icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

indiankaindi
12. aug 2012

@sisanka to mi hovor. Niekedy ľutujem, že nie som muž 🙄 My sme obaja dosť pribrali, takže to ideme dať dole. len do kedy nám toto odhodlanie vydrží 😀 Dúfam, že dlho 😕

sisanka
13. aug 2012

@indiankaindi ja som po vikende zase na nule 😀 neviem kedy sa mam nastartovat....ale aspon tie casy jedenia sa snazim dodrziavat....ked uz nic 😀

indiankaindi
13. aug 2012

@sisanka ja si na tie časy jedenia spomeniem vždy večer, keď už idem spať alebo keď si to tu prečítam 😀 Asi si to niekde napíšem, že jesť pravidelne a menej, lebo sa k tomu nedostanem nikdy. 🙄

sisanka
13. aug 2012

@indiankaindi ja uz automaticky jem vtedy, to mi ide dobre, a potom mi ide este dobre aj po veceroch vyjedat 😀
ja som si na chladnicku napisala tie casy, som sa tym zo zaciatku riadila, teraz si to uz pamatam 🙂
mam tam aj s vykricnikmi ze vela pit a cvicit 😀 a ze na veceru treba jest bielkoviny a ziadne cestoviny, chlieb, zemiaky, ryza, atd....ale to sem tam porusim 😀

indiankaindi
14. aug 2012

@sisanka tak ja som včera mala pohybový deň. Najprv ráno prechádzka do obchodu, kam inokedy chodievame autom, poobede hodina tenisu a večer sme sa boli s manželom prejsť po meste na takmer 2 hodky, keď malá spala u mojej maminy. No a o 2 sme sa prehnali k mamine, lebo malá sa zobudila a nevedela sa ukludniť. Bolo to prvýkrát, čo spala bez nás, takže sme aj čakali, že to bude problém. A dnes uvidíme, čo nám popoludnie prinesie 😎
S tou vodou mám ja tiež problém, ja zabúdam piť. Napadne ma to až vtedy, keď som strašne smädná, čo je asi 2x za deň 😖 Nemáš nejakú radu, ako dodržiavať pitný režim?

sisanka
14. aug 2012

@indiankaindi ja dodrziavam pitny rezim od kedy som kedysi drzala 90dnovku...malo sa vela pit a odvtedy mam taky zvyk ze mam 1,5litrovu flasu v kuchyni a denne ich dve vypijem...vzdy si tam rano nalejem cistej vody a pocas dna si upijam 🙂
tak to ste sa poriadne v noci prehnali 😀 starsi je zvyknuty spavat u babiek nastastie a mladsiemu to je viac menej jedno ale uz parkrat spal u nasich 🙂 tiez plakal v noci ale vzdy ho nejako ukludnili 😉
ja som od nedele nejaka leniva cvicit..asi to bude tym pocasim - treba sa na nieco vyhovorit 😀

indiankaindi
14. aug 2012

@sisanka ano, tie vyhovorky aj mne idú výborne 😅 už mám takú fantáziu, jedna báseň. No skúsim si aj ja dať takto fľašu a hádam keď ju budem mať na očiach, tak si spomeniem 🙂 Hm, to máte super, že drobci sú v pohode v noci preč. Naša ešte nikdy nikde nebola bez nás v noci a teraz je problém. Dúfam, že si nejak zvykne 🙄

kattulienka
15. aug 2012

@sisanka ahoj aj chudnes?ja som este kilo pribrala ☹ tak kaslem nato a dala som sa na 90 DD od pondelka,nech schudnem kolko potrebujem a potom zacnem jest kazde dve hodiny aby som si na to zvyla.ale teraz som normalne debku chytila ked som videla na vahe o kilo viac 😢

sisanka
16. aug 2012

@kattulienka vies co nevaz sa, ja som sa vAzila asi pred tyzdnom a mala som dole 3kg...a potom boli zase naspat cize ja sa vahou neriadim..je pravda ze teraz jem dost nepravidelne lebo som vela mimo domu...ale uz mi povedali ze vidno ze cvicim, ze som schudla...tak ma to potesilo a nastartovalo!! 🙂
inak som tiez rozmyslala nad 90dnovkou zase...ale neviem ci je to dobre riesenie.... 😖

