Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@nanika som prave pozrela tvoje fotky a teda, že to aka kocka!!! skutocne tam vyzeras velmi velmi dobre, ja mam nejakych 61,5 ale sa neodvazim odfotit, ja budem takto mozno vyzerat ked budem mat 50 kg
krasne sa ti to podarilo schudnut, a vyzeras tak sumerne 😵 😵 😵 no teda mas moj hlboky obdiv !!!
inak vsetky kocky ste pre mna inspiraciou, x krat som uz chcela chudnut aj sa podarilo ale zase to bolo spat a to preto, ze som len prestala jest.... tu ste to krasne vsetko vysvetlili aj sa to tu casto prebera a tak sa to da lahko zapametat a najme pochopit, ze naozaj je potrebne jest a nehladovat,
ja momentalne som tiez zacala pocitat jedlo cez tie semaforiky, no nie je to sranda 😀 😀 ale vidim tam presne moje chyby, ze som jedla vela sacharidov tych jednoduchych aj zlozenych, teraz s tym bojujem a nevzdam sa pokial nedosiahnem svoj ciel 57 kg aby som obliekla svoje veci, ktorych mam zo dve skrine 😔 viem, ze s vami sa mi to podari
kocky, inak by sa mohol niekto pomysliet, ze na co chcem chudnut ved oproti vam mam musaciu vahu 😅 ale je na porazenie, ked nemozem nic obliect, pred tehu som bola klasicka 38 a kedze som doma na materskej nic si ani nekupujem na oblecenie, stale dufam, ze schudnem, len to dufam uz rok a stale nic, az teraz s vami sa mi podarilo dat dole 1,5 kg pre mna je to uspech... inak ja som stupla, takze je na mne vidiet vsetko sadlo, a najme brucho ale to mame aj v rodine a to budem musiet aj pocvicit 😠
a kolko mam mat nastavene kj na den ked vazim 103 kg ? ja mam 8000kj to som citala ,ze ked ste tak velke , tak by to malo byt takto .... ale radsej sa spytam vas ,predsa tomu rozumiete lepsie a mate za sebou aj vysledok ... fakt mam depku ,ale nebudem vas trapit mojimi pocitmi 😉 .... najradsej by som uz nikdy nejedla ... ale viem ,ze je to hlupost. tak idem dalej ....
@kvetka58 mojka, citim z teba obrovsku chut do zivota a s kg zatocit. Jasne, ze kazdy potrebuje schudnut ine kg 🙂 Ale s tym bruchom, never tomu, moja mama ma 160cm a brucho ako v 8. mesiaci, zvysok ako kulturista vytrenovany. Vidis ake mam brucho ja? Nie je to dedicnost, dedicnost moze za to, kde sa nam ukladat tuk, ale da sa to obist. Mame by to brucho zliezlo, keby schudla, kedze ma ostatne telo len svaly, cielene by chudla len trup, cize prsia, chrbat, brucho a podbradok. Ale kedze plati, ze vyhovorka hodna gros, nikdy sa nezacleni ani do kategorie moletka, kedze momentalne ma nejakych 85 kg a potrebovala by aj kvoli cukrovke a tlaku a baliku tabletiek, co do seba cpe s tou vahou nieco urobit. Keby som to brala ako ona, tak varim len same sladke veci a dobrucke veci, lebo to chce muz. Varila by som aj tri chody a jedli by sme to tyzden. Takze kazdy ma to, co chce by som povedala. A ja viem, co nechcem, ked sa pozriem do zrkadla, vidim cca este 10 kg, co mi visi tuk na stehnach, bokoch, chrbte a cosi aj na bruchu, mam to v oku, nie je to prehnane, viem, kolko som schudla, kolko to bolo od oka z tela dole, tak viem, ze budem bojovat do konca, aby som padla na 65 kg, nech sa aj mm so mnou rozvedie, o com je potom nas vztah?!
