Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@macekovam awoj, som tu ja 🙂 zatiaľ sa snažím, aj keď predvčerom večer som si musela dať deli, že PMS syndróm už mám, ale na cm mi niečo ubúda, cítim na rifliach čo som mala minulý piatok a dnes. Váha hádam pôjde, ale musím počkať kým príde mrška a aj odíde a to až v utorok príde, dovtedy prežívam príšerné stavy 🙂
A ako čítam, nanika krásne schudla, veď aj tie čísla že 89 a teraz 75, ty budeš moja motivácia, ja som už minulý týždeň videla na váhe 90 a veru mi všetko jedno nebolo. Dôležité je jesť, hoci nevládzem, alebo sa mi nechce. Teraz mám 87,7 tak dúfam, že v pondelok ešte menej. Ako tu vravíte - píšete, prvé kilá idú rýchle dolu, lebo je to len zadržaná voda, tak tomu chcem veriť a potom pokračovať ďalej a hlavne úspešne. Do leta je predsa ešte dosť času, či nie? 😀
@katkav no aj moja tak a niekedy mám až strach,že musí byť hladná ved lieta ako lietadlo celý deň a niekedy skutočne len to mliečko ani čajik nechce ani vodu no a aby zjedla celý jogurt to môžem len snívať .A v poslednom čase mi robí aj to,že kaleráb,alebo brokolicu aaalebo čokoľvek len rozchrúma a vypľuje 😠 😠 ide ma rachnúť
@nanika wow, to co ty tu este robis a kde nosis tie kila??? vsak mas krasnu postavu. Mm bude asi naozaj ziarlit 😉 , ze by ockom mohli aj ini zacat po tebe poskulovat, ti muzi...
Ja na jedine na co som bola v tehu a aj teraz hrda, su moje kozy 😅 ja z mojich chabych mini didi si ich teraz vychutnavam, skoda, ze si nemozem vybrat odkial cm ci kg nemaju ubudat 😀 rada by som si ich ponechala. Tie som si radsej pri prvotnom merani ani nezmerala, nech ani neviem, ake boli a kde skoncia 😅 Ja sa zatial na viac ako kazdodenne prechadzky a zopar brusakov doma nezmozem...ale @nanika si pre mna velkou motivaciu, nevidela som fotku, ako si zacinala, ale teraz je z teba kocka riadna.
Inak vcera mal moj mm narodky, tak som uvarila veceru a upiekla marlenku a este som si vravela, nie nebudem si z nej davat...a po veceri som nemohla :( som si dala...a dnes este stala provokuje v chladnicke :( a aj som si kusok dala....ale nejako som to zahrnula do jedalnicka tak som ubrala inde...jaaaj toto bola dufam uz posledna oslava...ja sa aj zatnem a na sladkosti mi ani moc sliny netecu a neberu ma...ale kolace a zakusky ma vzdy dostanu :((( no nic, este musim vela priucit.