kattulienka
16. aug 2012

@sisanka no ja chcem do oktobra schudnut kym pojdem na SR na dovolenku.lebo pracujem mimo.ja som teraz na tej 99DD a nedelus a odvazim a diúfam ze to pojde dole.ja proste potrebujem vidiet ze to ide dole lebo potom mi stoho sibe ☹

sisanka
16. aug 2012

@kattulienka mne dnes akurat jedna kocka poradila jedno cvicenie tak idem skusit to a na diety kaslem, lebo ja sa obmedzovat nejako extra v jedeni nechcem 😠 jasne ze sladke atd obmedzim ale nechcem jest to co mam napisane a ine si dat nemozem...

indiankaindi
16. aug 2012

@kattulienka som na tom podobne ako ty, pokiaľ nevidím výsledok, tak ma to nebaví, preto som sa prestala vážiť 😅 Ale minule som si kupovala rifle a potrebovala som o 2 čísla menšie ako zvyčajne a stále ich v pohode oblečiem, čo ma dosť teší. Jeden známy cvičil denne 100 brušakov a schudol extrémne. Hoci u mužov to ide rýchlejšie, fakt má úplne inú postavu. A mierne sa obmedzil v jedení v tom zmysle, že namiesto 2 chlebov zjedol 1 a pod., čiže nič drastické a radikálne. Tak sa na to dosť spolieham. Rovnako ako @sisanka sa neviem v jedení obmedziť iba na to, čo mám dovolené. Hneď v prvý deň mám chuť úplne na všetko ostatné a príšerný hlad. Viem, že je to o psychike, ale nepomôžem si 😒

kattulienka
16. aug 2012

@indiankaindi to je super ze mas o dve cisla mensie noihavice.ja cakam kedy sa mestim do mojich starych co mam doma a nemestim sa donich 😢 ale je to na dobrej ceste 😉

indiankaindi
16. aug 2012

@kattulienka joooj no to do starých nohavíc sa asi nevojdem nikdy. Keď sa tak stane, tak sa opijeeeeem 😀 Držím ti palec, aby ti to vyšlo. ja som od toho straašne ďaleko ☹ ☹ ☹ ☹

dominika241
16. aug 2012

jaa skusam jablkovo octove tabletky.no uvidim ci sa podari schudnut

kattulienka
16. aug 2012

@indiankaindi dakujem.no ja to hadam nejako do nich dotiahnem

sisanka
17. aug 2012

@kattulienka
@indiankaindi babule ja mam tolko veci co som nosila pred 5timi rokmi...pred prvym tehu...neviem na co to skladujem lebo kym sa ja do toho vmestim tak to uz ani moderne nebude!! 😒 len ked mi je to skoda vyhodit ved su to pekne veci...

lucky14
17. aug 2012

@sisanka Ahoj. No moda sa stale toci takze si tie vecicky krasne odloz a ani nevies kedy zase budes v nich moderna. 😀

sisanka
17. aug 2012

@lucky14 no ved niektore nohavice asi ani z mody nevyjdu, len aby som schudla do toho 😀

lucky14
17. aug 2012

@sisanka Inak pises ze si uz drzala 90dnovku a schudla s nou..... mozem sa spytat ze preco sa na nu znovu nedas? Lebo ja sa teraz snazim ale kilecka nejdu tak dolu ako som si myslela. Aspon u mna je to velmi pomale. 😒

lucky14
17. aug 2012

@sisanka aj moj satnik je plny veci do ktorych sa nezmesim ale dufam. tiez mi ich je luto vyhodit. aj ked niektore su tam z cias 18tky a na tu vahu sa isto nechystam schudnut lebo by som asi umrela od hladu....takze neviem kedy sa s nimi rozlucim. 😉

sisanka
17. aug 2012

@lucky14 ja som ju zacala drzat uz viackrat...pricom som vydrzala povinne vzdy mesiac a potom som zacal porusovat az som ju skoncila...vzdy som schudla cca 5kg ale vzdy sa vratili....nejako nemam pevnu volu...a zevraj ked ju drzis opakovane tak uz kilecka nejdu dole tak ako prvykrat...
a kolko vazis?a kolko mas rokov?..ja mam 23...a vazim 85kg...a tiez by som chcela vahu taku ako v 17-18 - 65kg...dufam ze teraz sa uz k nej dopracujem...aj ked pomalsie, nevadi ale hlavne natrvalo 🙂

