icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

macekovam
8. máj 2011

@nanika ty si teda ....ze to vydrzis nevazit sa 😎 😎 😎 😎 klobuk dole...to ja by som nevydrzala...to cely tyzden sa na nu nepostavis??, 😲

macekovam
8. máj 2011

@sonya16 ahoj...sa velmi tesim s tebou...vyborny vysledok🙂ale twix je asi to najhorsie spomedzi sladkosti... 😖 😖 ci nie??? nemas rada este nieco menej kaloricke???najlepsie je nekupovat sladkosti....vies co??, minule som pozerala bez servitky a tam jedna robila ako dezert...ovocie macane v tusim 80% cokolade ...tu cokolaDU ROZPUSTILA V MLIEKU... a bolo...mala bude mat sviatok a asi to ponuknem aj ja🙂 trosku zdravsie a troooosku si dam aj ja....mala hrozno,jahody a neviem co este....
..

sonya16
8. máj 2011

@macekovam nie twix, ale tixy, to je to slané 🙂))

livia333
8. máj 2011

@nanika na zubky si neskusala homeo viburcol cipok? Ja ho medzicasom davam na noc preventivne, cez den sa trapime sem tam..ale to vydrzim a na noc mu davam ten cipok a este viem, ze je chamomilla homeo na zubky...tak pripadne vyskusaj, mozno pomoze...Alexovi sa tlacia prve...ale su tomu tyzdne...tak to dost preziva, to ze kuse do mna, uz beriem ako samozrejmost, najradsej po novom do brady...ale to uz aj dost boli, ked sa snazi sebe ulavit 😀

@macekovam tak dufam, ze budes mat pravdu a nieco hore aj zostane ;)

nanika
8. máj 2011

@fabula Tak to nemas az taku obezitku, klidek, mozes sa drzat na tom, co ti vypocitalo chudnutieako.sk bmi, nemusis oproti tomu navysovat 🙂 Jedine, zeby si cvicila ako murovata 🙂 Jaj, tak ty si asi v prvej tabulke, ja som ta hladala v druhej. Preco ti to nejde, hod ten link sem.

nanika
8. máj 2011

@macekovam ale postavim, ale uz nie kazdy den 🙂

nanika
8. máj 2011

@katkav pridaj prosim @fabulu na sukromku, neposlala ti ziadost 🙂 Fabula, ja som ti neposielala uvodne info na IP? Tabulka je na sukromke, tam treba ziadost na Katku.

livia333
8. máj 2011

@nanika , @macekovam tak to vas obdivujem, ja pekne len v ten pondelok nacupitam na vahu, to len vcera som bola nedockava a zvedava, lebo som dufala, ze snad stagnujem na minulotyzdnovej vahe :( a odteraz radsej uz iba pondelky sa tam vystvream...inak ake digi vahy mate? My mame doma rucickovu...tak by som mozno aj digi kupila, nech sa viem tesit do buducna aj z minim.ubytku...

janca13
8. máj 2011

DObré ránko a vy kedy vstávate?? 🙂 No ja som tiež dneska skočila na váhu čo inak robím len v pondelok a mne vôbec nešla dolu!!! 😠 😠 😠 Nechápem!!!Ale asi 2X som mala bielkoviny len asi na 76%môže to byť tým??Ale ked som si pridala niečo tak mi zase všetko iné povyskakovalo tak som to nechala tak no a zajtra idem kupiť nízkotučné výrobky a dúfam,že to pôjde nejako do mňa 😝 A dajte typ na niečo véééélmi BIELKOVINOVE a málo tukové.

livia333
8. máj 2011

@janca13 mne sa osvedcil cottage syr...a maso...ale zacala som si robit tie lekcie na stobe, tak snad sa niecomu este priucim...baby tu tusim spominali aj egg cheese, ale ja som ho zatial nikde nenasla...pripadne asi tofu...ale moj problem je tiez, dostat sa bielkovinami na 100ku...zato sacharidy mi vyskocia jedna radost, ani neviem ako ☹

inak otazka do plne, ak tu niekto bude doobeda este 😀 co dnes varite?
Musim nieco vymysliet...mam v chladnicke sparglu aj cerstvy spenat..

@nanika este otazka na teba mimo temu, to Oliverovi v pohode vystacilo tvoje mliecko cely rok? Mne totiz Alex nechce prikrmy moc papat a ja ho nechcem nutit, len sa bojim, aby mu to stacilo...nechcem denne tlacit na pilu a "cpat" to do neho...zelenina mu nesmakuje, tak uvazujem, ze ci mu mam dat skucit ovocie, len aby som nedopadla potom tak, ze casom tu zeleninu nebude chciet vobec 😅 Ale to ste ma potesilo, ze ste tu viacere, co ste vylucne kojili dlhsie ako 6 mesiacov...osobne si myslim, ze moje ditko na to nie je pripravene, lebo vsetka zelenina vyskusana (mrkva, zemiak, bataty, cukina) mu len prebehne crevami a ide von v takej podobe, ako som to do neho dostala...

