Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Caute no ako to ide?? ja váha rovnako,,aspon že nejde hore,,,v stredu odchádzam za kamoškou na 2t do anglicka a to tam bude obžerstvo ,,už to vidím ,,,má tam maminu a tá jej vyvára slovenské chuťovky. 😀
Ked prídem dám vedieť či to išlo hore.
ahojte baby, ja som za mesiac schudla 2.5 kg, ale zo zdrav. dovod. som nemohla hopsat na zumbe..konecne sa mi podarilo do kompu stiahnut zopar zumba cviceni, ale dufam ze coskoro budem fit a potom budem len zumbovat...davam si aj pozor na to co zjem ale nie vzdy sa dari...hlavne ked maju dojst moje dni tak to je hotova katastrofa 😀 ale este nebolo tak zle zeby som sa znizila na kr. cukor co mam v cukornicke 😀 😀 😀
ale shudla som tak, ze som sa zmestila aj do par veci co mam spred tehu 😵 😵 😵 tak to je u mna pokrok a inspiracia, lebo tych veci mam strasne vela...jedno stastie ze som na RD a nemusim si kupovat nove tak dufam ze to vydrzim a pojdem zasa na moju konf. velkost 😅 😉
prajem pekny den 🙂
@ellysa no to gratulujeeeem 😀 😀 😀
baby mne sa to konecne pohlo -0,5kg ale mohlo by to ist aj rychlejsie
baby ja som už zúfalá.Neviem čo robím zle ale váha stále stojí.Začala som cvičiť 2x do týždňa minimálne chodím do posilky a to sa neflákam.Stravu som upravila skoro žiaden cukor aj keď sa stane že ochutnám kúsoček z nejakej dobroty od syna ale ozaj málo pečivo už vôbec nejem.Fakt sa snažím.Keby som sa prejedala alebo čo nepoviem ale takto som ešte nevydržala si kadečo odriekať a žiaden výsledok.Už strácam nádej.Pred tým som jedávala každé ráno 2 krajce chleba aj každý večer a váha bola vysoká ale stála teraz len tie celozrnné aj tak žiadna zmena ja to nechápem čo robím blbo ☹ ☹
Ahojte, ja ma tiez ten isty problem... v tehotenstve som pribrala 13kg. Po porode mi zostali 3kg a teraz, po roku, mi k tym 3kg pribudlo dalsich 6kg. Stale kojim a nomzem povedat, ze by som sa prejedala. Po porode kazdy rozpraval, ze musim jest zaprazene polievky, plnotucne a smotanove vyrobky.... tak ja z obavy, ze nebude kvalitne mliecko som todo seba isty cas tlacila... Vsade pisu, ze pri kojeni zena rychlejsie schudne, no u mna to neplati. Idem skusit drzat delenu stravu. Dufam, ze do leta dam aspon 5kg dole. Vecr je clovek unaveny z celeho dna, a ked sa zvalim na gauc tak sa mi vobec nechce ist cvicit. Kazdy den sa min. 2 hodiny poobede prechadzame.Vraj nam pojdu kilecka dole, ked prestaneme kojit. Takze som si povedala, ze je pre mna prvorade mliecko a zdravie synceka, takze nech vyzeram, ako vyzeram, ked prestanem kojit tak sa to napravi. A uz sa tym nebudem stresovat, aj ked sa na seba nerada pozeram do zrkadla 🙂
@frick a pijes dost vody to je velmi dolezite
@martinkaa299 no ja neviem či je to dosť asi 1,5 litra ale to je maximum niekedy aj menej.Myslíš že je to pre to?Ja mám po pôrode problém s inkontinenciou nie je to až také strašné ale keď mám ísť poobede s malým von tak pijem menej inak by som musela utekať. 😒
@frick malo by sa vypit 2-3 litre ale ani mne sa to vzdy nepodari hlavne ked som neni doma a nemam flasku pred sebou 😠
@martinkaa299 ach jaj tak tu je problém.to nezvládnem toľko piť. ☹ no tak sa o to aspoň budem snažiť.to bude pre mňa asi ťažšie ako všetko ostatné ďakujem ti
@frick veľa veľa zeleniny, úplne vylúč pečivo, ryžu, cestoviny,zemiaky, snaž sa jeden týždeň naozaj žiť len na zelenine, dusenej, varenej, na masle, šalátoch a k tomu mäsko, ryba, lebo syr, asi musíš najskôr detoxikovať a naštarovať sa, najlepšie by bolo doobeda piť zeleninové šťavy
no mne dnes endokrinologicka zvisila znova davku tabletiek ☹ ale ze uz by som mala zacat chudnut s toho tak uvidim ci mi to nejak pomoze
@martinkaa299 Chcem sa ťa spýtať.Ty si si objednávala tie spalovače ako si s tým spokojná po čase má to nejaký účinok?
