icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

martina2001
21. sep 2011

čaute baby, došla mi vibromasážna plošina a má to niečo do seba, užívam ju už týždeň zhruba, a zhodnotila to aj moja polovička tak isto, čo cvičeniu rozumie 😉

lubikan
21. sep 2011

@zuzana84

ja by som taaak strasne potrebovala s manzelom niekde vypadnut na cely vikend bez deti...boze,ved my sme este neboli...celych 9 rokov...uplne sami niekolko dni 😅 😕 😕 😕 😕 🙄 🙄 🤐 🤐 🤐 ☹ ☹ ☹ ☹ 😠 😠 😠 😠 😖 😖 😖

a vzdy do toho cosi pride

lubikan
21. sep 2011

@martina2001 ..ahoj,to je to co natriasa?

baby a co vravite na lymfodrenaz?...je to dobre pri chudnuti?..boli ste?

martina2001
21. sep 2011

@lubikan áno, a bola som pred tehu, no žiadna sláva to nebola a bola som na 10 polhodinoviek

lubikan
21. sep 2011

@martina2001 ono to ma ten bordel zo svalov a ciev odvadzat,ze?

martina2001
21. sep 2011

@lubikan má ich rozprúdiť, skôr by som nato brala lynfo masáž klasickú, asi to viac pomôže

zuzana84
22. sep 2011

@lubikan uplne ta chapem a verim ti. My priebezne obcas vybehneme spolu sami aspon na kavicku alebo tak, teraz uz je to jednoduchsie aj s malou, u babky sa zahra pekne, takze ak je cas, maminka a ocko ukradu chvilu pre seba. Dufam, ze to tak aj zostane... 😅

lubikan
23. sep 2011

Ahojte,dievcence,ja hlasim dalsie uspesne kilecko dole...juchu...spolu je to 6,9 kg..konecne som sa dostala pod 70 kg...mam 69,6 😀 😀 😀

ja mam taku radost,konecne mam vahu ako pred rokom asi...juuj,tak pokracujem k tej mojej vahe pod 60 kg...

terezia1
23. sep 2011

@renin nedojcila som sice dlho, ale moje deti odmietli papkat moje mliecko. pri prvej dcerke som toho mliecka nemala na rozdavanie a kedze som bola novopecena mamina, nevedela som co a ako. pri druhej dcerke som amla neskutocne mnozstvo mliecka, tak ked som vedela ze sa blizi cas krmenia, moje prsniky sa doslova zblaznili. stale som ich pri krmeni striedala a ten, ktory sa prave nepouzival, som pred krmenim vyprazdnila, ked malinka dojedla vyprazdnila som aj zvysok z tohto a znova aj ten prvy, lebo sa medzitym trochu naplnil, takto to fungovalo asi 4 mesiace, pokial sa mi tvorba mliecka nestabilizovala. nerobila som nic ine len som odstreikavala mlieko. uz som mala taku svalovicu na rukach, ze som lutovala, ze som si nezakupila elektricku odsvacku mlieka. potom som mliecko darovala do laktaria a prvykrat siodo mna poradkyna odniesla 7 litrov materskeho mlieka. ale moja babika sa rozhodla, ze mliecko uz pit nebude a tak sme v 8 mesiaci prestali 😢

renin
23. sep 2011

@terezia1 A prečo myslíš,že odmietli tvoje mlieko,dávala si im piť z fľaše? Vtedy sa to zvykne stať.

zuzana84
23. sep 2011

@lubikan veeeeeeeelmi sa tesim a gratulujem, ja som teraz dva dni polavila, ani neviem preco, takze vazit sa budem znovu az v pondelok 😅

lubikan
23. sep 2011

@zuzana84 dakujem,dakujem....no blizi sa vikend,takze menej vydanej energie...nemam rada vikendy...

kupila som si celozrnny razny chlebik...ma menej kalorii,menej sacharidov,tukov... 😉

terezia1
23. sep 2011

@renin ahoj, nie nikdy som im nedávala piť z fľaše. aj vodu som im dávala po lyžičkách až neskôr čajík z fľaše, ale skôr si myslím, že im zachutilo normálne jedlo a tak si vybrali 🙂

renin
23. sep 2011

@terezia1 Ja som sa s týmto nestretla.Ja som tiež nepoužívala fľašu.Moje deti zase radšej chceli moje mlieko.