@janca13 nezufaj, do zajtra sa este pohne urcite 🙂 nejedla si moc presolene veci? Nizkotucne? no neviem, ci je ok, ak sa nizkotucne nejedia - ja som len zaciatocnik, to nanika ci katka alebo ostatne babule, co su tu dlhsie budu lepsie vediet...ale ja som zatial po nizkotucnych nesiahla...nemam voci nim doveru a mne to pride ako voda...rozriedena s niecim 🙄 na tomto sposobe stravy by som chcela zostat aj neskor...a aj preto, nechcem zaradovat nizkotucne potraviny...ci robim chybu? Baby poraddte?

macekovam
8. máj 2011

@livia333 ja sa vazim kazde rano....nevydrzala by som to....este aj v zrkadle si stratene gramy obzeram 😅 😅 😅 mam z toho veeeeelku radost ked mam minus hocikolko🙂 😀 je to skvely ppocit...a mam digi vahu....ale nie tu najdrahsiu 😅 ale je super ze ti pekne ukaze kazdy ubytok...a vazim sa vzdy rano,po zobudeni len v nohavickach 😅 😅 😅 😀

katkav
8. máj 2011

@nanika uz ma pristup

katkav
8. máj 2011

@janca13
@livia333 ja som si na zaciatku tiez kupovala nizkotucny tvaroh, jogurty, len potom ked som zistila, ze nestaci len jest 5x denne ale ten prijem musi byt cca 7000 Kj, tak som zistila, ze by som tych tvarohov a jogurtov musela zjest hrozne vela a za prve nechutia tak dobre a za druhe, kym si navysis nizkotucnymi potravinami prijem na ten potrebny prijem, to sa podla mna ani neda tolko vela zjest. Ale ak chces toho zjest viac, tak si kup nizkotucne. Nizkotucny tvaroh mi chutil asi tak ako chuti lepidlo na tapety, hoci som to lepidlo nikdy nejedla 😀 ale tak si asi predstavujem tu chut.

macekovam
8. máj 2011

@janca13 ahoj ja si ako bielkovinu davam tvaroh a mam ho cely na den.... alebo sojove kocky si uvarim....teraz si idem robit sojovu natierku a budem to jest s hriankou....neviem ci je to malo kaloricke ale na zelyny semafor to vzdy nejako vycarujem...

jojina11
8. máj 2011

@janca13 ďakujem moja

nanika
8. máj 2011

@livia333 digi vaha je dobra vec, len kupit si novu vahu znamena, ze bude na nej uplne ine cislo ako na starej vacsinou kludne aj plus 2 kg 🙂
@janca13 medzi piatou, siestou, kym sa posuval cas, tak medzi stvrtou piatou 🙂

Nizkotucne vyrobky, ak to konkretne nie su sladke dezerty, ako jogurty, alebo pudingy, usetris sice na tuku, ale cukru je tam pozehnane, celkovo to tvojmu telu moc neda, co do vyzivy. S tvarohom suhlasim, nizkotucne, no fuj, z tohoto dovodu jem kludne plnotucny, chuti mi a kedze ja mam skor opacny problem, ze mi tuky chybaju, tak mi vyhovuje.

Neviem, ci ste si vsimli, je taka novinka sojova v tescu, nieco ako tofu, neskor hodim foto, zajtra to ochutnam, na dnes uz obed mam. 220g 5 eur/kg vola sa to syrek, alebo tak nejako, zajtra podam ucelene info 🙂 Alebo to tam je mozno dlho, ale vsimla som si az dnes 🙂

Sojove natierky si kupujem hotove, mavaju cicerovu, francuzsku s drozdim hmmmm, mexicku s paprickami, este nejaka? Neviem. Ale Matku obdivujem, ze si ju robi sama 🙂

nanika
8. máj 2011

@katkav Kati diky 🙂

mia258
8. máj 2011

Ahojte 🙂
Riešili ste váženie sa - ja sa vážim 1x za týždeň aj to s takým strachom, že najradšej by som sa nevážila vôbec 😀 Digitálnu si plánujem kúpiť až do nového domu, dúfam že to pre mňa nebude šok potom 😕

Inak neviete poradiť nejaký recept so špargľou? Netuším ako by som ju mohla pripraviť. S nejakou omáčkou? Alebo zapiecť?