@nanika vyzeras uzasne, gratulujem 🙂 aj ja chcem mat taku postavu ☹ joj, keby len neboli sladkosti 😀 zajtra mame oslavu. saska ma 8 rokov a bude aj torta ☹
dobré ránko, som tu dnes prvá? no nevadí, nebola som tu pár dní, tak musím dočítať, ešte stále sme chorí, ale hádam sa dáme do poriadku, k internetu sa teraz nedostanem, lebo ho okupuje môj syn, večer sa mi už veľmi nechce čítať,
vo štvrtok mala Vladuška rok, tak sme oslávili, bola torta , no jasné, že som si dala., už aby to chlapi pojedli, lebo ja nie som z tých , čo vedia odolávať, ked majú niečo takéto pod nosom dlhšiu dobu, 😠 , ale ved bojujem, to je jasné, u nás sa dosť ochladilo, ale to asi všade, do rána aj mrazíky,no čo už, ja chcem už leto, dúfam, že bude, rozmýšľam, čo budem dnes variť, veru nemám predstavu, dajte nejaký typ, 🙂
@sevzuz
@sonya16
@katkav
@livia333
@katarinasifrova Baby ste zlate 🙂 Neviem, ci mam doma ziarlivca, vystupy mi nerobi, ale zo zaciatku to bolo tazke, mu vadilo, aj ked som isla k nasim, neviem, ci sa uz spamatal, alebo uvedomil 🙂 Neviem, preco mu vadi, ze chudnem, asi preto, ze on nie. My ked sme chudli po mojom prvom tehu, tak sa dostal s vahou na nejakych 87 kg, teraz ma 106 kg, skusal so mnou nabehnut v januari, aj sa mi vysmieval, ze ked on prestane, ja to nepotiahnem a aha 🙂 Teraz by chcel zasa, ale ma skusky, je nervny, zerie sladke na kg, nie je na to dobra doba. A zasa, priznam sa, nechcem vyzerat ako sebec, ale planovat jedlo este pre dalsiu osobu je pre mna dost zatazujuce a ked mm chudne, je nervny ako pes a ja potom s nervami nevladzem, ked nechudne, ako by si predstavoval, tak je to moja chyba a ja nechcem, aby schudol. Zit s chlapmi je velmi tazke 🙂
@janca13 mala sa dokaze krmit sama, skusala si? Nakrajat na mensie kusky na umelohmotny tanierik a strcit pod nos? Niektorym detom to pride zaujimave. U nas je najzaujimavejsie jedlo celozrnne hrube slize a zelenina osmahnuta s prsom na olivaku, potrham, rozframforcujem na tanier a mala zje viac ako ten trojrocny. Ale zasa, ta mi tak je, odkedy zistila, ze existuje aj ine jedlo, ako mlieko a mlieko pre nu prestalo byt zaujimave. Oli mi nechcel jest do roka a pol, bol len na mlieku, potom sa to troska zlepsilo, ale stale je velmi slaby jedak, Ema zje viac, ako on, nieze v jej veku, ale teraz ako 3,5 rocny 🙂
@jojina11 Jojinka, vsetko naj 🙂 Oslavu budeme mat aj my, sestrina ma dnes 10 rokov 🙂 Si zlata, este mam par veci, ktore neobleciem a moj taky tajny sen je obliect jedny rifle slimky, ze 40 velkost, ale obleciem ich asi na pol zadku, to musi byt zle cislovanie, este su aj elasticke, nenarvem ich. No a par veci sice obleciem, ale nie su mi tak, aby som v nich niekam isla a sadla si, stale by som trpla, ze mi odleti gombik a pokazim zips. Najradsej by som este isla 10 kg dole, ale nebudem to silit, taku vahu som este nemala a nie som si ista, ci len nefantazirujem 🙂 Ale jasne, ze som spokojnejsia a viac vo svojej kozi, ako som bola v januari, tie rifle, co som sa v nich teraz fotila boli vyprate, v tom case som ich ani oprat nemohla, lebo by som ich neobliekla uz vobec, tak si vies predstavit, ako take prasa. Troska ma mrzi, ze uznat a pochvalit ma viete len vy, moje spolutrpitelky a pre moju rodinu to nic neznamena, nevedia sa so mnou tesit, trocha ma to boli pri srdiecku. Ale tak zasa som nechudla kvoli tomu, aby mi niekto povedal, ze ako som schudla, ale preto, aby som sa nehanbila ako pes, ked som isla len kupit pecivo :(
@jojina11 co varit, zalezi na tom, co mas doma a co ti zje aj zvysok rodiny. Ja som kupila sparglu, ja ju zboznujem, mam ju rada so zemiacikmi a holandskou omackou, je to rychle a mnam. Ale ak varim len pre nas, pre Oliho, Emu a mna, viem ze Eme urobim naj radost ak bude len ta zelenina s nejakou bielkovinou a tam kludne tu sparglu len tak nakrajam a je dobra tak ci tak. Proste som sa nejako momentalne zazeleninovala. Obcas si dam papriku k chlebu, ale inak surovu zeleninu nejem, len tu kopu na obed osmahnutu. Neviem, co mas doma na varenie 🙂
@nanika ahoj...nekojim ..kojila som len mesiac...mne narastli pocas tehu a zostali mi 2 medicimbaly 😀 😀 😀 predtym som mala obvod 95 max...ked som schudla tak 90 a teraz tych mojich 106-107...nie je to sice sportovy look ale necham si ich pokial ma neomrzia...aspon budem robit vsetko preto aby zostali 😅 😅 😅 u mna beh znamena stratu prs...a lepsie je mat vacsie prsia na pase ako kozky na pase...