lucky14
17. aug 2012

@sisanka Ahoj. NO ja mam 33rokov a vazim 81,2kg teraz ale skor ako som zacala dietovat som mala 87,5kg to bolo pred 2 mesiacmi. Najskor som mala dukana na 5 dni a schudlasom 3,5kg a potom trosku nabrala a zacala som 90dnovku 30teho Jula to som mala 84kg....takze to ide hrozne pomalicky ale musim sa priznat ze som aj porusila. No ja by som chcela ist na 65kg takze ako Ty. Inak 90dnovku drzim prvy krat a mam pri nej strasne problemy so zapchou . Napr teraz som uz nebola na WCku od nedele. 😒

sara07
17. aug 2012

@lucky14 pri 90 dnovke som videla ako sa dá dobre zhodit..lenže pokial to nedodržiavaš stále tak to nabereš znova...tú zápchu by som nepodcenovala môžeš mať vážne problemy potom..ja to skúšam s delenou stravou a dá sa aj porušit

lucky14
17. aug 2012

@sara07 Ahoj. Dakujem. NO vies ja som vegetarianka takze u mna je hlavny problem v porciach. Takze ked sa naucim jest menej vaha pojde dufam dolu. A aj Ty sa snazis chudnut? alebo je delena strava Tvoj zivotny styl? No veru s tou zapchou to nechapem lebo kazdy den jedavam aj vlakninu z lekarne a nic sa nedeje....este rozmyslam si kupit BioGaya to vraj pomaha aj detickam so zapchou mozno to pomoze aj mne. 😒

sisanka
17. aug 2012

@lucky14 ty si vegetarianka a dala si sa na dukanku?fuuha..jasne ze sa da jest vela bielkovin aj bez masa ale aj tak...ja nejako nemam teraz odvahu na diety...jedina ktoru som drzala bola ta 90dnovka...a dukanku by som asi vobec nevydrzala..ale jasne, chudnutie je v hlave a ja som nejako teraz presvedcena ze dietu nechcem drzat 😀 cize som sa dala na cvicenie, pricom ja som bola vzdy leniva a cvicit sa mi nechcelo..ale teraz..jooj jedna radost, docvicim a uz rozmyslam ako by som znova zasportovala 😀 ja som mala ked som zacala drzat naposledy 90dnovku asi 88kg a schudla som na 81 a teraz mam 85..cize vratilo sa mi to...

lucky14
17. aug 2012

@sisanka No veru dala. 5 dni som len pila odtucnene mlieko a jedla odtucneny tvaroh....a preto som tak super schudla. No ak sa mam priznat u mna je to takso sportom ze teraz som nejako vycerpana stale a skoro nejedavam takze nemam energiu na nic a este ze cvicit. Ale musim sa odhodlat lebo inak to asi nepojde. A kedy si drzala tu 90dnovku? 😉

lucky14
17. aug 2012

@sisanka Inak som citala ze zacinas s Jillian Michaels 30day shred.....no ja som to cvicila 4 mesaice po porode a hrozne som sa dokatovala. Bedrove klby mi islo vystrelit aj krize a rebra....takze odvtedy nic lebo sa aj tak trosku bojim. Moj malicky bude mat 7 mesiacov takze uz by som asi mohla ...ale obavam sa do toho znovu pustit.

sisanka
17. aug 2012

@lucky14 to mi poradila jedna kocka tu na fore, ze pekne jej centimetre idu dole 🙂 tak som sa dnes rano do toho pustila...este hodinu po cviceni som sa triasla 😀 ale ja cvicim aj na orbitreku skoro kazdy den tak sa to celkom dalo... 😉 90dnovku som naposledy drzala na zaciatku roka...zacinala som v januari...a drzala asi mesiac, dva...ale ten druhy uz bol o nicom...

lucky14
17. aug 2012

@sisanka super ze zvladas aj tolko cvicenia pri detickach. obdivujem Ta. 🙂