@fabula na veceru mozes mat napr. kusok rybky/kuracie prsia/vajicko so zeleninkou, nejaky syr so zeleninkou, alebo kusok sunky so zeleninkou, cottage cheese a k tomu nejaku zeleninku, trosku tvarohu so zeleninkou, proste nejaku bielkovinu a k tomu zeleninku. Alebo biely jogurt si nalej na nejaky salatik. A co sa toho prijmu tyka, skus si dat 7500 alebo 7200 Kj, aj ked si myslim, ze 7000 Kj by ti mohlo stacit. Pri chudnuti ide o to znizit prijem oproti predoslemu stravovaniu, neviem, kolko si jedavala predtym, ci si nahodou doteraz nehladovala. Ak si sa snazila jest malicko, tak v klude chod na 7000 Kj, ak si predtym jedla hory doly, tak si skus postupne znizovat prijem, nech nema telo taky sok a hlavne nech sa necitis hladna.
@fabula ale ved na to sme tu 🙂 Na toto je toto forum, hlavne ako podpora, to, ako na vec je len spicka ladovca, ten zvysok je v psychike 🙂 8 tis je ok, ak ti to sedi na zelene semaforiky je tyzden velmi malo na to, aby sa dalo povedat, kde je chyba, chyba moze byt v nespravnom zaradeni tych potravin behom dna, ako katka hovori 🙂
no baby, dnes je ema hrozna, ide jej 5-6 zubov naraz :( 4 ma prerazene, ale len par mm, alebo cerstvo prerazene a zvysok sa belie pod dasnom, len na rukach, ani v satke, aj na rukach jaci ako sirena a to mam ist na oslavu :( Ja len ze na dnes tu moje poradenstvo konci, opatrujte sa, keby som sem kukucla, tak uz asi odpisovat nestihnem, pa mojky 🙂
@monikapalo @monika.c vsetko najlepsie k meninam kocky 😉
@nanika nanika vies mi pomoct??? som si nahodila dnesnu stravu...zelene takmer vsetko okrem bielkovin... 😅 😅 😅 tie som snes si trooosku prehnala...mam ich 120% 😅 😅 spapala som 100g tvaroh a 190g sojove platky( nahadzovala som ich zo stobu ale az po uvareni...)mala som ich na obed na kyslo...tak neviem ci sa to rata ako 190 alebo inak ked su napite vodou???? 😅 😅 😅 😅 ale nahodila som si 190g....
@nanika no ja jej krájam od malička ,teda odkedy začala sama sedieť a papať tuhú stravu mne to vyhovovalo,lebo sa aj chvíločku zabavila a aj čo to popapala,ale ona je v poslednom čase taká,že len požuje a vypľuje 😠 😠 idú jej aj očné zúbky tak možno preto,len to trvá akosi dlho.
@katkav no ani nehovor o odúčaní ja mám už teraz z toho strach 😅 ja stále hovorím,že budem chodiť aj do prvej triedy cez veľkú prestávku dávať cucnúť 😀 😀 😀 😝
@jojina11 všetko naj malinkej a vééľa zdravíčka 😉
NO baby ja teda aj kojím a moje prsááá sú stále mikroskopické.Teda ani nie prsia,už sú to len kožky. Ja nechápem odkiaľ to mliečko tá moja malá stále ťahá. 😀 😀
@nanika 😲 😲 😲 no padla mi sanka ...mas skvelu postavu, dole klobuk... 😀 😀 😀 😀
Ahojte babulky, prisla som sem pozriet co nove a trvalo mi chvilku, kym som precitala prispevky...je ich tu neurekom 😀 a tie fotky @nanika... no len tisko zavidim...ale len a len v dobrom 🙂 ja som sa uz nefotila ani nepametam...bojim sa fotaku 😀
No ja v pondelok ani vahu nenahlasim...☹ je to fakt bieda...mrcha mi meska uz 3 tyzden a brucho mam nafuknute ako balon...☹ a nechce sama od seba prist... 😠
dodrziavam stravu a aj pitny rezim...denne dam do seba teraz v teple aj 4l vody, lebo som stale smedna...ale dnes som sa postavila na vahu a o 1,5kg mi ukazala + ☹ ☹ ☹ a to cvicim, beham okolo malej a este som denne v zahrade a nieco majstrujem 🙂 no asi zbehnem k lekarovi nech mi pichne vyvolavacku, lebo mi to nepomaha na vahe,len sa pomali vraciam k tej s ktorou som sem prisla ☹
