Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Ahojte kočky... no ten stob... fú, včera som sa zaregistrovala... tie semafory...ach jaj... no napr. dnes som si dala rohlík a také karé ako šunka a hneď 1620 jááááááááááááááááááááááááááááááááj .... a to by som sa vraj mala zmestiť do 5000 KJ, včera som na nete pozerala aj digitálne váhy na jedlo... tak musím zaobstarať... nech som už za serióznu...
ZELENAM SA 3 DEN 😎 😎 no ale chýbali mi tuky tak som tam musela švacnúť(aj sa to bojím napísať)bravčovú masť,ale len tak,že som chlieb postrašila 😅 😅 a vyšlo mi to:B-96 dop.25% skut.25% T-97 dop.30% skut.31% SACH:94 dop.45 skut.44% tak vari nevadí či??
@janca13 ked ti to chuti 🙂 Ale kazdy den by som mast teda nejedla, ako nahradu, ked ti chyba tuk, si radsej nabuduce hrkni olivak, alebo zjedz orechy. Plet, nechty a vlasy ti podakuju 🙂 Za mast ti podakuje len cholesterol 🙂 Oj, zabudla som ta pochvalit, krasne, ide ti to, mam radost 🙂
@nanika tak toto mi dalo chudnite ako... inak to je pekný rozdiel v príjmoch...
Žena
30 rokov
158 centimetrov
67.1 kg
obvod pása 90 centimetrov
Ľahká fyzická aktivita
BMI: 26.8
Čo to znamená: Bude vhodné, ak veĺmi mierne upravíte svoje návyky. Mierna redukčná diéta by vám mohla pomôcť, ale chudnite len veľmi pozvoľna. Nie viac, ako 2 kilá za mesiac. Mali by ste začas celkom systematicky jesť a to v piatich dávkach denne.
Odhad tuku v tele je 26%
Čo to znamená: U ženy je normálne množstvo tuku v tele 18 až 30 percent. Do 35% u žien nad 50 rokov.
Ideálna hmotnosť by mala byť okolo 53 kg
Oobvod pása by ideálne mal byť okolo 64 cm
Podľa ideálnej váhy mate nadváhu 14 kg.
Podľa opaska máte nadváhu najmenej 12 kg.
Pravda by teda mohla byť niekde okolo čísla 13 kg.
Úplná presnosť tohoto výpočtu nie je možná. Záleží aj na telesnej konštrukcii.
Čo sa z týchto čísel dá zhruba povedať?
Ohrozujete svoje zdravie srdcocievnymi ochoreniami, cukrovkou, rakovinou. Chudnutie je pre vás nielen súrne, ale hlavne dôležité! Opasok vám odkazuje: Riskujete svoje zdravie.
Tipy pre vaše stravovanie:
Normálne, bez chudnutia by ste mali denne mali zjesť 9340 kJ, zložených z 52 gramov bielkovín, 397 gramov sacharidov a 64 gramov tukov. Pri tomto príjme by ste si mali dlhodobo udržiavať svoju hmotnosť a zdravie bez zmien.
Vašu miernu nadváhu odstráňte tak, že znížite svoj denný príjem energie.
Odporúčaný príjem energie pri chudnutí: denne zjedzte 7005 kJ, zložených z 98 gramov bielkovín, 191 gramov sacharidov a 58 gramov tukov. Množstvo energie a jej zloženie sa bude meniť, keď budete chudnúť.
Odporúčanie pre cvičenie
Cvičte 3 krát týždenne asi 45 minút pri záťaži 133 úderov srdca za minútu. Svoju tepovú frekvenciu si počas cvičenia stále kontrolujte športtesterom a udržiavajte ju čo najpresnejšie. Toto zaťaženie je pre vás bezpečné a budete pri ňom chudnúť.
Nepridávajte si záťaž, aj keď by sa vám zdalo, že ešte môžete. Intenzívnejšie cvičenie by už nebolo pre chudnutie efektívne. Nezačnite cvičiť hneď 45 minútovou hodinou. Prvé cvičenie stačí 5 až 10 ninút a potom si postupne pridávajte dĺžku tréningu asi po 5 minút. Pri takom cvičení nebudete mať ťažkosti so svalovicou = cvičíte tak, ako to má byť.
inak prajem krasny den babulky 😉 Dnes je vonku zase krasne pocasie. No idem, lebo nas treba pobalit, ideme plavat s krpcom, teda Alex sa bude cvachtat a maminka bude cinkovat s nim vo vode 😀 mam tam najvacsie a najtazsie ditko , len nie najstarsie 😀 😀 😀
dnes idem skusit korculovat aj s krpcom v koci...dufam ze sa nezabijem... 😉
@katkav.. -10kg... super... sikulka, blahozelam...
Pre mna bude minus 10kg len 1/5-1/6, co musim zhodit, nic to vsak nemeni na tom, ze chcem dojst do uspesneho konca... sice mi to bude trvat o nieco dlhsie ako vam ostatnym, som vsak pevne rozhodnuta... 😉
@elina313 ... ja fungujem na prijme 7500-8000kJ denne a chudne mi to... neboj sa navysit... postupne mozes uberat, ked sa to zastavi... @nanika ti dobre radi.... 😉
Ja sa zvyknem vazit 2-3x tyzdenne... len pre kontrolu, tiez neviem vydrzat vazit sa len raz tyzdenne... nastastie nemam maniu vazit sa niekolko krat denne... dnes bol za 2 dni ubytok 700g... tesiiim...