kosta123
23. sep 2011

@lubikan - gratulujem super!! 😉
Zajtra musí kupiť MM baterku do váhy dúfam že bude fungovať,,,,som zvedavá na moju váhu 😀

terezia1
23. sep 2011

@renin tak to potom patríš do skupiny mamičiek, ktorým v tichosti závidím, že im detičky chcú papkať mliečko (ale v tom dobrom zmysle slova 🙂 ). tieto časy už nevrátim, hlavne že sú zdravé, nie: 😉

renin
24. sep 2011

@terezia1 No veru,to máš pravdu.to je najdôležitejšie.no a teraz ti niečo napíšem.Prvú dcéru tú som kojila najmenej a tá je najzdravšia.Druhú som kojila 2 roky a má problém so štítnou žľazou a syna som kojila 2,5 roka a ten je alergik.No ale s genetikou ja nič nenarobím Nemajú to ani po nás,ale po starých rodičoch.No vidíš a mohla som sa ja snažiť koľko som chcela a urobila som pre nich všetko.Pritom poznám ženy čo ani nekojili a majú deti zdravé.No kde je tá spravodlivosť to mi povedz.

terezia1
24. sep 2011

@renin no este si si nezvykla, ze na tomto svete spravodlivost malokedy najdes? ☹ . ale od jedneho mudreho stareho knaza-liecitela (pater Ferda) som citala niekolko knih a on tvrdi, ze ak ma clovek na nieco alergiu, je to preto, lebo v minulosti jeho predkovia casto tuto stravu alebo tekutinu pozivali, vtedy je vhodne ich pouzivat na opacny ucel: napr. alergici na cervene vino by ho enmali pit, ale pouzivat ako tekutinu na masaze alebo potieranie bolestivych miest. skus si ho vyhladat na nete, je tam niekolko dobrych rad a mozem ti odprisahat, ze tieto jeho recepty aj ked su vseobecne (on totiz robil kury a liecby na mieru), zaberaju. a ak nepomozu, neublizia, ale je potrebne dodrziavat pokyny presne. mojho manzela zachranil niekolkokrat z lopaty este ako dieta. predstav si, ze nosove dutiny mal prepichovane vyse 1OO krat a to primar nevedel co s nim robit a normalne svokrovcom povedal, ze mu nevie pomoc, ze tu pomoze len zazrak. a mnoho chorobv takto pomahal odstranit. za jeden z najvacsich zazrakov su podla neho aj mna cibula, cesnak, tvaroh, zemiaky a dubova kora. pani, ludia by ani neverili, co dokaze taka obycajna cibula...

kosta123
24. sep 2011

Tak MM kúpil baterku tak som sa doma odvážila po dlhom čase a po mesiaci hlásim schudnutie - 0 kg -( 😢 😢 proste ani gram 😨 😨 nechápem to?aj keď MM hovorí že je vidno že som pochudla,,,hlavne v tváry , a brucho sa mi stiahlo,,,ale som aj tak v šoku.som čakala aspoň -2kg minimálne 😔

lubikan
25. sep 2011

@renin no a ja som kojila skoro 3 roky dceru...sice je este skoro hovorit o zdravi,ale spolieham na to,ale teda.to je paradox,ze??..a syn bol pol roka a prvych 5-6 rokov-od skolky chory furt...v poslednej dobe sa drzi...

@terezia1 a co taka alergia na pel,psa a macku??

@kosta123 tak nekupil dobre baterky..inak nam ucetelka TV na skole vravela,ze pri diete sa nema vazit,ale merat 😠 ....zaujimave,nieco sa pos 🤐 🤐 🤐 🤐 ... 😒

dievcence,prisla som sa postazovat,dnes som doslova zozrala celu celucicku studentsku pecat 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 ☹ ☹ ☹ 😠 😠 😠 😠 😅 😅 😅 ..odolavala som jej,nemavam skoro ziadne chute na sladke,no ale dnes neviem,co ma to pochytilo....cely vikend sa necitim akosi dobre,zapeka ma uz asi 3 dni....a fuurt citim hlad,aj ked som jedla tak ako vzdy,aj zeleninu,stale mam take krce ,skrkanie v bruchu-ako od hladu....a unavena som...zajtra si idem kupit dake prehanadlo....