ak budem mat cas, tak sem este vecer nakuknem, ale teraz musim utekat k malej 🙂prajem krasnu sobotu 😀
baby ja sa od vcera premaham uz...vecer ma mm tak nasrdil 😠 , ze som myslela, ze vleziem do chladnicky a zjem celu marlenku, kt. tam este je...ale potom som si povedala, ze nie...kaslem na to...nestoji mi to za to...a dnes rano som sa postavila na vahu a vyzera to tak, ze v pondelok pripisem plusko...ak to bude +1kg tak budem rada...az ma z toho depka dnes prepadla :((( tak som sa tesila, ze som sa rozbehla...ale tie minulotyzdnove zakusky a nestihacky jest tento tt a marlenka...asi spravili svoje :((( som mala chut sa niekam zavriet a revat :((( ale nejdem sa tahat dolu, budem doslednejsia..aj ked dnes som to uz nezachranila...nejako aj doma je striedavo oblacno a ja mam z toho len nervy ☹ akurat sa snazim sustredovat pozornost viac na maleho, lebo aspon pri nom si zlepsim naladu...no noc, pekne sa pozviecham a pojdem dalej, aj ked som bola tak nastartovana a tych 64,5kg, kt. som mala pred tyzdnom som nevidela dost dlho na ciferniku...
@nanika no podobnost s tvojim mm a mojim tam trosku je...Ale ako si pisala, na chudnuti ci kilach vztah nestoji, aj tak ta obdivujem, ako zvladas aj decka a cely ten stres. Inak a co sa rodiny tyka, tak to ta plne chapem...ked som bola chuda, tak mi to doma mama vyhadzovala na oci...ze som urcite chora a nejem...a ked pribudlo nejake to kilo, tak uz kritizovala, ze som pribrala a mam velku rit..a podobne zvasty...takze taketo reci doverne poznam, ja som sa pochvaly snad od vlastnej mamy ani nedockala dodnes..ale to radsej tu nejdem ani rozoberat, lebo toto ma snad stiahne na same dno a odtial som sa uz odrazila, tak tam viac skoncit nechcem...a nie je to ani na taku verejnu debatu... ☹ Na sebe vidim, ake stopy vie vychova zanechat na ludoch aj v dospelosti 😖
Takze si z toho nic nerob,ja stale tvrdim, rodinu si nevyberies, ta ti je jednoducho pridelena..dufam, ze toto nebudu musiet hovorit moje deti...som si povedala, ze budu chvalene a podporovane od nevidim do nevidim, samozrejme s mierou 😅 😀
inak mna este napadlo baby, ked aj sportujete, tak sa stale drzite tych 7000KJ? Pohravam sa s myslienkou, ze nastolim doma rezim, ze 1-2 za tyzden chcem ist cvicit al. na steper...ci na pas...aj ked len tu v Dubravke...lebo ja schudnut velmi chcem, ale hlavne chcem nabehnut na zdrave stravovacie navyky, lebo mi tie kg dolu budu na prd, ak sa nenaucim stravovat normalne ☹
@katkav Dakujem 😉
Vsetko naj naj prajem vsetkym Monikam 🙂
@livia333 🙂 no dufam, ze to bude len tou vodou 🙂 ale trapi ma to, lebo aspon keby ta vaha isla hore z prehreskou, tak by som aspon poznala pricinu...ale takto ked vsetko dodrziavam je to na prd pocit .... ☹ rano sa postavim na vahu a kazdy den je o par gramov na viac...
@janca13 no tusim mam taky caj v skrinke...idem si ho uvarit...mozno zabere aspon ten ... 😀 dakujem za radu .. 😀
@macekovam prepac, nebola som tu. Suche veci, co sa napijaju vodou sa vzdy rataju ako suche, mozes si to odkontrolovat s udajmi na obale. Myslim, ze v napitom stave v tabulkach ani nie su.