@katkav... ja uz pomaly chytam bronz pocas prechadzky s malou...
Ahojte 🙂
Všetci ste vonku s drobcami a užívate si slniečko? Ja som ráno absolvovala s malou 3 hodinovú prechádzku mestom, teraz sme sa vrátili z menšej. Slnko krásne svieti, chcelo by to opaľovať sa 😀 Ja som dnes v polotieni namerala 28°, takže leto ako vyšité 😵
mam otazku na vas 😀 mozem si primiesat do salatu ananas na veceru? potrebujem sacharidy doplnit ...al. je lepsia volba mrkva? Tak donedavna som sa tu stazovala, ze sacharidy presvihnem jedna radost a teraz nie a nie ich doplnit 😀 😀 😀
baby mam otazku 🙂 som 3 mesiace po cisarskom kedy mozem zacat so sebou nieco robit aby som schudla? 😀 dik
@z.vrablova dakujem pekne
tak baby, som hotova, bola som na zumbe, kde bol chlap precvicovatel a ten nam teda dal do tela....a najviac sa mi pacila veta...Chcete zhubnout? tak hubneme 😉 uplny rozdiel oproti kocke, co precvicovala v materskom centre, ani pisat nevladzem 😉 tak idem do sprchy a venovat sa malemu a mojej polovicke plna endorfinov 😀 jak malo cloveku staci ku stastiu, trosku si pohopsat a je to...asi by som mala nahradit jedlo pohybom, ked budem mat nahodou depku, lebo po jedle sa necitim taka stastna ako po cviceni. 😀 😀
Možno trošku motivačné foto.
Tie najtmavšie rifle sú najstaršie, keď som pribrala po tehu. Tie biele sú po schudnutí cca. 7 kíl, a tie najmenšie som si kúpila dnes 😀
@mia258 ... parada,... 😉
@fabula ... ja si nahadzem suroviny, podla toho aku cast polievky zjem... napr. dam do polievky 1l 150g zemiakov... zjem polovicu polievky, tak delim dvomi na jednu porciu... a zaklad davam vyvar... neviem, ci je v Stobe, ale ja mam hodnoty... 16kJ/100ml - B0,2 T0,09 S0,61... uplne minimalne... cize to mozes aj vynechat... zalezi, ci dusis zeleninu (suroviny) na oleji, ci masle, to si tam nahodis a tiez zavarku a je to...
@mia258 super gratulujem, krasny pohlad ;)
baby podla coho ste vyberali vase vahy? Je nejaka znacka, kt. by ste odporucili? Ja som pozerala prave na mall.sk a vybrala som tam tri, jedna je od aeg a dve od sencoru...podla coho si mam vybrat? Nech ju objednam a mam doma uz aj ja :D a davam presne hodnoty.
Dnes je tu nejako mrtvo, kde ste vsetky??? ☹
@fabula ja som si tam dnes nahodila recept...ale to som netusila, ze to ide do verejnej databazy, tak som rychlo menila a doplnala udaje este 😀, porcie som len odhadovala...:D ale doteraz som to tiez tak robila, ze som si len zeleninu a ingrediencie ako maslo ci olej nahadzujem.
@livia333 zalezi na tebe, ja mam etu 🙂 Kupila by som nejaku normalnu znacku, nasa vazi tusim po celom byte rovnako a je jej jedno, ako na nej stojim. Meria vodu a tuk, ale rok som to urcite nepouzila, ani pamat pre neviem kolkych 🙂 Podla mna je to jedno, dnes to uz meria asi kazda a ceny su tiez niekde inde ako pred par rokmi 🙂 Len neviem ako tvoja polovicka je na tom vahovo, tak treba kupovat vahu s nejakou rezervou, do 100 kg by som nekupovala, my mame do 150.
@mia258 kocena, to je uplne super 🙂
@katkav mojka, si si dala do tela. Ja teda neviem, ci mm mi bude este vychadzat dlho s cvicenim v ustrety, nejako som si na to zvykla 🙂
@livia333 coby si nemohla, ved tam nevykotis celu konzervu ale par kociek, nie? 🙂 Ak je surovy tak aj o nieco viac 🙂 Predpokladam, ze bol z konzervy.
@tanja61 robit mozes okamzite, poslem nejake info na ip. Ak si to myslela, ze si troska zacvicit, tak akurat rychlochodzu pri kocikovani. O mesiac uz pomaly mozes cvicit aj na brucho 🙂
@livia333 http://www.chudnutie-ako.sk/bmi/ nie som ta od ktorej si to chcela ale dufam ze nevadi 🙂
@livia333 posielam link, aj keď asi neskoro...ale pohyb je pohyb... aj keď len vo forme prechádzky a tak sme prišli včera o 19 a potom som tu už nebola 🙂
http://www.chudnutie-ako.sk/bmi/
Ja mám tiež problém vás tu všetky dočítať a popreštudovať stránky, lebo môj malý potrebuje kontakt s maminkou a tak som ako taká opička a klokan 😉 😀 😀 😀 a keď konečne na chvíľku zavrie tie svoje očká, tak rýchlo rýchlo robím, to čo sa pri ňom nedá ...

@katkav @nanika my sme tu take doobedne vtaky🙂 😎 ja mam cas tu prist len takto...aj teraz uspavam maleho....zaspi,odcvicim a som tu zas na chvilu🙂