasa lepsie ako dnes lepsie ako zajtra...nie??? ja mam kozenky 108 cm a ucel nesplnili vobec...kojila som 1 mesiac a to som bola rada ze kojim... 😅 ale zasa je pravda ze keby chcem tak sa ich zbavim rychlo...ale nechcem....ked uz narastli nech su pokial ma neomrzia...potom,ked ich stratim ich uz nedofuknem 😀 😀 😀 😀 a sfuknut ich mokem kedykolvek 😉

nanika
6. máj 2011

@macekovam by soms ti taky objem netipovala, uz podla fotky tvare vyzeras na o mnoho menej 🙂

macekovam
6. máj 2011

@nanika no...ale to mam az pod urovnou brady 😀 😀 😀 😀 😀 tam fotka nesiaha 😀 😀 😀 😀

zuzuh
6. máj 2011

Chodi niekto z vas na chudnutieako na forum?
Neviem sa tam nejak zorientovat.

nanika
6. máj 2011

@zuzuh co potrebujes konkretne?

zuzuh
6. máj 2011

@nanika No chcela by som sa niekam zapojit - hlavne do nejakej diskusie ohladom jedalnicka a stravy.
Potrebujem nejaku inspiraciu.
Vsimla som si ze tiez tam nahlasuju vahu- nevies kedy?

nanika
6. máj 2011

@zuzuh tam si kazdy zalozi svoju temu a vaz sa, kedy ty chces, ajn si do nej nahodis jedalnicek s poznamkou, nech ti to niekto skontroluje 🙂

zuzuh
6. máj 2011

@nanika Papkas chlieb okren ranajok aj pocas dna.
Ja sa snazim len na ranajky ale s vecerou mam problem.
Napisem ti priblizne moj jedalnicek - skus mrknut :
Na ranajky chlieb, nizkotocny natierkovy syr linessa z lidla, sunka a okolo 150g zeleniny - mix - zvycajne cinska kapusta, paradajky, uhorka a olivy
alebo si dam tuniaka v olivovom oleji - cibulu a mix zeleniny
desiata jogurt - biely a don ovocie a obcas aj ovsene vlocky ak som velmi hladna alebo len samotne ovocie - napr. jablko, pomaranc, baban
obed :kuracina dusena so zeleninou - mrazenou a zemiaky alebo ryza, alebo pangasius na masle 😉 a zemiaky a mix cersvetj zeleniny, alebo cestoviny s niecim ale snazim sa bez tucnych syrov., obcas nejaka polievka - najcastejsie vyvar s cestovinou alebo strukovinova so zemiakmi.
olovrant - nieco z toho co som pisala ze mam na desiatu
vecera : ??????
a tu koncim s fantaziou
Takto vyzera moj den ak mam dostatok casu na jedlo a nie som mimo domu.

janca13
6. máj 2011

Ahojte 🙂 ale ste toho popísali ved ani čítať nestíham.A ja som včera pos....celý môj deň a bol taký super 😔 baby ma tu navnadili na svalovicu tak som si pekne dala rýchlu chvôdzu asi 1.5 km juj nôžky som si super cítila krásny pocit ,aj papať sa mi dobre darilo a večer dobehla suseda doniesla zákusky,lebo majú dneska svadbu a ja som automaticky po nich chňapla a zožrala som 2. 😠 😠 a bolo po peknom pocite.No a v noci mi bolo z nich zle,ale tak mi treba!!!! 😝
@nanika ty provokatérka 🙂 🙂 priznaj sa,že si v tejto téme len preto,že je tu dobrá partia báb 🙂 🙂 vyzeráš úúúúúúúžasne fakt dúfam,že sa aj ja toho dožijem a budem sem môcť hodiť takú fotku 🙂 😉
@macekovam no ja by som si tu medzeru medzi nohami musela asi vyrezať!! to môžem len snívať 😉

nanika
6. máj 2011

@zuzuh ten tuniak je dobry na veceru, alebo olovrant. Chlieb koncim jest olovrantom, ale ak mas dve vecere, ze jednu o siestej a potom ides spat dajme tomu o desiatej, tak o osmej sa zasa najedz, ale uz nie ten chleba. Ranajky ok, neviem, kolko chleba to je, kolko sunky, na ranajky mozes kludne aj 80g chleba, normalne nalozit na to sunku a syr, nie len postrasit. Ak nevladzes, uber zo zeleniny troska.
desiata ok vsetky verzie. Ak ti v konkretny den nechuti a zjes len ovocie, nic sa nedeje.
Obed, tak robim aj ja, ale momentalne s krajcom chleba, alebo rozkom, som leniva si uvarit cestoviny 🙂
olovrant: cottage, tvaroh s lekvarom, mozarellku, oblozeny chlebik, knekenbrotik s natierkou, jogurt...
Ale treba to naratat, aby si vedela, ci nejes malo 🙂