@frick ja si myslim ze to ma ucinok ked cvicim tak mi idu kg pekne dolu horsie je to ked nemozem cvicit .. 🙂
caute tak aj ja mam problem s chudnutim a to mala ma uz 20 mesiacov,do 13mes som ju kojila tak som riesit chudnutie nechcela a ani to neslo,,pribrala som krasnych 35kg a isla som rodit skoro so 100kg 😅 po porode mi vaha klesla na 80kg a ani za nic dole 🙄 neviem mozno to bola anglicka strava alebo zmena ale v decembri som sa vratila na slovensko a ako som tu som schudla 8kg takze mam 72kg neni to tiez slava ale aspon nieco,,chcela by som sa vas spytat mate niektora nejaky vibracny pas na brucho a pomaha to?moj ciel je 65kg kedze so dlha ako tyzden pred vyplatov 😀
konečnééé. Baby tak konečne sa už aj mne váha troška pohla smerom dolu.Síce len o 1 kilo za 4 dni ale pre mňa úspech.Skoro 3 týždňové odriekanie konečne prinieslo svoje ovocie.Už som to chcela vzdať ale teraz ma to ešte viac naštartovalo.júj ako sa teším.musela som sa s vami o to podeliť 😵 😵
@martinkaa299 Ďakujem za povzbudenie.Ešte rozmýšľam nad tými spalovačmi ale musím si to viac omrknúť lebo neviem o tom nič.
@frick gratulujeeeeem 😀 😀 😀 😀
@martinkaa299 ďakujem 😀
Caute baby tak sa hlasim z anglicka ale dost kriticky +3kg 😠 😠 a to som tu len od stredy,ale tu je nenormalne vela jedla a stale cosi pcham do seba,ziadne fitko,len okolo deti,,,no strach citim sa ako balon,,,,,musim sa uvedomit,,,je mi aj tazko na zaludku ,,,ta zmena stravy je teda riadne poznat. 😨 😨
@kosta123 to mas len ulozene v crevach jak po vianociach neboj to das dole raz dva
ahojte baby tak sa hlasim aj ja za 3 tyzdne 5 kil dole 🙂))) este 7 a budem ako predtym 🙂))))))
ahoj dievčatá tak túto tému som objavila prvý krát ale myslím že ju budem navštevovať pravidelne a vzhľadom na to že mám o 20kg viac ako pred porodom čo sú už dva roky myslím že aj veľmi dlho 😀. snažím sa chudnúť ale nejde to myslím že mi chýba pevná vôľa a možno aj nejaká kámoška ktorou by sme sa podporovali. Dúfam že ma vaše výsledky budú viac motivovať a o nejaký ten týždeň sa i ja pochválim nejakým mínusom 😉
Ahojte, hladala som, ze kde som mala posledny prispevok - nebolo ich tu vela - a ze strana 819🙂vtedy bolo odhodlanie velke ze schudnut, potom ma to preslo a ked som zistila ze jarna budna mi je mala - tak som sa rozhodla s tym seknut. Nie je to dlho ale zacala som, kupila som si knihu Fresh diet - vola sa to diet, ale v podstate je to zdrave stravovanie - 5krat za den. V knihe je jedalnicek -tak sa podla toho stravujem, jedlo vazim... dnes mam sice len 3 den takeho stravovania, ale hladna nie som ... a vaha po troch dnoch ukazala o 1,5kg menej... 🙂samozrejme k tomu dva krat do tyzdna zumba, chodenie po schodoch a orbitrek.....

dnes dalsia zumba ale celkom vpoho to bolo ani svalovka nebola :Da dokonca som vladala 🙂