zajtra idem do sauny a na masaz.....2 tt som nebola plavat.... 😖 ☹

lubikan
25. sep 2011

a ake caje poradite pit?..ci to je jedno?

lubikan
25. sep 2011

a este otazka,citam,ze dobre je cvicit tak kazdy druhy den,minimalne 3 x tyzdenne...a co take cvicenie kazdy den???

lubikan
25. sep 2011

nasla som fajn stranku

http://sjidelnicek.cz/recepty/

lubikan
25. sep 2011

@kosta123 ..prave som citala na tej stranke,ze ked si neschudla,tak mas pomaly metabolizmus a ze mala by si si spravit taky den,ze vela toho zjes,nech sa nastartuje metabolizmus

kosta123
25. sep 2011

@lubikan - hmmm asi sa riadne prežerem 😀 😀 😀 😀 dnes ráno som sa vážila a - 1kg,,,nakoniec,,,je pravda že som sa vážila včera večer, po večery,tak asi preto.Aj som sa merala ale žiadna zmena.Mne strašne pomaly trávy a ked zjem napr.suchú salámu tak z nej grgám až na druhý a tretí deň v pohode 😅 ale tú už nejedávam pre istotu 😉 mne telo aj strašne vodu zadržiava.

lubikan
25. sep 2011

@kosta123 treba sa vazit na lacno,ja som na tom tak isto,tiez zadrziavam vodu a mam pomale travenie...napr. vraj zazvorovy caj je fajn na travenie..a treba aj vela spat

tiez vecer mam aj o 1,5 kg viac ako rano

lubikan
25. sep 2011

@kosta123 treba aj nastartovat limfaticky system...hned zajtra si idem kupit cviklu a urobit stavu...vraj staci 1,5 dcl..lebo cvikla ma vela sodika,aby z toho nebolo zle

http://www.liecenie.info/zdrava-vyziva/ocistne-...

nessi01
25. sep 2011

@kosta123 ja som mala mensi problem s kilami navyse po par mesiacoch v usa a cuduj sa svete schudla som velmi jednoducho - pravidelnou kvalitnou stravou. Co sa pitia tyka, hlavne vela cistej vody, ta je najlepsia, s cajmi treba opatrne, mozu drazdit, dehydrovat apod. Cista voda je istota - nie chladena, nie perliva, nie prilis mineralizovana. A jest mensie porcie castejsie. Nie je to nic hrozne - ja uz par rokov pouzivam jednoduchu fintu - namiesto velkeho taniera pouzivam stredny tanierik - taky ten na chlebicky, na ten si nalozim. Clovek toho ovela menej zje a pritom sa v pohode naje, len psycho efekt plneho taniera znamena v danom pripade realne mensie mnozstvo jedla 🙂 Navyse sa netreba extra obmedzovat, staci len papat s rozumom. A co sa cvicenia tyka, na hodinach bodytoningu nam trenerka zvykla hovorit, ze je lepsie cvicit trebars kazdy druhy den, lebo ak sa to prehana telo sa akoby zablokuje, vysledok - nechudnes. A este jedna vec - ak sa cvici, treba dat pozor na pravidelnu a kvalitnu stravu o to viac, inak sa dostavi unava a hrozi jojo efekt. Co sa toho zadrziavania vody tyka - skus menej soli, ta je vacsinou hlavnym vinnikom. A na vahu sa prilis nepozeraj - podstatnejsie su naozaj miery, hlavne pas, boky, stehna - problemove partie. Drzim palce 🙂

kosta123
25. sep 2011

@lubikan
@nessi01 - ďakujem
Čistú vodu pijem cca 1,5l viem že sa dá vypiť oveľa viac,ale nato že som pred rokom vypila cca 2dc DENNE 😔 😔 je to pre mňa úspech !! MM ma naučil piť pravidelne,tak som rada že dám to čo dám 🙂
Presne používam aj ja tie malé taniere 😀 😀 😀 super finta fakt. 😀
Solím minimálne,,,nemám ani moc rada slané veci.
No veď uvidím 😒