nanika
6. máj 2011

@janca13 Janci, som prave poobede a skoncila vo mne jedna susienka a poskulujem po kavenkach, ale pri takej reakcii na moje foto si veru tie kavenky nedam 🙂 Dakujem 🙂 My ideme zajtra na oslavu ku sestre :(

fabula
6. máj 2011

@nanika pridavaj fotky na kazdu stranu ,mala som chut na nieco a uz nechcem .....posobis motivacne ...hadam aj niekedy budem mat taku postavu ....

nanika
6. máj 2011

@zuzuh porcia by mala byt na tu kuracinu a rybu 100-150g na surovo, priloha si ako zo skolskej jedalne, ak si pamatas. Nemalo by ta to uplne zasytit, tak na 90% a ten zvysny hlad dotlacis tym salatom. Obed by ti mal kaloricky vyjst 1600-1800 kj, podla toho, ako ti vychadza zvysok dna, ranajky kludne tiez1500-1800 kj. Takze ak mas len lahke druhe jedlo, bez polievky, nebude to mat tolko kj. Zmesti sa kludne tanier polievky nemastnej a s troskou zavarky 🙂

janca13
6. máj 2011

@nanika vieš,ked mna najviac to naštvalo,že s keksíkmi som už vysporiadana jednoducho si nedám ,akurát ked mám ms tak by som aj cukrovkára znásilnila takú chuť mám na sladké 😀 😀 😝 ale to sa snažím dať si radšej hrozienka a tie cmúľam.

nanika
6. máj 2011

@janca13 ja momentalne idem tak, ze jem, na co mam chut, ale snazim sa udrzat na uzde. Takze z toho balicku keksikov si dam ak prezeniem, tak zo 100g 50g. Obycko susienky, ale take dobre 🙂 Tie kavenky a kakaove rezy som kupila muzovi, takze uz vydrzim len do piatej a on si ich do zajtra zosrotuje, nebudu ma pokusat. Ked varim malym krupicu, tu si nedam, akosi mi ani chut nejde. U mna plati to, ze odopieras si, odopieras a zjes nieco ine a nakoniec zjes toho za furik aj s tymi keksami 🙂

nanika
6. máj 2011

@fabula lepsiu moja, lepsiu, lebo ja coskoro zaspim na vavrinoch a vy ma prevalcujete 🙂

nanika
6. máj 2011

@zuzuh http://www.chudnutie-ako.sk/jedalnicek-na-chudn... tam si pri rolovani vsimni vlavo pri tej rozbalenej moznosti jedalnicek na chudnutie ukazali jedalnicky po dnoch, mozes sa inspirovat 🙂 Je to stylom cca 1200 kj na jedlo 6x cize cca 7000 kj, je tam cely tyzdne plus viac 🙂

z.vrablova
6. máj 2011

neviem ako vy, ale ja odkedy som zacala nemam absolutne chut nasladke,... a to akurat aj koncim ms... zmenilo sa to aj u vas casom??
@nanika... na fotke vyzeras uplne uzasne... ja mam taku podobnu motivacnu na chladnicke... 😉.... a tiez si myslim, ze tych par kg navyse s nami zdielas len kvoli dobremu pokecu... 😀

janca13
6. máj 2011

@nanika
@z.vrablova no ja kupujem sladkosti čokoládové a také ja nemusím ja skôr také suché ako marína kekse a be -be tak ma to ani neláka a teda snažím sa mať rozplánovaný deň čo môžem zjesť a čo nie a hlavne pravidelne tak ani teraz neviem či mi nejde na chuť sladké alebo ked nemám nachystané tak nejem 🙂 no pokiaľ teda nenabehne suseda zo zákuskami!!!! a to včera nám doniesla za to,že sme jej aj s mojim mužom robili obložené misy a zajtra donesie výslužku 😠 😠 asi pustím psa!!!

nanika
6. máj 2011

@z.vrablova ano, prve tri mesiace uplne bez vynimky, darilo sa mi odolavat, chute neboli, ptoom prisli strasne krizy 🙂 Tak si radsej dam kazdy den aspon susienku a mam pokoj. Ale urcite si dam aspon tortu zajtra 🙂

nanika
6. máj 2011

@janca13 dufam, ze mas aspon vlkodava 🙂

z.vrablova
6. máj 2011

@nanika ... uz sa tesim ☹ ... a kedy si zacala? v tabulke ta tusim vidiet az od januara...