Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ten princip dat si kusok sladkeho kazdy den presadzuje aj yennn, ale je to zradne, lebo je len velmi tenka hranica si kontrolovane dopriat a neriadene sa prezrat 🙂
@nanika no ved to je to čo ja nezvládam ten jeden kúsok a dosť 😠 😠 ani neviem a zjem všetko čo predo mnou neujde tak ja zatiaľ radšej nepokušam no možno časom tiež niečo zobnem no a mňa skôr lákajú take domáce buchty,slíže s makom .... 😝 😝 a skôr ma láka jesť sladkosti v zime ked sa po večeroch nudím takže budem musieť na zimu niečo vymyslieť ,teraz vybehnem von a je to 😎 😎
@nanika ... to sa aj ja poznam... ja som ladovala takmer denne sladke, popri malej doma bolo vkuse nieco... ale Kristinka nie je moc na sladke, odhryzne a da mne... tak teraz to pekne zbieram a ked dojde manzel z prace, ma pripravene na kopke... 😉
Ja som inac taky pripad, ze ked sa do niecoho pustim vazne, tak sa snazim ficat na 150%, preto ani myslienka na nieco nezdrave... u nasich len citam etikety a robim prednasku, ako nezdravo sa stravuju... pre moju mamu bez zaprazky nie je polievka, zahustuje 33% smotanou, robievaju doma bocik, slaninu, klobasy, drzky, huspeninu (v panelaku 😀), z takeho prostredia ja pochadzam... nie je divu, ze oco aj mama beru lieky na vysoky tlak, otec ma este aj DNU, a ja so sestrou obezita ako vysita... snazim sa teda aspon malu uchranit, nech na nej neskusaju ziadne ich zvyky... (zatial uspesne)... a ja si k nim nosievam dozy s nalepkami, ked sme dlhsie... 🙂
@z.vrablova ano, poznam, ale este nerobia tlacenku a hurky ako nasi looooool U nich ine jedlo ako segedin, perkelt, fasirky, svieckova, kura plavajuce v tuku a ine "lahodky" nie je jedlom. Plus salaty, tucne natierky, kopec masla, tucneho syru. Proste, inak som to brala, ked som s nimi byvala, ale tak sa mi vidi, ze to bolo este take light a teraz viac pritvrdili. A na mna pozeraju, ze som priserna, ze muzovi a detom nedoprajem. A mm ma div na kolenach neprosi, nech tam nemusi ist, lebo ked ideme aj len na kavu, otec nakraja slaninu, klobasu, syr tvrdy, salamu a vynukuje :( Zacala som tam normalne nerada chodit :(
@z.vrablova no to aj moja mamina fičí na takej strave a moja lucka tá má tiež nábeh vyzerať "ZDRAVO" ale je v období ked pokukuje po chlapcoch a začína jej vadiť že nie je super štíhla,takže dala si také obmedzenia že sladkosť len doobeda ,viac zeleninky a poobede viac menej zeleninu ,jogurt, mäsko a čuduj sa svete ona schudla za mesiac 3kg.Bude to asi aj tou zmenou v strave a aj tým že rastie .No a ten môj drobec tak tej stačí len cici tá by ani nič iné nemusela 😝 🙂
zaujimave, ze ked das detom vybrat, tak uprednostnia zeleninu pred masom 🙂 Ja teraz kazdy den musim k obedu varit na panvici nejaku bielkovinu a kopec zeleniny nechat osmahnut, lebo ema bez zeleniny ani nevie, ze jedla, nepaci sa jej jest polievku alebo cosi ine k obedu 🙂
@z.vrablova Vau Zuzi-takt o ta obdivujem ako to uzasne zvladas,na jednotku. Nosit si dozu so zdravym jedlom k mame na navstevu ked oni sa napchavaju nezdravymi dobrotami, na ktore si bola zvyknuta, stoji urcite vela namahy 😅 Ide ti to uzasne 😎
@z.vrablova super si zmenila svoje navyky,aj ja chodim na dlhsie prechadzky,az hore na šalgovik,do kopca,funim jak pes,snazim sa ist rychlejsie ako pred chudnutim,ale pomaha to,lepsie sa mi chudne a citim sa super-taka lahsia 😀 Ozaj,kedy pridame k tomu nasmu chudnutiu korcule? 😀 Ci si este neskusala po 5 rokoch sa na ne postavit? Ja by som rada sla 😅
@nanika nerobim si z toho nic, trosku som zjedla, som spokojna, lebo som puding nemala tusim od januara 😉 vsak zajtra zase nastupi moje stihle ja a nedam si, aj ked to nebolo velmi sladke, som tam dala malicko cukru. Doma nic nemame, musim ist do obchodu, ale maly sa pred chvilkou zobudil, tak ma vela energie, pojdem ho von znicit a potom pojdeme nakupit, ked uz bude unaveny 😉
@katkav srandicky, srandicky, aby ta tu nahodou kolace buduci tyzden necakali 🙂
ze mi rifle seknu, uno-nuno 🙂 Ako tak kukam, takych 5 kg a budem zasa menit satnik, co sa rifiel tyka 🙂
A tie po krpatom povyhadzujem, na toto medziobdobie mi ale sluzia skvele. Mam skor chlapcensky typ postavy 🙂
@nanika no ja som ten puding robila z bezlaktozoveho mlieka, plus bol riadne riedky, skoro ako vtacie mlieko, o nieco hustejsi, ale tak zjedli sme kusok a uz nevladze ani maly ani ja. Asi som uz od sladkosti dost odvykla. Plus ma boli zub, tak to ani nejak sladke nemoze byt, lebo vtedy vidim vsetkych svatych. K zubarovi sa bojim ist, aj kvoli vrtaniu, aj kvoli tej cene, z ktorej ma asi porazi, az mi to spravi.
@nanika WOOOW, vyzeráš úžasne! 😵 Ja vážim 65 a vyzerám o dosť horšie ako ty, vážne.
Nejako nestíham baby, dnes mi svokra doniesla obložené chlebíčky. Síce sa lámu pod tým množstvom zeleniny, trošku syra na vrchu, ale bielu bagetu si neodpustila 😒
Musím sa priznať, že keď začnem deň ráno o piatej, tak ťahám aj do druhej-tretej rána. Lebo len keď Mia spí, mám čas na učenie. Inak je strašne aktívna, stále by len lozila a všetko nové obdivovala, takže keď je hore, musím mať oči len na nej.
Poobede si doprajem nejaký malý keksík, večer cukrík a už sa to vezie so mnou... Ale kým nebudem mať kľudnejšie obdobie, tak nečakám úbytky na váhe 😖
ahojte dievcata...ste tu niektora??? som si prave dojedla olovrant...mala om chlieb,tvaroh,sojove kocky a struhanu mrkvu...ani by som si nemyslela ze to moze tak dobre chutit..naozaj..tie co mate v laske sojove kocky tak skuste🙂

U mna to bolo tazke, zacala som s babami od zaciatku, co to bol, oktober? Ale za prve som to nebrala tak na 100% a dopriala som si 🙂 Za druhe kedze som ten povestny psychovyzierac, bolo par veci, ktore som koncom roka nevedela prezriet a tak som to zajedala. Teraz uz neviem presne, ale isla som tusim z vahy 86 kg tusim po 82 kg a potom za dva mesiace som sa vyjedla na 89.8 kg 🙂 Ale to som uz bola taka znechutena, ze som isla na vec od januara sama par dni a potom som sa nechala zaclenit do novacikovskej tabulky, aj ked som uz vlastne novacikom nebola a zacala som od zaciatku 🙂