icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

ellysa
9. feb 2012

baby tak hlásim, že od 1.1. mám dole -6 kg, huraaaa, ešte 15 a mám to 😀 😀

dada26920
9. feb 2012

@ellysa a ako sa ti to podarilo?

ellysa
9. feb 2012

@dada26920 najskôr som doržiavala 28 dennú kúru podľa antonie mačingovej, písali sme o tom pár strán do zadu aj recepty som dávala a teraz sa stravujem tak, že som vynechala všetok cukor aj prílohy, takže papám hlavne mäso, zeleninu, orechy, syr, veľa tukov-maslo, oliv. olej, avokádo, kokosový olej, kyslú smotanu, žiadne light výrobky
na raňajky som dnes mala zeleninový šalát s avokádom, na obed mám tekvicovú polievku, na večeru bude zapekaný karfiol s cukinou a zeleninový šalát
včera obdobne, len na obed králičí vývar-bez rezencov, večera losos na masle a šalát
ide to pekne dole, je to v podstate princíp paleo stravovania, mne radí jedna kamoška, čo sa tak stavuje už 15 rokov, ona nie kvôli obezite, ale kvôli zdravotným problémom...

kosta123
9. feb 2012

@frick - cez deň už žiadne pečivo,,,,, presne ako hovorí @ellysa najlepšie žiadne,,,,ale tak ja mám tu 1 kaiserku ešte napoly z dcérou tak dúfam že je to v pohode 😀

Ja mám skoro každý deň nejaký mini prehrešok,,,,kedže som na MD stále sa stretávam s mamičkami kamoškami na kávičkách a nedaj si niečo ku káve 😀 😀 😀 😀

@jedinecna - VItaj,,,,,, 😉 😉
Diety ani nemusíš,,,podľa mňa to je hlúposť také obmedzovanie,,,,,ja hovorím presne čo tvrdí môj manžel kulturista,,,,Musíš vedieť, čo,kedy a koľko jesť !!! a funguje to !
Sú stanové určité pravidlá a tých sa treba držať.....

frick
9. feb 2012

@kosta123 no to pečivo by som zatiaľ vedela obmedziť ale čo mám jesť miesto toho iba zeleninku? alebo sú možné aj nejaké tie kukuričné chlebíky čo sa týka tých prehreškov sama sa divím že sa mi darí odolávať aj ked nie úplne ale asi tak že som si rozdelila Delisu na 3 dni 🙂 žiadna sláva ale u mňa pokrok 😀 a ďakujem

jedinecna
9. feb 2012

@kosta123 tie pravidla by som aj ovladala.....len ta prax ☹

ellysa
9. feb 2012

@jedinecna
@frick podstatné je stále sa presviedčať, že to nie je obmedzovanie, ani dieta, treba sa najesť, hladné byť nesmiete,len treba jesť správne veci, mne každý tvrdí,že najhoršie je vydržať prvý mesiac dva, potom to už ide samo, ja sa tak stravujem 7 TT a naozaj mi nič nechýba a hovorím si, že ak dostanem chuť, tak si dám a možno preto ju ani nemám 😀

kosta123
9. feb 2012

@frick - no to je prvý úspech rozdeliť si sladkosť,,,a uvidíš zvykneš si že ti stačí napr len 1/3 zo sladkého napr.ku kávičke. Pečivo je naj vymeniť za tie rýžové chlebíky ak ti chutia,,,musím sa nato naučiť aj ja. 😨 daj si to z plátkom šunky + zeleninu ktorú máš rada.
Ja som osobne dovtedy ako som začala cvičiť moc zeleninu nejedla,ani mäso,,,ako ani teraz moc tomu nedávam ale je to lepšie,,,mne proste tie zdravé veci nechutili,a ja som to ani nechcela ochutnať,,,nejaký cottage syr fuuuj 😀 😀 teraz ho inak tlačím ......JE TO STRAŠNE V HLAVE.