@akika722 no, pocas navstevy bolo ok, zabudla, potom som ju este doma ponosila, ponahanala vysavac a v noci ok, zatial nebruci, chudak dieta. Mam taky gel, ale nechce ho ani vidiet, tak to nesilim :(
@hella23 to nic, to je zadrzana voda, v polke ms to skoci prudko dole, len popolavuj, skoda by bola 🙂 To su hormony, len vydrz.
@livia333 to pridavanie pri sporte sa ma uz pytala aj Mata, sedliacky rozum mi hovori, ze podla druhu, kolko a ako casto. Ked mas len posilovacky, ako ja obcas na koberci, nejaky klik, brusaky, nepridala by som nic, aj ked je to kazdy den. Ale pri areobnych, ze vyplujes aj dusu by som asi trosku pridala, ale zasa ked to nie je kazdy den, kludne by stacilo nejakych 500 kj, ale zistim to, teda skusim vygooglit 🙂 To kg plus nie je u teba tuk, netrap sa, je mozne, ze si si tymi blbostami zadrzala vodu, to zasa pusti 🙂
Tak, ako dopadla oslava? No dala som si tusim jednu zemiakovu placku, pol porcie torty po Eme, par slanych blbosti a dve kolieska bagety s nejakou natierkou majonezovou, bolo mi z toho zle, este zalievane sladkou vodou, no fuj, fakt som niekde uz inde 🙂 No uvidime v pondelok, ak bude plus, bude plus, nevadi, nerozkrajam sa 🙂
@nanika ahoj nanika...ty to zvladnes...z jednej oslavy plus nebude...a zas nebolo toho tolko.... 😉 dnes dla stareho rezimu a zajtra minus ako remen... 😀 som si ista...a mala ako??? tie zubky...ako ste to prezili?? davala si aj lieky??? ja davam nurofen...ked myslim ze bolia ...a je dobre...co sa ma chuda trapit.. 🙂 idem na ranajky zatial papapa
@macekovam awojky....som troška happy, dnes mi váha ukázala 86,9, čo fakt oproti tej hroznej 90-ke minulý týždeň je paráda a pritom pomaly žerem 🙂)) Doma sa mm smeje, lebo mu vravím, že "koľko je hodín? Už toľko? To už môžem zase jesť." xixixi A to mám ešte v utorok dostať mrchu, tam bude nejaké to kilo a včera večer pri hokeji som si dala aj nejakú tú tixu :( Viem, nemala by som, ale teraz "pred" mám chúťky... Ale hlavne sa teším, že konečne prvý víkend dodržiavam aj pitný režim, aj čo sa jedenia týka, tam som stále stroskotala 😒 Takže pokračujeme, do leta hádam 75 bude, či??? 😀
posielala som ich yenn a mam aj link na tanulku ,len mi to nejde

@nanika veru moja ...ale sna sa nevzdam 🙂 ....raz chuda budem 😀 ...moj mal strasne velky problem uz ked som mala 99 ,nevedel kolko vazim ale vravia ze nevypadam na tu vahu ,tak mi isto tipoval ovela menej a vravel ze chudnem pre niekoho ineho ,vyvracaj mu to stale ,ked to nechcel pochopit ani ked som sa ohradovala na zly zdr.stav ...povedal ze dobre ze pribrat naspät nemusim 😖 ale uz ani deko dole ,ze jemu sa lubim takato a ze sa mu stracam ....skoro v 100 kilach ??????? ...keby vedel ze tuzim po 69 😀 😀 😀 ale budem rada aj 80 tke ,tolko som nemala nikdy 🙂
A preto urobil aj dalsie mimco ....aby som pribrala ,dovtedy ziadne dalsie dieta ani pocut ,aj ked ja som mala asi po 5tich rokoch este aj pocit ,zeby sme jedno mat mohli ...teraz bude mat dcera 12 a ja babulo ,nevadi ,nech je len zdrave a o ,,ochranu,, sa uz postaram 🙂