ahojte , tak dnes som len tak skocila navahu a nic ani deko som neschudla , vazim si jedlo ,stravjem sa podla semaforov a nic ... normalne mam z toho smutok a depku , aj ja chcem chudnut ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ schudla som zatial iba to blbe kilo a nic ..pripadam si ,ze som odsudena na cely zivot vyzerat ako prasa ................ 😒
@fabula mojka, musis si v prvom rade upratat v hlave. Nemohla si cakat, ze to pojde ako na beziacom pase, kazdy tyzden 1 kg 🙂 Vsetko ma svoj cas. Kolko ti trvalo, kym si si vypapkala vacsi zadok, tyzden, mesiac, rok, dva, tri? Nic nefunguje zo dna na den. Zosumarizuj, co bolo tento tyzden: ms, mas pred ms, viac si sportovala, nejde na teba choroba? Niekedy na to nie je vysvetlenie, ale hadzat flintu do zita mozes, ked sa ti to mesia nepohne. Co cm, neslo cosi z pasa, ci zo zadku? Tyzden je na to sice malo, ale keby, tak by ta to aspon motivovalo 🙂
@macekovam ja som ukoncila cinnost tusim presne za tyzden, najprv cez den, nehladala, v noci sa snad odstavila sama v ten isty den, len este zaspavala vecer s prsom tyzden, ale ked som jej pekne dala ja veceru a do postele flasu, na ktoru som ju naucila cez den, tak uz jej potom nechybalo ani prso pri zaspavani a zaspi pekne sama, ale so mnou 🙂 Neviem na cm som nezbadale teraz po ukonceni kojenia rozdiel, na pohlad ale obrovsky
@nanika mne su deti na flasi...maly sa pred spanim aj naje a aj tak robim v noci 3-4 krat flasu....:(potom mala tiez pije v noci ale aspon uz len vodu...lebo kym bol sirup to bolo aj 5 flias zanoc...teraz jej dam pred spanim vypit sirup lebo caj oni nechcu...a potom ma vodu a ta 1 flasa jej vydrzi do rana...sama sa vycika a spi dalej... 😉
@nanika nanika musim reagovat na tvoj prispevok...to ze si krasne schudla kazdy vidi ale nie kazdy ti to dokaze povedat lebo zavist mu to nedovoli....najma ak vidia ze jes a popri tom chudnes.... 🙂 lebo ti chudi neveria ze jest moze znamenat aj chudnut...mna tiez kamosky vysmiali...ale ked ta zbadaju tak vidis ze zadrziavaju pochvalu nie??? sestra ma lesklejsie oci a tak...jednoducho zaaaavist 😎 😎 😎
@nanika to co si pisala o chlapovi ,to si opisovala mojho ??????? 😨 nemame spolocneho 😨 ale ked si spomenula jeho kila ,tak asi mas len klon mojho 😀 moj je podstate ,,mohutnejsi,, ma tri x väcsie brucho ako ja teraz v 8 mesiaci ...tiez ma odhovaral od chudnutia ,ba priam zakazoval ,po prvych mojich 30 kilach schudnutych sa pridal a zhodil vyse 20 a ja dalsi 20 s nim ale potom sa na to vybodnul a ma vsetko spät aj s pridavkom ...bolo to nervy varit a chystat kazdemu zvlast ,jemu krabickovat a pocitat jedlo na doma aj do roboty ,sebe to iste ....som nakupila krabiciek ,lebo som mu chystala na dva -tri dni ,inac by to neslo,nedalo sa to stihat ,ked som robila na smeny a samozrejme detom zas ine ...teraz chystam iba sebe ,chlap zje vsetko co je v chladnicke ,dcera hladuje -nejedava .maly len suche ....vsetko je hore nohami ...a chlap je teraz spokojny ,lebo som tehotenstvom nabrala a veri ze ostanem takato ,to chce ,ale este len uvidi ....to zas bude boj a vystupy ...... ☹