ellysa
9. feb 2012

@kosta123 aj pre mňa bolo nepredstaviteľné dať si na raňajky šunku a zeleninový šalát, alebo vajíčko bez chleba a teraz ma už ani nenapadne, že som to kedysi jedla aj s chlebom 😀 😀

monikskorvankova
9. feb 2012

ahojte kočky 🙂 tak som sa aj ja rozhodla pridať ku vám do skupinky. máme teraz 2 bábatko a opäť som pribrala 25 kg :( po pôrode a do teraz (3,5 mesiaca) išlo dole 15 kg. ale ešte stále mám tých 10 kg :( a chcem schudnúť na nižšiu váhu ako pred tehotenstvom 🙂 neskúšali ste lieky na chudnutie? mali nejaké účinky? ja som začala užívať Alli tak som zvedavá čo 🙂 a už manželovi pílim uši nech mi donesie z pivnice stacionárny bicykel (ktorý som odložila keď sa z neho stal už len vešiak 🙂 ) musím sa opäť dostať do formy už len pre ten pocit ako som sa dobre cítila keď som si mohla obliecť čo som chcela (teraz riešim to do čoho sa vojdem :( ) tak pekný dník prajem všetkým

sonya16
9. feb 2012

Ale ja sa pýtam, schudnem rýchlejšie, ak dám denne hodinu zumby, resp. ako sa to na mne ukáže? Alebo ešte pridám k tej hodine pol hodinu na orbitretku, či to už preháňam??? 😀

frick
9. feb 2012

@kosta123 no veď to mne zelenina nevadí ale ja mám v hlave to že bez chlebíka budem hladná.A musím si zvyknúť na to že keď sladké tak doobeda horšie je že poobede prídem z 2 hodinového kočíkovania taká hladná že aj klince by som ... 😀 a vtedy som ako v tranze len jesť a jesť 😀
@ellysa to mne ešte potrvá kým sa dostanem do takej Fázy že bez pečiva celkom
baby fakt neviem či to zvládnem keď vás tu čítam 😒

frick
9. feb 2012

a ešte mám velikánsky problém - PIŤ a to mám od malinka bo ja si ani nespomeniem celý deň na tekutiny až večer zistím že hups ja som dnes nič nepila.Neviem čo je smäd bo ja som smädná neni.Nemáte na to nejaký trik ?

ellysa
9. feb 2012

@frick no toto je aj môj problém, vždy keď vôjdem do kuchyne tak vypijem pohár vody 😉 ráno vždy pijem veľa vody s citrónom, postupne sa už smäd hlási sám a musíš sa napiť, na začiatku som čúrala každých 5 minút, teraz sa to už trošku ustálilo

kosta123
9. feb 2012

@sonya16 - ved som napísala že aj orbitrek, ale 3 dni na orbitreku a min. 1 deň voľno. Zumba nezaškodí veď to je vlastne kardio.Pokial nebude svalovica.
A ide hlavne aj o stravu,to je 70 % úspechu.

@frick - tiež to bol môj veľkýýý problém - PIŤ ......ráno si napusti do 2l flašky vodu a pi,,,,,,uvidíš že vždy keď zbadáš tu flašu - napiješ sa. 😀 😀 u mňa to tak funguje

@monikskorvankova - Vitaj,,,no to si aj tak super zhodila. 🙂

gabena1
9. feb 2012

baby neviete nejaky dobry link na zumbu ? hladala som, ale nic dlhsie som nenasla, nieco som nasla aj som potancovala s malym na rukach ale bolo to len kratke video ☹ on sa neskutocne tesil a ja som len pozerala kedy sa to skonci 😀 😀 😀 ale uz spi tak by som si nieco pozrela 😉

lenusa87
9. feb 2012

pekny vecer zenusky 🙂 rada by som sa k vam pridala nakolko aj ja mam ten problem co asi vacsina z vas.... sice neviem kolko som mala pred tehu, stale som bojovala z vahou ale aj okolie mi vravelo ze je to dost dobre, aj ja som sa citila super... takze neviem kolko som pribrala... rodit som isla som mala vyse 90kil :( po porode do mesiaca 15 dole ale teraz ich mam spat :(((( mojim veelkym problemom su tiez tekutiny :( najradsej by som isla do toho s niekym... samej to je take tak preto sa k vam pridavam :DDD