@katkav ešte k tej predošlej reakcii na francúzske bagety - veru, tých sa nezbavím už asi nikdy 😀
Aj keď pravdou je, že sú neskutočne úžasné, krehké, chrumkavé, a na raňajky s maslom a zeleninou... mňaaam 😵 😵 😵 No, už som radšej ticho 😅

janca13
8. máj 2011

@livia333
@katkav
@nanika
@macekovam no tak vám dakujem,že ste ma zachránili od tých nízkotučných sprostosti,lebo mne to tiež nechutí,ale už som bola zúfalá že čo vlastne dať a čo ubrať a na tofu som úplne zabudla a pritom syr tofu mi chutííí 🙂 🙂 takže vyhodím obyč.tvrdý syr(lebo tensom mala každy den a asi mi aj preto dosť vyskakovali tuky)no a mliečko a jogurt môže ostať jupííí 😎 .A skúsim aj soju nejako uvariť.Muž mi to síce nebude,ale on sa aj tak stravuje v robote a doma už len večer niečo zobne.A lucke ked poviem že je to extra diétne tak zje na 100% 😀 😀 😀 😀 Váhu mám tiež len obyč.a chcela som si kúpiť ked sa dostanem pod 80kg no ale ste ma riadne doplašili že aj 2KG viac ukáže 😠 😠

janca13
8. máj 2011

No u nás práve skončila riáádna búrka.

livia333
8. máj 2011

@nanika to fakt? My nemame doma staru vahu klasicku...ale kupili sme si taku "stylovu" 😀 😀 😀 http://www.hood.de/img/full/2266/22662904.jpg pre par rokmi, no naozaj to chce digi vahu. Tak nanika budem vychadzat z tvojho predpokladu a dufat, ze tomu tak nebude 😅 je jedno aku digi vahu kupim? Nech si potom netrieskam hlavu 😅 , ze som zle vybrala...ak ste niektora spokojna s tou svojou, kludne picnite do IP 😉

livia333
8. máj 2011

@janca13 ja sa chystam na chvilku s malym von...lebo uz teraz doma nepospi, tak nalozim do manducy a chvilku pochodime...tak snad stihneme pred dazdom, lebo aj tu sa schyluje 🙄

a este aby som nezabudla, prajem vam babule krasny sviatok 🙂 a som rada, ze som tu na vas nadabila.

nanika
8. máj 2011

@livia333 to je jedno, ja mam na ratanie tuku, ale aj tak pouzivam len vazenie a nic ine, ani pamat nepouzivam, pre mna je to zbytocne. Livka, Oli bol na umelom do roka a pol, do vtedy jedol naozaj len minimum. Do 2 rokov je zavadzanie prikrmov, nevadi, ak je prevaha mlieka, ale zvykat treba, lebo ak to v tomto obdobi nenaucis, moze ti odmietat normalne jedlo celkovo.

Baby, mam kramy :( Co bude zajtra na vahe? No co asi, kedze prisli kramy, pochybujem, ze minus. Ale tak zasa, som rada, ze som sa ich v tomto roku uz dockala 🙂
@mia258 hladaj recept na Holandsku omacku, ta je lahka, jednoducha a chutna a mozno aj mas na nu veci, ale ja som nerobila so smotanou, ale s bielym jogurtom. Priloha stacia varene zemiaky, alebo pyre. Sparglu len osupes, ukrojis asi 1,5 cm zo spodku, das varit, ale nie do makka, ved vies, nacapes na tanier a zalelej omackou 🙂

janca13
8. máj 2011

@livia333 ja mať doma sklenenú váhu tak si musím vybaviť pernamentku u sklenára 😀 😀 😀 😀 No mne môj muž dal študentskú pečať XXL no a ja tak čumím na ňu(inokedy by som otvorila a schňapali by sme ju) a on že čo je???A ja že ??BROKOLICA NEBOLA???? 😀 😀 😎

mia258
8. máj 2011

@nanika ďakujem 🙂 Zajtra asi pôjdem do obchodu, tak kúpim čerstvú špargľu. Ale na tú holandskú omáčku som našla množstvo rôznych receptov. Nehodila by si mi ty svoj, keď budeš mať čas, prosím? 🤐

sonya16
8. máj 2011

ja nevládzem dojesť svoj obed 😕

fabula
8. máj 2011

asi sa dam aj na sparglu, ja zajtra urcite nebudem mat ziadne minus .mozno plus ... uz som taka pesimistka ...az hroza ...
inka mam urcite aj ja zlu vahu , ale teraz vazne okrem toho ,ze vazi ahrozne vela ,raz na nu stupim o kilo menej , raz o kilo viac ,raz pol kila hore alebo dole ...vlastne neviem ani kolko vazim ,tak sa vazim na starej ......

fabula
8. máj 2011

@nanika ,nemozem to najst ten link... asi ho nemam ....... posles mi ho ?

nanika
8. máj 2011

@mia258 hodim 🙂