@janca13 no mne nastastie maly papa vselico ine, jogurty dokaze dat niekedy aj dva, tie lubi, polievky tiez, ryzu skor ako zemiaky, rozky stale tlaci, papa skoro vsetko, ale vzdy ked ma chut tak pride a taha mi tricko, myslela som si, ze takyto velky drobec si bude pytat uz iba pred spinkanim a houby. To bude vela placu, ked ho budem oducat. Asi budem plakat s nim. 😉
@nanika jasne, ze to cloveka mrzi, ak ho rodina nepochvali, tak ta budeme chvalit my a casom snad aj oni, ked budes este sebavedomejsia, lebo je to kus prace, co si odviedla a dolezite je, aby si sa ty sama z toho tesila a lepsie citila, ved to nerobis kvoli nikomu inemu, iba kvoli sebe a svojmu zdravicku.
@fabula neboj sa, mozno ten ubytok na vahe uvidis uz zajtra. Predpokladam, ze vecer uz sacharidy ine ako v zeleninke nejes, pijes dostatocne a ak si mala semaforiky zelene, tak to urcite pojde dole, nechci chudnut viac ako kilo, alebo pol kila za tyzden, to zavana jojom a to predsa nechceme. Clovek musi byt pri chudnuti trpezlivy, sem tam vaha stoji, ked si telo zvyka na ubudnute kilecka....sama vies, ze ak schudnes 30 kil za 3 mesiace, tak budu pravdepodobne hned spat. Pomaly dalej zajdes, aj ked viem, ze kazdy by chcel vsetko hned 😉 clovek je uz raz taky. Do konca maja budes podla mna dvojciferna. Skus si dat ciele, ktore su realne, nesustred sa na to, ze musim schudnut trebars 30 kil do konca leta, ale ze tento mesiac skusim dat dole 3-4 kila, dalsi zase cca 3 a postupne to pojde pekne vsetko prec, uvidis, zvladnes to. Je lepsie ratat aspon s rokom chudnutia ako s par mesiacmi.
@jojina11 vsetko najlepsie Vladuske 😉
ja si dnes robim pangasa na pare a k tomu celozrnny kuskus a zeleninku, manzelovi som spravila segedin.
@katkav @nanika ďakujem babule, nanika viem, že ti je ľúto, keď ta doma nepochvália, možno ti závidia, že ti to ide a , že je to už fakt viditeľné a vnútorne sa zožierajú ako ti závidia,. ale určite také povzbudenie od blýzkych je na nezaplatenie
a dík za rady musím ešte do obchodu tak sa kočky držte

@nanika Ja odpadnem, vyzeras UZASNEEEEEEE klobuk dolu 😵 😵 😵 😵 😵 😵 , a inak Tvoj muz asi nie je komplet kazdy druhy by mal rad doma takuto sikovnu zensku a on frfle, no dovi dopo, asi je veeeelmi ziarliv, ze? Normalne som sa nasr..a, ked som to precitala 😠 😠 😠 😠 😠