gabena1
9. feb 2012

@lenusa87 tak si mozme podat ruky ja skusam chudnut odkedy som prestala kojit a nic 😀

frick
9. feb 2012

@kosta123 ok. skúsim to s tou fľašou. Keď som kojila nebol problém vypila som veľa ale ako som prestala kojiť piť nepotrebujem.Toto je môj problém už od základky veď som na to aj doplatila ľadvinovými kameňmi 😔

lenusa87
9. feb 2012

@gabena1 ti poviem??? u nas je to akosi v genoch... ani neviem ako sa mi podarilo tak schudnut pred tehu... a teraz??? tie kila sa na mna lepia

monikskorvankova
9. feb 2012

@frick tak toto som mala naj ja kým som kojila, bola som neustále smädná v noci, ráno proste stále a teraz ? vypijem tak 2 kávy za deň a možno 3 dcl vody :( treba so do toho nejak prinútiť a hlavne na to nezabudnúť
😉

monikskorvankova
9. feb 2012

kočky a ako ste si upravili stravu ? jete menej, alebo len v určitom čase ? máte nejaké potraviny ktoré sú pre vás úplne tabu ? čo je najväčším pridávateľom kg ?

gabena1
9. feb 2012

@lenusa87 pozri ja som sa vydavala s 55 kg ,toho roku to bude 8 rokov 😵 pred tehu som mala 62 a teraz 72 rodit som sla s 85, v porodke som nechala asi okolo 7 - 10...maly vazil 3900 g, ako som si verila ze kojenim schudnem, ale pit som musela tak ze mi muz len pocas kojenia nosil pohaare s vodou ale potom ked som dokojila, musela som sa ist najest co mi tak pretravilo, a to bolo aj v noci 😅 a kojila som len 2.5 mes no a potom dosli navstevy tu kolac tu chrumka a potom maly co nedojedol, bolo mi luto vyhodit..a dopadlo to tak ze neviem vojst do starych veci, co mam dost a nove kupovat nechcem...musim mat nejaku motivaciu 😀 😀 😀 inac teraz vzdy pred jedlom pijem vodu s jablcnym octom, a mam pocit ze ta mi aj pomaha lebo mi vravia ze som schudla aj ked neviem kde, ale par veci som skusila a aj som obliekla ale tlacenka este 😀 ale pred tym som ani neobliekla tak aspon daco 😉

frick
9. feb 2012

@monikskorvankova nútim sa len ja to vždy dobieham až večer a potom v noci vysedávam na wc 🙂

gabena1
9. feb 2012

@monikskorvankova dojedanie za synom, aby sa to nevyhodilo 😀 ale nie, toto musim zrusit lebo nikdy neschudnem, u mna by som pridala viac ovocia a cerstvej zeleniny a menej peciva by som mala jest...a aj trochen pocvicit...toto som teraz nasla 😀

https://www.youtube.com/watch?v=EnsxKvspbbE

v kuse to iste, sak aj oci ma z toho bolia 😀

lenusa87
9. feb 2012

@gabena1 noo ja kym som kojila a tiez som kojila 2,5mesiaca tak pitny rezim som dodrziavala aj kila isli dole ale potom... katastrofa :( prestala som sladit, sladkemu sa snazim co najviac vyhybat ale citim ze je to vsetko malo... takisto sa neviem donutit jest pravidelne a 5x do dna..

frick
9. feb 2012

@gabena1 a načo je dobrý ten ocot?

lenusa87
9. feb 2012

@lenusa87 mimochodom o tom octe som aj ja pocula ze pomaha pri chudnuti.. a asi v akom pomere si ho davas???

lenusa87
9. feb 2012

@gabena1 mimochodom o tom octe som aj ja pocula ze pomaha pri chudnuti.. a asi v akom pomere si ho davas???

gabena1
9. feb 2012

@frick to bolo asi tu co mi nejaka baba povedala
Jablčný ocot podporuje látkovú výmenu, zvyšuje schopnosť tvorby červených krviniek a obmedzuje hnilobné a kvasné procesy v črevách.ja som to len pocula ale uz pred tym som to praktizovala ale potom som otehu tak som s tym prestala 😉